Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני לא צריך מקרר שמדבר עם האינטרנט. אבל ניצול טוב של מקום זה דבר בסיסי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נסיוני האישי שלי בתור זה שבמשפחה בוחר לכולם מוצרים, אבל זה עדיין נסיון מוגבל יחסית-

בכל הנוגע למקררים אני שם מבטחיי בהאייר ושארפ.

יושב אצלי כרגע שארפ בן 10 בערך שעבר כבר 3 בתים במשפחה ועובד ללא תלונות, בעיות או רעשים. 

אצל שאר המשפחה גם שארפ והאייר למיניהם, האחרון שבהם נרכש הקיץ והוא מאוד שקט. נראה איך יעמוד במבחן הזמן.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

יש אנשים שעושים קניות פעם בשבוע ומבשלים פעם בשבוע כי אין להם זמן אחר פנוי, וכאשר שמדובר במשפחה עם כמה ילדים (ועוד אורחים) צריך מקרר גדול.

תיארת כרגע שתי קבוצות שונות של אנשים.

משפחה עם ילדים מבשלת יותר מפעם בשבוע בכל מקרה, וקונה חלב פעמיים בשבוע לפחות.

בנוגע לילדים - אצלי כרגע 5, ויצא לי לארח גם 15 איש בלי שום צורך במקרר גדול. הכול בראש וב-fomo.

בנוגע לסופרים ומכולות - כשמכניסים לתחשיב עלות דלק, אז יש דברים שכדאי לקנות בכל מקרה במכולת השכונתית, ע"ע מוצרים בפיקוח. בכל מקרה תמהיל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 שעות, hans כתב:

גודל הוא סתם גחמה. אני יודע, שוחה פה נגד הזרם.

לא בהכרח, ולאו דווקא בגלל שיש סופר/מכולת/משהו ליד הבית.

יש אנשים שנוהגים לבשל ומכניסים סירים גדולים עמוסים כל טוב למקרר.  יש אנשים שאוהבים לאפות ולעתים נדרשים להכניס בצק למקרר ללילה או יותר.  וגם אם נלך עם הזרם - אישית אני מעדיף לרדת לשוק פעם בשבוע ולקנות כמות גדולה של מוצרים שנשמרים מעולה במקרר.

כך שזה לא בהכרח סתם גחמה.

פורסם

@hans אמנם יש לי רק 3 בנים, אבל עברתי איתם את שלב הזלילה הגדולה (גיל העשרה, הגילים צפופים) ועוד כמה שנים אחרי כן. הקניה בסופר היא שבועית (+ פעמיים השלמות), אבל יום בישול ויום אפיה, זה כשבן זוג אחד לא מבשל כלל (ועובד 6 ימים מלאים) והאחרת עובדת סתם משרה מלאה פלוס (בלי גמישות), אז נותר רק הסופ"ש לבישולים. 

ובמקרה שלנו תחשיב הדלק שונה - כי משך שנים הקניות בסופר היו בדרך מהעבודה הביתה, וכיום מדובר בנסיעה של 2 או 3 ק"מ (תלוי באיזה סופר בוחרים), כאשר השכונתי קטן, יקר ובמרחק 700 מ' של עליה תלולה, והסופר של השכונה השכנה - עוד 700 מ' - זכה יותר מפעם בתואר הסופר היקר ביותר בארץ.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

פה אני דווקא לא מסכים איתך.

עדיף פעם בשבוע-שבועיים לבוא עם רשימה ולעשות קניה גדולה בהיפרמרקט מרוחק מאשר לעשות קניות בסופרים שכונתיים למיניהם.

את זה הבנתי אחרי שראיתי בסופר ליד הבית שלי קפה נמס במחיר של קרוב ל50 ש"ח.

אבל לגבי שאר הפיצ׳רים, כמו ידיות בגובה X, בר מים, קוביות קרח ושליטה מאפליקציה, אפשר לוותר. העיקר שיהיה חסכוני בחשמל ולא יעשה בעיות. אבל את זה יש לך היום גם במקררים סיניים זולים.

בעל משפחה צריך מהמקרר שיהיה יותר גדול וזהו. השאר מיותר.

מקרר זה לא יותר מארון לבן שאם שמים בתוכו דברים, הם מתקררים או קופאים, תלוי איפה אתה שם אותם.

אני נוטה להסכים וזה גם מה שאני מחפש,

מקרר 4 דלתות בנפח גדול ובלי יותר מדי פיצ'רים. הידיות זה עניין של נוחות אבל לא דיל ברייקר. לא צריך בר מים, לא קרח ולא אפליקציות, לא צריך תאים שהופכים מקירור להקפאה ולהיפך.

גדול, פשוט, רגיל.

לפני שעתיים, Pika007 כתב:

נסיוני האישי שלי בתור זה שבמשפחה בוחר לכולם מוצרים, אבל זה עדיין נסיון מוגבל יחסית-

בכל הנוגע למקררים אני שם מבטחיי בהאייר ושארפ.

יושב אצלי כרגע שארפ בן 10 בערך שעבר כבר 3 בתים במשפחה ועובד ללא תלונות, בעיות או רעשים. 

אצל שאר המשפחה גם שארפ והאייר למיניהם, האחרון שבהם נרכש הקיץ והוא מאוד שקט. נראה איך יעמוד במבחן הזמן.

