Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתמלל הודעות קוליות

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הכל תלוי בהקשר ובדינמיקה מול הבן אדם.

יש דרך להתנהל,

כמו שלא מתקשרים בצורה זהה עם חברים קרובים או עם אנשים זרים.

בימינו אכן לרוב האנשים יש העדפה לצ'ט על פני שיחת טלפון להרבה מהתקשורת השוטפת בגלל החיסכון בזמן,וכל אחד עונה בזמנו הפנוי.

כל אחד מאיתנו מרגיל את האנשים שהוא בקשר איתם לצורת התקשורת שנוחה לו, במודע או לא במודע.

אין שום בעיה להעמיד אנשים שמגזימים עם הקלטות במקום,

ואין שום בעיה להקליט כשזה מתאים,

הכל פתיר באמצעות תקשורת ברורה.

וכן,

העולם השתנה בזכות הטכנולוגיה, וכך גם התרבות והקודים בנושא,

צריך לחיות עם זה ולהפיק מזה את המירב.

עריכה אחרונה על ידי Gauss
פורסם
לפני 4 שעות, אלעדית כתב:
לפני 4 שעות, פינדר כתב:

גיליתי שהיום זה נחשב חוסר נימוס להתקשר לבן אדם, אם לא תיאמת את השיחה איתו בצ׳אט.

העולם התחרפן

דווקא בזה אני חושב שהעולם השתפר.

זה מאוד נוח לקבל מסר "פנוי לשיחה?" מאשר צלצול בזמן לא מתאים.

והייתי מאוד שמח אם כל המוכרנים/טלפנים למיניהם ישלחו מסר כזה ולא יתקשרו אלי באמצע השנ"צ...

להודעות קוליות בקבוצות אני בכלל לא מקשיב,

אבל בפרטי אני מתקשר ככה ביעילות עם כאלה שהעברית שלהם לא ברמה של כתיבה.

כמו שאמרו לפני - אם יש משהו דחוף אז מתקשרים. כל השאר יכול לחכות לזמן המתאים.

אגב, לחופרים יש את ה- X2 שמריץ את ההודעה בקצב כפול, ואז זה גם קצת מצחיק...🙃

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אם ההודעה הקולית היא בעברית, תעבירו אותה לאליעזר הבוט. 0559571223 זה המספר.

בוט של ivrit.ai, פרוייקט ללא מטרות רווח שפותר בדיוק את הבעיה הזו (מדובר בai שאומן ספציפית על עברית, ולכן התמלול מדויק מאוד באופן יחסי. מעט מאוד שגיאות).

אני אישית משתמש בזה כבר חודשים, מקל על החיים. אני כבר לא שומע הודעות קוליות כמעט בכלל.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

גם לי אין חיבה להודעות קוליות, אבל לפעמים צריך להיות סלחנים. יש דיסלקטים שלוקח להם המון זמן להקליד, או אנשים שהרבה זמן על הכביש, או כאלה שיש להם כמה דקות בין שיעורים או פגישות ויספיקו יותר בהקלטה מאשר בהקלדה.

אבל אז, אני אצפה שההודעה תהיה מתומצתת ולענין, שהבנאדם חשב מראש מה הוא רוצה לומר וירה את זה, ולא ינהל את זה כמו שיחת טלפון ("היי, מה נשמע, מה שלומך, אממממ מזמן לא דיברנו, רציתי לשאול אותך אם אמממ אם זה בסדר מצידך אממממ ....).

זה בסדר אם אתה מדבר לאט, תמיד אפשר להשמיע מהר יותר, אבל רבאק, תחסוך לי את הנסיון שלך לנסח משפט קוהרנטי.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 8 שעות, Be roo כתב:

גם לי אין חיבה להודעות קוליות, אבל לפעמים צריך להיות סלחנים. יש דיסלקטים שלוקח להם המון זמן להקליד, או אנשים שהרבה זמן על הכביש, או כאלה שיש להם כמה דקות בין שיעורים או פגישות ויספיקו יותר בהקלטה מאשר בהקלדה.

