Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פות״ש

אצלינו יש הרבה בוגרי הנדסה מבראודה.

התהליך אצלינו דומה למה שדניאל תיאר. עוברים קורס בדיקות, מצתרפים לחברת השמה גדולה ומצתרפים ככותבים/מבצעים בדיקות של הגרסאות החדשות/מוצרים חדשים.

זו עבודה צמודה עם הנדסה, כמובן בשכר נמוך יחסית למהנדס, אבל רחוק ממבזה..

מי שטוב מתבלט ותוך שנה/שנתיים יכול לגשת למשרות שנפתחות בחברה עצמה.

חלק לא מבוטל משדרת הניהול שלנו התחילה כך. אני אישית קולט בממוצע עובד אחד כזה בשנה, ואז יש לו גם תואר וידע הנדסי וגם היכרות מעמיקה במוצרים.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם
לפני שעה, locus כתב:

זו עבודה צמודה עם הנדסה, כמובן בשכר נמוך יחסית למהנדס, אבל רחוק ממבזה..

לידע כללי לחברים פה שכבר עובדים בתחום

מה הטווח שכר האמיתי למהנדס מכונות מתחיל? בנישה שציינתם 

פורסם

באיזו נישה? מהנדס מכונות עם איזו התמחות?

"מהנדס מכונות" זו מטריה סופר רחבה, ככה שזה מאוד, מאוד תלוי מה אתה יודע לעשות ואיך אתה מוכר את עצמך.

אני מכיר ברי מינן שהתחילו ב 9000 לחודש וכאלו שטריים מהלימודים כבר ישבו על 18.

פורסם
לפני 53 דקות, ANUTKK כתב:

15k למשרת הבדיקות שתיארתי

במשרה הבאה זה כבר עולה

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם
לפני שעה, ANUTKK כתב:

מאוד תלוי במועמד 

הנטייה שלי בתפקידים כאלה היא לתת את מה שהמוענד מבקש (אלא אם זה קיצוני גם למעלה אבל גם למטה) ומכאן חובת ההוכחה עליו.

אחרי תקופה קצרה כשהוא ילמד אותנו ואנחנו אותו נשב לדבר ונחליט אם ממשיכים בשכר נמוך יותר, באותו השכר, בשכר שיעלה עוד מספר חודשים או בשכר גבוה יותר. הכל תלוי בבן אדם הספציפי, ביכולות ומה הפוטנציאל.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 6 שעות, Igalz כתב:

אתה בטח רוצה לומר "עם נסיון בבקרה".

כאן בדיוק קבור הכלב. תפקידי פיתוח למהנדס חשמל בתעשיה זה אוסף של נישות עמוקות עם קשר מאוד רופף אחת לשניה. הכניסה לנישות הללו והמעבר בינהן לא פשוט.

בזמן שמהנדס מבלה את זמנו באינטגרציה, הוא לא צובר ניסיון באף אחד מהנישות המדוברות ואין לו מה להציג כאשר הוא בא להתחרות על משרת פיתוח כזו או אחרת. למעשה לאן שהוא לא יבוא הוא יתחיל את דרכו בתור ג'וניור שהרגע יצא מהאקדמיה.

אני לא יודע אם למהנדס מכונות זה אותו דבר, אבל אני יכול להגיד שזה הרבה יותר קיצוני מאשר בהנדסת תוכנה למשל (עברתי את שני התחומים).

מהניסיון הקצר יחסית שלי בתור מהנדס מכונות (קצת יותר מחמש שנים) זה לא ככה.

יש מקומות ספציפיים שיחפשו אנשים שכבר התעסקו באותו התחום אבל רוב המעסיקים יוצאים מנקודת הנחה שאת העקרונות אתה מכיר, ותתמקצע במה שאתה צריך תוך כדי תנועה...

• מעניין 1
פורסם
לפני 11 שעות, Pika007 כתב:

אני מכיר ברי מינן שהתחילו ב 9000 לחודש וכאלו שטריים מהלימודים כבר ישבו על 18.

:shock2: מה הרג אותם? 

• מבאס 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בארץ כדי לעבוד בתחום אתה חייב להתחיל עוד בשנה הראשונה-שנייה ולצאת שאתה כבר עם ניסיון.

החריגים היחידים זה כאלה שמסיימים בעשירון העליון של הממוצע, או כאלה שיש להם קשרים.

בארץ תכלס קשרים ופרוטקציה זה פתרון לכל דבר.

מכיר כמה ללא שום השכלה ממש כלום התקבלו לעבודה בחברת טק כי הם מכירים מנהל בכיר וכו' בשכר התחלתי של 16

פורסם
לפני 59 דקות, arik100 כתב:

התקבלו לעבודה בחברת טק כי הם מכירים מנהל בכיר וכו'

קורה אולי בחברות קטנות.

ריאלית - גם אם אתה מכיר מנהל בכיר - זה בעיקר יביא אותך לראיון - אבל לא יעבור לך אותו. במיוחד אם יש ריבוי מועמדים.

