Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

הגיע הזמן להחליף את הרכב למשהו קצת גדול יותר ופרקטי יותר.

בשניה האחרונה חמקה לי בין הידיים אחת כזו יד 02 (ליס במקור) עם ק"מ נמוך,ללא תאונות מהותיות, דגם אורבן עם גג זכוכית. ב70K שח.

עד כמה הקיה נוראית במנוע הנ"ל? משיחות עם 2 אנשים אומרים שהשד לא כזה נורא וזה מתבטא בעוד שניה בתאוצה.

אין אפשרות לשים וו גרירה - לא רלוונטי אליי

אני אף פעם לא נסעתי בעצמי.

בנוסף - מה לגבי צריכת דלק? אמינות? טיפולים? תקלות??

ראיתי שיש הבדלים בין השנים 2017 ל2018 -  מעבר לגג זכוכית, גם הבקרת אקלים במזגן שונה.

התקציב הוא כ70K

עריכה אחרונה על ידי Matan1515
  • תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אפשר לרדת שנתון ולקחת מנוע 2000 עדיף. צריכת הדלק תהיה זהה והמנוע סוחב טוב יותר ואמין יותר.

ה1600 נוסע בסדר בנסיעה רגועה בשיוט במישור או בתנועה עירונית. הקושי יורגש בביצוע עקיפה בטוחה, עליות ארוכות או אם רוצים למהר קצת.

בנוסף יש עדויות גם בפורום פה על צריכת שמן במנוע 1600 שמתחילה באיזור ה100KM ועל ממירים קטליטים שלא מחזיקים מעמד לקחת את זה בחשבון כי זאת עלולה להיות הוצאה גדולה. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

האמת שהמנוע 2000 דורש לרדת הרבה יותר משנתון אחד ולהוסיף יותר מעשירייה.

ביצעתי פה חיפוש בפורום לא מצאתי שום איזכור לתקלות או בעיות, יותר בעיות בדגם GT עם המצמדים.

פורסם
לפני שעתיים, TZR84 כתב:

אם אפשר לרדת שנתון ולקחת מנוע 2000 עדיף. צריכת הדלק תהיה זהה והמנוע סוחב טוב יותר ואמין יותר.

ה1600 נוסע בסדר בנסיעה רגועה בשיוט במישור או בתנועה עירונית. הקושי יורגש בביצוע עקיפה בטוחה, עליות ארוכות או אם רוצים למהר קצת.

בנוסף יש עדויות גם בפורום פה על צריכת שמן במנוע 1600 שמתחילה באיזור ה100KM ועל ממירים קטליטים שלא מחזיקים מעמד לקחת את זה בחשבון כי זאת עלולה להיות הוצאה גדולה. 

נסעתי לא מעט באחת כזו 1.6,
לא הרגשתי שום קושי גם ביחס למשפחתיות 1.6 רגילות אחרות, אכן הקורולה תהיה יותר זריזה אבל לא בהרבה,
אתה רוצה לעקוף תן קיק וזה נוסע סביר לחלוטין.
נכון שעם 5 אנשים מזגן בעליות לרמת הגולן הוא לא ירגיש כמו דג במים אבל גם הנירו שלי באותה סירה.
לא הייתי שולל בכלל את ה1.6.

פורסם

זה גם מאוד תלוי גם למה אתה רגיל. אני קיבלתי ב2016 כזו מהעבודה (הדגם הפשוט ללא גג אבל מנוע זהה אני כמעט בטוח) לאחר שתי אוקטביות.

לחיוב נוחות .לירידה בכח היה לי מאוד קשה להתרגל. בעיר זה עוד בסדר,לצאת לעקיפה ב100 קמ"ש בכביש 6 אין לו אויר.בכלל מרגיש שקשה לו.

אחרי שנה הצלחתי לשמחתי לחזור לרכב עם טורבו.

פורסם

אני כיום עם סיוויק האצבק 13 + 2 ילדים. הגיע הזמן כבר להחליף לאחר 3.5 שנים.

האישה גם רוצה משהו יותר גבוה כי הישיבה בסיוויק מאוד נמוכה. כבר לא מוכנה לשמוע על משפחתית כדוגמא מאזדה 3 :)

כל המתחרות הן 80-90K צפונה, לכן אני חושב שמדובר פה ב"חבילה" נחמדה שניתן להתפשר עליה.

חשוב לי מאוד - אני אגע בנקודות החשובות (הן לא בהכרח לפי הסדר)

*האמינות - מעדיף להיות במוסכים פעם בשנה לטיפול שנתי. כל שאר הבלאי במידת הצורך

*נוחות (כולל גם מרחב) - לא לסבול בצפיפות שמכניסים טיולון ומזוודה שנוסעים לסופש אצל ההורים

*איבזור כמה שיותר ניתן להכניס בחבילה

*מקום לכיסא בטיחות לתינוקת בת שנתיים  + בוסטר (כולל גב) לילד בן 5.5.

*ביטוח - אנחנו מעל גיל 30 אז כמה כבר יכול לעלות מקיף + חובה (?!)

נוסעים 12-15K בשנה. לרוב עירוני ומידי פעם בין עירוני. 40/60 - 30/70

בגלל שלא נוסעים הרבה יחסית הצריכת דלק פחות חשובה, אבל לא ברמה של 1-7 של פעם.

תג מחיר - 70K. אלף לפה אלף לשם אפשר למתוח אבל זה בגדול.

