Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 דקות, Night Driver כתב:

גם היום עם שיחות לחול אתה יכול בקלות להגיע לסכומים של עשרות אלפי שקלים.

כבר שנים אני מדבר עם חו"ל רק באמצעות שיחה קולית ב What's App/Viber, איזה הגיון יש לשלם על שיחה רגילה לחו"ל אלפי שקלים?

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 4 דקות, Buki כתב:

כבר שנים אני מדבר עם חו"ל רק באמצעות שיחה קולית ב What's App/Viber, איזה הגיון יש לשלם על שיחה רגילה לחו"ל אלפי שקלים?

כשהצד השני לא יודע מה זה.

בסין ואפריקה קשה מאוד עד בלתי אפשרי לעבוד עם האפליקציות האלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

בסין ואפריקה קשה מאוד עד בלתי אפשרי לעבוד עם האפליקציות האלה

אני מניח שאלו שיחות עסקיות, אז לא נכון להכניס את זה לחישוב הוצאות של "משפחה ממוצעת".

מה שאני רציתי לאמור שאף אחד מאלו  שיש להם קרבים או חברים בארה"ב/אירופה/רוסיה/וכו' כבר מזמן לא משלם על שיחות טלפון לחו"ל. 

• אהבתי 1

פורסם

בעבר, דירה הייתה מוצר בסיסי וכל היתר מותרות.
כיום, לכל ילד יש טלפון נייד, לכל חייל יש אוטו, כל המוצרים הפכו להיות זולים, ודירה הפכה למותרות 😩

• רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

תיאורתית אתה יכול.

אתה יכול לחיות גם בלי מזגן, בלי וולט, בלי פיצות קפואות ובלי חו"ל או נופש בארץ (כמו שחיו בשנות השמונים והתשעים).

חוץ ממזגן (כי שינויי אקלים גלובליים וזה) אתה יכול לחיות בלי כל אלה גם היום.

יותר מזה - לנו נהיה מזגן בבית רק ב2008, הרבה אחרי שהיה לי רכב עם מזגן מתפקד, נופש בחו"ל אני לא עושה גם היום (כי אין לי זמן וכח לזה), פיצות קפואות לא זוכר שקניתי אי פעם, על וולט אני מרגיש שאין לי בעיה לוותר אחרי שקניתי את הנינג׳ה גריל.

אינטרנט ביתי אני משלם 100 ש"ח בחודש, רק כי אני מתעצל לחפש ספקים זולים ולהתעסק עם התקנות.

טלפון יש לי מהעבודה, ואם לא היה, אז יש אצל 012 ב32 ש"ח לחודש.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 8 שעות, Night Driver כתב:

כשהצד השני לא יודע מה זה.

בסין ואפריקה קשה מאוד עד בלתי אפשרי לעבוד עם האפליקציות האלה.

לוויבר יש שירות בתשלום שמאפשר לך לעשות שיחות גם לקוי סלולר רגילים מבלי שתהיה להם את האפליקציה. 

האיכות טובה, אין כמעט דילי ופעם אחרונה שבדקתי גם היה זול משמעותית מהשירותי שיחות חול בארץ. 

לפני 9 שעות, PinkDolphin כתב:

אני משלם 60 ש״ח לחודש על אינטרנט סיבים.

דרך איזה חברה משלמים מחיר כזה לאינטרנט סיבים? והאם זה כולל השכרת ראוטר?

• רעיון טוב! 2
פורסם

הרכבים בארץ לא זולים בעיקר בגלל המיסים אבל היום יש יותר אפשרויות ויותר מגוון מבעבר.

אני לא חושב שאם נלך 30 שנה אחורה נגלה שאז היה יותר זול.

אבל אם כבר העלינו נשכחות, מי זוכר שפעם היינו רואים מרצדס ואומרים זה רכב שעולה כמו דירה? היום גם 2 מרצדסים לא מספיקים לדירה.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
לפני 15 שעות, tzahico כתב:

למעשה, הסיבה היחידה היום לקנות רכב יוקרתי (נניח לקסוס לעומת טויוטה) היא מבחינת מיתוג - וזה בניגוד לשנים האלו שבהן באמת היה ערך מוסף לרכב יוקרתי

אתה אומר את זה בתור נהג טויוטה או בתור נהג לקסוס?

נכון שטכנולוגיות שמתחילות את דרכן ברכבי יוקרה זולגות מהר לרכבים עממיים.

אבל להגיד שאין ערך מוסף - נו באמת.

ההבדל הוא לא בפיצ'רים חדישים (לפעמים משהו שסטנדרטי ברכב עממי כרוך בתוספת תשלום משמעותית ברכב יקר יותר) ולא במיתוג, אלא בדברים כמו כוח מנוע, רמת גימור של חומרים ובידוד רעשים.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעה, davemustaine87 כתב:

דרך איזה חברה משלמים מחיר כזה לאינטרנט סיבים? והאם זה כולל השכרת ראוטר?

