Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז נכון שבכותרת אופל אסטרה, אבל הדבר נכון לכל סוגי הרכבים ורק פירוק פאנל הדלת והמק״טים שבפוסט זה יהיו שונים.

מי מכם ששומע רעש מעצבן כל פעם שהוא פותח או סוגר את הדלת, 99.9% מהזמן זה המעצור דלת, הדבר הזה שמחזיק את הדלת שלכם.

אני סבלתי מהרעש המעצבן הזה מספר שנים, יום אחד התעצבנתי וחקרתי והבנתי שזה החלק שעליי להחליף אבל לא היה לי כוח לחפש והוא עלה בכל מיני אתרים (למשל cars245) באזור ה20-25$. יותר מדיי כסף כדי שיהיה לסטודנט רצון להתעסק בזה עבור משהו ששומעים רק פעמיים בכל נסיעה.

לאחרונה שוטטתי באליאקספרס ופתאום קפץ לי החלק, השוותי מק״טים לוודא שאכן זהו החלק המתאים והזמנתי. ב27.14 שקלים חדשים בלבד לעומת 508.12 דרך היבואן. (נכון ל23/07/24) היום הגיע בדואר לאחר שבועיים והחלטתי לבצע את ההחלפה ככה מהר לפני שאני נכנס לתוך תקופת מבחנים שוב.

אז ככה זה נראה: (מק״ט 13270665) וזה קישור למוכר שממנו רכשתי: www.aliexpress.com/item/1005005554772969.html

8BE1B783-721A-413E-B0B7-564358301313_1_105_c.thumb.jpeg.3ef73d61867f978fd9d2073c01db9674.jpeg

ובהשוואה לחלק המקורי (למעלה המקורי למטה החדש מאליאקספרס)

1FC846B7-8C8D-4BB7-8187-2CE24C06466C_1_105_c.thumb.jpeg.768c1666429c599a501dadc7c4348bf5.jpeg

וכאן זה יושב:

image.thumb.png.b03261b8507d3849918b87fc96de5e33.pngt

אתם תרצו להצטייד בכלי לפירוק פלסטיקה ברכב, ממליץ לא לחסוך על השלב הזה ולהשתמש במברג שטוח כי אתם תעשו נזק לפלסטיקה, במקרה הטוב שריטה מכוערת במקרה הגרוע תשברו משהו.

image.png.ee33430049cb0e984e3d2d44bc0b0741.png

תדחפו בעדינות את הכלי שם ותוציאו את הפלסטיק כיסוי של הידית. שימו לב שבחלקו השמאלי של הפלסטיק הזה יש טאבים שבולטים לשמאל לכאן זה החלק האחרון שתשלפו לצד ימין 

image.thumb.png.3946af8d3cb6c316e7f26356deb19b8c.png

(תמונה מסרטון ביוטיוב שהוא בצע את ההחלפה בדלת של הנוסע, לכן הצד הוא ההפוך).

בפינה הימני העליונה של הידית תכניסו מברג שטוח קטן או עם הכלי לפלסטיקה (אני לא הצלחתי, הוא היה גדול מדיי) ותוציאו את הכיסוי שמסתיר מאחוריו את הבורג

image.thumb.png.1e43cd15b73103588c12e7ef81a03f98.png

שוב עם הכלי פלסטיקה תוציאו את הלוח ששולט על החלונות (שוב תסלחו לי, תמונה מיוטיוב עם דלת צד נוסע אבל הרעיון זהה) ואז נתקו את הכבל שהולך ללוח (מחובר עם קליפס סטנדרטי)

image.thumb.png.579677ba5c4abd8280f9f95ba9bb3629.png

לאחר מכן תצטרכו להוציא 6 ברגים שסימנתי בעיגול, היכן שיש חץ זה בורג שנמצא בתוך המגרעת של הפאנל של הכפתורים

image.png.d740a3f56557619686fd8333f2ff7a81.png

בשלב הזה תוכלו להכניס את כלי הפלסטיקה בתחתית הדלת ולהתחיל להוציא אותה, לאחר הפאנל יצא מהמקום תוכלי למשוך אותה כלפי מעלה ולהסירו. הפאנל עדיין יהיה מחובר ל2 דברים, בכדי להסיר את הפאנל לגמרי מהרכב תנתקו את הקונטור של הכיוון מראות ואת החוט של הידית של הדלת, עבור הקונקטור מראות שוב דיי סנטדרטי, כבל קליפס פשוט שיש ללחוץ עליו ולמשוך, עבור הכבל של הידית, הנה כמה תמונות שממחישות:

image.thumb.png.f26797767b0bf79638d457ab2d30cea9.png

דחפו את הכדור החוצה ותוציאו אותו מהקליפס

image.thumb.png.b756c6c50a6cff4dc42a5a07201572f9.png

אחרי שהסרתם את הדלת ניגש לעבודה! בעזרת בוקסה 7 תוציאו את הבורג שתופס את הרמקול למקומו, ייתכן ותצטרכו להשתמש בכלי פלסטיקה כדי לדחוף את הרמקול החוצה. אצלי היה מותקן רמקול aftermarket אז פשוט שחררתי את הברגים שתפסו אותו במקומו וסידרתי לעצמי גישה לבפנים.

