Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי אני רוצה לברר משהו בחוקיי התנועה, נכנסתי לכיכר עם שתי נתיבים, הייתי בנתיב השמאלי וכשבאתי לצאת מהכיכר רכב שנסע בנתיב הימני לקח שמאלה  מבלי לאותת וחתך אותי ונכנסתי בצד האחורי השמאלי של הרכב שלו.  אני מעלה פה תמונה לפני התאונה  ובזמן התאונה Screenshot_20231025_232258_VideoPlayer.thumb.jpg.2090408e298dd1b41cabac41a1b99e8f.jpgScreenshot_20231025_233006_VideoPlayer.thumb.jpg.37d459a4522148c13d7588ea51139620.jpgאתם תגידו לי מי אשם בתאונה, כי הצד ג טוען שגם אני אשם

תודה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בהתבסס על המסומן על האספלט (האם קיים סימון בכניסה למעגל תנועה?) בשביל לצאת עלייך לחצות את הנתיב הימני ובכך אתה זה שמבצע מעבר נתיב ולא הרכב האדום.

עם זאת נראה שהרכב האדום גולש לנתיב הפנימי (כרבים וטובים בכבישי ישראל) וגם אם היית ממשיך בנתיב הפנימי יתכן והיה מגע.

פורסם (נערך)

הבעיה היא שהתקנות הישראליות לא מסדירות את כללי התנועה במעגל דו/רב נתיבי.

ברוב אירופה הצדק היה איתך (בתנאים מסויימים).

כיוון שבישראל אין כללים כנראה ששופט יטיל עליך את רוב האשמה. אבל אין לדעת, כי בהודעה שלך חסר מידע. למשל האם כיווני הנסיעה במעגל המסויים הזה מוסדרים על ידי תמרורי 613 (תמרור עם חיצים ליד או מעל הדרך) ו-813 (חיצים צבועים על הכביש).

צילומים נוספים ומיקום במפות גוגל יעזרו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 שעות, fatboy1340 כתב:

אתה נכנסת לו לנתיב נסיעה. אתה למעשה חתכת אותו. רוב האשמה שלך.

מי הכנס למי? 

תסתכל טוב על התמונה. כל התאונה אירעה בנתיב השמאלי, בו היה פות"ש. גם אם פותש סטה ימינה בתוך נתיב נסיעתו, הרכב השני הוא זה שנכנס לנתיב של פות"ש. מפה אפשר להתווכח על כוונות אבל אני לא בטוח שיש כאן חלוקה, לא בלי לראות את הסרטון. 

יש לפני הכניסה למעגל התנועה תמרור? 

• אהבתי 3

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

קשה לדעת ללא סרטון. פותש ציין שהוא החל ביציאה מהכיכר, וזאת כאשר הוא נמצא בנתיב הפנימי. כלומר היה עליו לחצות את הנתיב החיצוני בשביל לצאת מהכיכר. לפי התמונות , מיקום הפגיעות הן בחלק קדמי ימני של פותש, ובחלק שמאלי אחורי/אמצעי של הרכב האדום. על מיקום מדוייק של התרחשות התאונה קשה לשפוט ללא הסרטון כאמור

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

מצד אחד הוא לא אותת על כוונתו לפנות שמאלה 

לא ראיתי כמעט אנשים שפונים שמאלה מהנתיב הימני 

מצד שני לא זכור לי יותר מידי אנשים שממשיכים ישר מהנתיב השמאלי

יכול להיות שאני טועה אבל נראה ששני הנהגים לא היו במקום הנכון

לדעתי הוא ''יותר'' אשם ממך

פורסם
לפני 10 שעות, sperial כתב:

כיוון שבישראל אין כללים כנראה ששופט יטיל עליך את רוב האשמה. אבל אין לדעת, כי בהודעה שלך חסר מידע. למשל האם כיווני הנסיעה במעגל המסויים הזה מוסדרים על ידי תמרורי 613 (תמרור עם חיצים ליד או מעל הדרך) ו-813 (חיצים צבועים על הכביש).

כל מילה בסלע. במרבית המדינות באירופה בכיכרות עם שני נתיבים יש הסדרה ברורה של כיווני נסיעה אפשריים בכל נתיב: מי שנכנס בנתיב החיצוני, יכול לפנות ימינה או להמשיך ישר, בעוד שמי שנכנס בנתיב הפנימי, יכול לצאת בכל יציאה מלבד הראשונה (פניה ימינה). בצורה כזו, מי שנוסע בנתיב הפנימי לא יכול לחתוך מישהו שנוסע מימין בזמן יציאה מהכיכר (המקרה היחיד בו זה מתאפשר, לכאורה - כשרכב בדיוק נכנס לנתיב החיצוני, ומנסה להמשיך ישר - הוא בהכרח היה צריך לתת לרכב שבכיכר זכות קדימה).

