Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב29.03.23  הזמנתי סובארו BRZ מהסוכנות המרכזית של סובארו בתל אביב. הזמנתי צבע כחול ראלי (כחול מטאלי).

הייתי בין הראשונים שהזמינו את דגם הרכב שרק הגיע לארץ (למעשה כנראה ביום הראשון בו ניתן היה להזמין).

ידעתי שהרכב לא בארץ אבל הייתי מוכן לחכות כי נאמר לי שיגיע במשלוח חודש מאוחר יותר.

פתחתי הזמנה ושילמתי סכום נאה של 10,000 ₪.

סברתי לתומי שתהיה לי קדימות בקבלת הרכב לנוכח הזמנתי המוקדמת.

מאז כמעט מדי חודש צלצלתי לנציג המכירות לשמוע מה קורה:

בסוף אפריל נאמר לי כי הוא לא יגיע במאי כיון ש"הרכב נתקע אצל היצרן" ושעלי לחכות למשלוח שיגיע חודש לאחר מכן.

בסוף מאי נאמר לי שגם לא יגיע ביוני כיון ש"הרכב נתקע אצל היצרן" ושעלי לחכות למשלוח שיגיע חודש לאחר מכן.

בסוף יוני נמסר לי כי הרכב לא יגיע במשלוח של יולי ("נתקע אצל היצרן") ולאחר שיחה עם מנהל אולם התצוגה נמסר לי כי הם יודעים שיגיעו הרבה רכבים בצבע הזה באוניה של ספטמבר.

כמו כן נמסר לי שנמכרו רק 3 רכבים (אחד מהם לנסיעות מבחן) מהדגם והצבע בו אני מעוניין, וביקשתי ממנהל האולם שאם יגיע צבע כזה קודם לכן יודיעו לי.

מנהל אולם התצוגה מסר לי שכיון שהם הסוכנות המרכזית הם ידעו ראשונים על דגם בצבע המבוקש.

לפני כחודש פנה אלי נציג המכירות והציע לי לקנות את רכב המבחן שהוא בצבע המבוקש (מדובר למעשה ברכב הדגמה אשר ניתן לראות ביוטיוב ובאמצעי המדיה איך כל עיתונאי הרכב בארץ בדקו את ביצועיו).

לא הייתי מעוניין כי התכוונתי לקנות רכב חדש.

השבוע גיליתי באתר מאגרי המידע הממשלתיים (ראה קישור) כי בינתיים עלו 10 רכבים בצבע שאני מעוניין בו על הכביש,

5 מהם בחודשים יוני ויולי- דהיינו לאחר שיחתי עם מנהל אולם התצוגה ולמרות הבטחותיו.

https://data.gov.il/dataset/private-and-commercial-vehicles/resource/053cea08-09bc-40ec-8f7a-156f0677aff3

מצרף את הקובץ שגזרתי מאתר זה לנוחותכם לאחר חיפוש שביצעתי תחת המלים BRZ 2023.

היום כשהתקשרתי לברר שוב לגבי המשלוח בספטמבר נמסר כי הרכב לא יגיע בספטמבר ו"נתקע אצל היצרן" וכמו עד כה אומרים שהוא כנראה יגיע באוקטובר...

למותר לציין שבכל הפעמים אני יזמתי את שיחות הטלפון עם הנציג כדי לברר מה קורה.

הציעו לי היום במקום לחכות לצבע המבוקש לקחת צבע אחר ממה שנמצא ושהיבואן יספוג עלות של 3000 על תוספת הצבע (כמעט על כל צבע) במעין פצוי.

מדובר בהטבה לכאורה בסך 1.2% ממחיר הרכב (כ- 250,000 ₪).

לדעתי מדובר בשירות גרוע, מקומם ומתסכל ולולא היה מדובר ברכב ספורט ייחודי הייתי עובר ליבואן אחר.

לכאורה מדובר בשטויות: צבע של רכב (שטויות למי שזה פחות אכפת לו). אבל כלקוח שמשלם במיטב כספו אני מעוניין לקבל את מה שאני מזמין (או שיחסכו לי מלכתחילה את ההמתנה המיותרת) ומצפה לעסקה הוגנת ואמינות מצד יבואן רכב.

בעבר הזמנתי רכבים בסוכנויות אחרות ואף בהזמנות מיוחדות לא נתקלתי בבעיות דומות.

לא ברור לי מדוע אי אפשר לקבל תשובות אמינות מהסוכנות המרכזית לנוכח נתוני משרד התחבורה שחור על גבי לבן.

אשתף בעדכונים במידה ויהיו.

סובארו כחול מטאלי ומועד עליה לכביש.docx

• אהבתי 4
  • מבאס 10
  • תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

מקומם. בלתי מתקבל.
כפי שאמרת אם לא היה מדובר ברכב ייחודי הייתי אומר לך לחפש אלטרנטיבות. היות ואין ממש אלטרנטיבות ואתה מעוניין ברכב מציע שתחליף סוכנות. בטל את ההזמנה ופנה לסוכנות משנה קטנה יותר. אולי לקוח "קטן" אחד יהיה חשוב להם יותר.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מי אמר לך שהאנשים שקיבלו את הרכב בצבע המבוקש לא הזמינו אותו לפניך?

