Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, חשבתי לקנות מכונת כביסה ומייבש במכשיר אחד. גם משיקולי מקום וגם כי אם יש מכונה אחת שתעשה את כל העבודה, למה לא להשתמש ביכולת הזאת. האם יצא לכם להשתמש בזה? חשבתי על כמה דגמים - אולי למישהו יש המלצות אחרות?

BOSCH WNA14404PL Serie 6

SIEMENS WN54G200PL iQ500

SAMSUNG WD10T534DBE/S6

LG F4DV910A2E

HAIER i-pro 7 HWD120-B14979

כל המכונות כאן במחירים דומים מבחינתי - אז השאלה היא יותר מבחינת חברה\מוצר עדיף?

פורסם

לאמא שלי יש מכשיר כזה - אבל מדובר באשה בודדת שמכבסת מעט.

החסרון העיקרי של השילוב לעומת מכשירים נפרדים הוא שאינך יכול להפעיל אותם במקביל. אצלי המייבש מופעל במקביל לכביסבה הבאה, כך שאם כל מחזור אורך שעתיים תוכל להשלים 2 כביסות ב-6 שעות ו-3 כביסות ב-8 שעות. במכונה משולבת זה 8 ו-12 שעות בהתאמה (לצורך פישוט החישוב לקחתי שעתיים למחזור כביסה ולמחזור ייבוש).

יש גם עניין של אורך חיי המכשיר, אני לא יודע האם הם קצרים משמעותית ממכשירים נפרדים.

אז אם אתה צריך כביסה לאדם בודד או זוג, ויש מגבלת מקום או אספקת חשמל, בהחלט מדובר בפתרון. למשפחה או למי שצריך לכבס הרבה, ואין מגבלת מקום וחשמל - עדיפות מכונות נפרדות.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היה לכמה מהמשפחה שלי 

במילה אחת. קטסטרופה.

הם מדברים על כביסה ויבוש שלקח סביב 7 שעות.

לא יודע מה וכמה, אני רק יודע שממש לא המליצו 

• רעיון טוב! 1

.

פורסם

היה לי כזה במשך שנתיים, קונספט בעייתי. עם המכשירים ה'חכמים' וה'חסכוניים' שנמכרים היום זה לוקח חצי יום להשלים מחזור כביסה וייבוש, והשוס זה שצריך להוציא חלק מהכביסה קודם כי רוב המכונות המשולבות האלה יכולות לייבש פחות ק"ג ממה שהן יכולות לכבס (תעיף מבט במפרטים). אם לא מדובר בדירה קטנה במיוחד שכל סנטימטר בה חייב להיות מנוצל מקסימלית, סביר להניח שהטרחה הנוספת ואיכות הייבוש הירודה יעצבנו אותך יותר משיביאו תועלת.

מנסיון וסקר שוק שעשיתי בשנים האחרונות, הייתי ממליץ על מכונה איכותית משומשת (מילה, LG או סמסונג) שעדיין יודעת לעשות כביסה נורמלית תוך שעה +/- ולא מתקמצנת על המים, ומייבש טורקי/סיני עם משאבת חום שיעמוד בסמוך. למיטב זכרוני אתה דובר רוסית, אז אתה מוזמן להעיף מבט בערוץ הזה שמסביר בין היתר איך עדיף לבחור מכונה ומייבש כיום, ומה הפיצ'רים החשובים לעומת כל מיני גימיקים. הבחור הוא טכנאי מנוסה בתחום שהתמקצע באוקראינה וכיום חי את החיים הטובים בקנדה:

• רעיון טוב! 2
פורסם

יש לי של LG של 10.5 קילו לכביסה ו7 קילו למייבש (בפועל, לא שוקל את הכביסה ומכניס מה שצריך).

כביסה וייבוש סביב ה 3-5 שעות. לרוב הכמעט מוחלט אני פשוט עושה כביסה ותולה עזוב אותך מייבש.

משתמש במייבש מעט מאוד, לא יודע איך זה עובד אצל אחרים, אצלי כל בגד שנכנס למייבש יוצא אותו דבר, רק קטן יותר.

עם בגדי ילדים זה בכלל לא פרקטי, עזוב שכל האזהרות על הבגדים זה לא לעבור 30 מעלות (נו באמת...)

גם ככה הם לובשים אותם יומיים וזה לא עולה עליהם יותר, המייבש מקצר את זה ליום.

יש הרבה תוכניות וקאסטומוזאציות לכביסה ומעט מאוד למייבש, עזוב מעט מאוד, אין בכלל, או ייבוש או כלום.

אתה גם לא בוחר כמה הוא מייבש, איזה חום מה מי מו - הוא מחליט ומעדכן אותך.

מכיוון שאני משתמש במייבש לעיתים רחוקות, לא הייתי פוסל.

אם אתה רוצה לעשות הרבה כביסות והרבה ייבושים, עזוב, קנה שתיים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לא ממליץ לך. אלא אם אין לך מקום בבית. בדיור מוגן מקובל לשים מכונות כאלה בדירות מחוסר מקום. אם אתה עושה מכונה אחת בשבוע - סבבה, 3 מכונות בשבוע ומעלה, לדעתי עדיף להפריד

• רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

השמועה אצל בעלי מקצוע בגדול, זה שמכונות של LG אמינות וטובות, אבל כשמתקלקלות, התיקון יהיה יקר.

