Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום

אני אף פעם לא קניתי רכב מבנאדם פרטי, ועכשיו מעניין אותי רכב מפרטי, ואני רוצה לקנות את הרכב, אז איך זה הולך?

הרי אם אני עושה העברה בנקאית רק למחרת הוא יראה את הכסף אבל מצד שני הוא בטח לא יעשה העברת בעלות בצדק עד שלא יראה את הכסף, אבל השאלה האמיתית שלי,מי יכול להבטיח לי שאחרי שאני מעביר את הכסף בוא יתעלם ממני ולא יעשה העברת בעלות במקרה הגרוע ויתחיל להשתמש בכסף, ובמקרה הטוב יתחיל למשוך אותי ימים עד שיחזיר את הכסף, כלומר השאלה העיקרית שלי איך אני יכול להבטיח שתתקיים העברת פעלות במצב של העברה בנקאית.? כלומר שהמוכר יהיה חייב ולא יוכל להתחמק מזה.. ותודה על העזרה

עריכה אחרונה על ידי amer6
פורסם

שתי אפשרויות.

1. העברת זה"ב, העברה בנקאית שמתבצעת מיידית (תוך דקות בדרך כלל) בשעות שבהן מערכת הסליקה הבנקאית פועלת.

2. צ'ק בנקאי.

בכל אחת מהשיטות יש יתרונות וחסרונות.

היתרון העיקרי של העברת זהב הוא שהיא אינה ניתנת לזיוף, המוכר רואה את הכסף בחשבון.

היתרון העיקרי של צ'ק בנקאי הוא שאם יש בעיה עם ההעברת בעלות הצ'ק יכול לחזור מיידית לקונה.

אגב, אפשר לשלם מזומן אם העסקה היא עד סכום מסויים.

פורסם

אני קניתי 2 מכוניות ובשניהם המוכר הסכים להעברה כספית רגילה (הראתי להם את כל התהליך באפליקציה של הבנק, איך אני מעביר וכו,)

במידה ולא , אפשר צ׳ק בנקאי או העברת זהב

פורסם (נערך)

קודם כל תודה

השאלה העיקרית שלי היא לא איך להעביר את הכסף, אלא העניין שלי הוא איך אני אבטיח שאחרי ההעברה המוכר לא יוכל לברוח לי עם הכסף מבלי שיעביר בעלות?

דבר שני עד איזה סכום מזומן מדובר?

עריכה אחרונה על ידי amer6
פורסם
לפני 32 דקות, amer6 כתב:

קודם כל תודה

השאלה העיקרית שלי היא לא איך להעביר את הכסף, אלא העניין שלי הוא איך אני אבטיח שאחרי ההעברה המוכר לא יוכל לברוח לי עם הכסף מבלי שיעביר בעלות?

אין דרך. תוכל לסכם על תשלום בשיק בנקאי.

למוכר זה כמו לקבל מזומן כי זה שיק של הבנק שלא ניתן לביטול ומבטיח פרעון ולך מבטיח שהמוכר לא יברח כי תוכל למסור את השיק יחד עם העברת הבעלות.

אם המוכר מוטרד שהשיק עלול להיות מזוייף, הוא יכול לגשת איתך לסניף הבנק לראות את השיק מונפק או שתוכל להראות לו בטלפון על ביצוע פעולת ההנפקה. 

פורסם
לפני 13 דקות, Moshe c כתב:

אין דרך. תוכל לסכם על תשלום בשיק בנקאי.

למוכר זה כמו לקבל מזומן כי זה שיק של הבנק שלא ניתן לביטול ומבטיח פרעון ולך מבטיח שהמוכר לא יברח כי תוכל למסור את השיק יחד עם העברת הבעלות.

אם המוכר מוטרד שהשיק עלול להיות מזוייף, הוא יכול לגשת איתך לסניף הבנק לראות את השיק מונפק או שתוכל להראות לו בטלפון על ביצוע פעולת ההנפקה. 

הבנתי שאין דרך חוץ מציק בנקאי

תודה

פורסם

בקניית הרכב האחרון ישבתי בביתה של המוכרת , אישה מבוגרת ונראית נורמלית מן הישוב.

בצעתי העברת זה"ב לחשבונה , חתמנו על חוזה קנייה  והלכתי עם הנכד שלה לדואר לשם העברת בעלות.

