Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיצד מחושב מחיר ביטוח הרכב?.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פעם הייתי יודע, רכב בשנתון נמוך יותר, משמע זול יותר מרכב חדש ונוצץ.

אולם כיום, אני מרגיש אבוד.

פיג'ו 3008, דגם פרימיום, שנת 2020  1.6 עולה כ-4,000-4,300₪ חובה + מקיף.

פיג'ו 508, דגם פרימיום, שנת 16, עולה כ-5,300₪, הבדל של 1,300 שקל מהדגם הנ"ל.

לדידי חשבתי כי ההבדל הינו בכך שה-3008 מצויידת באביזרי בטיחות (זיהוי ותיקין נתיב, בלימה אוטונומית וכו'), לכן עוד קיבלתי זאת בהכנעה.

היום ביררתי ביטוח לרכב, שחשקה נפשי בו.

פיג'ו 508, 2019, פרימיום.

מחיר הביטוח חובה + מקיף...6,500₪

חיי נפשי, אני נכשל בהבנה כאן.

הבדל של 2,200₪ בין 2 רכבים עם נתונים זהים, חוץ אולי מהסגמנט שכן הראשונה הינה suv והאחרונה "מנהלים".

עקב המילה "מנהלים" המחיר מאמיר??.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

עלות הביטוח נקבעת לפי שיקולים אקטואריים, כלומר לפי רמת הסיכון שאתה והרכב מהווים לחברת הביטוח.

הרכב מבוקש ע"י גנבים ? הביטוח יעלה

הרכב אינו מבוקש לגניבה ? הביטוח ירד.

כנ"ל כיצד אתה מוגדר בתור נהג -> האם אתה מהווה "סכנה" לחברת הביטוח או לא (מתנצל על בחירת המילה. לא מצאתי ניסוח יותר טוב)

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

יש מלא פרמטרים לפיו קובעים את מחיר הביטוח

עריכה אחרונה על ידי yosilogen
  • אהבתי 1

טויוטה פריוס 1.8 2009

יונדאי גטס GLS 2006

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

מקפיץ : שמתי לב שבעקבות עליית מחירי החשמל ב 2023 , גם הביטוחים לרכב שלי קפצו ב 10% . גם החובה וגם המקיף . כמו יין שמשביח עם הזמן. הרכב בן 8

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

העליה היא לכלל הרכבים בשוק,

עקב ריבוי גניבות בשנה האחרונה,

הביטוח לעולם לא יגיע למצב של הפסד, בסוף הכל מגולגל עלינו,

יוקר המחיה,

• אהבתי 1
  • מבאס 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
בתאריך 7.12.2022 בשעה 21:10, ariel000 כתב:

פעם הייתי יודע, רכב בשנתון נמוך יותר, משמע זול יותר מרכב חדש ונוצץ.

אולם כיום, אני מרגיש אבוד.

פיג'ו 3008, דגם פרימיום, שנת 2020  1.6 עולה כ-4,000-4,300₪ חובה + מקיף.

פיג'ו 508, דגם פרימיום, שנת 16, עולה כ-5,300₪, הבדל של 1,300 שקל מהדגם הנ"ל.

לדידי חשבתי כי ההבדל הינו בכך שה-3008 מצויידת באביזרי בטיחות (זיהוי ותיקין נתיב, בלימה אוטונומית וכו'), לכן עוד קיבלתי זאת בהכנעה.

היום ביררתי ביטוח לרכב, שחשקה נפשי בו.

פיג'ו 508, 2019, פרימיום.

מחיר הביטוח חובה + מקיף...6,500₪

חיי נפשי, אני נכשל בהבנה כאן.

הבדל של 2,200₪ בין 2 רכבים עם נתונים זהים, חוץ אולי מהסגמנט שכן הראשונה הינה suv והאחרונה "מנהלים".

עקב המילה "מנהלים" המחיר מאמיר??.

הבדלי אופי נהג לא רלבנטיים, כי הנהג זה אתה, על כל נתוניך ואיך שחברות הביטוח מעריכות אותך.

אבל רמת סיכוי לגניבה מאוד רלבנטי,

ואולי גם מחירי התיקונים של נזקי תאונות השפיעו.