בארץ, ברוב המקומות, אין סימון שמסדיר את זה, וכל אחד נוסע כמו שבא לו. כשאני למדתי נהיגה, לימדו אותי שיש תמיד לצאת מהכיכר מהנתיב הימני, ולהתייחס למעבר נתיבים בתוך כיכר כמעבר נתיבים לכל דבר. בשנים האחרונות, אחרי שהבנתי כמה נוח והגיוני לנסוע כמו באירופה, התחלתי לנסוע כמו באירופה - ובהחלט אני עלול למצוא את עצמי במצב כמו פות"ש...

פורסם

לא מדוייק - במרבית מדינות אירופה מי שנכנס לנתיב החיצוני חייב לצאת ביציאה הראשונה, לנתיב הימני של הענף היוצא. כך נמנע קונפליקט עם רכב שרוצה לצאת מהנתיב הפנימי אל הנתיב השמאלי של הענף היוצא. כמוכן חל איסור מוחלט על מעבר נתיבים בתוך המעגל. 

החריג היחיד שאני מכיר היא אירלנד, שבה יש לעבור לנתיב החיצוני (שם זה השמאלי, הם נוהגים "הפוך"), לפני יציאה מהמעגל. לא ברור לי איך זה פועל במעגלים שאינם גדולים מאוד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דווקא אני תמיד ראיתי משהו כזה:

spacer.png

ולדעתי אין קונפליקט, כי כהמצב היחיד שבו מישהו יוצא מהנתיב הפנימי החוצה מהכיכר, ובדיוק מגיע מישהו בנתיב החיצוני ומנסה לנסוע ישר - זה מצב בו מי שמגיע בנתיב החיצוני בדיוק נכנס למעגל, והיה אמור לתת זכות קדימה לרכב בנתיב הפנימי.

פורסם (נערך)

מאיזה מדינה זה?

אני מנחש שזה מארה"ב - והאמריקאים לא יודעים לנהוג במעגלי תנועה, כי בשבילם זה קונצפט די חדש שנועד להחליף את ה-4 way stop שהאירופים בכוונה לא רוצים - כי רומים שהכל יהיה מוגדר במדוייק, עם כמה שפחות פרשנות של הנהגים.

אגב, אצךנו יש שתי בעיות נוספות. האחת היא שהרבה מעגלי תנועה קטנים ואז המרווח בין הענפים לא מאפשר שום תמרון, והשניה היא שהרבה מעגלי תנועה אינם באמת דו נתיביים, אלא שיש בהם קטעים עם נתיב בודד ואז מי שרוצה לצאת לפני שהנתיב מצטמצם נאלץ להדחק לנתיב החיצוני. למשל מה שעושה האוטובוס בדוגמה הזהו (המעגל בצומת המגינים-בן גוריון בחיפה):

image.thumb.png.320517f304a1fbe93040b00c689099e7.png

רק כדאי להדגיש - למי שמגיע מהמגינים יש 813 מתאימים, למי שמגיע מבן גוריון אין שילוט מתאים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

100% פאק של האדום,  בכלל בלי קשר למעגל. הוא סוטה מנתיבו בלי לבדוק שהנתיב השכן פנוי.

• אהבתי 1

פורסם
בתאריך 25.10.2023 בשעה 23:47, Loder כתב:

בהתבסס על המסומן על האספלט (האם קיים סימון בכניסה למעגל תנועה?) בשביל לצאת עלייך לחצות את הנתיב הימני ובכך אתה זה שמבצע מעבר נתיב ולא הרכב האדום.

עם זאת נראה שהרכב האדום גולש לנתיב הפנימי (כרבים וטובים בכבישי ישראל) וגם אם היית ממשיך בנתיב הפנימי יתכן והיה מגע.

אין סימון על האספלט

בתאריך 26.10.2023 בשעה 00:21, fatboy1340 כתב:

אתה נכנסת לו לנתיב נסיעה. אתה למעשה חתכת אותו. רוב האשמה שלך.

הוא נכנס לי לנתיב, אני פשוט באתי לצאת ישר מהכיכר והוא לקח שמאלה ונכנס לי לנתיב

בתאריך 26.10.2023 בשעה 06:09, sperial כתב:

אין שום תמרור או סימון בכיכר

• תוכן חדש...