Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הלבשת רביעיית מושבים על השלושה הקיימים...

יעקב כלפה

פוסטים מומלצים

2034192737_.jpg.c4197657b642145a1f989abad6007a8c.jpg2034192737_.jpg.c4197657b642145a1f989abad6007a8c.jpgמישהו ראה את זה פעם?

יודע אם זה חוקי ותיקני?

המתקין טוען שזה חוקי...

הוא גם רוצה 14,000 ש"ח...

מישהו מכיר אלטרנטיבות אחרות בסגנון?

2034192737_.jpg.c4197657b642145a1f989abad6007a8c.jpg2034192737_.jpg.c4197657b642145a1f989abad6007a8c.jpg

עריכה אחרונה על ידי יעקב כלפה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ב 14Kש"ח,  הייתי מצפה שהוא גם יעביר לך אותו תקינה במכון שמוסמך לעשות שינוי ברישיון הרכב. (מה שנקרא שינוי מבנה).

(*) להערכתי, ה סיכוי קלוש.

חבל שעדיין לא אמרת באיזה רכב בדיוק מדובר.

ייצרן, דגם, שנה, רמת גימור.

מה זה סוד?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הנטיה היא להגיד שמותר להסיע מה שכתוב ברישיון רכב. אבל המצב החוקי לכאורה קצת מוזר. אולי תתייעץ בפורום המשפטי:

תקנת תעבורה 

84(ב)  לא יסיע אדם ולא ירשה לאחר להסיע ברכב מן הסוגים כמפורט בטור א' להלן נוסעים במספר העולה על הנקוב לצד אותו סוג בטור ב' להלן:

סוג הרכב מספר נוסעים מרבי
אוטובוס זעיר כפי שצויין ברשיון הרכב
רכב נוסעים פרטי ורכב פרטי דו-שימושי כמספר החגורות ברכב וברכב הפטור מהתקנת חגורות בטיחות כמספר המקומות ברכב.
רכב חשמלי כפי שצויין ברשיון הרכב

עם גולף ידנית 1995 (1.4) לומדים לא לבזבז אף טיפה של כח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל הקומבינות של חגורה שלישית/רביעית או תוספת מושבים שלא מאושרת ע"י היצרן לא מומלצות כלל.

ב-14 אלף עדיף שתמכור את הרכב הנוכחי לטובת רכב שהוא בעל 8 מקומות מקוריים.

• אהבתי 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הוספת מושבים ברישיון אפשרית במקרים מסויימים בכלי רכב בעלי מרכב אחוד N1. ברכב פרטי M1 אין אישור לתוספת מושבים בשום מקרה.

בכל מקרה שורת מושבים כזאת תתאים רק לילדים מאד קטנים כתחליף למושבי בטיחות ייעודיים. היא הרבה פחות בטוחה מהם כי היא למעשה משביתה את קדם המותחנים הקיימים ברוב כלי הרכב הפרטיים המודרניים.

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא רלוונטי קדם מותחן, זה חגורות 5 נקודות לילדים. כמו שאין קדם מותחן ברכבי ספורט כשיש חגורות 5 רצועות. קדם מותחן עובד רק בבוסטר. כסא ילדים לא אמור לזוז יותר ממילימטרים בודדים.

אם המתקין טוען שזה חוקי, שיתן לך מכתב.

נשמע בעייתי. מצד שני, זה יותר טוב מאשר להסיע עוד ילד לא חגור. מניח ששוטר מתחיל שיתקל בזה לא ידע איך לאכול את זה. רואים ישר שזה מוצר ולא קומבינה.

מבחינה פרקטית - אני לא בטוח שזה יכול להיות מותקן בכל רכב מבחינת מבנה המושב האחורי. בנוסף, כאשר ילד אחד כבר גדול / כבד מדי, הלך כל המושב.

צריך לזכור שאם זה מושב אמריקאי, ואין לו נעילות מובנות לחגורת בטיחות, קשה מאוד להתקין אותו - ברכב אמריקאי מושכים את החגורה עד הסוף, ואז היא עוברת למצב נעילה - אפשר רק להחזיר, אי אפשר למשוך עוד. ממש נוח להתקנת כסאות.

למי שיש רכב אמריקאי כמו אלנטרה והסונטרה האחרונות, נסו את זה.

עריכה - קראתי ברפרוף את ההוראות.

נראה שצריך להוסיף רצועות לעיגונים של החגורות בטיחות. זה הופך את לעבודה רק למקומות שמתקינים חגורות בטיחות, כמו למוניות וכאלה,  נניח גדא בתל אביב.

