Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך להבין שאף אחד לא עושה פה "דווקא" אנשי המכירות של היבואן היו שמחים לספק את הרכב בצבע המבוקש לו היה ביכולתם לעשות זאת.

ולמרות שיש תצורות מסוימות מוזמנות מראש במשלוחים עתידיים - לא הכל מתנהל כמתוכנן.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אנשי המכירות גם לא נולדו אתמול ויש להם גם את  השטיקים שלהם.

אבל - מבטיחים (גם אם אין) מה איכפת.

אולי יתפנה רכב כזה. אולי לא.

אולי הרוכש יתייאש.

אולי נגלגל את הבעייה הלאה.

alfa 156 2.5.

פורסם
לפני כשעה, zvit כתב:

צריך להבין שאף אחד לא עושה פה "דווקא" אנשי המכירות של היבואן היו שמחים לספק את הרכב בצבע המבוקש לו היה ביכולתם לעשות זאת.

לו הייתי שואל מה הבעיה להביא מאזדה 3 ידנית היו מסבירים שלגרסא יש עלות תקינה והחזקת חלפים.  אבל מה הקושי בהזמנת צבע? מה הבעיה להביא כל צבע שיורד מפס הייצור אם הלקוח מוכן לחכות?

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

1. ההזמנות מתוכננות לעיתים יותר משנה מראש.

2. אם יש לצבע ביקוש במקומות אחרים - יתכן שתהיה בעיה.

3. "הלקוח מוכן לחכות"? אם הוא היה מוכן - השרשור הזה לא הנפתח.

4. לגבי מאזדה 3 ידנית: מה שכתבת מוכיח שאינך מבין מהי הגדרת מפרט. היבואן עובד מול היצרן ומזמין כמות גדולה מדגם מסויים בתצורה מסוימת כדי לקבל את המחיר האטרקטיבי ביותר האפשרי, אם הוא יתחיל להתעסק עם הזמנות מיוחדות, הוא יעבוד קשה וירוויח פחות.

ואם כבר מדברים על ידני: לפני אי אלו שנים חברת "מאיר" הרימה את הכפפה והביאה כמה יחידות של v40 עם גיר ידני בתצורה טובה ומחיר מצוין.

המכוניות העלו אבק בבונדד עד שנמכרו סמוך למלאת שנה לייצור, בהנחה נכרת.

• רעיון טוב! 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אני גם זוכר שהגיע הפוקוס הקודמת עם גיר ידני, כסטיישן עם מפרט טוב במחיר מצויין ואף אחד לא קנה. 

מצד שני, אתה באמת חושב ש 3 דורות של סוויפט ספורט לא הגיעו כי אין בישראל ביקוש למכונית ספורטיבית קטנה ולא יקרה? או שאולי, במקרה הזה היבואן היה סתם עצלן, כי אם זה לא נמכר בכמויות הוא אפילו לא טורח ?

פורסם

במקרה של הסוויפט ספורט היצרן לא נתן הקצאות לישראל היבואן דווקא היה מעוניין להביא את הדגם.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

כלומר, במשך רוב שנות הייצור של שלשת הדורות הביקוש העולמי היה כזה שהיצרן אפילו לא טרח להסתכל בכיוון שלנו?

פורסם

לא בהכרח.

ליצרן יש את המדיניות שלו לגבי הפצת המוצרים בעולם. יש לא גירסאות ודגמים של סוזוקי שלא מגיעים כי היצרן משיקוליו שלו לא מעוניין למכור בישראל.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

לא יודע מה השיקולים אבל תזכור גם שמדובר ביפנים וההגיון שלהם לפעמים עובד אחרת משלנו.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אפרופו מאיר ויבוא של מאזדה 3 ידניות, אנלוגיה קצת יותר רלוונטית מv40 היא שמאיר מכרו כאן סיוויק ידניות מהדור הקודם במפרט סביר מינוס ובמחיר סביר מינוס עד שהפסיק הייצור שלהן והמפעל נסגר.