אני מעריך שהזמנת דגם ידני. 

מתוך ה-9 שעלו 8 ידניות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אל תיהיה כלכך בטוח שהזמנת לפניהם. היה הייפ מטורף על ההזמנות. 

אני רציתי את הברז בצבע מסוים כשנפתחו ההזמנות, אחרי יומיים לא היה כבר. 

יכול להגיד שמבחנת המכירה אצלי הכל היה בסדר.

אם יש בצבע כסוף אז תקח, זה הצבע הכי יפה (אין לי כסופה)

פורסם

יש חוזה מכירה חתום? 

מה כתוב בו לגבי מועד אספקה? 

ייתכן ותוכל לתבוע אותם על הוצאות התניידות מהרגע שהחוזה הופר ועד קבלת הרכב בפועל. 

במידה ובחוזה יש כסת''ח והוא לא הופר, אין לך הרבה מה לעשות מלבד לפנות לשירות הלקוחות. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בהחלט לא נעים,  מה שנקרא כשר אבל מסריח.

אם הצבע ככ קריטי לך תמתין, אם לא תקח צבע אחר עם פיצוי מעט גבוה יותר (טיפולים?)

STI 2004

פורסם

באופן דומה, הייתי הראשון בסוכנות קיה שפתח הזמנה לספורטאז׳ החדש מיד כשנפתחו ספרי ההזמנות . נאמר לי שהרכב במלאי, מרבית המלאי היה בצבע שהזמנתי. 

כשקיבלתי את הרכב, כ 10 ימים מההזמנה/8 ימים מגמר התשלום, ראיתי שכבר היו על הכביש מספר רכבים זהים. ולפי מספרי הרישוי שלי היה ״ישן״ יותר . כלאמר, היו ששילמו לפני בסוכנויות אחרות.

לצערנו, לסוכנות המרכזית אין שום יתרון על פני סוכן משנה בנושא האספקות. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מספרי הרישוי לא בהכרח מוקצים בסדר כרונולוגי עולה כך שלא ניתן להסיק דבר ממה שציינת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בכל אופן היו על הכביש כמה וכמה רכבים לפני שקיבלתי את הרכב שלי. 
כוונתי היא, שעצם זה שההזמנה הייתה ״הראשונה בתור״ לא מבטיח הספקה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אני לא רואה בעיה בזה שאין צבע במלאי.
אבל ההתנהלות שהוא תיאר נשמעת קצת שכונה. למה לפתוח הזמנה ובכל חודש להבטיח לו שהנה במשלוח הבא בחודש הבא יגיע רכב?
לא יודע איך מערכת ההזמנות שלהם בנויה, אבל אני מניח שכאשר לקוח מזמין רכב ומשלם מקדמה אז הרכב משוריין. אם ככה ידעו שאין רכב שמשוריין לו לאפריל אין אחד למאי אין אחד ליוני ואין אחד ליולי...
בקיצור למה מראש לא להגיד "צפי ספטמבר"? או "אין צפי קח צבע אחר?"

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

כי הם ראו שהוא נעול על הצבע הזה וידעו שאם יגידו לו תאריך אספקה רחוק של עוד כמה חודשים, אז הסיכוי שהוא יבטל את ההזמנה יהיה הרבה יותר גדול. לא מצדיק התנהלות כזו אם אכן עשו את זה בכוונה.

אם היו עולות על הכביש 50 כחולות לפניך הייתי מרים גבה, אבל 10 לא באמת אומר כלום.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אתה לא הראשון שמתלונן על מדיניות הצבעים של סמל"ת
היה השבוע אחד שמתעקש על כחול לפורסטר והראו לו אצבע משולשת
אם היו אלטרנטיבות... אז היו מראים לסמל"ת אצבע משולשת, בדיוק כמו שעשו בשנות התשעים ליפנאוטו ולבעלים שלה אחרי שהנ"ל נעל את הרכבים באולמות התצוגה וצעק על הרוכשים שילכו לקנות אצל המתחרים.
נחש מה? הם באמת הלכו למתחרים.
הבעיה שלך, שאין מתחרים, אז תרד מהעץ של הצבע, כי לא תקבל וזה מה יש והחיים הם לא תמיד מה שביקשנו, למרות שיש לנו את הכסף.
רוצה BRZ? קח מה שיש או שתמשיך לחכות.

אכן... שרות ח$א

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

בגלל שאין תחרות אמיתית ביבואני הרכב, אין מה שיאתגר את רמת השירות.

לקוח שקיבל שירות לא טוב...לא יכול לבטא זאת בעונש לסורר.

זה לא המקרה הראשון שבו דואגים למקורבים לצבע, מספר יפה, קדימות, הנחה ועוד... ושהאספסוף יקפוץ.

בעיניין הזה - הפורום הוא במה ראויה לשיתוף.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • תוכן חדש...