Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי פיגו 308 מודל 2012. כבר פעמיים מוחא גז מזגן והתרוקן. איש המזגנים אמר שלא כדאי לתקן כי זה יכול לגרור תקלות נוספות שלא נצא מזה.. ויקר מאוד.  

כמה שאלות:

1. האם לדעתכם הוא צודק? נשמע תשובה קצת לא מקצועית לטעמי..  

2. האם מסוכן לנסוע עם דליפת גז? 

3. האם יש קשר בין. עובדות שיש דליפה מהמזגן,שהרדיאטור לא מחמם ושבטסט האחרון האוטו בקושי עבר בגלל זיהום אויר. 

4. האם כל הסימנים האלה מראים שכדאי כבר למכור את האוטו?? אני ממש בחרדת מוסכים ולא מתאים לי בכלל כל פעם להכנס למוסך.. מצד שני גם להתעסק בקניית רכב זה לא עניין של מה בכל בשבילי.

5. לבסוף אשמח להמלצה על טכנאי אמין ומקצועי בירושלים או שמא גדיי ללכת חמוסך המרכזי?

תודה רבה למי שהיה לו כח לקרוא הכל ולעונים.. 

פורסם

דבר ראשון, צריך לאתר מהיכן הדליפה. אם הדליפה היא מהמדחס, אז החלפתו לא יקרה. אם הדליפה מהיחידה הפנימית, אז זה סיפור יקר שמצריך פירוק של הדשבורד. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

תודה על תגובתך.  איך מאתרים? הטכאי אמר שיש דליפה לפי בדיקה שעשה אבל לא ידע להגיד מאיפה. עדיין אשמן להמלצה על טכנאי מזגנים בירושלים.

פורסם

תחליף איש מקצוע. מכניסים גז עם צבע כדי לאתר דליפה. לצערי לא מכיר איש מקצוע בירושלים, אבל אולי @רפי לין יוכל לעזור. 

• אהבתי 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

זרחן (חומר עם צבע שרואים באור אולטרא סגול) יעיל במקומות שניתן לראות בעין.

איך מאתרים  דליפות: 

1. בדיקה ויזואלית של חיבורים, צנרת ומקומות מועדים לפורענות לפני הניסיון של אותו בעל מקצוע, לפעמים ניתן לראות כתמי שמן סביב מקום הדליפה. 

2. הכנסת זרחן למערכת יחד עם הגז ובדיקה עם פנס אולטרא סגול לאחר כמה זמן. 

3. בדיקה עם מכשיר לאיתור דליפות ש"מריח" את הגז, יעיל גם במקומות שלא נראים בעין. 

4. ריקון המערכת מגז מזגנים ומילוי בחנקן בחלץ גבוה. הלחץ הגבוה גורם לחנקן לדלוף יותר חזק דרך מקום הדליפה ואז יותר קל לזהות את המקום עם אותו מכשיר ש"מריח" את הגז. 

5. מי שיש לו נסיון עם הדגם המדובר יודע  מאיפה בדרך כלל יש דליפות כי רוב התקלות זהות במכוניות זהות מאותו דגם. 

• אהבתי 2

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בתור ירושלמי וותיק שהחזיק הרבה כלי רכב: 

בעוד שבאזור המרכז יש מספר בתי עסק יעודיים לעיניני מיזוג והם מקצועיים מאוד והמומלצים ביותר (אשר,עמוס) הרי בירושלים אין אף מקום  שמתעסק ומומחה רק לעיניני מיזוג. 

אם בכל זאת חייבים לטפל בירושלים יש שני בתי עסק של חשמלאי רכב טובים שגם בסדר בתחום המיזוג. רא/י המלצתי מפעם. 

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

תודה. אנסה לבדוק לפי המלצותיך. מצאתי באתר מדרג מישהו בשם תייסיר..עם המלצות רבות. בדיקה אצלו 300 שח לעומת מוסך מרכזי 600 שח. אבל יש לי חשש שאני לא יודעת אם מוצדק ללכת למקום שאינו מוסך מרכזי. מצד שני זה אוטו שאני לא כלכך אוהבת וגם בקושי עבר טסט בגלל זיהום אני מתחילה לחשוב שלא כדאי להשקיע הרבה בתיקונים.. 

• תוכן חדש...