Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חברים יקרים, אודה לדעתכם המלומדת.

ברשותי פיג'ו 208 דיזל שמשרתת אותי נאמנה כבר 7 שנים כבר עם 230000 ק'מ על השעון.

היא 'בול בגודל' הדרוש לי, ומשמשת אותי לנסיעות קבועות בין ירושלים לגוש דן עם נסועה שנתית של כ-30000.

הרכב עם צריכת דלק הגיונית מאוד לעינייני (22.7 קמ\ל). 

אכן, היו לי תקלות ספורות, שבכל פעם שקרו לא ידעתי אם 'להאשים' את הקילומטראז', או אם 'להאשים' את הלאום הצרפתי והרכבים שלו...

שאלתי-

1-האם הגיוני\כדאי להחליף את הרכב, כבר כיום, כי מעבר לפינה מחכה לי תקלה שלא יהיה שווה להוציא כסף לתקנה (כבר כיום מחירון הרכב לא מזהיר, ובוודאי לא תואם את איכות הרכב)

2-אם כן כדאי להחליף, איזה סופרמיני תתאים. חשובה לי

- אמינות

- חסכון דלק

- נוחות נסיעה (רוב המכריע של הנסועה- בין עירונית מירושלים ולירושלים)

- גיר ידני לא מפריע, אולי אפילו עדיף

לדעתי, אם לקנות , אז לי כדאי רכב חדש. אומנם המחירים משוגעים, אבל לקנות רכב יד שניה חבל, כי כבר יש לי אחד כזה, ועוד ממשהו מוכר...

חשבתי על 2 רכבים:

סוויפט ידני - השאלה אם לא חלשה מידי, אולי רועשת בנסיעה ארוכה, גימור ספרטני בצורה מסויימת.

מאזדה 2- עם גיר אוטומטי פלנטארי, לא רציף או כפול מצמדים כמו בכל האחרות. עושה רושם עם גימור נוח יותר, אבל אולי רועשת בנסיעות?

רעיונות נוספים?

תבורכו

עריכה אחרונה על ידי מוטיטי
פורסם

סופרמיני מתחילה בסביבות 120,000-130,000 ש״ח. לנסיעות אל תיקח רכב יותר קטן, משיקולי נוחות ובטיחות.

אגב, תחב״צ (במיוחד רכבת) לא רלוונטית? 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתי מחפש רכב חזק יותר וגדול יותר, אפשר גם משומש קלות. אתה תפסיד הרבה במכירה שלו עם נסועה כמו שלך. 

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 10 שעות, מוטיטי כתב:

אכן, היו לי תקלות ספורות, שבכל פעם שקרו לא ידעתי אם 'להאשים' את הקילומטראז', או אם 'להאשים' את הלאום הצרפתי והרכבים שלו..

איזה תקלות היו לך? 

לפני 10 שעות, מוטיטי כתב:

-האם הגיוני\כדאי להחליף את הרכב, כבר כיום, כי מעבר לפינה מחכה לי תקלה שלא יהיה שווה להוציא כסף לתקנה (כבר כיום מחירון הרכב לא מזהיר, ובוודאי לא תואם את איכות הרכב)

אני מניח שהשאלה פה היא כלכלית, אז בהנחה ואין לך תקלות שעולות 5 ספרות(לא בקיא במה שהולך עם מיכלי אוריאה או ממירים קטליטיים ברכבים הללו), אז מבחינה כספית זה לא הגיוני להחליף את הרכב הנוכחי לרכב חדש. 

אם שווה או לא שווה לתקן תקלה, זו לא שאלה שצריכה להיות צמודה לערך הרכב(מלבד מקרים שבאמת התיקון הוא מאוד מאוד יקר). זה כשל לוגי לקשר בניהם. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

יש לך רכב מצוין, זריז, חסכוני ונח.

היום אין סופר מיני חדשה שמציעה כזה דבר.אין בכלל דיזל בקטגוריה.

לכן אם לא מדובר על רכב שמתחיל לבלות כול הזמן במוסך הייתי ממשיך איתו.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תקלות?

לאחרונה ממש (225000 קמ) אלטרנטור, שביקש החלפה.

היה נניח לפני שנתיים צורך בלהחליף 'משולשים' (מודה, לא יודע בדיוק במה מדובר. הרגיש לי יותר כמעשה רמייה של מכון הרישוי המסויים, אליו טעיתי להכנס)

לפני כ4 שנים, מיכל האוריאה והמשאבה היו עם בעיה שהצריכו החלפה.

כל התקלות היו כ4000 שח הוצאה.

אף אחת לא היתה כזו שהשביתה את הרכב ליותר מיום (למיטב זכרוני).

הרכב מאוד מהנה, ואין דומה לו היום בקטגוריה, באמת.

