Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במידה ולא נרשם, אוסיף רק שסקודה קאמיק זה אוטו אירופאי לגיטימי, ואילו הסקאלה זה רכב שהיצרן ייעד למדינות עולם-שלישי.

כך שיש לצפות על הקפדה יותר גבוהה על מערכות-בטיחות והתנהגות/שיכוך מהמורות בקאמיק.

ההשקה העולמית, של הסקאלה היתה.. בפתח תקווה.

פורסם
לפני 8 שעות, mottis כתב:

יש לי אוקטביה 1.5 ליטר 2020 אמבישן מהדור היוצא.

יש בלימת חירום בנסיעה לאחור וגם חיישנים אחריים מקוריים.

הרכב שלי הואנרכב ליסינג מהעבטדה, אנחנו מאוד מרוצים ממנו, המושב האחורי מרווחים בםער משמעותי מהסקאלה והקאמיק (נהגתי בכל אחד מהם כמה מאות ק"מ(.

הייתי צריך להחזיר את האוקטביה לחברת הליסינג כבר לפני כמה חודשים, אבל עדיין לא מצליח למצוא רכב חדש שייכנס לנעליים הגדולות של האוקטביה שברשותי.

עמיתה לעבודה שיש לה אוקטביה 1 0 אמבישן מהדור החדש סיפרה שלרכב היו מספר בעיות והוא נכנס הרבה למוסך, לאחרונה הרכב היה למעחה מחודש במוסך בהמתנה ללוח מחוונים ששבק חיים.

קצין הרכב גם לא מוכן לשמוע על אוקטביה מאותה סיבה... הואנאומר שהאוקטביות מהדור הקודם הרבה יותר אמינות.

אני מצטרף להמלצה על אוקטביה דור קודם 2019-20, רמוי מאוד עם מנוע 1.5 ליטר.

חשוב לוודא שמדובר בשגם שעברהאת מתיחת הפנים ב-2019 הכוללת תוספת בקרת שיוט אדפטיבית ומולטימדיה בגודל 8 אינץ עם יכולת שיקוף AA/CP וחיישני חניה אחוריים מקוריים.

אני הוספתי מצלמת רוורס תמורת כמה מאות שקלים למצלמה והתקנה, המצלמה היא תואמת למקורית ומשתלבת היטב במערכת המולטימדיה יחד עם תצוגת חיישני הרוורס המקוריים.

אחת האפשרויות הזמינות כמחליפה לאוקטביה היא הקאמיק, לפני מספר ימים נכנסתי לאולם תצוגה של סקודה וראיתי שהיא קטנה באופן משמעותי בתא המטען ובמושב האחורי.

הבקאלה רכב ראוי ביותר, אך רובן נמכרו בגרסת אמבישן הבסיסית הכוללת מזגן מכאני, בשנתונים 20-21 הקאמיק הרבה יטתר מאובזרת וכוללת גם בקרת אקלים מפוצלת, חיישני גשם ובעיקר גם מצלמת רוורס וניטור שטח מת במראות הצד.

לדעתי, אם לא אוקטביה, אז הקאמיק עדיפה על הסקאלה.

אני השוויתי לפני 3 שנים את האוקטביה 2020 דור קודם לסקודה קאמיק שהיתה אז ממש חדשה.

באולם התצוגה אני זוכר שממש הופתעתי מהמרווח של הקאמיק בשורה האחורית. מדדתי מימדים רלוונטיים שבדכ לא נמצאים בקטלוג - מרחק בין ידיות דלתות,  מרווח מותניים במושב האחורי, מרווח כתפיים במושב האחורי.

על התא מטען אין מה לדבר.

נדמה לי שבקטלוג מודדים מרווח בין חלון לחלון. ממש עוזר לי...

לפני 7 שעות, רועי5 כתב:

מעניין. הכל יש אצלי, חוץ מסיפור הבלימה לאחור, אולי בגלל שמדובר בחודש אוקטובר 20 ואז כבר הסתובבו אוקטביות מהדגם הנוכחי, אבל רק עם המנוע הקטן. העדפתי את המנוע הגדול יותר וגם הקטע של תפעול חלק מהפונקציות דרך מסך בחדש עשה לי בחילה. זו שאצלי היתה אחת האחרונות, לטענת קצין הרכב, האחרונה באמת בארץ מהדגם ההוא.

