Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאיפה אתה בארץ?

באיזור במרכז יש את המחוון החולון.

תתייעץ איתם טלפונית קודם

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם (נערך)

המחשב מציג בלוח את נתון הק"מ הגבוה מבין המחשבים המכילים את הנתון. לזכרוני, זה מחשב ניהול מנוע/גיר, מחשב ניהול גוף (תא נוסעים), לוח שעונים, מחשב ABS (במקרה שלך)

עריכה אחרונה על ידי מלטבשי

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 11 שעות, ploni almoni כתב:

יש לך רעיון מה יכול לגרום לזה?

בכללי, מה שגרם לזה זה שהמחשב ABS הוחלף לא לפי הנוהל של היצרן על ידי מי שלא יודע איך לבצע את זה נכון. 

מחשבי רכב היום זה לא Plug & Play, יש,תהליך קידוד עם סורק תקלות שצריך לבצע וזה לא נעשה.

פורסם
בתאריך 20.10.2023 בשעה 13:59, Buki כתב:

בכללי, מה שגרם לזה זה שהמחשב ABS הוחלף לא לפי הנוהל של היצרן על ידי מי שלא יודע איך לבצע את זה נכון. 

מחשבי רכב היום זה לא Plug & Play, יש,תהליך קידוד עם סורק תקלות שצריך לבצע וזה לא נעשה.

אתה בתור פריק של "רק רכב צרפתי" אמור לדעת, כל מה שרשמת, בצרפתים (לא רק) תקף רק אם שמים חלק חדש/בתול !!!
פה מדובר ב-ABS מפירוק, ציוד OEM/דיאגנוסטיקה לא רלוונטי, לכן דילרים מזמינים קבלני משנה כמוני עם ציוד ייחודי שיכולים לשכפל/לשתול/לעשות בתול...וזאת הסיבה שאני מחזיק ציוד לצרפתיות/GM כי אלו דרישות צודקות, ו"דיאטה" לא מעיניין אותי, אבל כל שבוע לפחות איזה ליצן שואל אותי אם אני עושה...אני רק רואה את השטויות בשטח, אבל למדתי לשתוק...

לפותח הדיון, שאל מוסך אם עובדים עם קבלן משנה שיודע להעתיק, או אם אין את המקורי אז לשנות VIN ומד ק"מ לפי מחשב ניהול מנוע.

פורסם
לפני 26 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

אתה בתור פריק של "רק רכב צרפתי" אמור לדעת, כל מה שרשמת, בצרפתים (לא רק) תקף רק אם שמים חלק חדש/בתול !!!

אני יודע את זה, תהליך שנקרא Virginizing, זאת אומרת החזרת החלק למצב בתול.

בגדול מה שניסית לאמור שהחלפת היחידה לא בוצעה נכון והק"מ הגבוה שמוצג זה לא תקלה אלא זה בדיוק מה שקורה כשמחליפים בלי שמכירים את התהליך והפעולות הנדרשות. 

פורסם

זה לא רק Virginizing, הלוואי שהיה אפשר להכל, זה גם קלונינג, IMMO OFF שתילה של PIN ועוד כל מני ניתוחים כירורגיים...מושגים שלצערי 90% מהמוסכים לא מבינים בארץ (99% מהצרכנים)...עוד חיים בלהלהלנד של "סט התנעה" אבל פה הבעיה גם בבעלים של "מגרשים של משחטות" שלא מוכרים בודד רק סט!
לצערי מעבר לאי הבנה של נושא מד ק"מ, רוב המוסכים לא מבינים שאי אפשר לשים ABS שירד מרכב ידני על אוטומטי והפוך.

• מעניין 1
פורסם
לפני 13 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

עוד חיים בלהלהלנד של "סט התנעה" אבל פה הבעיה גם בבעלים של "מגרשים של משחטות" שלא מוכרים בודד רק סט!
לצערי מעבר לאי הבנה של נושא מד ק"מ, רוב המוסכים לא מבינים שאי אפשר לשים ABS שירד מרכב ידני על אוטומטי והפוך.

אתה מתאר את בינוניות הזו כמעט בכל הודעה שלך וגם שואל איך יש לנו (לכמה חברה' קבועים וותיקים) כוח להסתובב בפורומים ולשתף מידע. אז זו לדוגמא אחת התשובות - לא רוצים להתיישר לפי הבינוניות של 90% או 99%. 

• אהבתי 2

פורסם (נערך)

אז אל תשלחו אותם לדילר או מוסך עם CLIP שלא מסוגל לבצע עבודה כזאת, אתם מנהלים פה/משתתפים קבוע תייעצו להם בהתאם...הרי ריפרפתי אחורה הייתה בדיוק אותה שאלה, לא ראיתי התנפלות של תשובות ורצון באמת לענות מה לעשות.

