Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך צובעים כורסת עץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשתי גוררת עוד מבית הוריה 2 כורסאות קש מכוערות טילים. 

אני לא סובל אותן. אני לא משתמש בהן. גם היא לא. 

אחת משמשת להנחת מה-שבא-ליד בחדר השינה, השנייה עברה לשמש את החתול. 

להעיף לא ניתן. 

מבין מה אתה אומר פה. 

עדיין מאמין שבסוף ההליך, כשייראה "כמו חדש", לא יהיו לה תגובות.

• מעניין 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, Fazer כתב:

@ברווז

😄 בינתיים היא מוותרת, כי לשייף כורסאות זו תעסוקה יותר טוב לילדים בחופש מאשר להיות עוד כמה שעות במסכים, וברור לי שגם אחרי שבוע שיוף היא תמצא איפה נשאר מילימטר מרובע של צבע ישן

איי איי איי.

מצד אחד משתתף בצערך, יש לי קרובת משפחה כזאת, בלי שמות.

מצד שני, יש בזה יתרון - הרי שום דבר שלא תעשה לא יגרום לעולם לעבודה להיראות מושלם - אז תפסיק ברגע שהצד הנראה לעין סביר. תלונות ועיקום אף תקבל בכל מקרה...

החוכמה האמיתית של נגרים - או יותר נכון, הצד שמאפשר להם לשרוד מהמקצוע - זה לדעת איפה *לא* לטרוח עם גימור. כל מה שפונה לקיר, למשל, או במקרה של הכורסא - הלאטות שיכוסו בכרית מושב.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

@hans @ברווז שוב אני!

מישהי שאני בערך מכיר ייעצה לי לא לחשוב אפילו בכיוון של לכה, אלא ללכת על שעוות דבורים, או שמן (ועל הדרך הבנתי גם שיש משהו כמו ווקס קארנובה לרכב שמשתמשים בו גם כגמר לעץ).

מה דעת הפורום בנושא? מודה שאני התבלבלתי, שמעתי ממליון יהודים מליון דעות...

פורסם
לפני כשעה, Fazer כתב:

שמעתי ממליון יהודים מליון דעות

זה לא מסתדר מספרית- מספר הדיעות אמור להיות בערך פי 2.37143.

אני מזמין אותך לקרוא שוב קטעים נבחרים פרי מקלדתו של האנס:

בתאריך 23.8.2023 בשעה 09:32, hans כתב:

יש מעט מאוד גימורי שמן שלא מכהים את העץ, ואילו פה, ממה שאני יכול לנחש, הגוון כבר קרוב מאוד ומה שצריך זאת שכבת הגנה שמשפיעה במינימום על הגוון, אתה כבר קרוב מאוד למה שקיים וכל ניסיון להגיע בול לאותו דבר נידון לכישלון - זה דורש כבר ניסיון עם פיגמנטים וכו, אל תלך לשם.

בתאריך 23.8.2023 בשעה 11:48, hans כתב:

פוליטורה

על קצה המזלג - זה מסיס באלכוהול ומתייבש בזריזות ללא ריח בכלל, עם שכבות דקות מאוד. עמידות טובה למכות, עמידות בינונית למים ואפס עמידות לאלכוהול. יש בערך בכל טמבוריה בקבוקון קטן, קנה ותנסה בפינה נסתרת אם בא לך.

גימור שמן ישנה לך את הגוון, ובעל 0 עמידות למכות, שריטות וחבטות (זה כסא נדנדה, לא? סביר שיפגוש כמה חפצים קשים יותר ממנו לאורך החיים- אפילו כפתורי מתכת של ג'ינס וכדומה).

בשמן משתמשים למשל על ידיות של כלי עבודה (פטיש) או על בוצ'ר בלוק, דברים כאלו. פחות משמש לרהיטים. 

לך על פוליטורה שקופה. הכי בטוח מכל האפשרויות.

אני מנחש שמי שדיברה אתך על לרדת מלכה, מתכוונת ללכה עם גוון ולא ללכה פוליטורית. גם אני ייעצתי לך לא לגעת בלכה עם גוון. אבל מפה ללכת לשלילה של כלל הלכות, זה כבר מוגזם.

בתאריך 23.8.2023 בשעה 14:51, ברווז כתב:

יש גם לוחות הדגמה של הצבעים כך שניתן לראות בערך, בגדול, בלי נדר, ללא התחייבות, ט.ל.ח ושות' את ההתאמה של הצבע ואיך ייראה אחרי הייבוש.

לכות בגוון ממש לא בהכרח נותנות את הגוון שהיית מצפה לו. רכשתי בעבר לכה בגוון אגוז, לשימוש על עץ אורן (בניתי מסגרת לתמונה יקרה לליבי). 

אגוז זה לא. זה יצא סתם חום. סביר מאד להניח שזה באשמתי, והחוסר ידע שלי, אבל יש בהחלט אשם תורם כבד לאי ההתאמה של צבע הלכה לצבע הציפיות שלך. 

K.I.S.S ! 

(Keep It Super Simple)

פורסם

ברווז נתן תשובה מלאה לגבי שמן.

