Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו תמיד איכשהוא אני מגיע למצב כזה שמפילים עליי משימות, שאני לא כל כך מבין בהם ועדיין מנסה לעזור בנושא.

הפעם חלונות אלומיניום.

יש בערך 10 חלונות בבית ישן משנות החמישים-שישים, שמעוניינים להחליף בו את החלונות מעץ לאלומיניום.

לקחתי מידות אבל מידות פנימיות, ככה שאני לא בטוח אם ככה מודדים או לא, אשמח להבין איך בדיוק מודדים?

חלק מהחלונות הן חלונות עם תריס גלילה, כנראה שירצו להחליף לחשמליים במקום ידניים, מה כרוך העניין, נדרש לסלול חשמל לחלון?

מה הסדר גודל של העלויות כיום?

יש מידות סטנדרט בתחום האלומיניום? צבע סטדנרט? יש משהו שהוא סטנדרטי בתחום הזה?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

פה זה פורום משעשע. לא עונים לכבדי ראש.

אבל בגלל שכבר שאלת אז לתריס חשמלי צריך חשמל. ככה זה עובד. כמה עולה תלוי בתשתית שצריך להכין.

מידות תשאיר לקבלן האלומיניום לקחת. אל תיקח אחריות על משהו שעלול לעלות בחלון שהולך לפח.

יש קטלוגים של פרופילים מכל מיני יצרנים. בחר מה שמוצא חן בעניך ואז תבוא לשאול לגבי יתרונות וחסרונות.

• אהבתי 4

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

במקרה הייתי השבוע נוכח כאשר שיפוצניק נתן אומדן לשיפוץ דירה. האומדן שלו לחלון בלבד נע בין 5000 ל-25000 ש"ח לכל חלון, בהתאם לגודלו.

אבל זה אומדן של שיפוצניק, לא של איש אלומיניום, ובכנראה לא בעירך. אז מדובר לכל היותר במספר הספרות הנכתבות בצ'ק, והמספרים רחוקים מדיוק. כפי שנאמר, לכח עבודה מאפיינים שונים.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אולי תיצור קשר עם קליל? הם יצרנים ידועים בתחום ואני די בטוח שיש להם רשימת מתקינים שאיתם הם עובדים.
זול זה לא יהיה, אבל לטווח ארוך - גם אם תיקח שיפוצניק ולא מומחה בתחום, זה לא יהיה זול.

• אהבתי 1
פורסם

אני לא מבין מה הקשר לשיפוצניק.

נסה לברר ישירות מול מתקיני תריסים שמעסקים בעבודות אלומיניום מהסוג הזה.

(לתת עלות אומדן לחלון, בין 5K ל-25K - זה לא ממש רציני)

• אהבתי 2

alfa 156 2.5.

פורסם
לפני 12 שעות, DareDevil כתב:

כמו תמיד איכשהוא אני מגיע למצב כזה שמפילים עליי משימות, שאני לא כל כך מבין בהם ועדיין מנסה לעזור בנושא

בלי קשר לחלונות, נראה לי שאתה פשוט לא מעריך את עצמך מספיק

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לחלונות מעץ יש משקוף עבה, שגם אותו מורידים במהלך השיפוץ והחלפת החלון- מדובר על כמה ס"מ בכל צד שישפיעו על גודל המסגרת מאלומיניום שתבוא במקומו. 

לא חסרות חברות שמייצרות חלונות אלומ', רק לגגל (פלוס בדיקה באתר "מידרג") ולבחור 2-3 להצעות מחיר. 

הייתי נותן להם את המידה שלקחת (פנימית) וגם מידה חיצונית (משקוף למשקוף), ובוחר את ההצעה הטובה ביותר שתשלח נציג למדידה רשמית שלהם לחידוד ההצעה ולהמשך הביצוע.

אם התקציב (ומפתח החלון) מאפשר את זה, שקול הוספת חלון-רשת-יבחושים מאחורי החלונות שיוחלפו בבקשה למחיר. די נוח, וקשה להוסיף אחרי שהכל כבר הותקן...

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני אגיד לך מה התובנות שלי מהמחקר בתחום.

