Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני חודש וחצי, בחניה של המקום עבודה, רכב של לקוח נכנס לי ברכב והבנאדם לא מוכן לשלם לי על הנזק. יש לי ביטוח חובה וצד ג' דרך סוכן. הסוכן דיבר עם הבנאדם והוא לא מוכן לשלם על הנזק. הסוכן אמר לי ללכת למוסך ולבדוק מה עלות הנזק כי פחות מ-1500 ש"ח נזק חברת הביטוח לא מתערבת. הלכתי למוסך ואמרו לי שזה 800+מע"מ. חזרתי עם ההצעת מחיר הזאת לסוכן והוא אמר לי שאם אני רוצה לתבוע את האדם שעשה לי את הנזק, אני צריך לפנות לשמאי רכב שייתן לי הערכה לנזק וגם לפנות לעורך דין באופן פרטי, הוא אמר לי שהצעה משמאי יעלה לי 800 שקל ו-400 שקל לעורך דין. מה שאומר שזה יעלה לי יותר מהנזק שעשו לי ברכב. לזה אני לא מסכים. 

האם ייתכן מצב כזה שלא ניתן לתבוע את הבנאדם דרך חברת הביטוח מאחר והנזק לא גדול? מה מומלץ לעשות במצב כזה?

צירפתי תמונה של הפגיעה

תודה

image.jpeg

פורסם

למה שחברת ביטוח תתערב? יש לך רק צד ג אצלם, אז אין לה כל מחוייבות לפצות אותך. נקודה אחרת, האם מצויין בפוליסת צד ג שלך שיש סיוע משפטי ואם כן, באילו מקרים רשאי להפעיל אותו?

אם אין סיוע משפטי דרך הביטוח, תאסוף את כל הראיות של הפגיעה, הצעת מחיר מהמוסך ותגיש תביעה קטנה נגד הנהג הפוגע. ייתכן שיהיה צורך בדוח שמאי ואז,תוסיף את עלות דוח שמאי לתביעה

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

חברת הביטוח שלך לא תתערב ( הביטוח רק מול צד ג שאתה פגעת בו ). אתה צריך לפנות לחברת הביטוח של הפוגע. 
השאר כמו שנאמר מעלי.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

האם מומלץ לפות”ש להוציא דוח שמאי או שמא לבוא עם הצעת המחירכתובה לבימ”ש ולטעון שמכיוון שהנזק נמוך ניסה הנפגע לצמצם את הנזק ולהוציא דוח שעלותו כעלות הפגיעה?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני שעתיים, yossid30 כתב:

לזה אני לא מסכים

למה? הוא הרי מסרב לשלם וזו הדרך שלך לקבל פיצוי.

אתה יכול קודם ליצור קשר עם הנהג הפוגע, להסביר לו שאם לא ישלם, תאלץ לתבוע ואז הוא יצטרך לשלם יותר כי זה יכלול גם שמאי והוצאות משפט (נסיעות, אובדן ימי חופש...). אולי זה ינער אותו.

כל זה בהנחה שהוא אשם (לא פרטת מדוע הוא מסרב לשלם).

פורסם
לפני כשעה, tinoki כתב:

האם מומלץ לפות”ש להוציא דוח שמאי או שמא לבוא עם הצעת המחירכתובה לבימ”ש ולטעון שמכיוון שהנזק נמוך ניסה הנפגע לצמצם את הנזק ולהוציא דוח שעלותו כעלות הפגיעה?

ככל שאתה מאמין בצידקתך, דוח שמאי הוא אובייקטיבי ואמור להיות ללא משוא פנים. לא בטוח שזה יהיה המצב עם הצעה ממוסך, שאולי תהייה נמוכה מידי (עד לרגע האמת כשיפרקו את החלק הפגוע) או מוגזמת.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 7 שעות, Be roo כתב:

למה? הוא הרי מסרב לשלם וזו הדרך שלך לקבל פיצוי.

אתה יכול קודם ליצור קשר עם הנהג הפוגע, להסביר לו שאם לא ישלם, תאלץ לתבוע ואז הוא יצטרך לשלם יותר כי זה יכלול גם שמאי והוצאות משפט (נסיעות, אובדן ימי חופש...). אולי זה ינער אותו.

כל זה בהנחה שהוא אשם (לא פרטת מדוע הוא מסרב לשלם).

אין לי מושג, הוא פשוט טוען ככה וברור שהוא אשם, צירפתי תמונה

פורסם

מהתמונה אי אפשר ללמוד דבר, חוץ זה שהיה מגע בין המכוניות. אפילו לא טרחת לציין איזה רכב הוא שלך, ובוודאי לא ניתן ללמוד ממנו דבר על מנגנון התאונה.