ניסית לברר אם יש מיגון נוסף שמוריד את מחיר הביטוח? אולי זה ישתלם לך, כי בסופו של דבר משהו שבאמת מוריד סיכון לגניבה הוא אינטרס חזק מאוד של מי שמבטח אותך מגניבה.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם (נערך)

ולפעמים, זה פשוט שיטת מצליח.
יש לי רכב שקניתי חדש 0 ק״מ לפני 4 שנים. המקיף עלה כ-2900 בשנתיים הראשונות, ועלה ל-3100 בשנתיים האחרונות, בגלל תביעה שלי ע״ס 14000 ש״ח (מישהו דפק את צד הרכב בחניון של סופרמרקט כשלא הייתי שם, ולא השאיר פרטים). העליה בגלל התביעה היתה בדיוק מה שסוכנות הביטוח אמרה לי שתהיה עקב התביעה, וםה ציינו שלולי התביעה הפרמיה כמעט ולא היתה משתנה.
מגיע זמן החידוש, בנובמבר. משאירים לי הודעה שהתעריף החדש יעלה בכ-500 ש״ח.
אני מתקשר חזרה. ״הכיצד? לא חלו שינויים קיצוניים באקטואריה (רכב צרפתי לא מבוקש ע״י גנבים; ערך הרכב ירד ב-10%). לא היו תביעות חדשות שלי. לא השתנה מקום מגורים ולא הפכתי לצעיר בן 20.״
הם: ״אתה יודע, הכל במשק עולה, אז גם הביטוח.״

אני: ״אבל ב-16% אחוז? למה בדיוק?״

הם: ״נכון שערך הרכב ירד במקרה של גניבה/טוטל לוס, אבל תיקונים נהיו יותר יקרים״
אני: ״במקרה היתה לי שיחה מעניינת עם מנהל המוסך לפני כמה חודשים (מוסך גדול מורשה יבואן.) מחיר החלקים אכן עלה בעולם ובארץ, אבל מחיר העבודה כמעט שלא, ובכל מקרה, זה דורש בדיקה. בינתיים אל תחדשו, אני איאלץ לעשות סקר שוק.״
-- (הסיבה מדוע נטשתי את חברות הביטוח הישיר לפני 4 שנים ועברתי לסוכנות מסורתית היתה שכל שנה הם היו מנסות להעלות את התעריף ב-20-25%, ורק אחרי שקיבלתי הצעה או שתיים באותו סכום כמו בשנה הקודמת היו מוותרים על כל ההעלאה. ממש פנטומימה מתועבת, וביזבוז זמן גמור.)
טוב, אין ברירה, בנוהל מזורז ביקשתי הצעות מעוד 7 חברות.
רובן נתנו הצעות גבוהות יותר מהחידוש של החברה שלי אחרי ההעלאה (בין 600 ל-1200 ש״ח יותר, כאשר ה-600 זה עם מגבלת נסועה של 10000 ק״מ בשנה (אני נוסע מעט, הייתי מוכן למגבלה)), וכולן תירצו את העניין ב(1) אין מה לעשות, כל המחירים במשק עלו, ו-(2) יש לך תביעה אחת לפני שלוש שנים, מה לעשות, זה משפיע.
שתיים מהחברות נתנו הצעות יותר זולות (אחת ב-300 ש״ח, אחת ב-1200 ש״ח פחות(!)).

חזרתי אל החברה שלי עם ההצעות הזולות. ״מצטערים, אבל גם ככה ירדנו כמה שיכולנו, אין אפשרות לרדת אפילו בשקל נוסף״.

וההצעה ב-1200 ש״ח פחות? מחברה ש:

-- לא סופרים את התביעה שהיתה לי

-- אין מגבלת ק״מ שנתית

-- אין השתתפות עצמית במוסך הסדר (בחברה הקודמת, 950 ש״ח), ורק 1450 ש״ח במוסך לא הסדר (בחברה הקודמת 2450 ש״ח)

-- רכב חלופי מהיום הראשון למשך חודש מלא בכל המקרים: תיקון, תאונה טוטל לוס וגניבה. בחברה הקודמת: מהיום השני ומוגבל ל-11, 14 או 25 יום בהתאמה (נקודה משמעותית בהינתן שהיום לוקח הרבה זמן לקבל רכב חדש או למצוא משומש במצב טוב).

-- לגבי כל תנאי הפוליסה, ההצעה הזולה נתנה תנאים שווים או עדיפים לכמעט כל החברות האחרות.
-- דבר שבשתי חברות אחרות הציגו בתור הטבה שלהן (לא סופרים תביעה עד סך 5000 במניין התביעות), הנציג טרח להסביר שזו בכלל הנחיה של המפקח על הביטוח, שאקבל בכל החברות.
-- שלחה לי את הפוליסה המלאה והמפורטת, לפני שסגרתי איתם עיסקה (מכל חברה אחרת כבר שנים הייתי צריך להתווכח שישלחו לי את הפוליסה המלאה מראש לפני ההחלטה, הרי זה החוזה שקובע מה המוצר...)