פרטנר, אם כי זו המהירות האיטית יותר (300mbps), לא הקצב המלא של 1gbps, ולא, אני לא משתמש בנתב שלהם (בסיבים אתה מקבל ישירות חיבור Ethernet, אז מספיק נתב נטו ללא מודם). אני אפילו לא בטוח שהם מציעים השכרה, אלא רק קניה (יותר קל להם).
מעולם לא הסכמתי להשתמש בציוד רשת שסיפק ספק התשתית כי אני רוצה לבחור את הציוד בעצמי, ולנהל אותו לבד. יש לי נתב שעדיף בהרבה על כל דבר שאיזו חברת תקשורת מספקת, למרות שהוא יותר זול, ואני משתמש גם ביכולות שלו להיות Ethernet Switch -- תמיד עדיף לעבוד חוטי כשאפשר, מכל הבחינות (מהירות, אמינות חיבור, פרטיות ובטיחות).
נדמה לי שהמחירים עלו קצת מאז שעשיתי, באפריל 2021, אם כי לכאורה התחרות רק גברה -- הסיבים של בזק עוד לא היו זמינים אז ברוב המדינה.

פורסם

אני גם בפרטנר ועכשיו אין כבר מחירים של 60 שקל. מתחיל מ-90. 

אני שוכר מהם ממיר ב-25 לחודש, כי להבנתי אתה צריך לקנות ממיר מסיב אופטי ל-ETHARNET ואז גם ראוטר WIFI6. וכול זה סיפור של 400 שקל לפחות. 

סליחה על חטיפת השרשור. 

פורסם
לפני 3 שעות, aka77 כתב:

אני לא חושב שאם נלך 30 שנה אחורה נגלה שאז היה יותר זול.

כבר נאמר בתחילת השירשור שלפני 30 שנה מכונית (נשווה סדאן משפחתית סטנדרטית של אז לסדאן משפחתית סטנדרטית של היום) הייתה יקרה יותר, ז"א שהיית צריך יותר משכורות כדי לקנות אותה, למרות שהיא עלתה "רק" 37 אלף ש"ח.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני שעה, davemustaine87 כתב:

אני גם בפרטנר ועכשיו אין כבר מחירים של 60 שקל. מתחיל מ-90. 

אני שוכר מהם ממיר ב-25 לחודש, כי להבנתי אתה צריך לקנות ממיר מסיב אופטי ל-ETHARNET ואז גם ראוטר WIFI6. וכול זה סיפור של 400 שקל לפחות. 

סליחה על חטיפת השרשור. 

מילא, כבר חטפנו אז לפחות ננצל את זה למטרות טובות 😀
1) מסתבר שבאמת הרעו את התנאים בינתיים.לפי אתר Kamaze אף ספק לא מציע חבילה של סיבים (תשתית+אינטרנט) בפחות מ-90 ש״ח, כולל לא ל-300mbps (ורוב החברות מציעות רק קצבים יותר גבוהים, שזה מיותר לגמרי לרוב המשתמשים).
2) את הממיר נתנו לי חינם, אבל בכל מקרה אין הצדקה לשכור אותו.
מה שיש אצלי ואני מנחש גם אצלך זה
D-Link DMC-G01LC, מוצר מדף פשוט וזול. עולה 100 ש״ח ב-KSP:
https://ksp.co.il/web/item/152600
לא נדרשות שום הגדרות או תיכנות. פשוט מחברים את הממיר לחשמל, את הסיב האופטי לשקע המתאים בממיר, וכבל רשת (Ethernet) בין השקע הנותר בממיר לנתב.
3) יש הרבה אופציות לנתבים, תלוי בצרכים הספציפיים.
איזה שטויות מספרים לאנשים. ממש אין סיבה לקנות נתב WiFi6, אלא אם כן רוב המכשירים בבית תומכים בזה וצריך את רוחב הפס הזה למספר מכשירים בו״ז. לשימושים ביתיים רגילים לבית עם חיבור סיבים 600mbps , לגמרי אפשר להסתפק בנתב כמו ה-TP-Link Archer C80 AC1900, שיש לו ביצועים יותר טובים מ-WiFi6 מינימלי, עולה כ-250 ש״ח בארץ, ואגב מגיע עם 3 שנות אחריות (בכלל, ציוד הרשת של TP-Link נוטה לתת תמורה מעולה עבור הכסף).
https://bestwifirouterguide.com/tp-link-archer-c80-review/

https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=1081981
אם בכ״ז רוצים WiFi6, יש באותו מחיר את  ה- TP-Link Archer AX10 AX1500, לכאורה נתב WiFi6 מאד בסיסי, אבל בפועל לא נופל ברוב הביצועים מאלה שעולים פי 3:
https://www.rsm.co.il/product/נתב-אלחוטי-חברת-tp-link-דגם-archer-ax10-ax1500-dual-band-wi-fi-6
https://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-reviews/three-wi-fi-6-routers-under-100-reviewed/

זהו, נגמרה החטיפה לפני שיזמינו משטרה 🙂. אם מישהו רוצה לדון בזה יותר, הוא מוזמן לפתוח שירשור בתת-פורום אוף-טופיק.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...