לגבי שעווה על בסיס שעוות דבורים - קל ליישום וקל לחדש, , השפעה מינימלית על הגוון, עמידות אפסית בגדול.

קרנובה - קצת יותר קשה ליישום, עמידות עדיין נוטה לאפס.

אגב, אם אתה מאלה שמנקים את האוטו בעצמם, אתה מוזמן לנסות למרוח וקס לאוטו על העץ. בניגוד למה שכולם כותבים באינטרנט אין עם זה שום בעיה והווקס *לא יודע* שלא מרחו אותו על אוטו... הכללים זהים, שכבה דקה, וניגוב נמרץ.

• מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

@hans סליחה שאני חופר - מה אומר מידות אפסית, למה בעצם? מכות? מים? מדובר על משהו שיושב בבית, לא על משהו לגינה (שאין לי).

עוד לפני שעלה כל נושא השעווה, זו הלכה שאני קניתי:

image.thumb.png.dd83812b89713d79f422e225125c1683.png

@ברווז אתה כמובן צודק, אבל אחרי היהודי ה 438,127 הפסקתי להקשיב, זו הסיבה ששמעתי רק מליון דעות.

• מצחיק 1
פורסם (נערך)

בקיצור, לכה מט על בסיס מים.

עמיד מאוד, לא משנה גוון.

תשתדל לעבוד עם שכבה כמה שיותר דקה, ותדלל לפי ההוראות. אה, ותעבוד מהר :)

לגבי שאלתך - כשאני מדבר על עמידות אפסית - במקרה של שעווה, גם למים וגם למכות / שריטות. לא מדבר על תנאי חוץ, זה שרשור נפרד...

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 10 שעות, hans כתב:

והווקס *לא יודע* שלא מרחו אותו על אוטו... 

:rofl:

אולי באמת אנסה בהזדמנות.

לפני 9 שעות, Fazer כתב:

@hans סליחה שאני חופר - מה אומר עמידות אפסית, למה בעצם? מכות? מים? מדובר על משהו שיושב בבית, לא על משהו לגינה (שאין לי).

ואם זה יושב בבית, אז מה? 

-עברת לידו, בעטת בו עם הרגל (והנעל) בטעות. שריטה.

-נפלה עליו צלחת. שריטות. 

-הזזת אותו שיהיה צמוד לקיר כי צריך לשאוב את הרצפה. הזזת קצת יותר מדיי? שריטה. וצריך גם לנקות את הקיר אחרי שתסיים לשאוב.

-ישבת עליו עם ג'ינס וזזת באי נוחות בכסא? הכפתורים של הג'ינס אמרו לכסא שלום ועשו איתו היכרות מעמיקה (עומק השריטה לפחות). 

וזה עוד בלי לדבר על דברים הזויים יותר שיכולים לקרות. וכמובן, בעלי חיים.

לכה מתקשה ויוצרת שכבה עמידה יותר מהעץ למכות ושריטות קטנות. ובכל מקרה, אם השריטה לא קטנה, קל יותר להסיר שכבה קטנה של לכה מאשר לשייף עומק של שריטה בעץ. 

מצרף תמונה של כסא ישן (לא שלי) להמחשה- הוא צבוע עם משהו שהוא עמיד יותר מאשר שמן, ועדיין- תראה איך הוא נראה אחרי שנים של שימוש. תוכל להבין לבד שמשהו שלא נותן הגנה כלל, יגיע למצב הזה בתוך זמן קצר מאד מאד. 

118482-normal-001.jpg?v=r9iklw

לפני 9 שעות, Fazer כתב:

@ברווז אתה כמובן צודק, אבל אחרי היהודי ה 438,127 הפסקתי להקשיב, זו הסיבה ששמעתי רק מליון דעות.

מבקש עצה ואחרי זה לא מקשיב אפילו לתשובה, יהודי קלאסי... :lol:

• מצחיק 1

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

@ברווז @hans לפני שאני מגיע למאורע המרכזי, יש איזה טיפים לגבי לצבוע בלי נזילות?

בשביל להתאמן לקחתי איזשהו קרש (הבת שלי קראה לזה "מדף שבניתי בחוג" או משהו כזה) וניסיתי לצבוע עליו את הלכה, אבל כשצבעתי את החלק העליון, נוצרו טיפות שהתייבשו בחלק התחתון, וכשאני אצבע את החלק התחתון מן הסתם יקרה אותו הדבר בחלק העליון. ניסיתי להשתמש במעט צבע, ניסיתי להבריש את זה, ועדיין יש טפטופים. יש איזושהי דרך להימנע מזה?

אלו הטיפות שנוצרו על החלק התחתון:

image.thumb.png.e40ebee2cbf449a5685fb9c29c95596c.png

image.thumb.png.edf6aa90c9874837896fc193f17b8d5f.png

וכך נראה החלק העליון לאחר הלכה:

image.thumb.png.38cd09c12d559fcd130419d0450835a5.png

שנה טובה!