אותו כנ"ל ברכב שמצאתי לבן שלי לפני כמה חודשים.

בכל עסקה כדאי לחוש האם יש לך עסק עם מישהו נורמלי כי מינימום אמון נדרש

פורסם

בעבר רכשתי ממישהו שרצה להיות רגוע אז הצעתי לו שיגיע איתי לבנק ויראה את הצ'ק הבנקאי נמסר לי.

זו המתכונת הכי בטוחה וסימולטנית שיש. מוסרים עם ביצוע ההעברה.

ברכב האחרון שרכשתי היה צריך להסיר שיעבוד. היה אמון בינינו אבל כדי להיות רגוע התכנון היה לבצע הכל אצלו בסניף הבנק כך שאעביר (זהב) חצי מהסכום. השיעבוד יוסר, יעביר אךי בעלות ואז אעביר לו את היתרה. 

זה גם דורש אמון מסויים אבל זה שנעשה בסניף הרגיע אותי.

בפועל לא ניתן היה להסיר את השעבוד בגלל תקלה במשרד הרישוי.

לא הייתי מוטרד מכך ששילמתי חצי בנסיבות העניין.

אחרי יום, כל אחד בביתו, הוא העביר בעלות ואחרי זה עשיתי העברת זהב.

וכן, זה דורש להתנהל עם אנשים שאפשר לסמוך עליהם.

פורסם
לפני 15 שעות, amer6 כתב:

קודם כל תודה

בגדול אי אפשר להבטיח כלום בחיים.

אבל זה עניין של שיקול דעת וניסיון.

אם יש לך איזה חשש מבוסס לגבי מוכר ספציפי,

כמו שאומרים - "אם יש ספק ,אין ספק" אולי כדאי להמנע.

זה תלוי מי המוכר ולאיזה סיכום תגיעו,

בגדול הכל אפשרי,תלוי בכם.

ברכב האחרון שרכשתי-

המוכר העביר בעלות ראשון,הבאתי לו חלק מהסכום במזומן באותו הרגע, וישר אחרי זה הראתי לו איך אני מבצע העברה בנקאית רגילה עבור היתרה  דרך האפליקציה של הבנק,

ושלחתי לו את האסמכתא של ההעברה.

לשאלתך ספציפית,

הכל תלוי כמה אתה רוצה להחמיר, אם זה עניין של אופי וסדר מבחינתך בצורה בה אתה ניגש לדברים, שהכל "יהיה כמו שצריך"-

אז

אפשר לכתוב זכרון דברים(חוזה- יש דוגמאות ברשת)

עם הפרטים של הקונה והמוכר(צילומי תעודות זהות עם כתובות וחתימות) לפני שמבצעים משהו מהעסקה.

לרשום את פרטי העסקה, כיצד תתבצע בדיוק ובאיזה סדר (מי מעביר מה/כמה למי,באיזה אופן וכו'.)

ניתן כמובן גם לתעד את התהליך באמצעים דיגטליים כמו סמארטפון באיזה צורה שתרצה.

במקרה הגרוע בו משהו ישתבש, זו תהיה האסמכתא המשפטית מבחינתך.

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 20 שעות, zvigolden כתב:

בכל עסקה כדאי לחוש האם יש לך עסק עם מישהו נורמלי כי מינימום אמון נדרש

זה אולי הכלל החשוב ביותר.

תמיד חוזר על האמירה הזו: לא פחות חשוב ממי קונים, מאשר מה קונים.

כאשר מדובר בעיסקה מול אדם ש"מריח" לך לא טוב - לפעמים עדיף לסגת ממנה ולא להסתבך ולהישאר בלי הכסף ובלי הרכב.

בגדול - מותר לשלם במזומן עבור רכב בין 2 אנשים פרטיים עד 50,000 ש"ח.

לגבי עיסקה שאינה במזומן - אני תמיד ממליץ על העברת זה"ב - מהירה מאד ובלתי ניתנת לביטול, כך שנותנת בטחון לשני הצדדים.

כיום ניתן להדפיס (או להוריד) רישיון רכב עדכני באזור האישי של המוכר, וכך לראות בעיניים שהרכב לא משועבד או מעוקל, חלילה.

• אהבתי 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

• תוכן חדש...