Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בדקתי בלוחות ומחירונים של רכב משומש טויוטה קורולה ולתדהמתי מחירון היברידית בת 5 היה כ-105 אש"ח(ים).

זה ירידת ערך של כ-37% בלבד בחמש שנים( כ-7.5% בשנה) ביחס לרכב חדש, שגם בעצמו התייקר ב 20% בחמש שנים אחרונות ( עלה כ 130 אלף לפני 5 שנים)

לא מבין מה קורה פה. האם יש ביקוש משוגע לרכב משומש?

חזרו ירידות ערך(או יותר נכון - שמירת המחיר) שנתיות של שנות השמונים של מאה שעברה או שאני מפספס משהו?

מה הטעם לקנות רכב בן שלוש ב 25% בלבד פחות מרכב חדש? רק עלות הטיפולים של רכב משומש מכזזת כל כדאיות של קניה כזאת.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני 14 דקות, EvGriga כתב:

בדקתי בלוחות ומחירונים של רכב משומש טויוטה קורולה ולתדהמתי מחירון היברידית בת 5 היה כ-105 אש"ח(ים).

זה ירידת ערך של כ-37% בלבד בחמש שנים( כ-7.5% בשנה) ביחס לרכב חדש, שגם בעצמו התייקר ב 20% בחמש שנים אחרונות ( עלה כ 130 אלף לפני 5 שנים)

חזרו ירידות ערך(או יותר נכון - שמירת המחיר) שנתיות של שנות השמונים של מאה שעברה או שאני מפספס משהו?

מה הטעם לקנות רכב בן שלוש ב 25% בלבד פחות מרכב חדש? רק עלות הטיפולים של רכב משומש מקזזת כל כדאיות של קניה כזאת.

יש ביקוש משוגע לרכבי טויוטה. משוגע ממש (וגם חסר היגיון, אם יורשה לי). אל תמהר להסיק ממנו מסקנות לגבי הביקוש הכולל בשוק.

פורסם

בגלל מחירי הביטוח, המחסור ברכבים חדשים שמיוצרים בטורקיה וכרגע מחרימים אותנו, וגם בגלל הגניבות המטורפות וחוסר הרצון של המשטרה ובתי המשפט לטפל בזה - אני ממליץ לראשונה בחיי לחפש רכב שהוא לא טויוטה.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 59 דקות, EvGriga כתב:

לרכב הזה יש ביקוש משוגע.

בנוסף המספרים שלך לא ממש רלוונטיים. כי חדשה לא עולה 130 אלא 168. וזה אותו רכב. לא שונה המודל (אולי באבזור משהו השתנה).

אז מה זה משנה שירד ב 20 אחוזים כאשר בהשוואה לחלופה האמיתית היום זו ירידה של 37.5 אחוז?

וכמו שציינו, יש מחסור אז החדשה כנראה תיאורטית.

ובמידה פחותה זו תופעה גם ברכבים אחרים. החדשים התייקרו מאוד אז המשומשים הופכים אטרקטיביים יותר. וגם הביטוח משפיע.

מה נראה לך מחיר יותר הגיוני? 80 אלף? בהחלט אפשר לטעון שרכב כה מבוקש לא צריך לאבד יותר מ 50 אחוז בחמש שנים כאילו הוא איזו צרפתייה עם ברגים רופפים.

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, razi_pazi כתב:

בהחלט אפשר לטעון שרכב כה מבוקש לא צריך לאבד יותר מ 50 אחוז בחמש שנים כאילו הוא איזו צרפתייה עם ברגים רופפים.

אפשר לטעון כל דבר, אבל עד 2019 רכבים מבוקשים היו מעבדים בחמש שנים כ-50 -55% ופחות מבוקשים גם 60 -65% וזה היה גם באירופה וגם בארה"ב.

אני תמיד משווה בין מחיר רכב חדש היום (168 אש"ח במקרה הזה) למחיר משומש היום (במקרה של אותה טויוטה קורולה היברידית כ-105 אש"ח) שזה י.ערך של 37.5% או כ 7.5% מדי שנה.

פעם אחרונה שהיו ירידות ערך שנתיות כאלה נמוכות היה לפני 35 שנה כאשר מס קניה (היום כ 50-60% בפועל, אחרי זיכויים) היה בין 100% (לרכב עם מנוע עד 1,600 סמ"ק) עד 220% (לרכבים עם מנוע מעל 2000 סמ"ק).

הרכבים אז היו מאוד יקרים יחסית למשכורת ממוצעת (אני חושב פי 2 עד 3 מאשר היום) ונמכרו מעט מאוד רכבים חדשים.

רמת המינוע גם הייתה חצי מאשר היום ומכוניות משומשות היו מאוד מבוקשות כי למעט מאוד אנשים היה כסף לחדש.

השוק של משומשות התחיל התרסק בתחילת שנות ה-90 של המאה הקודמת, כאשר הורידו מסים על רכבים חדשים, ועכשיו הוא חזר 35 שניה אחורה.

אבל יכול להיות וזה זמני, פוסט קורונה שוק, כמו שכתב המגיב הקודם :)

רק שלא נכנס לשוק פוסט מלחמה, כי המסים יעלו לכולם.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני 14 שעות, Michazzz כתב:

אני ממליץ לראשונה בחיי לחפש רכב שהוא לא טויוטה

טייוטה יד שניה היא קניה ממש לא משתלמת תמיד... יש רכבים אסיאתיים עם אמינות לא פחות טובה

בתקופת משבר הצ'יפים בקורונה מחירי רכב יד שנייה היו גבוהים.

עכשיו אנחנו גם בסוג של משבר מקומי בעקבות הפסקת היבוא מטורקיה, האיום החות'י שמייקר את מחירי ההובלה ובכלל התייקרות הרכבים שגורמת לעלייה בביקוש לרכב משומש

• תוכן חדש...