Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה מטומטמת, אבל כבר ראיתי גרועות יותר כאן ;)

יש לי חבר שאוסף בקבוקים למחזור ואני אוגר אצלי שקים ומעביר אליו פעם ב.

שמתי לב שכל בקבוקי השוקו שהילדים שלי שואבים - ללא פקדון, למרות שלרוב הם עבים יותר מבקבוק שתיה קלה מקביל,

כמו כן, כל מיני מארזים של חומרי ניקוי ושמפו ונזרקים באותן הכמויות כמו שתייה קלה, אבל אין עידוד להפריד אותם ע"י פיקדון.

אני לא איזה משוגע על איכות הסביבה, אבל זה העלה בי כמה תהיות,

בחברה הקודמת שלי, ייבאו חומר גלם פלסטי ממוחזר (ומסריח במיוחד) ממדינות ערב השכנות בכדי להוסיף בייצור שלנו ולחסוך בחומר גלם חדש,

כלומר יש לזה שוק וניתן להרוויח ממיחזור חומר הגלם (ברור לי שזה כרוך בהפרדה וניקיון שגם עולים כסף).

1. למה בקבוקי שתייה של שוקו ושאר מוצרי החלב לא נחשבים כמו שאר בקבוקי השתייה הקלה שכן תחת פקדון? 

2. למה לא לעודד הפרדה של כל מארז פלסטי ולתמחר את הפקדון בהתאם לגודל והקושי שבמיחזור?

כבר חתמתי...

פורסם
לפני 4 דקות, yairw כתב:

1. למה בקבוקי שתייה של שוקו ושאר מוצרי החלב לא נחשבים כמו שאר בקבוקי השתייה הקלה שכן תחת פקדון? 

נראה לי שצריך לנקות את הפלסטיק של הבקבוק שוקו יותר מאשר בקבוק שתייה קלה או שזה קשור לכשרות וכו'. 

• מעניין 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

1. אינני יודע תשובה מדויקת. מנחש כי זה קשור להשקעה הנדרשת בניקוי הפלסטיק. לכך ניתן לשלב את ההבדלים בכמויות - להערכתי יש הרבה יותר מיכלי שתיה קלה לעומת מיכלים של שתיה חלבית.

2. תמחור הפקדון בהתאם לקושי במחזור מקשה על כל הגורמים -> כיום העלות היא X.  אחרי פרק זמן יש שינוי בעלויות ועכשיו צריכים לשנות את התמחור.. 

מעבר לכך, מה קורה אם יש עלייה בעלות מחזור, אך שולם עבור מיכל הפלסטיק לפי עלות ישנה ?

הכי פשוט והכי קל זה לקבוע מחיר אחיד.  מעבר לכך, המטרה היא לתת תמריץ לצרכן למחזר, אך מבלי להכביד עליו כלכלית, במיוחד כאשר מדובר במשפחות ממעמד סוציו-אקונומי נמוך (פתאום מחיר מוצר מזנק כי יש שינוי בעלות מיחזור...).

• מעניין 1
פורסם

מצחיק שעכשיו עיריות יחויבו להשים מכונות כאלו לינק

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 59 דקות, Opel Astra GSI כתב:

תשאל שאלה יותר טובה 

תראה לי מפה/רשימה שמציגה מכונות שבהן אפשר למחזר? רמז, לא תמצא. 

מדבר על מכונות שנותנות זיכוי ולא פחים

בכל סופרמארקט גדול אמורה להיות מכונה. 

לא יודע איך זה במקומות אחרים אבל בשלושת הסופרמרקטים שבהם אני עושה קניות יש מכונות (ראשון לציון)

1. שופרסל שכונתי ליד הבית

2. שופרסל גדול יותר במרכז העיר

3. חצי חינם בכניסה לעיר

יום טוב גם לך

פורסם

למכונות האלה יש נטיה להתקע יותר מפיורטק. ואז צריך ללכת להתמודד עם הקופאית הראשית. וכאשר הן לא תקועות יש לפניהן תור אינסופי של ה-scavengers.

ברמי לוי הקרוב לביתי אין מכונה, יש איזה מסכן שיושב וסופר לך את הבקבוקים שאתה משליך למיכלים ונותן פתק כתוב בעיפרון שאתו אתה ניגש לקופה הראשית לקבל מטבעות. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 דקות, Igalz כתב:

בכל סופרמארקט גדול אמורה להיות מכונה. 

לא יודע איך זה במקומות אחרים אבל בשלושת הסופרמרקטים שבהם אני עושה קניות יש מכונות (ראשון לציון)

1. שופרסל שכונתי ליד הבית

2. שופרסל גדול יותר במרכז העיר

3. חצי חינם בכניסה לעיר

אתה יודע שיש שם מכונות כי אתה רוכש באותם מקומות.

תראה לי רשימה מסודרת של פיזור המכונות

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
לפני 14 דקות, Opel Astra GSI כתב:

אתה יודע שיש שם מכונות כי אתה רוכש באותם מקומות.

תראה לי רשימה מסודרת של פיזור המכונות

על פי חוק כל חנות מעל גודל מסויים מחוייבת לקבל בקבוקים ולהחזיר פקדון

https://www.kolzchut.org.il/he/מיחזור_בקבוקים

לכן אין ולא תהיה שום רשימה..

יום טוב גם לך

פורסם

מה הקשר בין מה ששאלתי למה שענית.

אני רוצה לדעת היכן יש מכונות, לא מעוניין בשיח מול אנשים. בא לי להגיע מתי שנוח לי ולהתנהל מול מכונה גם מעבר לשעות הפעילות. 

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

גם כשיש מכונות הן בתוך החנות. אחרת ייפלו קורבן לוונדליזם.

אתה מוגבל לשעות הפתיחה של החנות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

גם כשיש מכונות הן בתוך החנות. אחרת ייפלו קורבן לוונדליזם.

אני מכיר סופר שהגישה למכונה מהרחוב. רק הפתח של המכונה גלוי ובזמן שהסניף סגור יש סגירה ממתכת. הם "העבירו" את המכונה מפנים לבחוץ בגלל הריח של הנוזלים שהיה ממש מסריח

• מעניין 1
פורסם

אני אישית חושב שגם הפיקדון 30 אג' לא מספיק. זה צריך להיות יותר כדי שזה יהיה משמעותי ואנשים לא יזרקו סתם בכל מקום 

פורסם

שאלה אחרת:

להיכן הולך הכסף של הפיקדון שלא הוחזר?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, tinoki כתב:

שאלה אחרת:

להיכן הולך הכסף של הפיקדון שלא הוחזר?

זה הולך לקרן לשמירת ניקיון של המשרד לאיכות הסביבה.

אלא מה - הממשלה הנוכחית החליטה כי כספי הקרן הנ"ל יעברו לתקציב המדינה.

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • תוכן חדש...