כן, ניחוש אחד עם מי סגרתי. אז נכון, החברה החדשה תימדד באמת רק במקרה של תביעה, אבל הם יוצאים במקום לא רע בכלל בסקרי שביעות רצון, ובינתיים, שירות טוב.
ואני בטוח שהם לא מפסידים עלי.
והחברה הקודמת? כשיגיע הזמן לחדש ביטוחים נוספים כמו ביטוח מבנה, סיכוי טוב שאעביר אותם לחברה החדשה. הם הפסידו לקוח לכמה שנים לפחות, כשבכלל לא הייתי מחפש לעבור חברה לו הביטוח שלי היה נשאר כפי שהיה, או רק עולה ב- 200-300 ש״ח. החמדנות לא תמיד משתלמת.

שורה תחתונה:
לא לוותר בקלות ולהאמין לכל סיפור שמספרים נציגי מכירות. כשמדובר בסכום כסף משמעותי, שווה לבדוק ולהשוות.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • אהבתי 1
פורסם

מי זה החברה הזולה הזו?

אבל אתה מסייג 

לפני 21 דקות, PinkDolphin כתב:

אז נכון, החברה החדשה תימדד באמת רק במקרה של תביעה,

זה נשמע ששמעת דברים פחות טובים,

תשתף בבקשה לטובת כולנו.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

מחירי החלפים והשינוע אכן זינקו מאז החלה הקורונה ויבואני הרכב העלו את המחירים בהתאם, רק שכולם שכחו לעדכן מחירים לאחר שעלויות השילוח והמכולות חזרו לשפיות ועכשיו פשוט מרוויחים יותר כי הלקוח כבר מוכן לקבל את זה שפנס ראשי לדוגמא עולה 10-12 אלף שח לרכב סטנדרטי. 

חברות הביטוח בהתאם לא מוכנות להפסיד ואם החלפים זינקו בכ-30% אין שום סיבה מבחינתם לא לייקר את הביטוח גם בשיעור דומה.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
לפני 33 דקות, WE988244 כתב:

מי זה החברה הזולה הזו?

אבל אתה מסייג 

זה נשמע ששמעת דברים פחות טובים,

תשתף בבקשה לטובת כולנו.

החברה הזולה זו ״ביטוח חקלאי״ (נוסדה במקור לתת פיתרון  לביטוחים מיוחדים של קיבוצים ומושבים, אבל מזמן כבר עושה ביטוחים רגילים בכל התחומים).
ולא סייגתי בגלל איזהו משהו פחות טוב ששמעתי (לא מכיר אישית מישהו אחר שמבוטח אצלם לרכב), אלא פשוט עקב ההסתייגות הכללית שקיימת לגבי כל חברת/סוכנות ביטוח: המבחן האמיתי הוא מה קורה כשצריך להגיש תביעה -- כמה הם מסייעים בצדדים המינהלתיים, האם הם מציבים קשיים,  כמה מהר הם משלמים וכו׳.
בסקרים של שביעות רצון שראיתי הם היו במקום טוב באמצע.

לפני 16 דקות, daniel204 כתב:

מחירי החלפים והשינוע אכן זינקו מאז החלה הקורונה ויבואני הרכב העלו את המחירים בהתאם, רק שכולם שכחו לעדכן מחירים לאחר שעלויות השילוח והמכולות חזרו לשפיות ועכשיו פשוט מרוויחים יותר כי הלקוח כבר מוכן לקבל את זה שפנס ראשי לדוגמא עולה 10-12 אלף שח לרכב סטנדרטי. 

חברות הביטוח בהתאם לא מוכנות להפסיד ואם החלפים זינקו בכ-30% אין שום סיבה מבחינתם לא לייקר את הביטוח גם בשיעור דומה.

ועדיין, מנעד ההצעות שקיבלתי היה בין 2400 ל-4700 ש״ח, עבור מוצר כמעט זהה, מפוקח רגולטורית (וההצעה ב-2400 היתה עדיפה ברוב הפרטים הקטנים על זו ב-4700).
ו-2 חברות הציעו לי הצעות באותו סכום או יותר זול משמעותית ממה ששילמתי לפני שנה.

• תוכן חדש...