פורסם (נערך)

אחרי שטבלת את המברשת בלכה, אתה צריך להוציא את המברשת ותוך כדי להצמיד לקצה דופן הקופסה על מנת להוריד את הכמות המיותרת שנספגה במברשת. זה ימנע לרוב מהמברשת להיות עמוסה בלכה.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

@DareDevil תודה. ניסיתי לעשות את זה, לקח לי זמן להבין איפה הנקודה שבין מברשת יבשה לגמרי למברשת עם מספיק לכה כדי להיות אפקטיבית, אבל אז נוצרו הטפטופים האלו. יכול להיות שזה עניין של ניסיון ואני צריך לשחק שוב עם כמה אני סוחט את המברשת על הקופסה...

• אהבתי 1
פורסם

טיפות כאלה מעידות על שכבה הרבה יותר מדי עבה. תכוון לדקה יותר, ממש חצי חומר, ואל תפחד שיישארו סימני מברשת, במהלך הייבוש הם נעלמים פתאום (תופעה ייחודית ללכה על בסיס מים).

את הטיפות אפשר לגרד בקלות יחסית אחרי ייבוש, גם ייבוש חלקי, ממש לחתוך אותן ולשייף.

בכל מקרה, אחרי שאתה מורח את השכבה הבאה, תעבור בקפדנות מסביב ובכל מקום שמתחילה להיקוות יותר מדי לכה - ממש תסיר אותה, נניח עם מגבת נייר, ותחליק שוב את האזור עם הקצה של השפיץ של המברשת.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 15.9.2023 בשעה 09:27, Fazer כתב:

לפני שאני מגיע למאורע המרכזי, יש איזה טיפים לגבי לצבוע בלי נזילות?

ניסיתי להשתמש במעט צבע, ניסיתי להבריש את זה, ועדיין יש טפטופים. יש איזושהי דרך להימנע מזה?

הצעה שלי אליך: שנה גישה. 

כשניגשים לפרוייקט כזה בגישה של "אני הולך לסיים עם זה", אז הכל הולך ב"בים-בם-בום" וזהו נגמר, ונראה בהתאם. 

שנה גישה ל"אני רוצה לעשות את זה". 

הכל נראה אחרת פתאום- החל מהבחירה של מברשת (אני אוהב את המברשות ספוג לעבודות כאלו), בדיקת ההתקדמות באור כל הזמן (איפה יבש יותר, איפה יותר מדי חומר, איפה יש הצטברות של נוזל), שכבה דקה ועדינה יחסית (שליטה בכמות החומר שאני מעמיס על המברשת בכל טבילה) וכך הלאה. 

ברגוע. לוקח את הזמן שלי. בודק כל הזמן. בפרוייקט האחרון שהשתמשתי בו בלכה השתמשתי כרגיל ביותר מדיי חומר. הבדיקה באור של הצטברות נוזל הראתה את זה. פשוט כשהמברשת הייתה יבשה, ניגבתי את העודף נוזל איתה ועברתי על חלקים אחרים שהיה עליהם מעט מדיי (או "התחלתי" איזור חדש עם העודף הזה).

הטיפים הכי טובים הם ניסיון ותשומת לב לפרטים. 

כמה שתשים יותר לב לפרטים בדרך, כך גם תצבור יותר ניסיון...

מצרף תמונה של פרוייקט קטן שעשיתי, מתנה עבור בעלה של חברה מהעבודה. הבחור הוציא ספר, אז הכנתי לו סימנייה מותאמת אישית בתוך קופסא מבוק שבניתי. 

הקופסא אחרי הלכה.

הצטברו לי נוזלים בקצוות לאורך כל הדרך, כך שעשיתי את מה שאמרתי קודם- ניגבתי אותם עם המברשת כשהיא הייתה יבשה יחסית, והתחלתי איזור חדש או עברתי שוב על איזורים אחרים שלא קיבלו לדעתי מספיק חומר. 

image.thumb.png.ddd38c33162c1926e5c2d146c0fcf2d1.png

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

עדכון:

צבעתי עם לכה מט על בסיס מים, נראה פצצה, אבל הגימור לא חלק לגמרי.

אחרי שאני אתן לזה 48 שעות להתייבש סופית (כמו שכתוב על הקופסה), אני מתכנן לעבור על זה עם נייר עדין מאוד לתת לזה גימור חלק לגמרי. יש איזשהן תובנות בנושא שאני צריך לדעת?

בתאריך 16.9.2023 בשעה 17:12, ברווז כתב:

הצעה שלי אליך: שנה גישה. 

כשניגשים לפרוייקט כזה בגישה של "אני הולך לסיים עם זה", אז הכל הולך ב"בים-בם-בום" וזהו נגמר, ונראה בהתאם. 

אם זו היתה הגישה שלי לא הייתי חופר לכם כל כך הרבה על זה, ואז משקיע אינסוף שעות בלשייף את הכורסא המסכנה הזו שוב ושוב :-)

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם (נערך)

כמה עדין מאוד? תיזהר מכל מה שמתחת ל-800 גריט...

אין תובנות מיוחדות, זה די אינטואיטיבי. לא ללחוץ חזק, להקפיד על כיוון הסיבים וזהו. אתה יכול להיעזר במים לסיכוך.

עריכה אחרונה על ידי hans

• תוכן חדש...