Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

(שאלה שעליה התגובות להלן: "אם יש בהזמנה כמה פריטים, אבל רק חלקם עלולים לגרום למישהו לחשוב שצריך אישור משרד התחבורה,

האם נהוג או כדאי לבקש אישור רק על הפריטים האלה, או על כל מה שבחבילה, כולל הטריוויה? (מסנן שמן, אטם להברגת מסנן, ועוד).")

לפני 22 שעות, mcaspi כתב:

צריך אישור רק על הפריטים שדורשים בדיקה. די ברור הנושא.

זו ההשערה שלי, אבל אני לא יודע אם זה ברור.

כמו כשאם המכס מחליט לעצור חבילה בגלל מוצר אחד אסור, אי אפשר לבקש להוציא רק אותו ולהמשיך עם השאר.

לפני 22 שעות, sperial כתב:

הייתי מפצל את ההזמנות, כדי לצמצם את הסיכון שמוצר פטור מאישור יתקע או יושמד. כמובן מתחשב בדמי המשלוח.

החבילה כבר בדרך. אבל זה גם לא כלכלי מבחינת עלות משלוח.

המוצרים ה"פשוטים" הם רק כדי לנצל את המשלוח ע"י הוספת דברים בלי להגיע לסף המכס (הישן).

אגב, זה לא שיש חלק שצריך אישור. זה פשוט ליתר בטחון, גם אם אין לי מושג אם זה עוזר.

עריכה אחרונה על ידי elera
  • תגובות 538
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, EliC25 כתב:

כן. מציע שתמלא רישיון ייבוא בכל זאת כדי שיהיה את כל הפרטים שלך

4016 זה פאקינג גומי. למה לכל הרוחות צריך אישור לגומי בייבוא אישי, כשזה לא מופיע בשום מקום?

פורסם
לפני 7 שעות, EliC25 כתב:

אוקיי עצה טובה, בתכלס אין חסרונות שגם יהיה את זה מוכן.
תודה!

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
לפני 8 שעות, EliC25 כתב:

אני טעיתי אז בפרט המכס אז- זה הפרט הנכון
87.08.9950- ציריות הנעה לרכב.

מה שמבלבל אותי זה שאני רוצה לפתוח את הבקשה במערכת אבל אין את האופציה לבחור בציריות הנעה לרכב, ייתכן שזה בגלל ההערה של "למעט בייבוא אישי"?
כי יש דרישה לתקן, גם לפי תרשים הזרימה ששמת במדריך אני צריך לפתוח בקשה.

שוב תודה

image.png

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

אין שום צורך באישור ליבוא של גומיות ציריות או ציריות. מיותר.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
בתאריך 27.12.2025 בשעה 22:31, yonich100 כתב:

היי חברים למישהו יצא להתנסות בהזמנות מאמזון ?
אני רוצה להזמין lower control arm, במידה ואצליח אחסוך המון כסף בחברה רוצים עבר החלק המקורי (4142 שח) בעוד באמזון הוא עולה 98 דולר עבור חלק מקורי פשוט לא להאמין!!
image.thumb.png.c8b2225e343500ee0c699dbcdc7d9fc9.png
https://www.amazon.com/-/he/dp/B085S6J42B?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&language=en_US

האם התשלום הוא סופי ואמזון מטפלת בהכל או אצטרך להוציא רשיון יבוא/אישור מעבדה מוסמכת ?
בנוסף אשמח להבין את ההבדל בין רשיון יבוא לאישור מעבדה מוסמכת. (במקרה שלי מה צריך להוציא ?)
ומה העלות של הוצאה עם עמיל מכס כדוגמת ups.

שאלה אחרונה האם משולש הנ״ל מסווג תחת פרט מכס זה ?

תודה על המדריכים והתגובות זה עוזר לחסוך המון :)

image.thumb.png.909d73df1bb6db8ede9aba55a968896c.png

חחחח איזה קטע גם אני הזמנתי אותו מאמזון לפני כמה ימים , במקרה אמרתי נעבור פה נראה אם יש משהו מעניין 

אני מנצל את הרף החדש להביא חלקים לרכב הזה - אין בארץ כמעט כלום ומה שיש עולה כמו חלק ל F35  

לדוגמה גם ציריה קדמית שמאל מקורית במשלוח דרך רדבוקס במחיר של פחות מ700 שקל (מקווה שלא יהייה הפתעות בארץ) בעוד במחירון שלהם זה בן 3.5-6.5 אלף (לא מבין מה קורה שמה עם המקטים)

אגב למישהו יצא לקבל משלוח מ"געש וורלדוויד" ? 