השאלה אם יש גיל או קילומטראז' (מדובר בדיזל) שבו מתחילות 'צרות בצרורות', וכדאי להקדים רפואה למכה.

• מצחיק 1
פורסם

למעט האוריאה אז בלאי סביר. תחשוב שברכב חדש תהיה לך ירידת ערך, במידה ואתה לוקח הלוואה תשלום חודשי שהעלות שלהם תהיה יותר יקרה מתקלות בלאי.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קצת קשה לי לדבר כי אני באמת לא מכיר את הסיפור עם האוריאה,כמה זמן זה מחזיק ומה העלויות. 

אבל מה שאני כן יודע זה שאתה צריך לעשות חישובים. 

בקילומטראז שלך אם תקנה רכב ב-125 אלף אתה תאבד מהערך שלו סביב ה-50 אלף שקל ב-3 שנים הראשונות. 

לא ציינת את השנתון של הרכב שלך אבל אני אהמר שהוא כניראה לא שווה הרבה ואם עוד 3 שנים ילך לפח הזבל ? כניראה שהפסדת במקסימום 15 אלף שקל. 

תעשה אתה לבד את החושבים אם ניראה לך שיהיו לך תקלות שמתקרבות ל-35 אלף שקל 

• מעניין 1
פורסם

חבל על כספך. הייתי נשאר עם הרכב כי לא תקבל בסכומים האלה מה שאתה מקבל מהרכב הנוכחי. לפני עשור הייתה לי התלבטות דומה אם להחליף רכב דיזל ידני (לא פיג'ו). החלטתי להשאיר עד שיתפגר. החזיר נשמתו לאחר 385K. 

• רעיון טוב! 2
פורסם

לא מבין איפה ההנאה מרכב ישן, עם המון ק"מ שצריך לעלות לירושלים כל יום. איפה הבטיחות, ההנאה מטכנולוגיות חדשות, מערכת שמע, כריות אוויר, כח בעליה. אני לא חושב שכיף להשאר עם רכב שנסע כבר 225,000 ק"מ. 

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

ה208 לדעתי לא מרגישה כזאת מיושנת.

מערכת שמע אפשר לשפר ולהתקין רמקולים מה שבא לך. 

כריות אוויר יש.

כח יש ואף היא זריזה מחלק סופר מיני חדשות. ואף שקטה מחלקם.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
בתאריך 30.8.2024 בשעה 21:02, מוטיטי כתב:

חברים יקרים, אודה לדעתכם המלומדת.

ברשותי פיג'ו 208 דיזל שמשרתת אותי נאמנה כבר 7 שנים כבר עם 230000 ק'מ על השעון.

היא 'בול בגודל' הדרוש לי, ומשמשת אותי לנסיעות קבועות בין ירושלים לגוש דן עם נסועה שנתית של כ-30000.

הרכב עם צריכת דלק הגיונית מאוד לעינייני (22.7 קמ\ל). 

אכן, היו לי תקלות ספורות, שבכל פעם שקרו לא ידעתי אם 'להאשים' את הקילומטראז', או אם 'להאשים' את הלאום הצרפתי והרכבים שלו...

שאלתי-

1-האם הגיוני\כדאי להחליף את הרכב, כבר כיום, כי מעבר לפינה מחכה לי תקלה שלא יהיה שווה להוציא כסף לתקנה (כבר כיום מחירון הרכב לא מזהיר, ובוודאי לא תואם את איכות הרכב)

2-אם כן כדאי להחליף, איזה סופרמיני תתאים. חשובה לי

- אמינות

- חסכון דלק

- נוחות נסיעה (רוב המכריע של הנסועה- בין עירונית מירושלים ולירושלים)

- גיר ידני לא מפריע, אולי אפילו עדיף

צריכת הדלק שאתה מקבל היא לא רק הגיונית אלא פנומנלית. שום רכב סופר-מיני, אולי למעט היאריס ההיברידית, לא ייתן לך צריכת דלק קרובה לזו שאתה מקבל בתוואי הנסיעה שלך ברכב הנוכחי. לגבי נוחות הנסיעה, לדעתי לא תרגיש שיפור אם תחליף סופר-מיני בסופר-מיני. שיפור משמעותי תרגיש רק אם תעבור לקטגוריה גבוהה יותר, מה שיביא או לעלויות נוספות על רכב חדש או לרכישת רכב יד שנייה. צריכת הדלק ונוחות הנסיעה בצד, רק אתה יכול להחליט אם החוויה של רכב חדש שווה תוספת של 100-110 אלף שקל. גיר ידני, לצערי, נעלם כמעט לחלוטין משוק הרכב הישראלי ולכן אינו שיקול רלוונטי.

עריכה אחרונה על ידי CPA2.0
  • אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...