רועי, ברכב שלך אמורה בסבירות גבוהה להיות בלימה אוטונומית. יש לך מראות פוטוכרומטיןת וחיישני רוורס מקורייפ, נכון? אפשר גם לבדוק את זה בקלות, קח חבר, קחו איזה קלסר ושיעמוד מהצד ויחסום את החיישן הצדדי כשאתה נןסע לאחור ממש לאט והוא עומד מהצד ולא קרוב ורק מקרב את הקלסר.

לפי מה שאמרו לי, כל האוקטביות מהצורה הישנה שעלו לכביש ב 2020 יוצרו כנראה ב2019. שלי עלתה ביוני 2020 והיו לה צמיגים משבוע 40 2019...

ממה שאמרו לי ב2020 הם הסבו את קו הייצור לאוקטביה החדש, כי אתה צריך לבנות מלאי לתחילת השיווק. ואז הגיע הקורונה וניהול המלאי שלהם...

פורסם
בתאריך 20.5.2023 בשעה 19:09, KipodYam כתב:

שמע, חונה אצלי אלנטרה 2023 עם מיזוג אוויר לשורה האחורית. במפרט יצרן לא כתוב על זה כלום. לא יודע מה בספר רכב.

תהנה מהאוקטביה כל עוד אפשר.

באוקטביה 2020 1.5 עליה לכביש יוני היה בלימה אוטונומית בנסיעה לאחורה ברכב שהיה אצלי.

פעם אחת זה הציל אותי. כמה פעמים זה שיגע אותי , למשל כשיש איזה ענף קטן שחוסם איזה עינית.

המפרט של האלנטרה עודכן בתחילת השנה, יש פתחי מיזוג למושב האחורי שהיו מאוד חסרים ואם אני זוכר נכון אז גם תמיכה אלחוטית באפל קאר פליי. יש גם רמת אבזור חדשה עם ריפודי עור, כוונון חשמלי למושב הנהג וחימום ואוורור למושבים הקדמיים.

הבלימה האוטונומית בנסיעה לאחור באוקטביה עשתה לי התקף לב קטן ששתלה אותי במקום בגלל קצת עשבייה מאחור.

לגבי ההתלבטות בין סקאלה לקאמיק, לטעמי הישיבה בקאמיק נמוכה ברמה שפשוט לא מרגישה כמו נהיגה בג'יפון, הוא מזכיר מאוד את יונדאי באיון בקטע הזה. מרווח הרגליים טוב במושב האחורי אבל הוא צר יחסית ובמרכז יש תעלת הינע גדולה שתפריע למי שישב באמצע. המושב בסקאלה דיי דומה, לא הרגשתי הבדלים משמעותיים במרווח או בתנוחת הישיבה בין שני הרכבים אבל זאת לא הייתה השוואה ישירה.

אני חושב שלסקאלה 1.5 יהיה ביקוש יותר טוב מלגרסאות הבסיס. היא מאוד מאובזרת, דיי חזקה ונוסעת לא רע בכלל, אני אהבתי. היא גם נראית טוב עם החישוקים הגדולים, במיוחד באפור בטון.

קאמיק נמכר במחירים דומים מאוד לשל סיאט אטקה, למשפחה עם 3 ילדים גדולים אטקה יתאים הרבה יותר בזכות מושב אחורי מרווח יותר ותא מטען גדול באופן משמעותי. ב-2019 האטקה קיבל מנוע 1.5 ומערכת אקטיבית למניעת סטייה מנתיב שפטרה אותו מהמובלאיי, אלה הגרסאות המומלצות לדעתי.

פורסם
לפני 16 שעות, KipodYam כתב:

אני השוויתי לפני 3 שנים את האוקטביה 2020 דור קודם לסקודה קאמיק שהיתה אז ממש חדשה.

באולם התצוגה אני זוכר שממש הופתעתי מהמרווח של הקאמיק בשורה האחורית. מדדתי מימדים רלוונטיים שבדכ לא נמצאים בקטלוג - מרחק בין ידיות דלתות,  מרווח מותניים במושב האחורי, מרווח כתפיים במושב האחורי.

על התא מטען אין מה לדבר.

נדמה לי שבקטלוג מודדים מרווח בין חלון לחלון. ממש עוזר לי...

רועי, ברכב שלך אמורה בסבירות גבוהה להיות בלימה אוטונומית. יש לך מראות פוטוכרומטיןת וחיישני רוורס מקורייפ, נכון? אפשר גם לבדוק את זה בקלות, קח חבר, קחו איזה קלסר ושיעמוד מהצד ויחסום את החיישן הצדדי כשאתה נןסע לאחור ממש לאט והוא עומד מהצד ולא קרוב ורק מקרב את הקלסר.