הזמנתי מאמזון תפוח הגה הוצאתי אישור למקרה ו..

ביום שהגיע לארץ שלחו שצריך אישור - הגשתי להם אותו בלינק

יום אחרי אותה הודעה, מעלה שוב

אחרי יום עוד פעם 

אי אפשר לתפוס אותם בשום דרך תקשורת 

בטלפון זה מפנה לוואטסאף והבוט שמה התפגר אחרי שרשמתי לו "לא" לשאלה אם  עזר לבעיה שלי 😂

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, yarden123456 כתב:

אי אפשר לתפוס אותם בשום דרך תקשורת 

בטלפון זה מפנה לוואטסאף והבוט שמה התפגר אחרי שרשמתי לו "לא" לשאלה אם  עזר לבעיה שלי 😂

מיילים:
[email protected]
[email protected]

אם אין מענה כלל, תגיד שהשקעת בהוצאת אישור והפריט חשוב לך, ושאתה רוצה לדבר איתם בצורה מכובדת שלא תגיע לתביעות קטנות , אמורים להתייחס אליך.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

אחרי הסיפור הקודם עם UPS שהיה מסובך במידת מה, עכשיו ניסיון עם FedEx. גם כאן ערך מוצרים מתחת ל-75$.

הפעם הלך בלי בעיות או עיכובים, בלי דרישות תשלום, בלי בקשה לעוד מידע על תוכן המשלוח.

וזה למרות שהחנות לא צרפה בכלל הצהרת מכס אלא רק חשבונית, למיטב ידעתי.

יכול בכלל להיות דבר כזה?

חשבתי שמשלוחים מחייבים הצהרת מכס (CN23), ובטח בחברות משלוח ולא דואר רגיל.

לא יודע אם הפשטות לעומת UPS היתה בגלל שכאן צורפה חשבונית מחוץ לחבילה.

היא גם היתה יותר אינפורמטיבית, עם שדה הערה לכל פריט בו דאגתי לכתוב תיאורים קריאים.

חנות שונה מהקודמת, אבל דבר שמשותף לשתיהן הוא שבחשבוניות היו קודי מק"ט יצרן לכל מוצר.

אי לי מספיק סטטיסטיקה, אבל בינתיים לא ברור אם יש קשר בין עלות או חברת המשלוח לאיכות התוצאה.

משלוח ה-FedEx עלה 40% פחות ממשלוח ה-UPS, למרות שמה שנשלח היה סה"כ כבד יותר ועם יותר נפח (שתי חבילות נפרדות). מארץ אחרת, אבל שתיהן במזרח הרחוק.

חוץ מזה שלא היו בעיות, זה גם הגיע מהר יותר. סוגי המשלוח היו:

UPS Worldwide Express Saver

FedEx International Priority

אגב, כמו המשלוח ב-UPS, למכס זה הוצהר עם קוד HS של 9802 (טובין לשימוש אישי, מתחת לסף המכס) בלי לפרט קונקרטית את תוכן החבילה.

c.thumb.png.d99d0e8faf10f87cefe27327b97b6ac9.png

זה תמיד היה כך?

נראה שחברות המשלוח הופכות לקבלניות משנה של המכס. מחליטות בעצמן אם המוצרים דורשים משהו מיוחד ואם לא אז מצהירות "גלובלית".

עוד דבר מעניין, בניגוד לניסיון עם UPS, עם FedEx כאן לא היו בהצהרת המכס שם ות"ז המקבל ("פרטי יבואן").

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, elera כתב:

לא יודע אם הפשטות לעומת UPS היתה בגלל שכאן צורפה חשבונית מחוץ לחבילה.

כל הטיפול של שיחרור משלוחי בלדרות נעשה על פי ניירת שמשודרת מראש, לפני שהמשלוח מגיע לארץ.

אם המשלוח לא נדרש לבדיקה פיזית חישוב המיסים וההיטלים נעשה בלי לגעת פיזית בחבילה בכלל.

