Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 33 דקות, Derish כתב:

לא משהו שכל מסעדה קטנה יכולה להרשות לעצמה

תקרא את האותיות הקטנות.

הם השתמשו בפלטפורמת white label כדי להשיק את השירות.

זה דיי נפוץ וגם שירות שהרבה חברות נותנות.

השאלה היא טיב המשלוחים והעלות (אם הם מעסיקים שליחים בעצמם)

במאמר מוסגר לדורדאש יש מוצר דומה ובכלליות החברות יכולות לבחור איך הן עובדות איתנו (לדוגמא רק שליחות כמו שצוין בכתבה על Wolt drive. כי לא משתלם להחזיק צי משלוחים כל הזמן לדוגמא)

האמת יש פה בערך אפס חדשות.

חברה שמתחרה בחלק מהמוצר של וולט 🤷‍♂️ וכנראה ימשיך להשתמש בשירות משלוחים שלהם.

מהכירות עם השוק (כאמור אני עובד בדורדאש, אבל עם 0 קשר לוולט) אני אתפלא אם זה לא הפרש שנאכל על ידי החברה / כספי משקיעים - כי וולט עובדים במספרים די סטנדרטים / זולים יחסית

לשוק (שהיו זולים ממה שהיה בשוק לפני שהיא נכנסה לישראל לזיכרוני) ועולים פחות לרוב מלהחזיק מערך שירות ומשלוחים עצמאי

If living is for learning

Then dying is forgetting

• שנה מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

מאמר טוב, תודה על השיתוף.

וריאציה מס' 2843 לגלגול הוותיק של:

1. איתור וואקום

2. כבישת שוק בהפסד

3. מחיקת המתחרים

4. החזר השקעה מסעיף 2 על ידי העלאת תעריפים

מה שיפה בסיפור הזה הוא שאו-טו-טו יווצר ואקום חדש שאליו יכנסו שחקנים חדשים. 

אני אמנם לא משתמש בוולט, אבל עלייתו של סעיף 4 כמעט בכל תחום שהוא בשנתיים האחרונות הציתה תהליך פשוט (ורצוי!) שבו כמשפחה אנחנו מתחילים לסנן את עשרות השירותים שצרכנו עד כה בפרוטות, ומחליטים מה *באמת* חשוב.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 6

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נכון, אבל מצד שני פתאום אנחנו מוצאים את עצמנו עם חמישה מנויים לשירותי סטרימינג שונים בשביל כמה סדרות ספציפיות שיש בכל אחת מהן, מה שלמעשה מחזיר אותנו למודל חבילות הכבלים של שנות התשעים.

בנסיבות כאלה, פתאום קודי וכל השיט הפירטי הזה שחשבנו שהשארנו מאחורינו מתחיל להיראות מאד מפתה - ולו רק בגלל ששם הכל נמצא בממשק אחד מרכזי ולא צריך לחפש את התוכניות החביבות עלינו על פני חמש אפליקציות שונות. מעניין מתי מישהו (כמו חברת כבלים) ירים את הכפפה ויציג מנוי מאוחד שמשלם תמלוגים לכל שאר השירותים והאולפנים תו"כ שיפור חוויית המשתמש. מודל עסקי שכבר קיים ועובד היטב (מינוס התמלוגים) בשלל מדינות מתפתחות שלא מוטרדות מחקיקה של זכויות יוצרים.

פורסם
לפני שעה, Derish כתב:

מעניין מתי מישהו (כמו חברת כבלים) ירים את הכפפה ויציג מנוי מאוחד שמשלם תמלוגים לכל שאר השירותים והאולפנים תו"כ שיפור חוויית המשתמש. מודל עסקי שכבר קיים ועובד היטב (מינוס התמלוגים) בשלל מדינות מתפתחות שלא מוטרדות מחקיקה של זכויות יוצרים.