ואולי תשאלו את עצמכם למה בפורום רכב 99% מהדיונים זה OFF TOPIC,והרבה אנשים איכותיים הפסיקו לשתף, גם אלי בעבר רק פנו שאלמד אותם, או שכאילו אני צריך "לצוד" עבודות בפורומים, לא מתעסק עם אנשים פרטיים, ובטח לא מעוניין להמליץ על מוסכים כי בסופו של דבר אנשים גם מחפשים זול, ולצערי לא מכיר כאלו !
גם לא ראיתי טעם לשתף חומר טכני רלוונטי לסתם אנשים, כי בכלל התופע הזאת שנרשמים שואלים שאלה ונעלמים אז למה בכלל לטרוח, אם כבר אוסיף דברים זה בדיונים של אנשים שאני מעריך אותם.

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
פורסם
בתאריך 19.10.2023 בשעה 05:54, מלטבשי כתב:

מאיפה אתה בארץ?

באיזור במרכז יש את המחוון החולון.

תתייעץ איתם טלפונית קודם

טיפלו ב2 דקות

תודה!!!

תופעה נוספת שקרתה לאחר ההחלפה היא שמדי פעם נדלקת נורה עם האזהרות Chek esc ו  Chek hil start assist  והרכב מושך מעט ימינה 

יש קשר בין הדברים?

(הנורות כבות בנסיעה עירונית עם סיבובים חדים)

פורסם
לפני 3 שעות, מיץ פטל כתב:

תודה על העידכון. התופעות הנוספות שתארת כעת גם נפתרו?

יכול לשתף מה עשו ב 2 הדקות?

הבעיות האחרות לאנפתרו

להבנתי צרבו מחדש את מספר הקמ על מחשב ה abs

פורסם
לפני 7 שעות, מיץ פטל כתב:

התופעות הנוספות שתארת כעת גם נפתרו?

יכול לשתף מה עשו ב 2 הדקות?

2 דקות זה כולל פתיחת מחשב ותוכנה, חיבור OBD, ו"אדוני" כמה ק"מ אתה רוצה ?
כבל של 50 ש"ח יכול לעשות בדגם הזה, מה שתוכנה OEM מקורי לא מסוגל, ובצדק, מזווית ראיה של היצרן.
ולמה שהבעיות האחרות יעלמו, מנורות דלוקות זה לא באג זה פיצ'ר !
להעביר נתונים או לעשות את זה נכון, כי מה לעשות יחידת ABS ירד מרכב עם קונפיגורציה שונה, מצריך יותר יידע וכלים "קצת" יותר רציניים....אבל זה מסכם את כל השוק, התפתח ענף שלם "להסתיר/ ב-2 דקות לפתור" ב"כאילו" בעיות.

• מבאס 1
פורסם (נערך)

מה הייתה הבעיה בהתחלה שבגללה החליפו מחשב ABS? אשמח לשמוע אם הרכב עבר בכלל אבחון מקצועי לפני נקיטת פעולת החלפת המחשב.

קיורטוש אוטומוטיב צודק בכל מה שהעלה כאן, לפני החלפת מחשב כלשהו יש צורך בנקיטת פעולות מקדימות.

וזה נכון מאוד שגם עם ציוד מקורי יצרן לא ניתן לבצע כל פעולות תיקון, למשל חלק אם לא כולם מהיצרנים בציוד המקורי אפשרו רק להעלות ק"מ ולא להוריד, או לבצע קונפיגרציה למחשב וללא אפשרות שינוי לאחר הפעולה, אלא רק ע"י החלפת המחשב בחדש בשנית. זה מצריך פניה לצד ג' בעזרת ציוד מתאים "צר לי לגלות" ש99% מבעלי המקצוע שלפחות אני הכרתי בארץ העוסקים עם הציוד שעליו דיברתי לא יודעים לתקן בעצמם את הנתונים השמורים במחשב, אלא רק מעבירים אותם בקובץ לצד נוסף, לעיתים או לרוב ליצרן הציוד צד ג' שמספק את השירות והוא מבצע את התיקון נתונים בקובץ ומחזיר לאותו בעל מקצוע, למעשה הוא רק מתווך, אך אין לזלזל בפעולה של "המתווך" כי היא מאוד כירוגית ומורכבת ולעיתים מסוכנת יש מקרים בילתי הפיכים, לכן זה מצריך ידע נרחב וגם ניסיון, יש מחשבים מאוד בודדים וספציפיים שאני מכיר מקרוב ואני מבין היטב על מה הוא מדבר זה עסק לא פשוט, אבל מי שעוסק בזה יודע מה הוא עושה.

התוצאה של שינוי מונה ק"מ היא תוצאה קלאסית של חוסר מקצועיות ואי הכרת הרכב.

ואם אתם שואלים, למשל בדגם הרכב הספציפי של פותח האשכול, גם לאחר התיקון, לעולם ישארו עקבות שיעידו שהרכב עבר טיפול במונה הק"מ ואת זה לא יהיה ניתן להסתיר(עד כה לא מצאתי לפחות בכל מקצוע  שנחשב סטרילי בעניין הזה), אז שלמות זה לא יהיה, אך מצד שני לא כל אחד יכול לאבחן את העבר של הרכב ברזולוציה הזו.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...