לפי מה שאמרו לי, כל האוקטביות מהצורה הישנה שעלו לכביש ב 2020 יוצרו כנראה ב2019. שלי עלתה ביוני 2020 והיו לה צמיגים משבוע 40 2019...

ממה שאמרו לי ב2020 הם הסבו את קו הייצור לאוקטביה החדש, כי אתה צריך לבנות מלאי לתחילת השיווק. ואז הגיע הקורונה וניהול המלאי שלהם...

אין צורך בחבר עם קלסר. מספר הפעמים שנגעתי ברכב מאחור בעת חניה ולאחר ציפצופים ופסים אדומים למכביר במערכת חיישני הרוורס המקורית ( כן גם המראה היא פוטוכרומטית ), מצביע טוב מכל על העדר בלימה אוטומטית לאחור אצלי. 

פורסם

רועי, זה לא ימנע ממך להיכנס לאט לאט לאט בעמוד. זה ימנע ממך לנסוע לאחור בשני מקרים - כשאתה נוסע מהר לאחור ויש מכשול שלא זוהה מקודם (קורה במיוחד כשמסובבים את ההגה), או כשמכשול חדש מגיח מאחור, שזה בערך אותו דבר מבחינת המערכת. וגם אז נדמה לי שאם לוחצים עך הברקס וממשיכים זה מתאפס. כגר לא זוכר בדיוק.

אז התרחיש שלך של חניה במרווח 0 לא זהה לתרחיש של ה"קלסר". מוכן להיות החבר עם הקלסר.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 21.5.2023 בשעה 11:27, ntd כתב:

במידה ולא נרשם, אוסיף רק שסקודה קאמיק זה אוטו אירופאי לגיטימי, ואילו הסקאלה זה רכב שהיצרן ייעד למדינות עולם-שלישי.

כך שיש לצפות על הקפדה יותר גבוהה על מערכות-בטיחות והתנהגות/שיכוך מהמורות בקאמיק.

דווקא בדקתי את מערכות הבטיחות של הסקאלה ולפי ההשוואות אני רואה שלמעט "בלימה אוטונומית בנסיעה לאחור" ו9 כריות אוויר (לעומת 7) הם זהות לקאמיק.

מצאתי אבל משהו אחר, בחיפושי אחרי השקת הסקאלה ומצאתי את דוחות המכירות של סקודה בעולם , לפי דגם:
2021: https://www.best-selling-cars.com/brands/2021-full-year-global-skoda-worldwide-car-sales-by-model-and-market/
2022: https://www.best-selling-cars.com/brands/2022-full-year-global-skoda-worldwide-car-sales-by-model-and-country/

וזה נראה שב2021 סקאלה היתה מקום שמיני עם 48K מסירות (ירידה של 23% משנה קודמת) , ובשנת 2022 היא שוב מקום שמיני עם 39K מסירות (ירידה של 17% משנה קודמת).
לעומתה האוקטביה מקום ראשון והקאמיק מקום שני.

ושאלה כללית לכל בעלי הDSG - לא מדאיג אתכם הבעיות והריקולים שעושים לDSG שמותקן ברוב המכוניות המשפחתיות?

פורסם

ריקול לא היה וכמות התקלות בשנים האחרונות פחתה משמעותית. עדיין צריך לקחת בחשבון שזה גיר רובוטי עם שני מצמדים שהם רכיב מתבלה והם יזדקקו להחלפה מתישהו. היום מחירי המצמדים כבר לא בשמיים ויש לא מעט מוסכים מתמחים שיודעים לטפל בפולקסווגן/סיאט/סקודה/אאודי במקצועיות ובעלויות סבירות.

פורסם
בתאריך 21.5.2023 בשעה 09:39, mottis כתב:

אני מצטרף להמלצה על אוקטביה דור קודם 2019-20, רמוי מאוד עם מנוע 1.5 ליטר.

חשוב לוודא שמדובר בשגם שעברהאת מתיחת הפנים ב-2019 הכוללת תוספת בקרת שיוט אדפטיבית ומולטימדיה בגודל 8 אינץ עם יכולת שיקוף AA/CP וחיישני חניה אחוריים מקוריים.

אני הוספתי מצלמת רוורס תמורת כמה מאות שקלים למצלמה והתקנה, המצלמה היא תואמת למקורית ומשתלבת היטב במערכת המולטימדיה יחד עם תצוגת חיישני הרוורס המקוריים.

