Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולן/ם, שמי חן ואני מעוניין לרכוש רכב יד2 לי ולבת זוגי, אין לנו ילדים.

הרכב משמש אותנו בעיקר 2-3 בשבוע לנסיעות עירוניות או בינעירוניות קצרות. אחת לחודשיים-שלושה אולי נסיעה לצפון (אנחנו מהמרכז).

בעבר היה לי איגניס והייתה אחלה יחסית חוץ מבעיה עם חימום, ויאריס שהייתי מאוד מרוצה ממנה.

בת זוגי מאוד מעדיפה רכב עם גיר אוטומטי, ואני מחפש כזה רכב בתקציב של עד 15,000 ש"ח.

חשובה לי צריכת דלק יעילה, אמינות ושמירת ערך הרכב לעתיד.

האם להיצמד לטויוטה יאריס עם שנתון גבוה ככל הניתן וק"מ נמוך ככל האפשר?

ראיתי פשוט עוד כל מיני רכבים בתקציב הזה ולכן חשבתי להתייעץ לגביהם:

סוזוקי - איגניס/ליאנה/ סוויפט (בהשקעה קצת יותר גבוהה של 1-2 אלף ש"ח יותר)

טויוטה קורולה ראנקס? (האם מנוע גדול יותר לא יצרוך פשוט יותר דלק?)

פולקסווגן - גולף/פולו.

תודה מראש על העזרה! :)

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שמירת ערך זה הדבר האחרון שאמור לעניין אתכם ברכב בן +-10 שעולה 15 אלף שקל.

היאריס אמנם מפורסמת בזכות האמינות שלה, אך בגלל סחירות טובה היא נמכרת במחירים יקרים מה שלא משחק לטובתכם כי היאריס היחידות בתקציב שלכם בנות 17 שנים (עוד שלוש שנים ותצתרכו לבצע טסט כפול עם בדיקת בלמים) בנוסף טויוטה או לא, כמו במקרה של האיגניס לגיל יש משמעות וסביר להניח שתתקלו בתקלות שונות בעקבות בלאי.

לכן אני הייתי מליץ להסתכל על אלטרנטיבות סחירות פחות שיהיו כנראה אמינות יותר בעקהות גילן הצעיר.

יש לכם את פורד פיאסטה 1.4 אוטומט - רכב מאוד אמין ועדיף על היאריס מכל בחינה.

או אופל קורסה 1.4 אוטומט - גם רכב יחסית אמין מרווח ונוח.

פורסם

בתקציב שלכם לא תמצאו יאריס צעירה, עם כל הכבוד לאמינות של טויוטה, בכל זאת יהיה מדובר ברכבים בני 15-17 שכמו שצוין כאן, הגיל יעשה את שלו והטסט פעם בשנתיים מתקרב בצעדי ענק.

הפיאסטה לדעתי אופציה טובה בתקציב, חפשו את ה-1.4 ותמנעו מה-1.6 שמשודכת לגיר רובוטי כפול מצמדים שנחשב פחות אמין מהגיר האוטומטי שיש ב-1.4.

אם אתם מתעקשים להישאר עם רכב יפני - אז תחפשו סיריון, היא מבוססת על המכלולים של היאריס אבל תהיה צעירה לפחות בכמה שנים. לדעתי הפיאסטה כמכונית הרבה יותר נעימה לנסיעה ולנהיגה. גם יותר בטיחותית.

כמו שנאמר כבר, שמירת ערך בתקציב הזה לא צריכה להטריד אותך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 12 דקות, dorsht כתב:

בתקציב שלכם לא תמצאו יאריס צעירה, עם כל הכבוד לאמינות של טויוטה, בכל זאת יהיה מדובר ברכבים בני 15-17 שכמו שצוין כאן, הגיל יעשה את שלו והטסט פעם בשנתיים מתקרב בצעדי ענק.

הפיאסטה לדעתי אופציה טובה בתקציב, חפשו את ה-1.4 ותמנעו מה-1.6 שמשודכת לגיר רובוטי כפול מצמדים שנחשב פחות אמין מהגיר האוטומטי שיש ב-1.4.