יש מודל כזה בארה״ב - קוראים לזה tv everywhere והוא חרא :) 

הוא מעפן טכנולוגית (כי החברות האלו לא משקיעות עד הסוף בסטרימינג - כי הן עסוקות לתחזק את התשתית הפיזית שזה הביזנס הראשי שלהם) - זה מתבטא גם באיכות האפליקציות והממשק וגם באיכות הסטרימינג.

הוא מעפן מבחינת תוכן (כי הרבה מהחברות סטרימינג ידרשו מנוי נוסף או תשלום נוסף לספקית כבלים - שמבחינתה זה ערוצי פרימיום ועוד רמת תשלום שהם שמחים לקחת)

והוא מעפן כי שני הצדדים מנסים בכוח להוציא עוד כסף מהלקוחות כדי שלשני הצדדים יהיה מתח רווחים על ידי זה שמה שלא בתשלום נוסף -> אתה חוזר למודל הפרסומות.

העלות הכוללת של זה בפועל דיי זהה לאם אני עושה מנוי לכל אחד מהשירותי סטרימינג בנפרד - ואני מקבל עוד המון תוכן זבל שאני לא צופה בו - אבל רמת השירות מזעזעת. (אם טכנית ואם שירות בפועל).

לגוגל יש מוצר דומה (גוגל טיוי) וגם הוא לגמרי חצי כח (הוא יותר מוצלח טכנולוגית אבל לא בטופ - ועולה כמו מנוי כבלים).

לחברות תוכן מן הסתם יש הרבה יותר אינסטיב לפתח בעצמן שירות טוב (שהן יכולות למכור בכל העולם ולא להתעסק עם מודלים כאלו שהם מקומיים משמעותית) , להיות הבעלים של הקשר עם הלקוח ולתת חוויה יותר יחודית. אז בפועל האפליקציות הבודדות עדיפות.

בקיצור - אל תחשוב שמודל כזה לא נוסה וחף מפתרונות (גם ללקוח שרוצה לשלם).

היתרון העיקרי שלו זה גישה קצת יותר קלה לספורט שהוא לא תחת מנוי נוסף (סוג של כמו בישראל).

זה לא היחיד - יש כמה וריאציות שלו.

מה שכן - באקו סיסטם של אפל - המערכת הפעלה מציעה את המעקב צפיה דרך האפליקציות tv אל אפל - אז אם משתמשים בה כראוי היא יכולה לעקוב בצורה דיי גורפת אחרי מה שאתה רואה + מתי שיוצאים פרקים חדשים. (בכלל - נכון שיחסית לסטרימרים סינים מבוססי אנדרואיד הוא ״יקר״ אבל זה מכשיר מעולה - גם למי שאין מכשירי אפל אחרים - למי שרוצה סטרימינג , עולם אפליקציות בוגר מאוד ואיכות תמונה וסאונד + כח עיבוד שאוכלים בריבוע סטרימרים פי כמה יותר יקרים. וזו מסוג הקניות שעושים פעם אחת - סביב ה150 דולר ואז לא צריך לגעת 4-5 שנים של שקט לפחות ויש לי אפל טיויז בבית שגם יותר ישנים מזה)

• מעניין 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 23.1.2025 בשעה 22:10, hans כתב:

יכול להיות. גם יכול להיות שזה יעשה טוב לכולם (ידייק את השירות\מוצר).

...וזה גם בסדר גמור אם חברה מסויימת מוותרת על X מהשירות שהציעה עד כה - ומתמקדת ב Y יותר איכותי. X = שירות שליחויות מזדמן למי שרוצה להזמין חלב\שווארמה\וכו' פעם באף פעם. Y = לקוחות קבועים שמחפשים שירות טוב.

בתאריך 24.1.2025 בשעה 05:57, Derish כתב:

נכון, אבל מצד שני פתאום אנחנו מוצאים את עצמנו עם חמישה מנויים לשירותי סטרימינג שונים בשביל כמה סדרות ספציפיות שיש בכל אחת מהן, מה שלמעשה מחזיר אותנו למודל חבילות הכבלים של שנות התשעים.