image.png.4dd6f7474cdc8b6cb7e62c9531fc749c.png

כעת תוכלו לשחרר את הבורג שתופס את המנגנון ואת ה2 אומים שתופסים אותו בדלת עם בוקסה 10

image.thumb.png.6c0120c0a354ad60ffabf0135123979c.png

אחרי ששיחררתם אותם תוכלו לשלוף מבפנים (בחור של הרמקול) את המעצור, תכניסו את החדש למקומו ותתחילו בתהליך ההפוך להליך הפירוק

והתוצאות: תענוג לאוזניים (ממליץ להחליש ווליום למי שעם אוזניות כי הרעש לא נעים)

לפני:

אחרי:

(הרעש למי שחד זה מהכפכפים חחחחחח)

לא תכננתי בפועל להעלות מדריך מצולם לכן חלק מהתמונות הן מהיוטיוב/אינטרנט. מניח שלהבא אהיה יותר החלטי אם בא לי לפרסם מדריך ואתכונן בהתאם. מצרף 2 סרטונים ביוטיוב שעזרו לי בהחלפה:

בהצלחה לכל מי שמבצע את העבודה!

עריכה אחרונה על ידי Aviv13467
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 11 דקות, netanel1014 כתב:

יפה מאוד. תודה רבה.

אגב איך הרכב ? אני שוקל לקנות כזה כרכב שני . אנשים אמרו לי שהוא קללה (אח של הקרוז) וחלק אמרו לי שהוא מצויין ועברו איתו את ה200 אלף. 

באופן כללי לא הייתי ממליץ עליו, יש סיבה נורא ספציפית שכן הייתי ממליץ וזה אם אתה מתכנן לעבוד עליו בעצמך, חלפים זמינים, אם אתה מזמין מחו״ל לא ממש יקרים ואפשר לרכוש אותו יחסית בזול בגלל השם הרע שהוא צבר, ואני מתכוון ממש בזול. לא מנותק מהמציאות לראות כאלו נמכרים עם ק״מ יחסית נמוך ב10 אלף שקל. אבל ויש אבל גדול הוא דורש התעסקות רבה, יש אנשים שבמשך שנים לא יעשו ברכב כלום מלבד טיפול תקופתי ואולי בלמים/צלחות פעם ב.. ברכב הזה הספקתי ב3.5 שנים להחליף לא מעט דברים (תגיד בלאי? לא יודע..) (אצרף רשימה למטה), אחרי שתחליף משהו אחד, אם אתה רוכש חלק מקורי רוב הסיכויים שלא תידרש להחליפו שוב, לפחות לא בתוחלת החיים של הרכב. אולי הדבר לא נכון לגבי מערכת הקירור כי הבנתי שהמערכת קירור ברכבים האלו לא משהו ותמיד משהו נשבר/נסדק/נקרע.

אם אתה מתכנן לעבוד עליו בעצמך, לדעתי תענוג לפחות ביחס לתמורה למחיר. נוחות נהיגה מטורפת למחיר הזה, צריכת דלק דיי סבירה, אולי מתחת לממוצע הייתי אומר אבל מספיק סבירה כדי לפצות על החסכון במחיר (אני עושה 7.4/100 בנסיעה דיי מנהלתית משולבת, פעם בדקתי כמה הוא עושה בנסיעה ממש ארוכה בינעירונית והגעתי ל5.7/100 כולל נסיעה בפקקים/משולב) אחרת פשוט אל, לא רוצה לדעת כמה היה עולה לי אם הייתי מתקן את כל הדברים שתיקנתי במוסך ולא בחנייה בבית, אני משער שכפול מהשווי של הרכב. שלא לציין שבארץ שוחטים במחירים ואני מדבר על חלקים מקוריים, כל חלק שרכשתי עולה בארץ פי 5-7 יותר.