אם אתם מתעקשים להישאר עם רכב יפני - אז תחפשו סיריון, היא מבוססת על המכלולים של היאריס אבל תהיה צעירה לפחות בכמה שנים. לדעתי הפיאסטה כמכונית הרבה יותר נעימה לנסיעה ולנהיגה. גם יותר בטיחותית.

כמו שנאמר כבר, שמירת ערך בתקציב הזה לא צריכה להטריד אותך.

התכוונת טסט פעמיים בשנה 😀

פורסם

במידה ותוכלו, הייתי דווקא מתחיל מקטגורית רכבי המיני על מנת לקבל רכב כמה שיותר חדיש ועם עלויות אחזקה נמוכות.

קיה פיקנטו / יונדאי I10 יעשו את העבודה. כלי תחבורה בסיסי ואמין, רק תראו שהגודל (בעיקר תא המטען) מספקים אתכם.

סוזוקי ספלאש גם יכולה להיות אפשרות, לא יודע אם נכנסת בתקציב.

אם יש צורך ברכב גדול יותר, פורד פיאסטה/ מאזדה2 יעשו את העבודה.

בהצלחה.

פורסם

לא מאמין שיש קיה פיקנטו נורמלית ב 15 .

לרכב יש שוק טוב ולכן מחירו יחסית גבוה. 

כוון נוסף - יש חברי פורום שמעידים על אמינות טובה לשברולט סוניק . אני אישית לא מכיר מישהו שהחזיק אותו

סביב 15 יש הרבה ממנו למכירה כי השוק שלו מאוד חלש ולא בהכרח בצדק

וכנ"ל אופל קורסה שהוזכרה לעיל

פורסם

שברולט סוניק מצוידת במנוע חדש מסדרת ECOTECH של GM (אותה סדרת מנועים שיש בקרוז ואסטרה) בניגוד למנוע הוותיק והאמין שיש של אופל שיש בקורסה, וגם גיר אוטומטי 6T40 של GM שידוע באמינות לא כ"כ טובה.
בפורומים בחו"ל לא חסר תלונות על אמינות יחידות ההנעה הללו וגם בארץ אותם מנועים וגירים בקרוז ובאסטרה ידועים כבעייתיים ויקרים לאחזקה.
אני חשוב שבמקרה של הסוניק של חבר הפורום פשוט היה לו מזל.

פורסם
לפני 50 דקות, zvigolden כתב:

התכוונת טסט פעמיים בשנה 😀

אכן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בתקתיב נמוך הפיסאטה אופציה טובה, היחידה עם 7 כריות אוויר, לא מרגישה מיושנת, היא לא חיסכונית או זריזה אך תספק לגמרי.

בתקציה שלכם רכב חסכוני יכול להיות פיגו 10 רובוטית, אך הגיר לא נעים, היא תהיהצרועשת וחלשה מהפיאסטה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני ובת זוגי היינו לפני כשנה וחצי בחיפוש דומה, רק ששם היינו חייבים לקנות אוטומט בגלל שהרישיון שלה מוגבל לכך בלבד.

בסופו של דבר קנינו מאזדה 2 שנת 2008 עם ק"מ סביר, אחרי יישור קו מלא העלות היתה 18-19 אלף ש"ח ושנינו מאוד מרוצים מהרכב.

ניסינו למצוא גם סוויפט ו i10 שנמצאות בלוחות בשפע, אבל כל האקזמפלרים שמצאנו היו במצב לא משהו (עם מוכרים שבטוחים שיש בידם זהב טהור ולא ירדו שקל, כן?). חיפשנו גם פיאסטה אבל כמעט כל מה שמצאנו בלוחות היו יוצאות ליסינג או במצב רעוע - אם המצב שונה עכשיו היא תיתן את ה VFM הכי טוב.