רצינו, כמעט כולנו, להיפטר מהמודל של "כל הביצים בסל אחד" ושיהיו מתחרים נוספים שאפשר להגר אליהם. 

היתרון היום הוא שיש לך מתחרים ואתה יכול להגר אליהם בלחיצת כפתור (אתה כבר מבוסס אפליקציה ולא ממיר\סטרימר\צלחת\כבל).

יתרון נוסף הוא שיש לך אפשרות הגירה גם ברמת התשתית, אתה לא "כבול" רק לחוט נחושת אחד או כבל RG59 אחד, יש לך מתחרים על סיבים אופטיים שלכל חברה יש את התשתית שלה, כך שאם נתקלת בבעיה בחברה X אתה יכול לעבור לחברה Y ועדיין לקבל איכות טובה של תשתית מבלי להתפשר - והמחירים היום נגישים לגמרי ביחס לתמורה (בעבר שילמנו הרבה יותר וקיבלנו הרבה פחות).

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 24.1.2025 בשעה 05:57, Derish כתב:

נכון, אבל מצד שני פתאום אנחנו מוצאים את עצמנו עם חמישה מנויים לשירותי סטרימינג שונים בשביל כמה סדרות ספציפיות שיש בכל אחת מהן, מה שלמעשה מחזיר אותנו למודל חבילות הכבלים של שנות התשעים

אנחנו כבר לא בתקופה שבה כולם מדברים על אותה סדרה יותר מדי.

תעשו נטפליקס, תחרשו חודשיים שלוש, תבטלו ותעברו לאמאזון, וכך הלאה.  

גם ככה לא רואים כמה סדרות במקביל.

וזה קל לעבור.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

בדיוק. הסדרות לא יורדות מהסטרימינג אחרי שהן נגמרות. תמיד אפשר לבטל ולעשות מנוי אחר, זה לא כמו חיבור להוט/יס/בזק שעושים לך את המוות בהתנתקות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 23.1.2025 בשעה 21:10, hans כתב:

וריאציה מס' 2843 לגלגול הוותיק של:

1. איתור וואקום

2. כבישת שוק בהפסד

3. מחיקת המתחרים

4. החזר השקעה מסעיף 2 על ידי העלאת תעריפים

למרות שאני לא צופה בחדשות מישראל, האלגוריתם של פייסבוק זיהה כנראה את העניין שלי בחברה ולכן שתל אצלי בפיד את הכתבה הבאה: https://www.facebook.com/reel/2878417915686191

רבע שעה של וידאו ו'עדויות מרגשות' כדי לחזור על מה שהאנס ועוד כמה חברי פורום תיארו במדוייק במספר שורות 🙂. כרגיל בטלוויזיה, הכתבה שטחית וילדותית למדי, אבל דווקא מהתגובות אליה עולות כמה שאלות מעניינות. למשל: 

• אם וולט כאלה ממזרים חסרי כבוד והמתחרים נקיי כפיים/זולים יותר/נותנים שירות טוב יותר - מדוע אין אליהם נהירה המונית של הקליינטים?
  • אם הלקוחות בוחרים להישאר עם הספק הלא-שירותי/עושק אלמנות במקום לקבל שירות איכותי יותר בזול יותר מהמתחרים - למה זה מפריע לנו? שיסבלו.
  • אם בעלי המסעדות המסכנים נסחטים ע"י האפליקציה ונאלצים לשלם 27% מסך ההזמנה לוולט - מה מונע מהם להציע ללקוחות איסוף עצמי מוזל או תמריץ כלכלי אחר?
  • כשקוראים לוולט מונופול ומלינים על שליטתם בשוק - האם מדברים על ת"א/חיפה/ירושלים או על אופקים/יקנעם/רעננה? האם בכל המקומות האלה יש מתחרים ראויים שוולט רומסת? 
  • וכו'...