אני מכיר את הרכב כל כך טוב בשלב הזה מרוב שיצא לי לתקן בו כל דבר שלא הייתי רוצה להחליף אותו, כל תקלה שצצה אני ישר יודע איך לתקן ומאיפה היא נובעת. יודע איך לפרק כל חלק פח או פלסטיקה. אין לי כוח/זמן לרכוש את הידע הזה מחדש ברכב אחר.

טוב אז כמובן פרט לדברים תקופתיים כמו שמן,פילטרים פלאגים וכו'.. דברים שהחלפתי עקב תקלות:

טורבו - 1 מתוך 2 חלקים יחידים שהחלפתי במוסך לפני שהתחלתי להבין יותר ברכבים, עלה לי 4,500 שקל כולל עבודה לחליפי שמחזיק מצויין עד עכשיו (עבר 35 אלף קילומטר מאז והנסועה השנתית שלי יחסית נמוכה בין 8-10 אלף ק״מ)

פלנאץ' מים - 2 מתוך 2 חלקים יחידים שהחלפתי במוסך, שוב עבודה יחסית קלה וחליפי ניתן להשיג בעשרות שקלים בודדים מחו״ל, אבל לא היה לי את הידע בזמנו. עלה 400 שקל כולל עבודה

ולדברים שהחלפתי לבדי

מכסה אטם שסתומים

שסתום קניסטר

חיישן חמצן אחורי

אטמי Camshaft Acutator

תרמוסטט 

חלק מאלו גרמו לי לתקלות דיי רציניות ברכב והייתי דיי אבוד עד שגיליתי את מקור התקלה, ולהגיע לפתרון לא תמיד היה פשוט.. למשל הרכב היה רועד בסרק, בהנעה בעיקר ולפעמים כל כך רועד שהמנוע היה נכבה, זה היה שסתום קניסטר תקול. 

חיישן חמצן אחורי, נורת מנוע שלא רצתה להכבות (P0420) חשדתי בממיר קטליטי ואחרי שהרכב נכשל במבחן זיהום פליטה הייתי בטוח שהממיר תקול אבל ב-OBD הבחנתי במתח מוזר בחיישן, החלפתי והבעיה נפתרה (הרכב עבר טסט כמובן)

יש לי עוד בעיות לא פתורות עם הרכב כמו הזעה/נזילה מאטם טיימינג והזעה/נזילה מקולר שמן. אטם טיימינג זו עבודה ממש נוראית לרכב הזה, דורש פירוק חצי מנוע וכל האביזרים הנלווים לרצועת מנוע ואני ממש לא רוצה לעשות את העבודה הזאת, בנתיים מספיק לי לנקות את הרכב לפני טסט ואין בעיות.

קולר שמן העבודה קצת יותר סבירה אבל גם לא ממש יש לי כוח לטפל בזה, יעלה לי כמה מאות שקלים להתארגן על חלקים חלופיים וכל האביזרים הנלווים אבל כל עוד זה לא מפתח למשהו יותר רציני מקצת שמן בתחתית הרכב לאחר מספר שבועות אני לא קופץ על המציאה, לא רוצה להביא על עצמי הפתעות חדשות במיוחד שאני משתמש ברכב באופן יחסית מועט (3 פעמים לחד״כ נסיעה של 15-20 דק לכל כיוון ועוד נסיעה אחת לבת זוג בסופ״ש של 45-60 דק)

• אהבתי 2
פורסם
לפני 9 שעות, Aviv13467 כתב:

באופן כללי לא הייתי ממליץ עליו, יש סיבה נורא ספציפית שכן הייתי ממליץ וזה אם אתה מתכנן לעבוד עליו בעצמך, חלפים זמינים, אם אתה מזמין מחו״ל לא ממש יקרים ואפשר לרכוש אותו יחסית בזול בגלל השם הרע שהוא צבר, ואני מתכוון ממש בזול. לא מנותק מהמציאות לראות כאלו נמכרים עם ק״מ יחסית נמוך ב10 אלף שקל. אבל ויש אבל גדול הוא דורש התעסקות רבה, יש אנשים שבמשך שנים לא יעשו ברכב כלום מלבד טיפול תקופתי ואולי בלמים/צלחות פעם ב.. ברכב הזה הספקתי ב3.5 שנים להחליף לא מעט דברים (תגיד בלאי? לא יודע..) (אצרף רשימה למטה), אחרי שתחליף משהו אחד, אם אתה רוכש חלק מקורי רוב הסיכויים שלא תידרש להחליפו שוב, לפחות לא בתוחלת החיים של הרכב. אולי הדבר לא נכון לגבי מערכת הקירור כי הבנתי שהמערכת קירור ברכבים האלו לא משהו ותמיד משהו נשבר/נסדק/נקרע.