פורסם (נערך)

אני יכול להציע לך לשקול מיצובישי ASX

כן, היא לא מתת האל לאנושות, אבל יש לה לא מעט יתרונות מול הספורטאז 1.6 (לא מול ה 2.0)
היא יותר חזקה וזריזה, היא אמינה מאוד, נראית טוב, יש לה גם עוד כרית אויר וזיהוי של הולכי רכל שלא קיים בספורטאז, הרכב מזדקן יפה, הפלסטיקים (הפשוטים) שורדים טוב את השמש הישראלית ונוחות הנסיעה טובה למי שלא מחפש להתגרזן הסיבובים של חד נס.

האבזור לא רע, בדגם הביניים יש כניסה והנעה ללא מפתח ובדגם המפואר, מושבי עור מחוממים וגג פנורמי לא נפתח. אין קיפול מראות חשמלי בשנתונים הנמוכים, אור גבוהה ומגבים אוטומטים בכל הדגמים.
הביטוח מאוד התייקר השנה... ~ 5K לשנה
החסרונות העיקריים (לדעתי) הם בידוד רעשי סביבה, הגה לא חד, גיר רציף שיש לו גם חסרונות וגם יתרונות, אבל לא כולם מתחברים לרעיון.

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 7 דקות, סולל הדרך כתב:

אני יכול להציע לך לשקול מיצובישי ASX

כן, היא לא מתת האל לאנושות, אבל יש לה לא מעט יתרונות מול הספורטאז 1.6 (לא מול ה 2.0)
היא יותר חזקה וזריזה, היא אמינה, נראית טוב, יש לה גם עוד כרית אויר וזיהוי של הולכי רכל שלא קיים בספורטאז, הרכב מזדקן יפה, הפלסטיקים (הפשוטים) שורדים טוב את השמש הישראלית ונוחות הנסיעה טובה למי שלא מחפש להתגרזן הסיבובים של חד נס.
החסרונות העיקריים (לדעתי) הם בידוד רעשי סביבה, הגה לא חד, גיר רציף שיש לו גם חסרונות וגם יתרונות, אבל לא כולם מתחברים לרעיון.

משהו בה לא עובר לי בגרון, מזכירה לי ספייס סטאר/ אטארז מוגבהות 

😄😆

פורסם

תכלס זה מה שהיא... ההגדרה מדוייקת

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

סוזוקי ויטארה , לטעמי אופציה עדיפה על הספורטאז וזולה משמעותית לאחזקה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני שעתיים, wildlands2019 כתב:

לי היתה 1.6 שהחלפתי ב2.0

לי היתה צריכת שמן כבר ב75000 ק"מ,

ה1.6.לפחות בחיפה בעייתית, קשה לה מאוד בעליות מתונות וזה מורגש.

אפשר קצת יותר פרטים על "צריכת שמן"? איזה שמן השתמשת? שמן איכותי עם תקן לפי הוראות יצרן?

האם זה כשל במנועים שנגרם וצריך להחליף מנועים?

האם קיצור מרווח טיפולים ל10K במקום 15K עוזר במשהו?

פורסם

הספורטאג' 1.6 שהיה לי היה מיד ראשונה ליסינג,

טופל בחברה כל כל שנה שעבר 20 ומשהו אלף ק"מ, כי זה מה שעבר בשנה וזה מה שהיצרן דורש למנוע ה1.6 הזה טיפולים כל 30K או שנה, ב2.0 זה כל 15K או שנה,

בגדול עשיתי טיפול מיד כשר קיבלתי את הרכב, אם אני זוכר נכון הרכב היה עם כ70K ק"מ אחרי כחודשיים מהקניה אח שלי נסע במקרה אחרי וטען שיוצא טיפה עשן לבן מהאגזוז,

נסעתי לשלמה סיקסט שמהם קניתי את הרכב הפנו אותי למוסך שלהם, קיה בדקו את הרכב ואמרו שהכל תקין, בכל זאת פניתי בעצמי למוסך הבונים בחיפה, בדקו וטענו שהכל תקין, אך יועץ השירות שם שאותו אני מכיר מהעבר המליץ לי להחליף למנוע ה2.0 כי הוא יותר מוצלח, באותו יום אצלהם שמתי לב שחסר ממש טיפה שמן, סביב החמישית מהמלא בערך, לא התייחסתי,

אך אחרי 3 חודשים בערך שעברתי סביב ה7K ק"מ אם זכרוני לא מטעני, בדקתי שמן וראיתי שחסר כבר הרבה, נכנס קצת פחות מליטר, כאן כבר רסמתי מכרתי וקניתי 2.0 מפרטי ומתחרט שלא עשיתי את זה מהתחלה, ממש כך .

פורסם

איזה טעות זאת שגרת טיפולים כל 20-30K!!!! מן הסתם זה ברור שבליסינג יטפלו כך כי זה גם חוסך בעלויות. אם היו יכולים גם לא היו מחליפים שמן

פורסם

המנוע בסדר גמור ליום יום, פעם לקחתי עם אבא שלי טוסון 1.6 לנסיעת מבחן. היא עושה את העבודה אומנם בצורה קצת מתישה אבל עושה. 

מי שיצא לו לנסוע על המנוע הזה ברכב אחר (פורטה,אלנטרה,i35) יבין את התחושה, הוא נמרץ בהתחלה במהירות עירונית אבל אחרי זה מרגיש ממש עייף.

שוב תלוי מה הצורך שלך פותח השרשור, אבא שלי בסוף קנה את ה2.0 שהוא גם עגלה בעיני ואני אעדיף כל 1.0 טורבו על פניו.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תוכן חדש...