אבל אז, אני אצפה שההודעה תהיה מתומצתת ולענין, שהבנאדם חשב מראש מה הוא רוצה לומר וירה את זה, ולא ינהל את זה כמו שיחת טלפון ("היי, מה נשמע, מה שלומך, אממממ מזמן לא דיברנו, רציתי לשאול אותך אם אמממ אם זה בסדר מצידך אממממ ....).

זה בסדר אם אתה מדבר לאט, תמיד אפשר להשמיע מהר יותר, אבל רבאק, תחסוך לי את הנסיון שלך לנסח משפט קוהרנטי.

מי שקשה לו להקליד יכול להשתמש בהקלדה קולית לחיצה על האייקון של המיקרופון במקלדת של הטלפון למשל את ההודעה הזאת אני מקליד ככה וניתן לראות שזה יוצא בסדר גמור חסרים רק סימני פיסוק כי על מנת שהוא ישים אותם צריך לאמור אותם בפירוש למשל. אבל היום הרבה מאוד אנשים כותבים בלי סימני פיסוק אז זה לא יראה כזה חריג 😁

חיסרון משמעותי נוסף של הודעות קוליות בעיקר בתכתובת עסקית זה שלא ניתן לערוך חיפוש אליהם למשל הרבה פעמים צריך למצוא הודעה מלפני כמה ימים ואם היא הייתה הודעה קולית אז חבל על הזמן אי אפשר למצוא אותה, אלה אם כן עוברים על כל התכתובת ומאזינים לה הכל מחדש שלוקח המון זמן 

פורסם
לפני 3 דקות, Buki כתב:

מי שקשה לו להקליד יכול להשתמש בהקלדה קולית

נכון, אבל לא כולם מודעים לפיצ׳ר הזה וחלקם מתקשים לתפעל אותו. כל אחד והאתגרים שלו.

אבל כן, העדפה האישית שלי היא תמיד להמנע מהודעות קוליות, אבל גם לי יצא פעמים בודדות להקליט, בגלל אילוצים שונים.

פורסם

צ'יפופו בוואטסאפ לא יכול לעבוד? 

גם אני לא סובל את ההודעות הקוליות, אבל לצערי לפעמים אין לי ברירה אלא להקשיב ולקלל בשקט.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 19 שעות, שחר 1 כתב:

אם ההודעה הקולית היא בעברית, תעבירו אותה לאליעזר הבוט. 0559571223 זה המספר.

בוט של ivrit.ai, פרוייקט ללא מטרות רווח שפותר בדיוק את הבעיה הזו (מדובר בai שאומן ספציפית על עברית, ולכן התמלול מדויק מאוד באופן יחסי. מעט מאוד שגיאות).

אני אישית משתמש בזה כבר חודשים, מקל על החיים. אני כבר לא שומע הודעות קוליות כמעט בכלל.

פשוט מעולה.

הראשון שעובד טוב בעברית. תודה רבה.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

שאלת תם, לא מפריע לכם לשתף את ההודעות הפרטיות שלכם עם כל מיני בוטים? 

לא ברור לאן המידע מגיע... 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

הבעיה היא שכבר המון זמן זה לא מגיע לאנדרואיד. הייתה כתבה...וזהו.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
לפני כשעה, SurfHigh כתב:

שאלת תם, לא מפריע לכם לשתף את ההודעות הפרטיות שלכם עם כל מיני בוטים? 

לא ברור לאן המידע מגיע... 

אני מעביר הודעות קוליות שקיבלתי, בעיה של מי ששלח.

אני לעולם לא שולח קולית בעצמי.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

בעייתי מאוד כי א' הודעה שנשלחת אלי יכולה להכיל גם מידע רגיש לגבי וב' הגרום השני בשיחה לא לוקח בחשבון שאני יכול לשתף את תוכן השיחה עם צד שלישי, כאשר לא ברור מי זה אותו צד שלישי.

בקיצור אני לא שולח הודעות קוליות אבל גם לא מתכוון לעלות הודעות קוליות שאני מקבל לשום שרות כזה...

מאזין להודעת. כן זה מעצבן אבל אין מה לעשות, היום חלק גדות משיחות עבודה מתנהלות ב What's App ושם אי אפשר להתעלם מהודעות שמישהו שולח.

• תוכן חדש...