יש 2 יצרני פרופילים מרכזיים:

קליל ואקסטל. לשניהם יש פרופילים במחירים שונים, שניהם ככל הנראה באיכות דומה וטובה.

אקסטל בד״כ זול יותר. קליל נפוץ יותר.

מאוד חשוב ממי אתה מזמין. יותר מהכל.

ככל שהמידה תהיה מדוייקת וההתקנה יותר טובה כך תימנע מבעיות של חדירת מים או רוח.

יש הבדל בזכוכיות. בידודית. אריפלקס וכו׳. זה משמעותי במחיר.

תדאג לציין בהתחלה אם אתה רוצה רשת או לא. מוסיפים לזה עוד מקום במסילה וזה הכי זול ופשוט לביצוע בהתחלה.

צבעים - יש הבדלי מחיר. הכי זול זה לבן.

אלומיניום ושלבים בצבע אחר מייקרים.

תפסני ניילון לשלבים - 

החלק שמחזיק את השלב לתריס יכול להיות מפלסטיק או מניילון.

הניילון הרבה יותר עמיד.

הוא קצת יותר יקר אם קונים לבד.

הוא בדכ הרבה יותר יקר אצל האיש תריסים.

https://palmatmotors.co.il/Catalog.asp?Page=NewShowProd.asp&PRodID=819804

זהו. זה מה שאני יודע. בהצלחה

• אהבתי 3
פורסם

@חולגיהשיפוצניק נתן הערכה לשיפוץ כולל של הדירה. החלונות נעו בין זה של השירותים לבין הויטרינה בסלון. והמחירים היו רק לאומדן כללי, כמו מספר טלפון שמסביר באיזה איזור חיוג אתה נמצא, לא יותר מדוייק.

דרך אגב, מניסיון מר, חפש בעל מקצוע עם המלצות. חשוב מאוד שגם הייצור וגם ההתקנה יהיו מדוייקים, ולא כדאי להתקנצן, כי מדובר במשהו שאמור להחזיק הרבה עשורים.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 21.9.2022 בשעה 09:06, Nakamichi כתב:

אני אגיד לך מה התובנות שלי מהמחקר בתחום.

יש 2 יצרני פרופילים מרכזיים:

קליל ואקסטל. לשניהם יש פרופילים במחירים שונים, שניהם ככל הנראה באיכות דומה וטובה.

אקסטל בד״כ זול יותר. קליל נפוץ יותר.

מאוד חשוב ממי אתה מזמין. יותר מהכל.

ככל שהמידה תהיה מדוייקת וההתקנה יותר טובה כך תימנע מבעיות של חדירת מים או רוח.

יש הבדל בזכוכיות. בידודית. אריפלקס וכו׳. זה משמעותי במחיר.

תדאג לציין בהתחלה אם אתה רוצה רשת או לא. מוסיפים לזה עוד מקום במסילה וזה הכי זול ופשוט לביצוע בהתחלה.

צבעים - יש הבדלי מחיר. הכי זול זה לבן.

אלומיניום ושלבים בצבע אחר מייקרים.

תפסני ניילון לשלבים - 

החלק שמחזיק את השלב לתריס יכול להיות מפלסטיק או מניילון.

הניילון הרבה יותר עמיד.

הוא קצת יותר יקר אם קונים לבד.

הוא בדכ הרבה יותר יקר אצל האיש תריסים.

https://palmatmotors.co.il/Catalog.asp?Page=NewShowProd.asp&PRodID=819804

זהו. זה מה שאני יודע. בהצלחה

מוסיף על זה - תגדיר את הצד שאתה הולך לפתוח במרבית הזמן, ושהרשת תתאים לצד הזה.

בסוף זה לא מדע מדוייק של מילימטרים, אם הרשת מתוכננת לצד אחד היא לא 100% תתארים לצד השני.

פורסם

נעשה קצת סדר:

א. נקודת המוצא של הפוסט היא, שמחיר אלומיניום הוא (בסופו של דבר) בהתאם למשקל.

פרופילים דקים ופשוטים שוקלים פחות=עולים פחות.

מכאן שהמחיר הוא בהתאם לסוג הפתיחה (הזזה כע"כ, קיפ, דריי-קיפ, הרם-הזז וכו'), לרמת הבידוד התרמי והאקוסטי של הפרופיל, ולמידות הפתח הדרוש (שיצריך פרופיל מאסיבי יותר מבחינת עובי דופן ומורכבות הפרופילציה ככל שהמםתח גדול יותר).

