Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא חזק בפרטים אז רק רוצה ליפתוח דיון. 

פעם אחת נסעתי ברכב לקח לי שעתיים + עם זחילה קשה באיילון=האם זה שהרכבת לא מדלת לדלת זה הסיפור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תלוי לאן אתה צריך להגיע ובאיזה שעות.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

אהיה איתך כנה, כשהיום יש קורקינטים עם מהירות נסיעה שמתקרבת לקטנוע 125 סמ"ק , לא רואה סיבה לא להשתמש ברכבת בשילוב הקורקינט.
באמת שלא מבין את האנשים שנוסעים יום יום ושורפים שעות בכביש (נוסעי המכוניות).

במידה ואין רכבת אפשר להתנייד עם קטנוע או אוטובוס בימים "מיוחדים".

עריכה אחרונה על ידי _DownLoaD_
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אם אתה מאלה שזמן הנסיעה שלהם בתחבצ קצר משמעותית מנסיעה ברכב פרטי, ונוח לך להגיע אל הרכבת ומהרכבת, זכית. 

לא כל אחד גר או עובד מספיק קרוב לתחבצ ברמה שזה יהיה לו כדאי.

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ואם אתה רוצה להגיע לשכונות קצה? (פסגת זאב, גילה)

מהרכבת בירושלים תהיה לך עוד כברת דרך בתחבורה הציבורית.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני נוסע ברכב 3 פעמים בשבוע י-ם-ת"א הלוך וחזור.

התחבורה הציבורית בתוך ירושלים איטית ולא יעילה, מהבית שלי (במרכז העיר) לתחנת הרכבת אורכת לפחות 45 דקות. הנסיעה ברכבת עוד חצי שעה. העבודה במרחק 15-20 דקות הליכה מתחנת הרכבת. במקרה האופטימי כל צד ייקח לי לפחות שעה וחצי, בפעמים הבודדות שניסיתי - נסיעה של כל צד ארכה שעתיים.

יש לי רכב מהעבודה, הם גם משלמים לי מנוי חניה חודשי ליד העבודה. אני יוצא מוקדם מאוד ב-05:30 ומגיע למשרד בתוך פחות משעה. בחזור, הדרך לוקחת קצת יותר בימים הארוכים כשאני יוצא ב- 18:00 - שעה ורבע, ובימים הקצרים כשאני יוצא לפני 13:30-14:00 - הנביעה אורכת פחות משעה.

לא פשוט לקום מוקדם ועלויות הנסיעה לא עולות לי כסף (בכל מקרה לוקח רכב מהעבודה) - אבל זה שווה כדי להרווח לפחות 6 שעות בשבוע, לא להיות תלוי בבלת"מים של תחבורה  ציבורית וכו'.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני נוסע באופנוע הכי מהיר 😎.
אבל ממה שאני יודע רק לצאת מהתחנה החדשה התת קרקעית בירושלים זה איזה 10-15 דקות שזה משמעותי

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 40 דקות, FoxLight כתב:

אני נוסע באופנוע הכי מהיר 😎.
אבל ממה שאני יודע רק לצאת מהתחנה החדשה התת קרקעית בירושלים זה איזה 10-15 דקות שזה משמעותי

אני יבדוק את זה עוד מעט אבל זה בטח לא מישתווה להיות כלוא ברכב בפקק 

פורסם
לפני 56 דקות, דובצע כתב:

אני יבדוק את זה עוד מעט אבל זה בטח לא מישתווה להיות כלוא ברכב בפקק 

7 דקות מהירידה מהרכבת על לצאת לתחנה

24 שקל כרטיס בודד. מתחנת. אוניברסיטה עד ירושלים שעה ו2 דקות=אולי המידע יועיל למישו חח

פורסם
לפני שעתיים, FoxLight כתב:

😎

משהו כמו 3-5 דקות. 

פורסם

המילה "שווה" קצת מטעה, ולא כל אחד עושה חשבון מדוקדק של עלויות כספיות של כל האלטרנטיבות.

לגבי אנשים שזמן ההגעה שלהם בתח"צ ענק, כבר הוזכר ויש לא מעט כאלה.

לעיתים הזמן הזה הוא לא רק אי נוחות אלא גם זמן ששוה כסף ממגוון סיבות.

אנשים שלא יכולים או לא רוצים לנסוע בדו גלגלי, בוודאי שיש בשפע רב, ממגוון סיבות.

ולקינוח, גם בקרב האנשים שמודעים לעלות הכספית האמיתית של נסיעה ברכב פרטי*, יש מי שבוחרים פעמים רבות לשלם את המחיר כדי להנות מהיתרונות שמספק להם הרכב הפרטי בחלק מהנסיעות (כולל כותב שורות אלו. אני בהחלט משתמש בתחבורה ציבורית לעיתים קרובות, אך עדיין רוב הקילומטרים שאני נוסע הם ברכב הפרטי, ואני מודע לכך שזה יקר לי יותר מתח"צ).