אם אתה מתכנן לעבוד עליו בעצמך, לדעתי תענוג לפחות ביחס לתמורה למחיר. נוחות נהיגה מטורפת למחיר הזה, צריכת דלק דיי סבירה, אולי מתחת לממוצע הייתי אומר אבל מספיק סבירה כדי לפצות על החסכון במחיר (אני עושה 7.4/100 בנסיעה דיי מנהלתית משולבת, פעם בדקתי כמה הוא עושה בנסיעה ממש ארוכה בינעירונית והגעתי ל5.7/100 כולל נסיעה בפקקים/משולב) אחרת פשוט אל, לא רוצה לדעת כמה היה עולה לי אם הייתי מתקן את כל הדברים שתיקנתי במוסך ולא בחנייה בבית, אני משער שכפול מהשווי של הרכב. שלא לציין שבארץ שוחטים במחירים ואני מדבר על חלקים מקוריים, כל חלק שרכשתי עולה בארץ פי 5-7 יותר.

אני מכיר את הרכב כל כך טוב בשלב הזה מרוב שיצא לי לתקן בו כל דבר שלא הייתי רוצה להחליף אותו, כל תקלה שצצה אני ישר יודע איך לתקן ומאיפה היא נובעת. יודע איך לפרק כל חלק פח או פלסטיקה. אין לי כוח/זמן לרכוש את הידע הזה מחדש ברכב אחר.

טוב אז כמובן פרט לדברים תקופתיים כמו שמן,פילטרים פלאגים וכו'.. דברים שהחלפתי עקב תקלות:

טורבו - 1 מתוך 2 חלקים יחידים שהחלפתי במוסך לפני שהתחלתי להבין יותר ברכבים, עלה לי 4,500 שקל כולל עבודה לחליפי שמחזיק מצויין עד עכשיו (עבר 35 אלף קילומטר מאז והנסועה השנתית שלי יחסית נמוכה בין 8-10 אלף ק״מ)

פלנאץ' מים - 2 מתוך 2 חלקים יחידים שהחלפתי במוסך, שוב עבודה יחסית קלה וחליפי ניתן להשיג בעשרות שקלים בודדים מחו״ל, אבל לא היה לי את הידע בזמנו. עלה 400 שקל כולל עבודה

ולדברים שהחלפתי לבדי

מכסה אטם שסתומים

שסתום קניסטר

חיישן חמצן אחורי

אטמי Camshaft Acutator

תרמוסטט 

חלק מאלו גרמו לי לתקלות דיי רציניות ברכב והייתי דיי אבוד עד שגיליתי את מקור התקלה, ולהגיע לפתרון לא תמיד היה פשוט.. למשל הרכב היה רועד בסרק, בהנעה בעיקר ולפעמים כל כך רועד שהמנוע היה נכבה, זה היה שסתום קניסטר תקול. 

חיישן חמצן אחורי, נורת מנוע שלא רצתה להכבות (P0420) חשדתי בממיר קטליטי ואחרי שהרכב נכשל במבחן זיהום פליטה הייתי בטוח שהממיר תקול אבל ב-OBD הבחנתי במתח מוזר בחיישן, החלפתי והבעיה נפתרה (הרכב עבר טסט כמובן)

יש לי עוד בעיות לא פתורות עם הרכב כמו הזעה/נזילה מאטם טיימינג והזעה/נזילה מקולר שמן. אטם טיימינג זו עבודה ממש נוראית לרכב הזה, דורש פירוק חצי מנוע וכל האביזרים הנלווים לרצועת מנוע ואני ממש לא רוצה לעשות את העבודה הזאת, בנתיים מספיק לי לנקות את הרכב לפני טסט ואין בעיות.

קולר שמן העבודה קצת יותר סבירה אבל גם לא ממש יש לי כוח לטפל בזה, יעלה לי כמה מאות שקלים להתארגן על חלקים חלופיים וכל האביזרים הנלווים אבל כל עוד זה לא מפתח למשהו יותר רציני מקצת שמן בתחתית הרכב לאחר מספר שבועות אני לא קופץ על המציאה, לא רוצה להביא על עצמי הפתעות חדשות במיוחד שאני משתמש ברכב באופן יחסית מועט (3 פעמים לחד״כ נסיעה של 15-20 דק לכל כיוון ועוד נסיעה אחת לבת זוג בסופ״ש של 45-60 דק)

תודה רבה על הפירוט! אלוף!!.

עזרת לי המון. מה דטוב ברכב הזה שיותר קל לעבוד עליו מאשר לעבוד על גרמנייה / צרפתייה.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...