אם ניקח לצורך הדגמה חלון הזזה מהסדרות של קליל, אז אפשר להתחיל בפרופיל הבסיסי (1700) שיעלה 800-1000 ש"ח למ"ר, לעבור דרך ה-7000 וה-9000 ב-1200-1600 ש"ח למ"ר, ולסיים בסדרות היקרה (אופיס 2200) ב-3000 ש' למ"ר.

דריי קיפ יקר משמעותית מקיפ (יותר פרופילציה לצורך אפשרות הפתיחה הנוספת) .

ב. צבע לבן כבר 15 שנה לא זול יותר משאר הצבעים.

ג. לצורך התקנת חלונות אלומיניום, מודדים את פתח הבניה. היום מתקינים משקופים עיוורים ממתכת בזמן הבניה, מה שמאפשר דיוק ואטימות מעולים. כשיפרקו חלונות עץ לא יהיה משקוף עיוור כנ"ל , מה שיצריך מתקין מקצוען כדי להשיג אטימות טובה. 

רק לידע כללי - אתה צריך למדוד מאמצע הלבשה לאמצע הלבשה.

אבל אתה לא מודד. רק המתקין ימדוד, וכך הוא גם יהיה אחראי שהכל יתאים אחר כך.

אף מתקין רציני לא יסמוך על מדידה שלך ממילא.

ד. לעניין תריסים: (שוב, אלומיניום-משקל וכו'). יש שלב מאסיבי מאלומניום משוך (באקסטרוזיה, ממש כמו הפרופיל של החלון) והוא משמעותית חזק יותר (קצת נגד פריצות, וגם מחזיק מפתחים גדולים).

"תריס אור" האופנתי היום הוא שלב משוך.

האופציה השניה היא "שלב מוקצף", (משווק כמבודד תרמי, שזה קשקוש, אבל נניח לזה). זה מעטה אלומיניום דק מאד שעוטף פולאוריטן מוקצף. זול משמעותית. חלש משמעותית. יכול להחזיק מפתח של גג 350/210

ה. הכנות חשמל לתריסים חשמליים - קו אפס והארקה מנק' ביקורת לארגז התריס+פאזה מנק' למיקום המפסק+2X פאזה חוזרת מנק' מפסק לארגז תריס.

אפס בנק' מפסק אם רוצים מפסקים חכמים.

• אהבתי 5

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 3 שעות, natco כתב:

(הזזה כע"כ, קיפ, דריי-קיפ, הרם-הזז וכו')

למה להזיז את הכעך, מה קשור לקיפי, ולרוב צריך להרים משהו כדי להזיז אותו?

לא הבנתי כלום... יש תרגום בבקשה?

• אהבתי 1

פורסם

כע"כ = כנף על כנף חלון נגרר סטנדרטי והכי נפוץ שיש.

קיפ = חלון שנפתח בזווית בחלקו העליון, כשהצירים בחלק התחתון. נפוץ באמבטיות/חדרי שירותים.

דריי-קיפ = אותו דבר, אבל נפתח בנוסף גם על ציר צידי, כמו דלת. 

הרם-הזז (HEBE-SHEIBE) זו טכנולוגיה מאד מתקדמת של חלונות הזזה (משמש בעיקר דלתות ענקיות, האמת) . מאפשר מפתחים ענקיים בגובה של 3.5-4 מטר, וברוחבים של 3 מטר ויותר. 

כל כנף כזו שוקלת כמובן המון (לפעמים עד 400 קילו, מגבלת הסדרה), כך שגלגלים רגילים יקרסו תחת המשקל, מה גם שיהיה קשה לגרור כזה משקל. אז המערכת הזו כוללת חתיכת עגלה בתחתית, כך בסיבוב הידית מתרוממת מערכת של גלגלים חזקים וגדולים, הכנף כולה מתרוממת (הרם) ונוסעת (הזז) בקלות מדהימה.

• אהבתי 4

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תודה רבה, למדתי משהו חדש היום. מעריך את התשובה!

• תוכן חדש...