Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 שעות, elera כתב:

אם כי נראה קשה להוזיל עלויות כשמעורבים שני משלוחים בינ"ל. אולי אפילו תוספת מס יבוא באמצע?

לא שולחים ממדינה למדינה, שולחים לחברת שילוח מקומית. וכן צריך לקחת בחשבון מע"מ מקומי שייגבה במקרה כזה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תגובות 540
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

איפה עובר הגבול?

להזמין קיט פילטרים זה משהו ששווה להתעסק איתו?
פילטר למזגן?

רפידות ברקסים?

מה לגבי להזמין כמה חלקים באותו משלוח, כדאי?

עריכה אחרונה על ידי ModChiP
לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

כעיקרון, יש 4 דברים שאני קונה בארץ:

1. מצברים

2. שמנים ונוזלים

3. צמיגים

4. צלחות בלם.

את 2,3,4 כבר יצא לי להביא מחו"ל כשאין להשיג בארץ את מה שרציתי. אבל באופן רגיל קונה את ארבעת אלה בארץ.

את כל השאר, באופן גורף, קונה בחו"ל.

• אהבתי 4

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
בתאריך 18.1.2026 בשעה 02:14, גולדן191 כתב:

מיילים:
[email protected]
[email protected]

אם אין מענה כלל, תגיד שהשקעת בהוצאת אישור והפריט חשוב לך, ושאתה רוצה לדבר איתם בצורה מכובדת שלא תגיע לתביעות קטנות , אמורים להתייחס אליך.

תודה, רשמתי להם ,

מקווה שיענו

• רעיון טוב! 1
פורסם

שהזמנת דרך Fedex..

אני הזמנתי לרכב שלי 4 בולמים, בכל הזמנה הזמנתי יחידה אחת וגם אותה בדואר ישראל.

גם שהוצאתי אישור והיה רשום שצריך בדיקה, לא שילמתי כסף על הבדיקה. בדואר זה ללא עלות. צריך להבדיל בין שחרור מותנה בבדיקה ובין שחרור מאפס

• רעיון גרוע 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

בהתחלה הזמנתי כל אחד בנפרד דואר ישראל רגיל, החבילה חזרה, cars245 בשם הדואר הפנימי אמרו לי שאי אפשר. עכשיו בחרתי EMS ושלחו  בפדאקס...

לעצם ההודעה שלהם, מה לא מתאים ליבוא אישי?

פורסם
לפני כשעה, מלטבשי כתב:

גם שהוצאתי אישור והיה רשום שצריך בדיקה, לא שילמתי כסף על הבדיקה. בדואר זה ללא עלות. צריך להבדיל בין שחרור מותנה בבדיקה ובין שחרור מאפס

מתי זה היה? לפני או אחרי שהדואר הופרט? לפני שהדואר הופרט השירות היה חינם. מאז שהדואר הופרט הוא דורש תשלום.

• מבאס 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, FROGIE כתב:

צריך עזרה.

מצרף את האישור (בולמי זעזועים) ותשובת פדאקס.

איפה הטעות?

אישור דרכם זה מעל 200ש"ח

Opera Snapshot_2026-01-20_220908_mail.google.com.png

43525235623.png

בעקרון היא צודקת. אבל "הבעיה" שהנציג מהמדינה מאשר כמעט כל דבר בלי לבדוק לעומק (שזה טוב לנו כלקוח, אבל זה יוצא עקום)
והמכס / עמיל המכס מתנער מהאישורים האלה על הסיבות הכי קטנות.
אתה צריך פרט מכס ספציפי עבור בולמי זעזועים.
אם תשאל את הצ'ט זה יהיה 8708.80.00. אפשר גם לבדוק לפי ספר המכס (חפש בגוגל)
אבל בעקרון כל הדבר הזה נועד להכשיל אותך.
במקרה שלך, האחסנה שתצבור עד שתקבל אישור חדש, אם בכלל זה יתקבל בעיני פדקס, תגבור על עלות העמלה שלהם להוצאת האישור.

עריכה אחרונה על ידי yossi126
פורסם
לפני 13 שעות, FROGIE כתב:

לעצם ההודעה שלהם, מה לא מתאים ליבוא אישי?

נראה לי צריך לשאול את פדאקס.

נראה לי שקוד מכס של רק 4 ספרות זה הסטנדרט בבקשות כאלה. זה גם רק מה שהאתר הממשלתי מאפשר כברירת מחדל, אם אני זוכר נכון.

אבל העיקר נראה לי זה באישור שלך כתוב "מותנה בבדיקת מפקח משרד התחבורה".

פורסם

בדיוק, ברגע שכתוב באישור מותנה בבדיקת מפקח והמשלוח הגיע בבלדרות, אין לך ברירה אלא לחתום ולשלם. רק אם מדובר בפריט זול ויש לך זמן אתה יכול לסרב ולהזמין מחדש בדואר.

עמוס

פורסם

אישור יבוא ובדיקת מפקח הם שני דברים נפרדים, נכון?

את האישור אני אנפיק לפי קוד שהם רוצים (זה לוקח יום/יומיים) ואת העמלת של בדיקת מפקח אני אשלם למה לשלם על הפקת האישור?

פורסם (נערך)

נראה שהחודש הפסיקו להשתמש בטופס הישן להגשת בקשות אישור יבוא. עכשיו זה רק דרך מערכת מסלול+.

בטופס החדש כבר לא רוצים פרטים כגון ערך מוצר, פרטי ספק, חשבונית, מספר מעקב (שטר מטען), אופן כניסת משלוח. גם לא ארץ יצור.

יש שם אפשרות כאילו חכמה לבחור את סוג האישור הרצוי, נראה לי בהתאם לקוד המכס.

אולי לפי זה היה אפשר לדעת איזה סוגי אישור רלוונטיים ליבוא אישי של מוצר מסוים. אבל אני לא בטוח שזה פועל נכון.

אגב, כשכותבים את קוד המכס, צריך להוריד את ה-checkbox של "אפשרויות מוצעות לסוג אישור", אחרת הוא לא נותן לכתוב חופשית. לא ברור מה ההיגיון בממשק הזה.

ccode.thumb.webp.75d697b58210e87a2099a1f059e75915.webp

ועדכון לגבי המשלוח המסובך עם UPS שהיה בדיון קודם, שבו שלחתי להם אישור משרד תחבורה אבל לא היה ברור לי אם היה צריך.

בתאריך 25.12.2025 בשעה 21:11, elera כתב:

הצלחתי לבטל את דרישת התשלום של UPS.

...

אין לי מושג אם אישור משרד התחבורה ששלחתי להם היה דרוש או עזר.

במערכת מסלול+ יש יותר פרטים.

מהם משתמע שהאישור לא היה בשימוש ע"י UPS או המכס כי הסטטוס הוא "לא נוצל". מצד שני, כתוב גם "אישור נקלט במכס". אז לא 100% ברור.

cstat.webp.87f29950db49cec7a9eb82894be56ef8.webp

@FROGIE

לא ברור לי אם "בדיקת מפקח" זה דבר שאפשר לעשות לבד, ואם כן אז אם זה יהיה זול יותר מאשר מה שחברת המשלוח יקחו.

אם תגלה עוד פרטים, ספר מה המסקנות.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם
בתאריך 20.1.2026 בשעה 22:24, yarden123456 כתב:

תודה, רשמתי להם ,

מקווה שיענו

אז שלחתי מייל לשתי התיבות

אחד מהם מלאה 

בשני עדיין לא קיבלתי תשובה

היום שלחו שוב הודעה להעלות להם אישור 

לא מבין מה זה ההתנהלות הזאת 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...