Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

בהנחה שבכל מקרה הרכב שאני אקנה יעבור בדיקה טובה ויהיה יחסית שמור - מה עדיף?

אני נדרש לרכוש רכב נוסף עקב שינוי מקום עבודה

הרכב ישמש לפזור 2 הילדים בבוקר ונסיעה לעבודה כ20קמ' לכיוון.

צריך רכב שאחזקתו לא תהיה יקרה בהרבה מרכב מיני.

תקציב סביב ה45,000.

התקציב הוא בדיוק בתפר של השנתונים בהם לא ייבאו את הג'ימני.

ז"א השיקול הוא רכב ישן יותר, 2008-2010, עם קמ' נמוך יותר או רכב בשנתונים 2015-2016 אבל עם קמ' גבוה.

העדפה מובהקת לידני (גם בגלל אמינות וגם כי ככה בא לי :)  - כן למרות הפקקים)

בעברי החזקתי סוזוקי ג'ימני אוטומט שנתון 2000, היה בן 11 כשרכשתי אותו.

היה ברשותי כמה שנים ומאוד נהנתי ממנו (למרות שהוא לא הראה אמינות טובה במיוחד והוצאתי עליו הרבה כסף...)

כך שאני מכיר טוב את הרכב, כולל מחלות.

פורסם

בכדי להיות יותר ענייני,

ג'ימיני ידני שנת 2015 עם 220 אלף קמ'

ג'ימני ידני שנת 2008 עם 110 אלף קמ'

נניח ששאר הפרמטרים זהים (מחיר, טופלו בזמן, שיפורים זהים וכו...)

מצד אחד 2015 יותר חדש ויש בקרת יציבות, יתרון משמעותי בכביש ובשטח, פלסטיקה/גומיות שפחות ספגו שמש וכו....

החסרונות זה רכב שהמכלולים שלו נסעו הרבה, בלאי מאוד גבוה וסיכוי טוב להחלפת מנוע בקרוב.

מצב שני, 2008 זה רכב בן 15, בלאי טבעי וכל מיני בדיקות של רכב זקן לפני טסטים... 

פורסם
לפני 8 דקות, yuvalsa כתב:

בכדי להיות יותר ענייני,

ג'ימני ידני שנת 2008 עם 110 אלף קמ'

נניח ששאר הפרמטרים זהים (מחיר, טופלו בזמן, שיפורים זהים וכו...)

מצד אחד 2015 יותר חדש ויש בקרת יציבות, יתרון משמעותי בכביש ובשטח, פלסטיקה/גומיות שפחות ספגו שמש וכו....

החסרונות זה רכב שהמכלולים שלו נסעו הרבה, בלאי מאוד גבוה וסיכוי טוב להחלפת מנוע בקרוב.

מצב שני, 2008 זה רכב בן 15, בלאי טבעי וכל מיני בדיקות של רכב זקן לפני טסטים... 

דעתי היא כזאת- ה2015 כנראה נסע בעיקר בכבישים מהירים, ודפק בטח קילומטרז על כביש 6,

אמנם יש בלאי מן הסתם אבל מה יקרה במקרה הכי הכי גרוע- החלפת מנוע שתעלה 10-12k כנראה למנוע פצפון שכזה

מבחינת שאר המכלולים לא בטוח שה2015 יהיה עם פחות בלאי מה2008, במיוחד אם נקח בחשבון שכנראה ה2008 היה רכב סופשים שנסע בעיקר בעיקר בשטח- המקרה הסביר

לדעתי הייתי הולך על ה2015, ולוקח בתור סיכוי אפשרי החלפת מנוע(שזה עדין לא מאוד סביר)

• מעניין 1

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, ik3 כתב:

דעתי היא כזאת- ה2015 כנראה נסע בעיקר בכבישים מהירים, ודפק בטח קילומטרז על כביש 6,

אמנם יש בלאי מן הסתם אבל מה יקרה במקרה הכי הכי גרוע- החלפת מנוע שתעלה 10-12k כנראה למנוע פצפון שכזה

מבחינת שאר המכלולים לא בטוח שה2015 יהיה עם פחות בלאי מה2008, במיוחד אם נקח בחשבון שכנראה ה2008 היה רכב סופשים שנסע בעיקר בעיקר בשטח- המקרה הסביר

לדעתי הייתי הולך על ה2015, ולוקח בתור סיכוי אפשרי החלפת מנוע(שזה עדין לא מאוד סביר)

תודה

בגדול אני גם חושב כך

אך רוב הדעות עד עכשיו של יודעי דבר (לא בפורום) היו שעדיף ישן עם קמ' נמוך, כדוגמת ג'ימני תל אביבי שלא ראה מימיו שטח אלא רק פקקים ומדרכות.