אגב, האם המגרש מצולם? אם כן, פנה בדחיפות לקב״ט על מנת לקבל את הצילומים/סרטונים, ואם הוא מסרב, בקש שישמור אותם למקרה שתקבל דרישה מהמשטרה או בית המשפט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קראתי תגובות ולמדתי הרבה ממקרה שלך כי גם לי יש צד "ג". אוטו שלי קבל גם הרבה מכות קטנות בחניה אני אפילו לא מדובר על מקות בדלת מאנשים שלא מבינים שיש מרחק צד בין 2 רכבים. סוג של מחלה אצל אנשים לחנות צמוד וכאשר יוצאים או נכנסים לרכב ולא ממש נזהרים. מכווה שעניין יפטר לטובתך.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

מהתמונה אי אפשר ללמוד דבר, חוץ זה שהיה מגע בין המכוניות. אפילו לא טרחת לציין איזה רכב הוא שלך, ובוודאי לא ניתן ללמוד ממנו דבר על מנגנון התאונה.

אגב, האם המגרש מצולם? אם כן, פנה בדחיפות לקב״ט על מנת לקבל את הצילומים/סרטונים, ואם הוא מסרב, בקש שישמור אותם למקרה שתקבל דרישה מהמשטרה או בית המשפט.

שלי זה הדייהטסו האדום והמגרש מצולם

לפני 50 דקות, NM2007 כתב:

קראתי תגובות ולמדתי הרבה ממקרה שלך כי גם לי יש צד "ג". אוטו שלי קבל גם הרבה מכות קטנות בחניה אני אפילו לא מדובר על מקות בדלת מאנשים שלא מבינים שיש מרחק צד בין 2 רכבים. סוג של מחלה אצל אנשים לחנות צמוד וכאשר יוצאים או נכנסים לרכב ולא ממש נזהרים. מכווה שעניין יפטר לטובתך.

תודה

פורסם

עדיין התמונה לא מספקת מידע.

לגבי מצלמות אבטחה - פעל במהירות, לפני שהסרטים נמחקים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אבטחה, מצלמות. הכנסתם אותו לאקסטזה על 1000 שח. לא מזלזל חלילה, אבל צריך להתאים פרופורציות לסכום.

ממליץ כנ”ל לתבוע בתביעות קטנות בהסתמך על הצעת מחיר ללא שמאי 

• רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

הבחור מבקש עצה אבל לא מספק מידע - אז מבקשים אותו. בינינו - למה שישלם תמורת התיקון אם יוכל להוכיח שמישהו אחר גרם לנזק, ומיהו אותו אחר?

שיהיה לו בהצלחה בתביעה המסתמכת על התמונה הזו.

לפני מספר שנים נקראתי לקב”ט במקום העבודה כי מישהו התלונן ששרטו לו את הרכב בחניה, ומצא שריטה על הרכב שלי (שהיתה שם כבר לפחות 3 שנים, נעשתה כנראה במכוון כשהרכב היה חדש לגמרי ולא טרחתי לתקן).

פורסם

להבא, תפנה מיד לשמאי כדי שיצלם את הנזק.

ב"תביעות קטנות" עליך להוכיח ש:

-הנהג השני אכן פגע ברכב שלך. לכן עליך לצרף לכתב התביעה את סרטון המצלמה של מגרש החניה. אם בכתב ההגנה של הנהג הפוגע, הוא יכחיש שהוא אחראי לנזק, תצטרך להביא כעד את מי שנתן לך את הסרטון, שיעיד שאכן הסרטון משקף את המציאות.

לחילופין, אתה יכול לדבר עם הנהג הפוגע ולהקליט את השיחה , כדי להוכיח שהוא אכן דפק את הרכב שלך. אגב, עדיף בווטסאפ, כי הקלטה לביהמ"ש דורשת מתמלל מקצועי.
- אם הנהג ההוא יטען שלא הוא גרם לנזק הנטען - השמאי מטעמך יעיד שהוא צילם את הרכב באותו היום (?) . אם השמאי צילם את הנזק לאחר חודש וחצי, ערך העדות הזו יהיה נמוך כי יתכן שהנזק קרה לאחר התאונה.

החיים הם לא פיקניק. מצטער.
תראה את המקרה כשכר לימוד.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אתה לא צריך שמאי.

תיקח הצעת מחיר מעוד מוסך.
אם היא קרובה תתבע על סמך 2 הצעות המחיר הללו. תתבע על הסכום של הגבוהה יותר בתביעות קטנות.

בתביעה אתה צריך להגיש:

1. את הצעות המחיר.

2. כל המידע שיש לך על התאונה - 

סרטונים. צילומים וכו

וזהו. תחכה למשפט.

• תוכן חדש...