בקיצור, כולם בוכים שדופקים אותם אבל גם לא רוצים לוותר על הנוחות או על ההכנסות הנוספות שהמצב הנוכחי מייצר, לכן לא מממשים את הזכות שלהם להצביע עם הרגליים. הטבע האנושי במיטבו. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני 7 שעות, Derish כתב:
  • אם וולט כאלה ממזרים חסרי כבוד והמתחרים נקיי כפיים/זולים יותר/נותנים שירות טוב יותר - מדוע אין אליהם נהירה המונית של הקליינטים?

BIAS של "זכות ראשונים". לרוב מי שמגיע ראשון, "נתקע". להרבה זמן. גם אם יש לו מתחרים טובים יותר. 

לפני 7 שעות, Derish כתב:
  • אם הלקוחות בוחרים להישאר עם הספק הלא-שירותי/עושק אלמנות במקום לקבל שירות איכותי יותר בזול יותר מהמתחרים - למה זה מפריע לנו? שיסבלו.

אין לי תשובה לזה. כל אחד בוחר מה שמתאים לו. חלק פשוט לא מודעים אפילו שיש מתחרים (כולם שמעו על וולט. בודדים שמעו על החברה הנוספת שאני רואה בחיפה שאני אפילו לא זוכר את השם שלה, תיק אדום עם מעין גלגל ולהבות? משהו? שהתחילו לצוץ).

לפני 7 שעות, Derish כתב:
  • אם בעלי המסעדות המסכנים נסחטים ע"י האפליקציה ונאלצים לשלם 27% מסך ההזמנה לוולט - מה מונע מהם להציע ללקוחות איסוף עצמי מוזל או תמריץ כלכלי אחר?

מונע? איסוף עצמי שריר וקיים. קח למשל את דומינוס- יש להם מבצעי יום א' קבועים (נבלות, זה ייבוא של המבצע מחו"ל ששם יום א' זה השבת, יום של שיא בהזמנות. אצלנו זה כנראה היום הכי חלש- נעזוב את זה) במחיר סביר לגמרי, באיסוף עצמי. 

יש להם אפשרות לאיסוף עצמי שאינו כולל דמי משלוח. 

והם לא היחידים. 

*לא יודע אם הם משתמשים בוולט או בקטנועים שלהם, בכנות. 

המצב שהתקבע היום, מי שאין לו אפשרות משלוחה בוולט פשוט מפסיד הרבה לקוחות. הנוחות של הלקוח גורמת לו לרצות לשלם עוד קצת, וגם בעלי העסקים צריכים לספוג (דהיינו לגלגל את זה הלאה ללקוח הסופי) ולעבוד עם זה. 

לפני 7 שעות, Derish כתב:
  • כשקוראים לוולט מונופול ומלינים על שליטתם בשוק - האם מדברים על ת"א/חיפה/ירושלים או על אופקים/יקנעם/רעננה? האם בכל המקומות האלה יש מתחרים ראויים שוולט רומסת? 

נרד לרגע מחיפה, שם ראש העיר החליט להכריז מלחמה על וולט (בהצלחה לו, ה[כינוי חיבה] יודע רק לדבר). אבל כן, על כל 20 קטנועי וולט אני רואה רק מתחרה אחד (ההוא האדום שציינתי קודם). 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אנשים שוכחים שוולט לא מציע לעסקים רק שירות משלוחים. היא נותנת להם תשתית שלמה של קבלת וניהול הזמנות, והעסק עובד טוב.

בזמן שהעסק משלם להם אחוזים, הוא גם חוסך על תקורות אחרות של נדל"ן ומלצרות.

כלקוח אין ספק שהשירות של וולט הוא מעולה.

