Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

התיחסתי למספרים כי הם משמעותיים בדיון. מקור המהווה חלק נכבד מהכנסות המדינה קשה לשינוי, ובמצב הנוכחי, בו הוצאות המדינה מרקיעות שחקים סיכוי קטן לשינוי. בעצם, סיכוי גדול להחמרה. וכל זאת אפילו בלי קשר להשגות שיש לפחות למרביתנו על חלוקת העוגה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 159
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המספרים עצמם, בטח בנוגע לבלו ומס הכנסה, לגמרי לא רלוונטיים להאם היבואנים חזירים וזכאים להיות מיליארדרים או לא. או בכלל לעיניין הכתבה.

אין צורך להסיט את הנושא.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

לא אני פתחתי את נושא המיסוי. אבל מדובר ברכיב גדול בעלות הרכב ואחזקתו.

אגב, אותו דיון מתנהל כאן אחת למספר שבועות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רק ששר הכלכלה ברקת יעביר את חוק התקינה האירופי והממשלה תעשה משהו. אבל גם את החוק הזה דחו למועד לא ידוע ולאט לאט מרוקנים אותו מתוכן.

אבל בדבר אחר רולניק צדק , אין לברקת (הממשלה) שום אינטרסט להלחם במונופולים ככלל ובשוק הרכב בפרט.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

@איציק נ. לא מדוייק*. הבלו על הדלק מהווה 5% מהכנסות המדינה ממיסים. מס הקניה 6% (אין פירוט לפי ענפים) מס הכנסה 20%.  

ומה זה "ניכויים" ? מתנות\דיבידנדים שאנחנו מקבלים מהרשות הפלסטינית בגלל שאנחנו כל כך נחמדים ?

(ניכויים זה מס הכנסה משכירים וניכויים במקור כולל שוק ההון) 
תחבר את הניכויים (משכירים) ומס הכנסה (עצמאיים) וקיבלת 50-55% (פי 10 מה"בלו").

אני מציע שיקצצו בהוצאות, כמו שעושים במשק בית שאין מספיק כסף.

איציק

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 47 דקות, save כתב:

שום אינטרסט להלחם במונופולים ככלל ובשוק הרכב בפרט.

מי המונופול בשוק הרכב?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

מה התחליף שאתה מציע?

תמיד אפשר להפחית הוצאות ויש אין סוף הוצאות שאפשר להפחית, פשוט צריך אומץ, הרבה אומץ ציבורי. 

פורסם (נערך)

מונופול החלפים כמובן. זה לא מונופול במובן הקלאסי כי אין לו שליטה על כל שוק החלפים . הבעיה שהצרכן שבוי של של מותג מסויים , כלומר שבוי ביבואן וחלפיו. אתן דוגמא אצלי: אני רוצה להזמין בארץ שמשה קידמית מקורית לסיטרואן . כמה אפשרויות יש לי ?

עריכה אחרונה על ידי save
  • אהבתי 1
פורסם

חלפי מקור (באריזה עם שם יצרן הרכב) לא נמכרים בשוק החופשי . אותם מוצרים של יצרן ה oem כן.

פילטר השמן ברכב שלי שהגיע באריזה של vw הוא מתוצרת mahle , על גוף הפילטר כתוב במפורש השם וכמובן תוצרת גרמניה.

ל mahle יש יבואן רישמי שאינו יבואן הרכב. אתה יכול לרכוש את המוצר בחנויות החלפים. 

לגבי שמשות, זה עיניין מסחרי, יבואן הרכב חייב  להחזיק במלאי . ליבואן שמשות לא תמיד משתלם או כדאי להחזיק במלאי שמשות מיצרן ה oem למרות שהוא יכול לרכוש כאלה מיצרן ה oem.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 14 שעות, Supertigre כתב:

תמיד אפשר להפחית הוצאות ויש אין סוף הוצאות שאפשר להפחית, פשוט צריך אומץ, הרבה אומץ ציבורי. 

אשרי המאמין. אבל זה שייך לפוליטי בעוף.

חוץֶמזה, לקצץ 8% בהוצאות זה קשה. מאוד. גם חצי מזה. אפילו כשהממשלה מתייחסת לטובת האזרח.

פורסם

הדבר היחיד שהתחברתי אליו בסרטון זה מה שהוא אמר על כפיר ובועז, שמלבד הרכבים הדי משעממים שהם מסקרים, מרגיש שהם לא מחדשים שום דבר וההתלהבות שלהם מדברים לא אותנטית, לפחות עבורי.

אני מניח שזה משום שמשלמים להם לביקורות הללו. במקום באמת לנצל את היכולת שלך לסקר רכבים מעניינים ולא להסכים לכל יבואן שדוחף לך קיה. מזכיר לי לפני כמה חודשים שיצא איזה דגם של קיה (סלטוס?) וכל הרשת מפוצצת כתבי רכב ישראלים שמזיעים להגיע לשם. פשוט מביך. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

2016 BMW M235i.

פורסם

מסתכלים על כפיר ובועז כעיתונאי רכב, וזאת הבעיה. הם לא. הם מגישי תוכנית בידור על רכבים. 

