Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיימתי לימודי הנדסת מכונות בבראודה השנה. מחפש כבר כמה חודשים משרה התחלתית בתור כמהנדס מכונות ג'וניור אבל בכל מקום דורשים ניסיון אבל אין איך לצבור אותו.

כרגע עובד במשרה שהיא בפריפריה של התחום אבל אין אופק התקדמות בידע ובשכר. הייאוש מכרסם בי,  מה אפשר לעשות כדי לצאת מזה?

פורסם

בעיה נוראית, כפי שכתבתי בשרשור אחר היום.

מגייסים בחברה שאני מייעץ לה 2 ג'וניורים, ניסיתי לעזור הבאתי בנאדם שיצא מקורס - המגייס אומר לי אין לו מספיק נסיון.

כתוב במודעה ג'וניור, איזה נסיון הם מחפשים.

כותב את זה לא בשביל לייאש, אלא בשביל שצריך לפעמים לחשוב מחוץ לקופסה, חבר אחר ניסיתי לעזור לו במשך חצי שנה עד שהתייאש ובסוף מצא איזה עבודה בתחום קרוב (DB MANAGER) במלם, למרות שהוא בכלל מתכנת NODEJS.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

מעניין מה שאתם מספרים. באירופה ובארה"ב, תאגידים רבים מגייסים אנשים שרק סיימו מכללה או אוניברסיטה ובאים כדף חלק (וזול) ללא הרגלים מגונים. מעניין למה בישראל הסכמה הזאת לא עובדת.

פות"ש - חיפשת תפקידים של עבודה מרחוק בחברות בינלאומיות? מאז הפנדמיה כבר יודעים איך לשלם לאנשים בכל העולם גם מבלי שיהיה למעסיק סניף מקומי. אמנם זה בד"כ ללא תנאים סוציאליים וכו', אבל יכול להיות פתרון לא רע לשנים הראשונות.

ספציפית בתור מהנדס מכונות, הייתי מחפש את הגרך לתוך התעשייה בתפקידי הנדסאים דווקא - מרכיב מכני, אינטגרטור וכו' - ומשם כבר קופץ על הזדמנויות אחרי שנה-שנתיים. זו שיטה מאד מקובלת בתחום הדפוס הדיגיטלי והסמיקונדוקטורים, למשל.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

מעניין מה שאתם מספרים. באירופה ובארה"ב, תאגידים רבים מגייסים אנשים שרק סיימו מכללה או אוניברסיטה ובאים כדף חלק (וזול) ללא הרגלים מגונים. מעניין למה בישראל הסכמה הזאת לא עובדת.

פה רושמים ג'וניור בשביל לשלם פחות - אבל בפועל רוצים מישהו עם ניסיון בשביל לטחון אותו בעבודה.

איציק

• מצחיק 1
  • מבאס 2
  • רעיון טוב! 4

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני סיימתי לימודי הנדסת חשמל גם בבראודה לפני 9 שנים.

היה לי מאוד קשה למצא עבודה ללא ניסיון, זה לקח כמעט שנה.

לא ממליץ לך לעבוד בתור הנדסאי כי זה לא יקדם אותך ולא יתן לך ניסיון.

אני אישית מצאתי עבודה דרך חברת כוח אדם Qualitest

הם מתמחים בגיוס בוגרים חסרי ניסיון ושילובם בחברות היי טק ללא ניסיון.

כמובן תמורת שכר נמוך אבל אתה מקבל ניסיון.

אפשרות שניה זה לחפש משרות של סטודנטים לתואר שני.

כמה חברים שלי נרשמו לאוניברסיטה הפתוחה רק כידי להתקבל למשרה, הם לא באמת למדו.

פורסם
לפני שעתיים, Derish כתב:

מעניין למה בישראל הסכמה הזאת לא עובדת.

כי ישראל מדינה פרמטיבית מדי ושמרנית מדי.

לעניינו, להתחיל לעבוד דרך fiverr/upwork, לא בטוח שזה יעבור חלק בגרון למראיינים אבל זה צריך לשאול את המראיינים של הפורום. 