בנוסף, זה מגיע בתקינה אירופאית ולא אמריקאית, אבל זה תקן מאוד ישן שאוטוטו הייצור שלו מופסק ומוחלף עי תקן חדש לגמרי. כלומר, אם היצרן לא מתאים את עצמו לתקן, הוא תכף סוגר את החברה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קראתי עוד קצת.

זה מתחבר לעיגונים התחתונים של הנעילות חגורות, מחברים אליהן רצועה וגם בחלק מהמקרים מחליפים את המנעולי נעילה של החגורות buckle באנגלית. 

אז אפשר כן להשתמש בחגורות של הרכב בצדדים הקיצוניים.

נשמע שיש מכוניות שזה ממש בעייתי להתקנה וכאלה שזה ממש פשוט.

אחרי כל עניין ההתקנה, לדעתי הבעיה הגדולה פה זה טווח השימוש. ילד בן 9 יכול בקלות לשקול מעל 36 קילו. ילד רחב לא יהיה לו נוח. בנוסף, צריך לסדר טוב טוב שהמושב יהיה ישר (לסדר מגבות או נודל בריכה ולפלס את כל העסק).

במחשבה שנייה, אם הברירה האחרת זה לנסוע עם ילד לא חגור, ואם אתה קונה ומתקין את זה במקום מקצועי, כלומר מישהו שמתעסק עם חגורות בטיחות והתקנים, כי שום חנות רגילה לא תתקין לך את זה. אז הייתי שוקל את זה.

יש לך מתקין שיש לו נסיון עם ההתקנות האלה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש רכבים שברשיון הרכב יש מס' על כמות הנוסעים, ברכב כזה לא ניתן לבצע את המוצר הנ"ל עקב כך שריון הרכב לא מאשר זאת,

אך לרוב הרכבים אין הגבלת נוסעים, למה לא יודע, תבדקו רובכם זה מציאות, ולכן באם אין הגבלה כל עוד הילדים חגורים בצורה תקנית אין לשוטר מה לעשות,

יש כאלו שמוסיפים ברכבי סטישן חגורות שמעוגנות לשלדה בתא מטען, פגשתי פעם שוטר בסיטאציה כזו, והוטר טען שאין  מה לעשות וזה שטח אפור שמסתדר עם החוק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשנים האחרונות גם ברכב פרטי רשום מס’ הנוסעים ברשיון. כך כל מקרה המתקין הנכבד יצטרך אישור מכון תקנים בכדי להוסיף מושב ברשיון

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רק פה להגיד שפסלו אותי בטסט עם הפורד גאלקסי.

היא 2-3-2

הוצאתי את הכיסא האמצעי שיהיה 2-2-2 שהילדים יוכלו לעבור בניחותא.

מגיע לטסט, ההוא מסתכל בפנים. אומר לי הלו הלו איפה עוד כיסא?

אני עונה לו- הוא פה אצל וענונו מנקה לי אותו הילד הקיא עליו.

רשם לי בטופס שינוי מבנה!!!

הלכתי לבית שמתי הכיסא חזרתי עברתי טסט.

מדינה של קוקואים  אין מילה.

• מבאס 1

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, eladns כתב:

אני רק פה להגיד שפסלו אותי בטסט עם הפורד גאלקסי.

היא 2-3-2

הוצאתי את הכיסא האמצעי שיהיה 2-2-2 שהילדים יוכלו לעבור בניחותא.

מגיע לטסט, ההוא מסתכל בפנים. אומר לי הלו הלו איפה עוד כיסא?

אני עונה לו- הוא פה אצל וענונו מנקה לי אותו הילד הקיא עליו.

רשם לי בטופס שינוי מבנה!!!

הלכתי לבית שמתי הכיסא חזרתי עברתי טסט.

מדינה של קוקואים  אין מילה.

מעולם לא הסתכל לתוך פנים הרכב.

נשמע סיפור הזוי, של טסטר משועמם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש רכבים שהמושבים הם חלק מחיזוק השלדה. אני מניח שזו הסיבה שמכשילים על זה טסט.

מזכיר לי שב106 xsi הספסל האחורי הכיל סוג של מוט מייצב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 דקות, יעקב כלפה כתב:

מעולם לא הסתכל לתוך פנים הרכב.

נשמע סיפור הזוי, של טסטר משועמם.

לתוך היודאי גיילוסטר {וולוסטר} של אחותי הקטנה שהעברתי לה טסט, הטסטר ביקש להיכנס לשבת ליידי בכיסא נוסע ובדק את החלונות אם עולים ויורדים והאם יש מדבקת השחרה עליהם. לא יודע מה עובר על הטסטים בתלפיות בזמן האחרון כנראה משעמם להם אין עבודה.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...