המידע שהם מנגישים לא מחדש דבר על מה שכתוב בברושורים של היחצנים. 

(זה לא סותר שהם אנשים נחמדים)

• אהבתי 5
  • רעיון גרוע 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

בתאריך 4.7.2024 בשעה 17:30, discoTD5 כתב:

יבואני רכב הן קבוצות גדולות, מאוד. בדוחות של יבואנים שנסחרים בבורסה מופיעות כל הפעילויות. מה הרווחיות מתחום המימון? מהנדל"ן? מענף הליסינג? מהטרייד אין? ובסוף - מה הרווחיות ממכירת כלי רכב חדשים? האם הנתון סודי? כנראה שלא. בדוחות של יבואניות הרכב הבורסאיות ניתן לנסות לגזור רווחיות פר רכב.

מחיפוש פשוט של הדיוט בגוגל, נראה כי יוניון מוטורס, כלמוביל, צ'מפיון מוטורס, טלקאר - הן חברות פרטיות שדוחותיהן לא מפורסמים לציבור.

אגב, גם במצבים בהם יש חברת אחזקות ציבורית למעלה - רמת הפירוט של הדוחות המאוחדים ברמת הקבוצה לא גבוהה, וכמעט בלתי ניתן להוציא תובנה ברזולוציה כזו.

ניסיתי לחפש גם ב'מאיה' האתר של הבורסה ולא מצאתי.

אתה כן יכול להוציא דוחות לחברות הללו שעמדו במוקד הכתבה?

אם לא, למה אתה טוען שכנראה זה לא סוד מבלי לבדוק?

העיקר לומר שגיא רולניק חובבן, בעל אג'נדה ולא מקצועי....

עריכה אחרונה על ידי דור--
פורסם
בתאריך 4.7.2024 בשעה 21:33, EliC25 כתב:

התפלגות כלי הרכב בישראל אכן כוללת להיטי מכירות מתחת ל150 ו100 אלף שח גם, אבל כוללת גם דברים שעולים כמה מאות אלפים בודדים וגם מעל מיליון, אז ברור שאס קלאס שווה ל10 משפחתיות ממוצעות, כך שצריך הרבה כאלו כדי שזה יעשה הבדל גדול, אבל בסטטיסטיקה, כל הפריטים משפיעים על הממוצע, בין אם הם מתחתיו, מעליו, או אפילו שווים לו.

במקרה של כלי הרכב בישראל, להנחתי ההתפלגות של מחיריהם היא "התפלגות אסימטרית (חיובית)". כלומר רוב הפריטים בהתפלגות נמצאים בתחילת הטווח (רכבים "זולים" נניח 80 עד 140 אלף שח) ומעט מאוד נמצאים בסוף הטווח (רכבי יוקרה וספורט)

אמנם עבר קרוב לעשור מאז נגעתי בחומר הזה אבל לזכרוני, "השכיח" קרי i10 פיקנטו וטויוטות בינוניות, קטן מהחציון, שהוא הנקודה שגדולה מ50 אחוז מהפריטים וקטנה מ50 אחוז מהפריטים האחרים. ו

כלומר אם נניח שעולות 1000 מכוניות לכביש, המחיר החציוני הוא המחיר "במקום" ה500 בדירוג (בקירוב, לא להתקטנן).

ולבסוף החציון קטן מהממוצע, כך שיתכן מאןד שהממוצע הוא סביב ה190-200 אלף שח. לי זה דווקא עושה שכל.

אבל למה להתפלסף כל כך הרבה, יש לי (בתקווה) קצת יותר מ30 שנה לחיות אז בהזדמנות ראשונה שאעלה למחשב, מתוך סקרנות אבדוק איך הנתונים מתפלגים לפי קבוצות רישוי, זה הכי קרוב שיש לנו בנתונים שמשרד התחבורה מעניק.

טוב אז הADD שלי לא איפשר לי להניח לפרט השולי הזה של 'מחיר רכב ממוצע בישראל' לחמוק ממוחי, אז הכנסתי לטבלת אקסל נתונים לכל הרכבים שעלו לכביש בחודשים ינואר-יוני 24, וטבלה נוספת של 'מחירון רכב חדש' (לא ידעתי שהיא קיימת, עם דאטה משנות ה90 וקדימה!) 

הצלבתי את הנתונים והופתעתי לגלות את הפרטים הבאים:

image.png.d632ebd1c9e6940dd1c42c4b543cb7bc.png

מחיר הרכב החדש הכי זול - 40 אלף ש"ח

מחחיר הרכב החדש הכי יקר - 3.65 מיליון ש"ח

מחיר ממוצע לרכב חדש - 204493 ש"ח (.949...אבל מי סופר)

אם תרצו עוד פרטים על מה שקורה באמצע - אשמח לענות על זה.

האם זה אומר שהכתבה לא מוטית? לא נראה לי.

אבל לפחות לגבי הנתון הזה אפשר להסיק שעשו תחקיר די טוב.

• אהבתי 5

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...