לגבי עלויות המשלוחים, כל עסק ואתר סוגר את המחירים שלו עם חברות הבלדרות. מי שלקוח גדול, יכול לסגור מחירים יותר טובים. אחר כך לשיקול האתר, הוא מחליט אם להעביר את החיסכון ללקוח או להרוויח גם על המשלוח. לכן לפעמים יותר כדאי לשלוח דרך חברת שילוח צד ג' שיכולים להשיג מחירים יותר טובים אצל הבלדרים.

כל השוואה בין מחיר מוצר באתר א' לאתר ב' צריכה לכלול את כל העלויות כולל המשלוח, לפני שבוחרים.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מסכים עמוס, הבעיה נוצרת כשאתה נופל על מסווג שלא היה מרוכז כשהוא בחן את הניירת / מסווג חדש בחברה. 

אי אפשר לקבוע מי יותר טובים פדקס UPS או DHL, ברמת הייבוא האישי בכל מקרה, אבל תמיד כדאי לקוות שלא תיפול על מסווג מלעון.

פורסם (נערך)

לפני 47 דקות, amosbmw כתב:

כל הטיפול של שיחרור משלוחי בלדרות נעשה על פי ניירת שמשודרת מראש, לפני שהמשלוח מגיע לארץ.

נשמע הגיוני, אבל לא ממש נראה שזה מה שהם עשו.

UPS לא אמרו לי כלום ולא רצו כלום עד אחרי שזה הגיע לארץ. היה להם שבוע מתחילת המעקב ועד שזה הגיע לנתב"ג.

לגבי FedEx, החשבונית שהיתה להם מהחנות היתה סריקת דף מודפס. לא בלתי אפשרי שזה מה שהחנות שלחה להם, אבל לכאורה הגיוני יותר שחנות תשלח קובץ ממוחשב נקי.

בכל מקרה, לא ברור איך לא ניתנה להם הצהרת ייצוא. או לפחות כך זה נראה.

לפני 47 דקות, amosbmw כתב:

לפעמים יותר כדאי לשלוח דרך חברת שילוח צד ג' שיכולים להשיג מחירים יותר טובים אצל הבלדרים.

למשל החברה החביבה על EliC25? (כנראה Redbox.)

אם כי נראה קשה להוזיל עלויות כשמעורבים שני משלוחים בינ"ל. אולי אפילו תוספת מס יבוא באמצע?

זה גם מוסיף סיבוך אפשרי מבחינת אחריות לנזק, בגלל ניתוק הקשר בין החנות השולחת למשלוח הסופי.

לפני כשעה, גולדן191 כתב:

מאיזה אתרים אתה ממליץ? יש שם גם חלקים לפיג'ו?

שתי החנויות עם חסרונות, ואין לי עדיין מסקנה לגביהן. אולי אכתוב עוד על כל אחת בשרשור נפרד.

הראשונה, YoshiParts היא רק ליפניות וקוריאניות. יש שרשור ייעודי להם.

לשניה, FitinPart, כן יש פז'ו ועוד. משתיהן, זו עדיפה.

לפני כשעה, גולדן191 כתב:

אני שונא תקטע שאני מחכה יותר מחודש ל ak24parts ו cars245 ומחפש אלטרנטיבות לעתיד

אני משער שאפשר לבחור EMS או UPS כדי שיהיה מהיר יותר:

c245s.webp.220f92a51dc3a592b95438d3fd0620f5.webp

פורסם (נערך)

Redbox גם עדיפה עלי, אבל יש לי נסיון רק עם 3 משלוחים (שלא קשורים לרכב)

לגבי FitinPart, תודה

לגבי משלוח EMS או UPS מ cars245, תודה על התזכורת לגבי זה, אפעל כך כשאצטרך משהו באמת מהר. יותר מחודש מחכה. לא קריטי לי, אבל לא רגיל לזמנים האלה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 15 דקות, elera כתב:

אני משער שאפשר לבחור EMS או UPS כדי שיהיה מהיר יותר:

זה לא ממש יעזור, וגם יוסיף עמלות (בגלל שהחנות הזו לא מפצלת את מחיר המשלוח ממחיר המוצרים בכיתוב על החבילה). 

לפני כשעה, גולדן191 כתב:

אני שונא תקטע שאני מחכה יותר מחודש ל ak24parts ו cars245 ומחפש אלטרנטיבות לעתיד

אם מתכוננים מראש זה לא אמור להשפיע, אבל בכל זאת - הזמנות מspareto עם dhl מגיעות תוך ימים, מקסימום שבוע. 

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...