התחילה התנחלות ספונטנית במרפסת של החבר'ה?

תוך חצי שעה יש אלכוהול ופיצוחים בדלת + סיגריות + מתנה ליומולדת כיתה מחר, ששכחת לקנות.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 1 דקה, falou כתב:

אנשים שוכחים שוולט לא מציע לעסקים רק שירות משלוחים. היא נותנת להם תשתית שלמה של קבלת וניהול הזמנות,

שוכחים? אנשים לא ידעו את זה בכלל! :lol:

חידשת לי פה. זו בהחלט נקודה חזקה.

פורסם

א- כן, שנפתח ב-2022.

ב-הזיכרון שלי כבר לא מה שהיה. יש סיבה למה החתימה שלי נראית ככה :lol:

ג- כשמגיע, מגיע. פאלו צודק, מתברר, ואכן אנשים [גם ברווזים] שוכחים :rofl:.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, ברווז כתב:

BIAS של "זכות ראשונים". לרוב מי שמגיע ראשון, "נתקע"

הם לא היו ראשונים. היו שירותים דומים קיימים בארץ לפני, שלא הצליחו להתרומם (״משלוחה״, תן ביס).

מהתנסות של כמה שנים עם תןביס, כשמאחורי כביכול עומד מעסיק עם יותר כח מלקוח בודד, אוכל לומר שהשירות שלהם, לפחות כלפי המזמינים, היה גרוע. מהירות התגובה שלהם לטיפול בבעיה היה מתחת לכל ביקורת, הפתרונות שהציעו השאירו אותך רעב ותחושת תסכול.

זה לא שאין תקלות בוולט, אבל הם עונים מהר יחסית, גם בשעות העומס, מציעים פיצוי סביר. כן, יש תקלות. בעסק לוגיסטי כזה גדול, עם לחץ גדול בשעות מסויימות, זה צפוי. ועדיין, לרוב האוכל מגיע תוך פרק זמן סביר, ארוז כמו שצריך, עם שליח שאם הוא לא אדיב, לפחות יעיל.

לפני 6 שעות, ברווז כתב:

קח למשל את דומינוס

האיסוף העצמיל לא פותר לך את בעיה מערך ההזמנות והניהול. זו רשת גדולה, שיכולה להרשות לעצמה הקמה ותחזוקת אתר טוב. פחות רלוונטי למסעדה קטנה.

לפני 6 שעות, ברווז כתב:

הנוחות של הלקוח

מה לעשות, זה מה שקובע. אם אתה מוכר סושי סביר במחיר סביר, אבל לא שמעתי עליך, ואם כן שמעתי אצטרך לחפש את הטלפון שלך, ולחכות שיענו, ולהעביר הזמנה טלפונית ואשראי למוכר בן 16, אז כנראה שלא תראה ממני שקל. כי כשבא לי סושי, אני אכנס לוולט, אבחר מסעדה לפי המלצות ומחיר, אזמין בקלות ואקבל את הסושי טרי הביתה.

בדיוק כמו שהרוב הולכים לקניון ופחות מסתובבים בדיזינגוף לחפש חולצה לעבודה.

זה אומר שכולם נראים אותו דבר, ומשלמים יותר. אבל הם מוכנים לשלם יותר בשביל מזגן, ולא אכפת להם להראות כמו כולם, כי החולצה סבירה ולא נקרעת אחרי 3 כביסות. והם בסדר עם לפספס הזדמנות ךלקנות חולצה מיוחדת, עם בד נעים במיוחד, בדוגמה שאין לאף אחד אחר.

דרך אגב, ניסיתי לפני כשנה לבדוק שוב את המתחרים. הם לא עומדים בציפיות. אתרים לא ידידותיים, שירות לקוחות ישראלי ממוצע במקרה הטוב. אז שלא יבכו. עקפו אותם בסיבוב, אז או שיתישרו, או שיפסידו.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • תוכן חדש...