יש לי כזו. לא היו מלאים והיתה המתנה של כמה חודשים (לא הזמנה אישית). אני לא רואה עולם שבו דלק לא מצליחה למכור מאזדה 3 ידניות במספרים הגיוניים. דלק פשוט נתקעה במדיניות של ליסינג חומוס/צ׳יפס/סלט.

פורסם (נערך)
בתאריך 23.8.2023 בשעה 21:16, zvit כתב:

אף אחד לא עושה דווקא, אבל אתה נמצא במדינה שבה כוח ה"קומבינה" וה "כן אח שלי אתה תקבל לפני כולם כי אותך אני מכיר/שווה לי לתת לך יותר", נמצא בשלטון.

אתה יכול לקרוא קצת על מאפיינים של מדינות עולם שלישי. 

עריכה אחרונה על ידי Liran3331
פורסם
בתאריך 23.8.2023 בשעה 08:07, ניקו פ. כתב:

כן אבל אם מה שסוכם בחוזה זה ספטמבר, וזה שאולי יש אפשרות לקבל ביולי כצ'ופר, אז זה שדוחים אותו לא אומר שהם הטעו אותו, לפחות לא מבחינה משפטית. הכל תלוי מה נוסח הדברים ומה נחתם בחוזה המכירה, שעוד לא שמענו עליו בשרשור זה. כמובן שאתה צודק, אבל בלי פרטים אישיים אפשר לדעת באמת. 

בכל מקרה כרגיל כוחו של בפורום סגר את הסיפור. חבל שלא יודעים לתת שירות בשביל גזר ולא רק עם מקל. 

כל ההתנהלות נשמעת מוזרה. אני קניתי רכב חדש לאחרונה בסוף 2018, אז כבר היה בתוקף ״חוק רישוי שירותים ומקצועות בענף הרכב 2016״.
אני קניתי רכב 0 ק״מ מהיבואן, ומנהל אולם התצוגה של לובינסקי בת״א שעשה את העיסקה אמר שהחוק מחייב אותם להתחייב לתאריך אספקה קשיח ולמספר שילדה בעת שמשולמים 20% מהעיסקה. עד לשלב זה, זו לא נחשבת הזמנה, ומרגע ששולמה כולה, אין ליבואן שום אפשרות להעלות את המחיר (אלא אם כן חלה עליה במיסים, ואז הוא צריך להראות ללקוח אסמכתא ללקוח על סכום המיסים ששולם במקור והסכום המוגדל).
אולי מה שהוא אמר לי היה הנוהל אצלם ולא החוק, או אולי הוא לא ידע את החוק -- אבל זה אדם שמוכר די הרבה רכבים חדשים.

אישית, לא הייתי שם כסף על רכב בלי שיהיה לי מס׳ שילדה בהזמנה. זה כבר אומר שמדובר ברכב ספציפי שכבר יוצר או בשלב ייצור, מצב שונה לגמרי מתשלום מקדמה כשאין הגדרה כתובה ובעצם לא ברור מה המוצר שהזמנת. באותו אופן, הייתי מסרב למסירה רכב שמס׳ השילדה שלו איננו מה שהיה רשום בהזמנה המקורית.
טסלה בגרמניה מיחזרה כמה מכוניות משומשות שהתגלו בהן פגמים ומכרה אותן שנית לאחר התיקון למישהו אחר בתור חדשות (סוכנות השכרה) -- אבל אז הסתבר שכיון שהתמריץ הגרמני (9000 יורו) כבר נוצל לרכבים האלה, אי אפשר לקבל תמריץ פעם נוספת. טסלה בסוף מסרה לסוכנות רכבים חדשים באמת, אבל זה לקח מאמץ.

• מעניין 1
פורסם

בדיוק אספתי את הפורסטר שלי (לא כחול...) מברזילי (ירושלים), ישבה בתצוגה brz כחול מטאלי. הבת שלי מיששה והסתכלה ואמרתי לה שנקנה כשימאס מהפורסטר וכשלא נצטרך זוג כיסאות בטיחות ענקיים. בכל מקרה, זה רכב תצוגה בלבד? או של מישהו שהזמין?

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

• תוכן חדש...