Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני ניסיתי לכתוב סיפריות פשוטות בעזרת ה cahtGPT. אחרי שעה של כוונונים קיבלתי את מה שרציתי.

המסקנה שלי, אני יעשה את זה לבד זה יותר מהר.

מה שכן, ברגע שכתבתה את הפונקציות הוא יכול לכתוב אחלה דוקומנטציה לקוד.

• רעיון טוב! 1

טסלה 3 2022

פורסם

אישית אני חושב ש- ChatGPT יהפוך את גוגל למיותר... או בקיצור, זאת התקדמות יפה אבל לדעתי לא מהפכה. 

כשאני שומע על המהפכות שישנו את העתיד אני תמיד נזכר בשיעור הראשון שלי במחשבים בתיכון, 1981. המורה סקר את התפתחות המחשבים עד אז ובסוף השיעור אמר: "עד שתגמרו את התיכון כבר לא יצטרכו תכניתנים. מפתחים היום כלי שנקרא 'מחולל יישומים' שהוא תוכנה שכותבת תוכנה".

• מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

הוא לא - אבל הוא יגרום לו להשתפר משמעותית ואולי יצור שוק של מנועי חיפוש / תשובות בתשלום.

זה לא קרוב להיות מקביל בעלויות הרצה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעתיים, Liviur כתב:

אתה הרי לא בצורה שוטפת כותב בעצמך pr אחד עם אלפי שורות קוד נכון ?

ברור שלא.

לפני שעתיים, Liviur כתב:

אז נגיד בשימוש מקסימלי לי - זה יחסוך 5-10 אחוז מקסימום שהמקסימום.

לגוניורים אצלינו זה בכיף יכול לחסוך פי 4 + כשהכלים יהיו יותר אמינים.

בקיצור, זה אולי יחליף עבודה של ג'וניור. אבל מכיוון שכדי להתפתח מקצועים ושיהיו מומחים צריך שבהתחלה הם יהיו ג'וניורים - אני לא בדיוק רואה איך זה מחליף אותם. 

אני באמת מנסה להבין איפה זה יקצר לי את הזמן. אולי עכשיו כשאני רוצה להרים איזה UI פשוט בתוך CLI לאיזה כלי שכתבתי שאני משתמש בו מדי פעם. אז אולי זה יחסוך לי טיפה. מצד שני, מה אכפת לי להקליד קצת בכיף?

שבוע שעבר הייתי צריך להוכיח שאיזה מישהו טועה, ולתרגם איזה אות מחיישן. לקח לי משהו כמו 5-10 דקות לכתוב את הקוד ולבדוק אותו, ואז עוד 10 לעשות את אותו הדבר על הנייר כמה פעמים כדי להיות בטוח בעצמי באלף אחוז. אולי הוא היה חוסך לי לכתוב את זה. במקום 10 דקות בלחץ - הייתי "מבזבז" 3-4 (ואז עדיין בודק אותו 10 דקות). זה לא משנה לי.

אם אני צריך לכתוב דו"ח - הוא לא עוזר לי.

בקיצור - בינתיים זה צעצוע נחמד. כול האלה עם התמונות יותר שימושיים.

עכשיו חברה מגוגל פירסמו מאמר עם AI שבונה מוזיקה על בסיס מילים ששרים לו. זה יכול להיות גם כן נחמד...

לפני שעה, Derish כתב:

ומספר המקצועות בהם אתה יכול ללמוד תכלס מבלי לשרוף זמן על אוננות אקדמית הוא קטן מאד.

כול הנדסה או מקצוע ריאלי.

משפטים.

אדריכלות וכאלה.

רפואה.

אני חושב שאתה מגזים. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

הצט כל הזמן קורס לי כי אני שואל אותו שאלות חכמות מדי

פורסם
לפני 10 שעות, David32 כתב:

יש אנשים שאין להם את הסקיל לכתוב עבודה כמו שצריך שתעביר את הידע ותסביר מי מו מה. אבל זאת כן יכולת נחוצה.

