Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צבע לרכב

דביר10
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ציטוט

למה בישראל אין כמו בחו"ל מכוניות שמוצעות מהחברה בצבע זהב מטאלי (אני מכיר מדינה שמותר בה רק 3 צבעים וזה אחד מהם)?     אסור לפי החוק או שזה עניין של טעם של הישראלים?

פורסם (נערך)

מותר ואני שולף מהזכרון לפחות שני דגמים עממיים שהוצעו וגם נמכרו בצבע זה - סוזוקי ג'ימני וסוזוקי סויפט. עאשתי התלהבה ועד היום מקובל אצלנו הביטוי "ג'יפ זהב".

אגב, סיקרנת אותי לגבי אותה מדינה - מי היא, איזה צבעים מותרים ולמה ההגבלה?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סיאט רונדה
מאזדה לנטיס/323  (קראו לצבע שמפניה)

מי בכלל רוצה רכב מוזהב?

Seat Ronda 75 CL 1983. Famoso por el Un Dos Tres.מאזדה 323 לאנטיס 2001 יד 3 2000000 קמ - | לוח רכב יד שניה | הומלס

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

יבואני הרכב לא לוקחים סיכונים והולכים על בטוח... לכן, הצבעים המוצעים כל כך מצומצמים.

חמר מכך, מגוון גרסאות המרכב, האבזור והמנוע גם הם מצומצמים מאוד.

אין פה כבר כמעט רכבי סטיישן (חוץ מפורד פוקוס וקיה סיד), יש בחירה בין רמות אבזור ללא יכולת לבנות לבד חבילת אבזור (לאחרונה התחדשתי בסיאט אטקה וכשהתעמקתי באבזור הרכב גיליתי שם אני רוצה בקרת שטח מת במראות הצד, אני חייב גם לסבול מצמיגים בחתך צר שפוגמים בנוחות הנסיעה כחלק מרמת האבזור FR. אצלי זה לא באמת משנה כי האטקה שלי היא ליסינג מהעבודה וממילא ציי רכב מקבלים את רמת האבזור הבסיסית...).

פורסם

יש יבואנים שמעת לעת מביאים צבע חריג.
הכתום והצהוב של הסובארו XV (לאבא שלי יש צהוב... זה או שאוהבים או שחושבים שזה מזעזע!)

פורסטרים ירוקים יש בלפחות 3 גוונים, לארץ הגיעו בודדות בירוק זית (מהמם)... אבל צריך ביצים לקנות צבע כזה
ל ASX יש צבע שלדעתי מאוד יפה... ולא נמכר כאן, כמה לדעתך היו מוכרים כאלו.
רוב האנשים מחפשים צבעים סולידים וזה מה שהיבואן מביא.
Subaru XV 2.0i S 2018 off-road review | CarsGuideSubaru XV – What you need to know - carsales.com.au2020 Mitsubishi ASX review | CarsGuide

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 4 דקות, סולל הדרך כתב:

רוב האנשים מחפשים צבעים סולידים וזה מה שהיבואן מביא.

לדעתי רוב האנשים מחפשים צבעים 'סחירים' כאלה שלא יפריעו אח"כ למכירה של הרכב.

• אהבתי 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

למי יש אומץ לקנות אוקטביה כחולה.. נתקלתי באחת כזאת שהיא לא RS, זה נראה מוזר.

גם הRS, שיהיה לי בהצלחה במכירה עוד כמה שנים, הרוכש כנראה ילך על לבן\אפור כדי לא לבלוט.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 57 דקות, avizaz כתב:

כדי לא לבלוט

המחשבה שלי הפוכה. לקנות רכב שיבלוט בכביש מה שיותר כדי שנהגים אחרים יבחינו בו (נכון, גם המשטרה.) ענין של בטיחות לדעתי לא רק אסתטיקה.

כמובן מה שבולט ביום לא בולט בלילה אבל לדעתי בעיית ההתמזגות של רכבים עם הרקע + כניסה לשטחים מתים יותר ביום מאשר בלילה (אא"כ רכב שחור, שבעיני הוא צבע שגוי גם מבחינות אחרות).

מי שהביאו שכבים צבעוניים זה כמובן ה-C3. בירושלים הייתה פעם גולף כתומה. זהב מטאלי... פחות. 

image.png.606fbaa5c2c1ea7f0b89aeebb29fe680.png

image.png.0e1f2ab094681ba428fdec478d84bb5e.png

image.png.7b17b2c5e1351677989973ef0549c0f2.png

image.png.407aa7f65af66bdcd87e649e94121bf7.png

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

הזכרתם לי סיפור על סובארו אדומה באמצע שנות ה80. 