(בסופו של דבר יש סולם ניהולי שלם שלרוב לא קשור לאותו מנהל שצריך להסביר למה העסיקו את האדם הזה. פי כמה נכון בחברות ציבוריות)

לגבי קשרים בכלליות - מי שמזלזל בנטוורקינג חד וחלק ידפק (אני לא מדבר על הדוד של , אבא של וכו - אלא על נטוורקינג תכלס)

חברים לספסל הלימודים , פרופסורים , אנשים שפגשת בכנסים , קבוצות פייסבוק , דיוני לינקדאין ואפילו - פה בקארספורום (יאפ - אחד הראיונות שהגעתי אליהם ועבדתי בהם זה דרך חבר פורום לפני ה מ ו ן שנים כשחיפשתי לעשות pivot בקריירה) - אלו כלים סופר חשובים.

כמו שציינתי למעלה - זה לא מעביר אותך את הראיון - אבל זה מקפיץ את הקו״ח שלך לראש הערימה עם פחות scrutiny לניסיון. חובת ההוכחה עדיין עלייכם.

(ולא בקומבינה - רוב החברות אם בצורה רשמית במנגנון חבר מביא חבר / referal או בצורה לא רשמית - מתעדפות את המועמדים האלו. גם סטטיסטית מסטטיסטיקות פנימיות שראיתי במקומות מסדרי גודל של עשרות אנשים עד מאות אלפים - זה אחד המנגנוני השמה הכי מוצלחים למועמדים)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

המנגנון הזה גם מאוד הגיוני.

אם מגיע מועמד שיש לי המלצה עליו ממישהו שאני מכיר מן הסתם ההמלצה תהיה עדיפה על המלצה של מישהו זר.

מעבר לזה כעסק אני לא אשים אדם במקום שהוא לא מתאים בו רק כי אני מכיר אותו. אני אעזור לו ואשלם לו אפילו בלי שיבוא אבל לא אחזיק אותו במקום שיגרום נזק לעסק.

• רעיון טוב! 1

פורסם

נו מה אתה מתווכח.

מדבר איתך על חברת הייטק גדולה יחסית.

מגד או בסגנון במיל' משך את אחד החיילים  שלו (הוא דרג מאוד גבוה בחברה) 

פורסם

בחברה של מאות עובדים זה אפשרי. בעשרות בודדות לא כי החרא יצוף מהר מאוד.

פורסם
לפני שעתיים, arik100 כתב:

מדבר איתך על חברת הייטק גדולה יחסית.

אפשר הגדרה לגדולה יחסית?

מאות עובדים ?

אלפי עובדים?

ציבורית ? (מניות בבורסה)

הנקודה שלי היא לא שזה לא קורה - אלא שזה נדיר וwont fly ברוב המקומות.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

חברת השמה טובה, היא כזו שיכולה להתאים את התפקיד למידותך (מה שמראה גם שיש לה מבחר רב של תפקידים וחברות), זו חברה ששווה הרבה כסף לעבוד איתה. רק הבעיה היא למצוא אחת כזו. לקח לי הרבה זמן למצוא אחת כזו בתחום שאני עובד בו (לא חברת השמה להייטקס).

לגבי פרוטקציות (להיכנס לחברה רק על סמך מילה של בנאדם שאתה מכיר, וזה מבלי לעבור ראיון עבודה נורמלי - חוץ מראיונות לבדיקת דופק ות.ז.), זה לא משתלם לטווח הרחוק. אבל פרוטקציה להיכנס לתוך מאגר המרואיינים, זו בהחלט אופציה מעולה לטעמי. ההוכחה היא עלייך בלבד במצב שכזה.

לא הייתי פוסל, מעבר של איש מקצוע או אנשים פה בפורום על קורות החיים שלך, לעשות ראיונות דמה מול חברים שכבר עובדים בתחום הרצוי, לפתוח לינקדין או לשדרג אם כבר קיים אחד כזה. זה לא בושה לעבוד בחיפוש עבודה. גם אם זה מצריך ממך לשבת ולהתחיל ללמוד איך משדרגים את קורות החיים באופן ספציפי לתחום הרצוי או איך פותחים לינקדין. או אפילו לשלם למישהו אבל שזה התחום התמחות שלו.

בקורות חיים, צריך לדעת לשדרג ולמנוע "פצצות" שנמצאות בקו"ח, כאלה שירתיעו מעסיק פונטציאלי. אני הייתי נאיבי מדי, חשבתי שאם אני אהיה כן לגבי כל מקומות העבודה, זה יראה סוג של יושרה אבל זה רק הרתיע מעסיקים. בלתי ברירה הייתי צריך לשנות בשביל להצליח לעבור ראיונות טלפון/זום ולהמשיך בתהליך. שיהיה ברור שמדובר על תפקיד זוטר עם משכורת מינימום ולא משהו ניהולי או אפילו מתקרב להייטקס. בוא נגיד שעדיף "לאחד" מקומות שעבדת בהם בתור מלצר, גם ככה זה לא רלוונטי לתפקיד שלך.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...