יש אחריות, 10 שנים וכו', אבל זה לא על הכל. ומה שמתקלקל לרוב לא יהיה תחת אחריות.

• רעיון טוב! 1
פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות. מעניין ומחכים מאוד. המטרה במייבש זה רק לכביסות של הילדים. לא אוהב לייבש במייבש בגדי מבוגרים כי זה הורס אותם במהירות. בגדי ילדים גם ככה נשרפים תוך כמה חודשים, אז זה פחות אישיו. בנוסף אני צריך מייבש בשביל חולצות נון-איירון (שלפי הוראות השימוש צריכות ייבוש במייבש פעם בחודש כדי להחזיר לסיבים את הנון-איירוניות שלהם...?! משהו כזה)

בגלל זה חשבתי לחסוך את המקום ופשוט לקנות מכשיר אחד שיעשה את הכל במידת הצורך. השאלה העיקרית היא האם אני מאבד מאיכות מכונת הכביסה אם אני הולך על מכשיר כזה. הרבה יותר חשוב לי איכות הכביסה מאיכות המייבש. אין לי בעיה לייבש דברים בבית גם ככה - הסקה מרכזית והכל ייבש תוך כמה שעות ממילא.

פורסם

תלוי כמה כביסה יש בכלל ולילדים בפרט, ותלוי ביכולת הייבוש בתליה.

לגבי מייבש - אצלי פפ% מהכבחסה מחובשת בן, אני תולה רק שמיכות. החסרון העיקרי מבחינתי הוא שלא תמיד הייבוש שלם, לעתים כבסים מתכדרים בתוך מצעים וזקוקים לייבוש נוסף. אבל בגדים אינם מתקלקלים במייבש (בוש בסיסי, תוצרת פולין או סלובקיה), גם בתכניות הקיצוניות ביותר. ויש לי בגדים שעברו מאות מחזורים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אצלי הבגדים לא מתקלקלים במייבש, רק יוצאים פחות מקומטים כך שלא צריך לגהץ אותם. אבל זה כנראה בגדים שונים משלך.

מאמין שאיכות הכביסה במכשיר משולב תהיה בסדר, אבל זה יקח הרבה זמן ולא בטוח עד כמה יוכל להתמודד עם מקרי קיצון. מכונות כביסה היום הן כמו מילניאלים, רגישות מדי ומפחדות מקונפליקטים. לא מזמן יצא לי להשתמש במכונה של בוש באיזה איירבנב ששהיתי בו - המכונה מילאה מים ופשוט עצרה ללא שום הודעת שגיאה, לקח לי כמה דקות להבין שהיא עברה את מגבלת המשקל שלה ועכשיו לך 'זדיין עם הבגדים הרטובים שלך. מקרה קלאסי של עודף חיישנים ופיצ'רים 'חכמים' עם UX שלא עומד בקצב.

פורסם

אצל חמותי יש, לא מספיק זמן כדי לחוות דעה על אמינות.

אבל לגבי השאר - צריך להקפיד להכניס כמות כביסה שמתאימה גם לייבוש, ואז היתרון הוא שאתה בשיטת "שגר ושכח" שולח מכונה לכל התהליך.

אבל זה עולה זמן כמובן.

אצלי סבב של כביסה (בכמות של 2.5 או 3 קילו) לוקחת בערך חצי שעה עד 40 דקות, סבב ייבוש עוד שעה עד שעתיים.

אצלה זה לוקח בערך 4 שעות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

במכונה שלי עכשיו אנחנו בכל מקרה מפעילים סבב כביסה אקו של שעתיים בערך. אז אם זה יקח 4 שעות אבל גם יבש, פחות נורא לי.

פורסם

אני חוזר - המפתח הוא בחפיפה בין כביסה לייבוש. הבנתי שיש לך ילדים קטנים - קצב הכביסות רק יגדל בשנים הקרובות, ואם אני מבין נכון כיום אין לך מייבש - אז כשתקנה תתמכר אליו מהר מאוד ותפסיק לתלות (בודאי בחורף הפולני). 

לדעתי, אם אין לך בעיות מבחינת מקום ואספקת חשמל (אם יש לך שני שקעי כוח בחדר השירות) קנה מכשירים נפרדים, מקם את המייבש מעל המכונה ותהנה מהיעילות. אם יש בעיית מקום או העמסה על רשת החשמל תצטרך לחשוב מה  הפתרון האופטימלי בשבילך.

פורסם

אצלי בבית כמות הכביסות הגדולה זה עד גיל שנתיים, אחרי זה - יורד דרסטית.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

היתרון הוא שאתה בשיטת "שגר ושכח" שולח מכונה לכל התהליך.

במכשיר המשולב של בוש שהיה לי באנגליה עדיין היית צריך לבוא ולסובב ידית כדי לעבור ממצב כביסה למצב יבוש, כך ש"שגר ושכח" זה לא היה. אולי בדגמים של חברות אחרות זה יודע לעשות את הסוויץ' לבד.

• תוכן חדש...