ע"ע - איפה התיעוד של זה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 7 שעות, Mikelt89 כתב:

הצט כל הזמן קורס לי כי אני שואל אותו שאלות חכמות מדי

או שהוא מבין שאין תקווה, וחוזר לתכנן את האפוקליפסה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

image.thumb.png.1e746e7321238bc304335bc5d05b9315.png

עריכה אחרונה על ידי Mikelt89
פורסם

אחד החבובים שיחק עם זה קצת. ניסה לאתגר אותו וביקש לממש פונקציה לא טריוויאלית שאחד האתגרים בה הוא לחשב גודל מסויים. החכמולוג החליט שזה סבבה לקבל את הגודל בתור פרמטר. לולז.

בגדול, עבור השימושים שלי, זה מרגיש כמו עוד כלי שיכול לייעל חלק מהתהליכים, רק שחשוב להבין מה הגבולות גזרה של מה שמבקשים ממנו.

• מצחיק 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 18 דקות, Mikelt89 כתב:

בוא נתחיל ממשהו פשוט יותר: 

• יש לך המלצה למוסד לימודים ופקולטה למישהו שלא יודע מה הוא רוצה לעשות בחיים?
  • יש לך המלצה לרכב קטן חסכוני ואוטומטי מתחת ל-20 אש"ח?
  • יש לך המלצה איך ולאן לעשות רילוקיישן?
  • יש לך המלצה למברגה?

זה כבר יחסוך איזה 60% מתעבורת הרשת של האוף-טופיק, ואז אחרי חצי שנה של תרגול אולי נוכל לשאול אותו על זוגיות ופוליטיקה כדי לכסות עוד 30%.

• אהבתי 2
פורסם

ה Chatgpt יכול לעזור בתיקוני תחביר ואיות ולתת מסגרת לכתיבה של חיבור. אם הוא יוסיף גם בתוך הטקסט את המקורות שהוא משתמש בהם, הוא יכול להיות מנוע חיפוש מתוחכם במאגרי מידע שיודע לחפש מעבר למה ששואלים ולתת תשובות יותר מקיפות שכבר מסודרות בצורה של פסקה.

פורסם
לפני 15 שעות, Derish כתב:

בוא נתחיל ממשהו פשוט יותר: 

• יש לך המלצה למוסד לימודים ופקולטה למישהו שלא יודע מה הוא רוצה לעשות בחיים?
  • יש לך המלצה לרכב קטן חסכוני ואוטומטי מתחת ל-20 אש"ח?
  • יש לך המלצה איך ולאן לעשות רילוקיישן?
  • יש לך המלצה למברגה?

זה כבר יחסוך איזה 60% מתעבורת הרשת של האוף-טופיק, ואז אחרי חצי שנה של תרגול אולי נוכל לשאול אותו על זוגיות ופוליטיקה כדי לכסות עוד 30%.

אם זה בעברית, ייקח לו זמן להגיע לזה, בדיונים פוליטיים הוא נופל בדברים הפשוטים.

ייקח לוז זמן עד שהוא יוכל להתמודד מול m3/יבגני/יובל/פאלו

Capture+_2023-02-07-13-15-32.png

Capture+_2023-02-07-13-15-42.png

• מצחיק 6

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מגיבים בקארספורום: CHATGPT לא יכול להחליף מתכנתים, הוא כותב קוד עם המון טעויות ויכול לעשות את זה ברמה מאוד בסיסית.
CHATGPT: HOLD MY BEER
image.thumb.png.dfb09eca0501a3d57b894f78071ea1ab.png
https://www.pcmag.com/news/chatgpt-passes-google-coding-interview-for-level-3-engineer-with-183k-salary

נ.ב, ברור לי שזה מקרה יחידני וזה סתם כותרות, אבל צריך לזכור ש CHATGPT זה רק מודל שפה בסיסי שמהווה את הניצנים של הטכנולוגיה הזאת. תארו לכם מה יקרה בעוד 5 שנים כשיהיו מודלי AI שבנויים ומאומנים לכתוב קוד, או לעשות QA, או לצייר אינטרפייסים.

• מצחיק 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 5.2.2023 בשעה 23:12, David32 כתב:

אדריכלות וכאלה

90% מהתואר הזה זה אוננות אקדמית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...