בטענה שהסיכוי להוצאות גדולות (כמו מנוע) גדול יותר בג'ימיני עם קמ' גבוה.

אני יודע שאין ממש תשובה של כן או לא, אבל מעניין אותי לשמוע עוד דעות

עריכה אחרונה על ידי yuvalsa
פורסם

בגדול הבנתי
צריך לבודק כל רכב לגופו, עדיף כמובן כמה שיותר שמור
לקחת בחשבון שאם אני הולך על רכב עם מעל 200K - יכולות להגיע הוצאות גבוהות (כמובן שלא בטוח)

שאלה נוספת,
איך האמינות והאחזקה של גראנד ויטרה?
נכנס לתקציב שנתונים 2010 בערך.

ברור שמוותרים על יכולות שטח אבל מרוויחים בטיחות + התניידות ביום יום 

פורסם
לפני שעתיים, yuvalsa כתב:

זה יכול להיות רכב במצב יפה וראוי לקניה ויכול להיות רכב גמור לגמרי,  אם זה היה למשל רכב אבטחה של איזה יישוב שהיה מונע 24/7 וצבר את כל הקילומטרז' בסיורים על הגדר.

• אהבתי 1

פורסם

הייתי מעדיף את הישן יותר. 

החדש יותר עם 30,000 קמ בשנה, 

הישן יותר עם 8000 קמ', 

איכשהו יש לי תחושה שהישן יהיה הרבה פחות בלוי. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לא מבין איך אפשר להסתדר עם רכב כזה כ daily. כרכב שני לטיולי שטח כן, אבל הוא מאוד לא נוח על הכביש והתאוצה שלו הזויה. הייתי מעדיף פנדה בשנתון 2013/14 וגם חוסך לא מעט כסף, אבל זו דעתי האישית. 

פורסם
לפני שעה, discoTD5 כתב:

הייתי מעדיף את הישן יותר. 

החדש יותר עם 30,000 קמ בשנה, 

הישן יותר עם 8000 קמ', 

איכשהו יש לי תחושה שהישן יהיה הרבה פחות בלוי. 

ז''א כמו שהרבה אמרו לי.. עדיף רכב ישן יותר עם פחות קמ' כל עוד מדובר על רכב שמור.

תודה

לפני שעה, dr6633 כתב:

לא מבין איך אפשר להסתדר עם רכב כזה כ daily. כרכב שני לטיולי שטח כן, אבל הוא מאוד לא נוח על הכביש והתאוצה שלו הזויה. הייתי מעדיף פנדה בשנתון 2013/14 וגם חוסך לא מעט כסף, אבל זו דעתי האישית. 

מדובר על רכב שני, יש רכב ראשי למשפחה.

כשהבנתי שאצטרך עוד רכב ישר חשבתי על פנדה/סיטיגו/108 וחבריו...

אבל אח''כ חשבתי שוב ובמקום לקנות משהו משעמם עדיף להוסיף כסף קצת, להוריד קצת בנוחות ולהנות.

הג'ימיני שהיה לי היה הרכב הראשי שלי וכל עוד אתה עם הציפיות המתאימות הוא עושה את העבודה, בטח כשמדובר בפקק.

התחלתי לחשוב גם על כיוון של גראנד ויטרה, האם האחזקה יקרה בהרבה? חוץ מחישוב של הדלק 

• רעיון טוב! 1
פורסם

מתעלק קלות:

האם יש עדיפות בנהיגת שטח לתיבת הילוכים ידנית או אוטומטית?

נשמע לי שעם אוטומטית קל יותר לזחול מאוד לאט במקומות עם עבירות קשה, אבל אין לי ניסיון כלל בתחום (לעת עתה...).

יש משהו בזה או שאין הבדל משמעותי?

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם (נערך)

שילוב של LOW+ראשון מספיק עם הרמת קלאץ, אתה לא מטפס על בולדרים בחצי קמ"ש. המנוע אמור להסתובב בסל"ד מינימלי בערך ב4-7 קמ"ש.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אהבתי 1
פורסם
בתאריך 24.11.2022 בשעה 17:55, dr6633 כתב:

בקלות. לגבי התאוצה מסגלים סגנון נהיגה מתון ולומדים לרכב על המומנטום (וכן, זה אפשרי. גם עקיפות). ידני משייט סביב ה-95, אוטומט גם סביב 110. לתנודות המרכב מתרגלים תוך כמה ימים. עניין של state of mind.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...