• אהבתי 1
פורסם

המזדה תהיה זריזה יותר, אך כדאי לחפש ברמת אבזור דינמיק ולא אקטיב בעלת 2 כריות אוויר בלבד.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 6 שעות, yulianx כתב:

המזדה תהיה זריזה יותר, אך כדאי לחפש ברמת אבזור דינמיק ולא אקטיב בעלת 2 כריות אוויר בלבד.

נכון, צודק. על האקטיב לא הייתי ממליץ...

פורסם

וואו תודה לכולם על התגובות!

חשובה לי ירידת הערך של הרכב כי אני סבור שזה יהיה רכב לזמן קצר יחסית - בין שנה ל-3 שנים. הכוונה שזה לא משהו שאמור להדאיג אותי כי רכבים בתקציב הזה תמיד ייסחרו בצורה דומה מבחינת ירידת הערך?

וחשובה לי צריכת דלק נמוכה - הפורד פיאסטה עונה על זה?

ראיתי גם כמה מאזדה 2 אבל באמת קצת חששתי מצריכת הדלק, גם כן.

איך האופל קורסה מבחינת תחזוקה?

שוב תודה! :)

פורסם (נערך)
לפני שעה, chenc22 כתב:

וואו תודה לכולם על התגובות!

חשובה לי ירידת הערך של הרכב כי אני סבור שזה יהיה רכב לזמן קצר יחסית - בין שנה ל-3 שנים. הכוונה שזה לא משהו שאמור להדאיג אותי כי רכבים בתקציב הזה תמיד ייסחרו בצורה דומה מבחינת ירידת הערך?

המאזדה למשל כמעט שלא ירדה בערכה מאז שקנינו אותה (טוב, גם הטרלול בשוק עזר). על רכב "לא מבוקש" היית מפסיד אחרי שנתיים-שלוש לכל היותר שליש מערך הרכב, כ-5000 ש"ח.
רק היישור קו שאנחנו עשינו + היישור קו שהמוכר עשה לפני המכירה הסתכמו בכ-7 אש"ח (את הרוב הוא עשה). לכן, ירידת ערך היא לא משמעותית בסכומים האלה, אבל תחזוקה כן. ופה מדובר נטו על בלאי טבעי לרכיבי היגוי, מתלה ועוד תחזוקה מונעת לכמה מערכות ברכב. לא איזה החלפת מנוע או שיפוץ גיר.

לפני שעה, chenc22 כתב:

וחשובה לי צריכת דלק נמוכה - הפורד פיאסטה עונה על זה?

ראיתי גם כמה מאזדה 2 אבל באמת קצת חששתי מצריכת הדלק, גם כן.

כמה ק"מ אתם מתכננים לנהוג עם הרכב בשנה ובאיזה תוואי (עירוני/בינעירוני)?

הפיאסטה והמאזדה 2 מהדור הזה פותחו יחד ע"י מאזדה ופורד, והטכנולוגיות בהן דומות מאוד. מכיוון שלפיאסטה מנוע קטן יותר הוא גם יהיה חסכוני יותר, אבל היא לא תהיה זריזה כמו המאזדה.

במקרה שלנו צריכת הדלק הממוצעת של המאזדה היא 1:11.7 בנסיעה משולבת אבל בעיקר עירונית (ועל ידי נהגת חדשה).

לפני 1 דקה, נקודה טובה כתב:

זה הגיר הידוע לשמצה של הפוקוס?

ב 1.6 הוא דו מצמדי, אז כנראה.

ב 1.4 הגיר הוא פלנטרי 4 הילוכים זהה לזה שיש במאזדה.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 22 שעות, dorsht כתב:

זה הגיר הידוע לשמצה של הפוקוס?

אני לא בקי רק רואה שחוזרים על זה שוב ושוב כאן בפורום - לקנות פיאסטה ידנית בלבד כי הגיר של האוטומט הוא כמו של הפוקוס - האם זה נכון רק במנוע 1.6

אשמח אם תבהירו לי את העניין אחת ולתמיד - תודה

ולפות"ש בעיניי - סוזוקי החסכוניים בדלק מכל מה שצויין כאן - תתחיל איתם

• תוכן חדש...