• רעיון גרוע 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 15 דקות, דניאל1983 כתב:

לא ממליץ לך לעבוד בתור הנדסאי כי זה לא יקדם אותך ולא יתן לך ניסיון.

כאמור, תלוי איפה. בתעשיות שציינתי לעיל זה עובד מצויין כבר עשרות שנים, כולל בתקופות משבר. ישנה העדפה ברורה להעסיק בתפקידי הנדסה אנשים שחתכו אצבעות וקיבלו חבורות על הידיים מהרכבת המוצרים שהם הולכים לתכנן ולשפר. בינתיים, גם בתור הנדסאים הם מרוויחים שם בכלל לא רע ונהנים מחבילה יפה של תנאים סוציאליים.

פורסם

שלח אלי ה"פ עם פרטים כלליים (התמחות, מרצים ממליצים מבראודה, ממוצע כללי, איפה עשית סטאז' ופרוייקט גמר, טלפון).

אגב יש שרשור ייעודי של מחפשי עבודה. 

פורסם

כל התחום הזה הוא פריפריה אחת גדולה,בטח למתחילים.

תפרגן לעצמך בקורות חיים בגדר הסביר(גם אם זה קצת לשפר את המציאות יותר ממה שהיא).

אתה צריך ראיון להוכיח בו את עצמך, כולם עושים את זה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

עוד הצעה טובה, חפש לעצמך עמותות עם תפקידים למהנדסים, אולי תמצא עמותה שתיתן לך את הניסיון..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, DareDevil כתב:

עוד הצעה טובה, חפש לעצמך עמותות עם תפקידים למהנדסים, אולי תמצא עמותה שתיתן לך את הניסיון..

אין סיבה לעבוד חינם.

אם נשים בצד את החלק האלטוריסטי

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 8 דקות, Potato כתב:

אין סיבה לעבוד חינם.

אם נשים בצד את החלק האלטוריסטי

לא ממש לא, זו לא היתה הכוונה.

הכוונה היתה ללכת לעמותה שמשלמת. לא בקטע התנדבותי..

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

אחד הדברים המתסכלים ביותר לאחר סיום הלימודים.

שני דברים שלמדתי מהניסיון האישי שלי,

כשנופלת משרה ראשונה, קופצים פנימה ולא משנה מה התנאים גם אם זה גובל בתפקיד יצאנית.

שנית, הרבה הרבה סבלנות ולא להתייאש, בסוף זה חייב להגיע.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם
לפני 8 שעות, Derish כתב:

ספציפית בתור מהנדס מכונות, הייתי מחפש את הגרך לתוך התעשייה בתפקידי הנדסאים דווקא - מרכיב מכני, אינטגרטור וכו' 

חד וחלק לא. אתה מבזבז שנתיים, מגיע לתפקיד הבא שבנסיון כתוב "אינטגרטור" למרות שהיה לך תואר בהנדסה, ואז מקום אחרי מקום דוחה אותך.

גייסתי לא מזמן למחלקה שלי אדם בן 40, מוכשר ויצירתי אבל חסר נסיון. למה? כי הוא עשה בדיוק את זה ונתקע בתפקידי אינטגרציה/ג'וניור משהו כמו 8 שנים.

וזה לא שקבעתי את מה שאני כותב פה על סמך הנסיון עם אותו מגויס, הסיפור הזה הרבה יותר מדי נפוץ.

פות"ש- פתח לך לינקדאין, גיטהאב, תקנה ארדואינו ותתחיל לשחק עם קצת פרויקטים ברובוטיקה ובקרה (מומלץ ללמוד C או C++)

לא רק שזה יועיל לך המון בהמשך הקריירה, מרגע שתעלה קצת תוכן לאותם לינקדאין וגיטהאב המגייסים ימצאו אותך מהר מאוד.

בנוסף, אפשר להירשם לקורסרה ולצבור קצת תעודות מקצועיות. אם זה ממקום ראוי (אוניברסיטאות, גוגל, IBM וכדומה) יש לזה ערך בקו"ח.

• תוכן חדש...