מחבלים ברחו עם סובארו אדומה ומשטרה ירתה והרגה משפחה שנסעה בסובארו אדומה אחרת... 

אוהד

פורסם

את האמת שהרכב שלי לבן והכנסתי אותו לסדנה כדי שלא יהיה לבן ושיהיה כמה שיותר מעניין, כי חבל שהוא יראה כמו רכב חברה יש מספיק כאלה על הכביש. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 2.4.2024 בשעה 11:46, sperial כתב:

מותר ואני שולף מהזכרון לפחות שני דגמים עממיים שהוצעו וגם נמכרו בצבע זה - סוזוקי ג'ימני וסוזוקי סויפט. עאשתי התלהבה ועד היום מקובל אצלנו הביטוי "ג'יפ זהב".

אגב, סיקרנת אותי לגבי אותה מדינה - מי היא, איזה צבעים מותרים ולמה ההגבלה?

לא מדינה מערבית כמובן. בטג'יקיסטאן מותר רק צבע זהב, לבן ושחור (אולי כסוף). למה ההגבלה? כי הם דיקטטורה וזה מה שהשליט רוצה, כנראה. יש סיפור על פארוק מלך מצרים (שנות ה-30-40 אאל"ט) שהתיר רק לו בלבד לנסוע במכונית בצבע אדום כדי שיוכל להשתולל איתה והשוטרים ידעו שזה הוא ולא יעצרו אותו. רכבים בצבע זהב נוצץ ראיתי בתמונות מאיחוד האמירויות ושאר מדינות המפרץ.

פורסם
בתאריך 2.4.2024 בשעה 14:58, avizaz כתב:

למי יש אומץ לקנות אוקטביה כחולה.. נתקלתי באחת כזאת שהיא לא RS, זה נראה מוזר.

גם הRS, שיהיה לי בהצלחה במכירה עוד כמה שנים, הרוכש כנראה ילך על לבן\אפור כדי לא לבלוט.

ראיתי לא מזמן אחת כחולה. ידנית. של מורה לנהיגה

אם הייתי מחפש רכב הייתי מאוד מבסוט על הרכב הזה. אבל אני כבר לא מחפש כי מצאתי סיוויק כחולה (וידנית).

אני אישית אוהב רכבים צבעוניים והנטיה הלבנה/כסופה של השוק בארץ מבאסת אותי.

ההסבר המקובל הוא שיקול הסחירות. גם אם זה נכון לרוב האנשים אני לא יודע האם זה מוכיח את עצמו נקודתית. הרי אם השוק נטול רכבים צבעוניים אז אולי הצבעוניים במחסור ולא קשים למכירה....

מבחינתי ומבחינת אישתי רכב צבעוני (כחול/אדום/ירוק) זה יתרון. בפעמיים שקנינו רכב חדש זה היה תכלת או ירוק מטאלי (קליאו 1994...). ברכישת משומשות העדפנו צבעונית ונאלצנו לעיתים להתפשר.

אני חושב שזה די עגום כשמישהו קונה רכב מהיבואן שמעדיף צבעוני אבל לוקח לבן/כסף רק משיקולי מכירה עתידיים. אני יודע שלעיתים אין בכלל אפשרות. אבל אם יש אפשרות נראה לי נחמד לקנות צבע שאוהבים ולהניח שיהיה גם קונה שיתעניין בו בעתיד. וגם יש הבדל בין כחול/אדום לוורוד/כתום שאולי יותר מרתיעים.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

עד היום כל פעם שאני רואה דאסטר בצבעים 

כתום כחול חום וכו' 

אני פשוט מתבאס על האפורה שלי ברמות...

רכב צבעוני לאנשים צבעוניים 

רכב אפרורי לאנשים ...

עריכה אחרונה על ידי _-?
שגיאות כתיב
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 שעות, razi_pazi כתב:

מבחינתי ומבחינת אישתי רכב צבעוני (כחול/אדום/ירוק) זה יתרון

יתרון הצבע במגרשי חניה עמוסים מכוניות זהות הוא אדיר.  גם אנחנו כשרכשנו חדש רכשנו צבעוני.

לפני 5 שעות, razi_pazi כתב:

אני חושב שזה די עגום כשמישהו קונה רכב מהיבואן שמעדיף צבעוני אבל לוקח לבן/כסף רק משיקולי מכירה

חיכינו פעם 4 חודשים לרכב חדש בצבע שלא יובא בשוטף לארץ (סיטרואן).  כולל שבוע שכבר לא היתה ברירה והחזרתי את רכב החברה, והלכתי מהכרמל למת'מ ברגל (ופעם אחת גם בכיוון ההפוך).

• תוכן חדש...