אם כי אני בהחלט יכול להבין מאיפה בא הטיעון שלך, כביש מס' 1 הפך בשנה-שנתיים האחרונות לקטסטרופה של איטיות חלק הרבה יותר גדול משעות היממה לעומת מה שהיה בעבר.

--------

* - דלק, ירידת ערך עקב קילומטראז', בלאי של המוני חלקים עקב קילומטראז', בשורה התחתונה יותר משקל לכל קילומטר, ולעיתים גם יותר מ-2 שקלים לכל קילומטר. ולא החישוב האידיוטי של "כמה עולה ליטר דלק חלקי כמה ק"מ לליטר ועזוב אותי מכל השאר".

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

לאחרונה העדפתי כמה פעמים לנסוע ברכבת, ולא ברכב הפרטי.

אני ירושלמי, משכונה צפונית, פסגת זאב.

בבקרים, היציאה מהשכונה עמוסה לאורך שעות. ירושלים עמוסה בכל מיני איזורים, גם בגלל "סתם" המון כלי רכב, וגם בגלל עבודות תשתית שונות (רק"ל).

מבחינתי, לעלות על הרכבת הקלה על יד הבית, זה "סיכון מחושב", כ-35 דקות עד לבנייני האומה, זמן קבוע, בלי פקקים. (להוציא מקרים של חפץ חשוד בתחנה/על המסילה).

ברכב, זה יקח כמעט אותו זמן ביום טוב. ומה עם חיפוש חניה? ועלות חניה?

הנסיעה לתל אביב ברכב, לרוב זורמת, אבל גם כביש מס' 1 עמוס ברוב שעות היום, ובעיקר בואך תל אביב, החל מאחרי מחלף גהה. איילון עצמו, הפך לפקק אחד גדול.

בנוסף, בירושלים, יש שירות של "אגד", אוטובוס לתל אביב, שיוצא בבקרים מהשכונות השונות (גילה, בית הכרם, נווה יעקב ופסגת זאב. יש כנראה עוד), ישירות לתל אביב, לאחר איסוף בתחנות בודדות. השרות מתבצע בשעות הבוקר המוקדמות, וההגעה לתל אביב מהירה יחסית.

כמו שנכתב כאן קודם, תלוי "מאין באת ולאן אתה הולך", אבל לפעמים גם אם הזמן מתקצר רק במעט, הנינוחות של נסיעה בתחב"צ, לעומת הלחץ בכבישים, לי שווה יותר.

• אהבתי 2

פורסם (נערך)

קיבלת תשובות מעולות.

שכונות קצה בירושלים זה כמו המרחק בין הרצליה לתל אביב (אולי לא בק"מ המדויק, אבל בטח בזמנים). הכניסה הדרומית עוזרת מאוד אבל עדיין, מדובר במרחק לא קטן.

אני במיקום טוב מאוד יחסית, גר בסמוך לתחנת רכבת קלה, 22 דקות לתחנה המרכזית, משם רכבת, ובתל אביב/רמת גן עם ברומפטון (היפסטר סחי מזדקן בלאי גמור מת). הכי זול בהפרש משמעותי - 440₪ לחופשי חודשי מול 80₪ לנסיעה יומית *לפני* חנייה.

עדיין, למרות הפקקים הבלתי נגמרים, הזמן "מדלת לדלת" קצר יותר במכונית, אבל איכות החיים גבוהה בהרבה ברכבת. יוצא ממנה רענן ולא פקעת עצבים עם גב כפוף. אה, והפריסה של שבילי האופניים בתל אביב פשוט נהדרת.

לפני 12 שעות, mottis כתב:

אני יוצא מוקדם מאוד ב-05:30 ומגיע למשרד בתוך פחות משעה. 

אני נתקל יותר ויותר באנשים שבוחרים בפיתרון הזה. זה עובד לא רע.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 9 שעות, Buki כתב:

משהו כמו 3-5 דקות. 

בשעות העומס? אין סיכוי.

יש 2 מעליות רגילות ישירות, אממה הן עמוסות בטירוף ולוקח להן זמן לעלות ולרדת, אז זה ייתן לך כבר את ה-5-7 דקות המתנה שם, בצירוף 3-4 דקות להגיע אליהן בכלל מהרכבת. אחרי זה עוד כמה דקות לצאת עם כולם ב-2 דרגנועים האחרים.

האפשרות היחידה שזה ייקח 5 דקות היא לעמוד על הדלת של הרכבת ולתת את הספרינט של החיים שלך למעליות, מה שלא רלוונטי אם אתה מתכנן להתבסס על זה כדרך קבע.

אם אתה יוצא מהרכבת כמו בן אדם ועולה ב-3 דרגנועים הרצופים, כמו שהוא רשם, 13-15 דקות אתה בחוץ.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני מדבר על עליה בדרגנועים, לא במעלית, במצב עומס בינוני. 

בהזדמנות אם אהיה שם אני אמדוד זמנים מדוייקים.

לדעתי אין סיכוי שזה לוקח 15 דקות. 

• תוכן חדש...