האם אתה יודע מאיזה חודש ב2019 עד איזה חודש ב2020?
האם זו הצורה:

image.png.8166fbf5b458f84ad023cb44860a4436.png

פורסם

בדיוק זאת. רכבים שהגיעו עם גריל קדמי ומראות צד בצבע שחור הם מהמשולחים האחרונים ומאובזרים היטב. בעיני זאת מכונית משפחתית מעולה.

מתיחת הפנים הגיעה בשנת 2017, מסך קטן היה רק ברמת גימור אמבישן הבסיסית ובהמשך גם היא קיבלה מסך גדול יותר. בקרת שיוט אדפטיבית נוספה כבר ב-2018, ללגבי חיישני חניה אני כבר לא סגור.

פורסם

לא לגמרי מדוייק. המשלוחים האחרונים הגיעו עם ספוילר קטן על התא מטען.

צריך לשים לב שיש חיישני רוורס מקוריים - זה נראה אחרת בפגוש עצמו וגם רואים אותם במסך כמו שאמרו פה. הם מגיבים ממש מהר, זה רמה אחרת לעומת כל החיישנים ב200 שח שאתה מתקין.

יש מראות פוטוכרומטיות שאני ממש מתגעגע אליהן.

זה האוטו שהכי נהניתי לנהוג בו בלילה, למרות שאין לו פנסי לד.

לגבי הגיר, אני החזרתי רכב עם 65 אלף קמ שננהג רוב הזמן בין עירוני, אבל די חזק.

בסוף הרגישו שהגיר מתנהג פחות יפה.

היתה תמיד צריכת שמן מסויימת. שאלתי את הליסינג, טענו שזה סטנדרטי ובגלל הטורבו.

פורסם

באוקטביה אצלי כבר כמעט 80K ק"מ ועדיין מתנהגת מצוין, בלי שום דבר שחורג מטיפולים שיגרתיים ( למעט חיישן מיכל מי השטיפה שמשתגע לעיתים, מחלה אופיינית שעוקבת אצלי כבר בשלוש דורות של אוקטביה ) . אכן הספוילרון על מכסה תא המטען זו האינדיקציה הויזואלית העיקרית למודל האחרון מהדגם הקודם. ושלי, כפי שכתבתי קודם כאן היא מהאחרונות לדור ההוא ( אוקטובר 2020 ), הסתובבו אז כבר כמה שבועות על הכביש אוקטביות מהדור הנוכחי. 

פורסם
בתאריך 21.5.2023 בשעה 11:27, ntd כתב:

מאיפה הבאת את זה?! הסקאלה נמכרת בעיקר בשוק האירופאי, במדינות כמו אנגליה, שוויץ נורווגיה ואיסלנד - לא בדיוק עולם שלישי. הפלטפורמה שעליה היא מבוססת היא ה- mqb a0, בדיוק אותה פלטפורמה שאאודי A1, סיאט איביזה ופולקסווגן פולו מבוססות עליה וכן, הסקודה קאמיק, כך שאין שום הבדל מבחינת הקפדה על מערכות בטיחות והתנהגות לעומת הקאמיק. ברצינות, מאיפה הבאת את זה?!

לקונצרן יש פלטפורמה ייעודית לשוק ההודי, mqb a0 IN, שאכן מיועד למדינות עולם שלישי, אבל הסקלאה ממש לא שייכת לקטגוריה. אגב, בפעם האחרונה שבדקתי, פתח תקווה נמצאת בישראל, מדינה ב-OECD.

בתאריך 22.5.2023 בשעה 21:43, YohadLevin כתב:

דווקא בדקתי את מערכות הבטיחות של הסקאלה ולפי ההשוואות אני רואה שלמעט "בלימה אוטונומית בנסיעה לאחור" ו9 כריות אוויר (לעומת 7) הם זהות לקאמיק.

למען הסר ספק, הסקאלה מגיעה עם בלימה אוטונומית בנסיעה לאחור (מרמת גימור סטייל).

פורסם (נערך)
בתאריך 23.5.2023 בשעה 22:07, gorelshv כתב:

מאיפה הבאת את זה?! הסקאלה נמכרת בעיקר בשוק האירופאי, במדינות כמו אנגליה, שוויץ נורווגיה ואיסלנד - לא בדיוק עולם שלישי. הפלטפורמה שעליה היא מבוססת היא ה- mqb a0, בדיוק אותה פלטפורמה שאאודי A1, סיאט איביזה ופולקסווגן פולו מבוססות עליה וכן, הסקודה קאמיק, כך שאין שום הבדל מבחינת הקפדה על מערכות בטיחות והתנהגות לעומת הקאמיק. ברצינות, מאיפה הבאת את זה?!