שמעתי המון דברים טובים על SHARP וגם על האייר, חבל שהמקרר הכי גדול שהם מציעים הוא 650~ ליטר ולא מעבר לזה.

עריכה אחרונה על ידי Amired
פורסם
לפני 3 שעות, hans כתב:

בנוגע לסופרים ומכולות - כשמכניסים לתחשיב עלות דלק, אז יש דברים שכדאי לקנות בכל מקרה במכולת השכונתית, ע"ע מוצרים בפיקוח. בכל מקרה תמהיל.

אם לא מדברים על מוצרים בפיקוח, אז אלא אם אתה גר במקום ממש נידח, או נוהג בטנדר דודג׳ עם מנוע 8 ליטר, ההבדל בין מכולת שכונתית להיפרמרקט יחסית זול זה נסיעה של 5-10 קילומטר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לי יש שארפ 550 ליטר כבר יותר מעשר שנים, בדיוק לפני חודש היתה תקלה ראשונה - הוחלף תרמופיוז והכל חזר לעבוד כמו שצריך.

בכל מקרה אני ממליץ לבדוק את הדגמים בחנויות - לפעמים הנתונים היבשים משקרים ומקרר של 650 ליטר בגלל צורת סידור המדפים והדלתות שלו יתאים לך פחות מאשר מקרר של 550 שהסידור שלו מתאים יותר לשימוש שלך (לדוגמא - סירים גדולים, מגשים וכו').

פורסם

לי יש ליבהר צר וגבוה. אפשר לחבר שניים ליצור SBS.

החיסרון הוא רק שנה אחריות, תיקונים יקרים במידה ומתקלקל.

שלי שורד מצויין כבר כ- 14 שנה.  פעמיים הוחלפה ידית שנשברה (קניתי חלק מאיביי ב- 100 ש"ח), ופעם אחת שברתי בטעות מגירת פלסטיק (250 שח).

פעם אחת קפא משום מה, אח"כ הסתדר.

בחרתי בו בעיקר בגלל מערכות קירור נפרדות למקפיא ומקרר, ובנוסף בפנים עשוי ברובו ממתכת וזכוכית, מעט פלסטיק יחסית למקררים אחרים.

פורסם

בשנים האחרונות ניסיתי כל מיני מקררים, והבנתי שמקרר טוב לא רק מקרר. רואים את זה הכי טוב בירקות - יש לנו מקרר טוב עכשיו ובמגירה היעודית לירקות הם נשמרים כמה ימים יותר מאשר במקרר הקודם. אני נאלץ לזרוק הרבה פחות ירקות ממקודם. זה משמעותי.

פורסם

סיפור המקרר שלי בקצרה.

מקרר סמסונג עם מקפיא עליון, אני בא ביום שישי בצהריים מגלה שכל הגלידות נמסו. הפסיק לקרר. יש תאורה אבל המדחס לא נכנס לפעולה.

הוצאתי מהחשמל והחזרתי. לא עוזר. מגיע טכנאי בודק ואומר שהלך הלוח (מה זה אומר?).

התחלתי לקרוא באינטרנט ומצאתי שחוץ מקבוצות השיטנה למקררי סמסונג בפייסבוק, יש בעיקר חומר באנגלית על בעיית ממסר ידועה במקררים שלהם.

ביום ראשון התקשרתי לחברה, רצו 500 ש"ח (!) למעגל משופץ ויש שניים אז הם כמובן ממליצים להחליף את שניהם. שליש ממחיר מקרר מהסוג הזה.

לקחתי את המעגל לעבודה ובדקתי אותו. נתנו מתח לממסר והוא לא מימסר (מיסרר? מממסר?). הזמנתי רכיב מבלצר אלק' והמלחימה החליפה אותו. באתי הביתה הרכבתי והכל הסתדר.

סה"כ עלה לי בסביבות 100₪ עבור שליחות מת"א להרצליה + מגן ברקים על הדרך. את הרכיב עצמו קיבלתי בחינם אבל הוא בד"כ עולה בערך 10 שקלים.

את העצבים והמתח אי אפשר למדוד בכסף 🙂

לסיכום מאז הוא עובד טוב ויציב בלי עין הרע טפו טפו אבל תחשבו כמה אנשים זורקים מקרר שלתקן אותו עולה בערך 10 שקלים.

image.thumb.png.e7ea7bbc023f5872088d535d046c6961.png

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

תמיד ובכל תחום ,  DIY תמיד מנצח ובגדול. הקטע הוא שבמוצרים ביתיים החסכון בדרך כלל יחסית קטן , מנגד  DIY בכלי רכב החסכון יכול להגיע לחסכון של אלפי שקלים. זכית בהנאה כפולה, גם הצלחת באיתור ותיקון וכמובן בחסכון כספי. תהנה.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, save כתב:

מה שלך עולה לתקן 10₪ עולה אצל היבואן ₪1000 . לא לכולם יש ידי זהב

+ עזרה של המלחימה (או כל קולגה, על חשבון שעות העבודה).

הכוונה שלי היא שלא כל אחד יכול להסתדר לבד, ולא לכל אחד יש גישה לידע ולכלים הדרושים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...