לקונצרן יש פלטפורמה ייעודית לשוק ההודי, mqb a0 IN, שאכן מיועד למדינות עולם שלישי, אבל הסקלאה ממש לא שייכת לקטגוריה. אגב, בפעם האחרונה שבדקתי, פתח תקווה נמצאת בישראל, מדינה ב-OECD.

למען הסר ספק, הסקאלה מגיעה עם בלימה אוטונומית בנסיעה לאחור (מרמת גימור סטייל).

@gorelshv ההמלצה שלך היא לקחת את הסקאלה?
האם יש לסקאלה שוק בישראל? ומה לגבי העובדה שזה גיר DSG?

עריכה אחרונה על ידי YohadLevin
פורסם (נערך)

@YohadLevin

גם אני בזמנו התלבטתי בינה לבין הקאמיק אבל אחרי שישבתי בשניהן באולם המכירה, היה ברור לי שלקאמיק אין שום יתרון על הסקאלה, אפילו לא בגובה שהוא בכלל לא מורגש. תוסיף לזה את תא המטען השימושי בהרבה (ואחד הגדולים שיש בקטגוריה של משפחתיות קומפקטיות - C) ואתה מגיע למסקנה שבקאמיק אתה משלם יותר על פחות - זה היה ממש no brainer מבחינתי. את ההחלטה הסופית קיבלנו, אגב, אחרי שכמעט חתמנו על חוזה לרכישת CX-30 חדשה. אבל, אנחנו משפחה של 3 נפשות, עם אופציה לרביעי, שזה שונה מהמצב שלך של 5 נפשות עם ילדים גדולים כך שלפני שהייתי מקבל החלטה הייתי בודק ומוודא אם אני לא צריך רכב מקטגוריה גבוהה יותר (בסגנון האוקטביה או אפילו הסופרב) או אולי רכב עם 6 מקומות. דורש מחשבה.

לגבי השוק - המצב די ידוע, לעם ישראל העדפה ברורה ל-SUVs ולכן רואים הרבה (הרבה) יותר קאמיק למרות שהסקאלה יותר מאובזרת בהשוואה (באותה רמת מחיר) וגם יותר פרקטית.

לגבי הגיר, גם לי היו חששות דומות אבל אחרי שנתיים ו-50 אלף ק"מ עם אוקטביה 1.5 20' (ליסינג מהעבודה), גם היא עם אותו גיר DSG בדיוק, שבהן לא היו שום בעיות בכלל החששות קצת ירדו (אבל לא נעלמו לגמרי 🙂). בינתיים (40K) הכל בסדר, טפו טפו.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי gorelshv
פורסם
בתאריך 22.5.2023 בשעה 21:43, YohadLevin כתב:

וזה נראה שב2021 סקאלה היתה מקום שמיני עם 48K מסירות (ירידה של 23% משנה קודמת) , ובשנת 2022 היא שוב מקום שמיני עם 39K מסירות (ירידה של 17% משנה קודמת).
לעומתה האוקטביה מקום ראשון והקאמיק מקום שני.

ושאלה כללית לכל בעלי הDSG - לא מדאיג אתכם הבעיות והריקולים שעושים לDSG שמותקן ברוב המכוניות המשפחתיות?

סקודה וכל פולקסווגן וסיאט זה יצרן שהקורונה הרגה אותו. יש חוסרים, מכוניות שלא יצאו מהמפעלים, מכוניות שיצאו עם פריטי איבזור חסרים וכו.

לדעתי חובה לבדוק בכל רכב, מה מצב האיבזור בטיחות ואיבזור הנוחות, יש מצב שיש חוסרים ושהחתימו את הבעלים הראשון על מסמך אישור.

אם היה אפשר לקחת שבבים לאוקטביה או סקאלה, אז כנראה שלקחו אותם לאוקטביה. אז לא הייתי מתייחס לכלום.

אני יודע שהקצין רכב והחברת ליסינג היו מאוד מרוצים מהאוקטביה היוצאת == היה שקט ולא ראו יותר מדי מוסכים.

כמו כל המכוניות עם ראדר בפגוש הקדמי - תאונה או אפילו מכת חנייה בתוך הראדר = נזק גדול.

לטענת הליסינג אצלי בעבודה - דווקא הדגם החדש עושה בעיות - יש איזה מערכת MILD HYBRID עם איזה סוללת 48V שאמורה לחסוך משהו. הליסינג טוען שהמערכת לא אפויה.

• תוכן חדש...