Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איך אתה מצמיד חניה לדירה? מה קורה אם מישהו קונה 2 חניות ואחד אחר מעדיף לקנות דירה בלי חניה? במידה ויש לדירה 2 חניות "טורקיות", איך אתה מתקין עמדות לשתיהן? 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

בחניה טורקית אין בעיה, כי ניתן להתקין עמדה אחת עם כבל הטענה 7 מטר, או עמוד הטענה בין החניות בצד.

אם אתה "לוקח" חניה של קומה מעליך אין בעיה, כי ניתן לנתק את הכבילה מהארון שלו להריץ אותה אחורה עד הפיר בקומה שלך ואז קדימה לארון הדירתי שלך. דירה של קומה תחתונה יותר בעייתי, כי צריך להריץ כבילה חדשה. כמובן שבבניין חדש ניתן להכין את הכל מראש בהתאם לחניות והשיוכים. גם כך כבילה נעשית לקראת הסוף ולצנרת זה לא משנה.

הבעיה העיקרית היא בחניות עם מכפילים. היום בעלי רכב חשמלי נתונים לחסדם של הקבלנים ומפעילי המכפיל. חיוב חוקי יחייב לתת את זה מראש והחלפת החיבור בצד של הדירה הרבה יותר קל.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם
לפני 4 שעות, Uri-G כתב:

הבעיה העיקרית היא בחניות עם מכפילים. היום בעלי רכב חשמלי נתונים לחסדם של הקבלנים ומפעילי המכפיל

אשמח להבין את הבעיה ביתר פרוט.

רכשתי דירה עם מכפיל (שני המקומות שלי), אין הכנה לעמדת טעינה.

חשבתי שיש יתרון בחניה עם מכפיל, כי כבר יש חיווט שמגיע עד החניה.

החשמל לכל המכפילים הוא מהלוח המשותף.

פורסם (נערך)

הבעיה שעמדת הטעינה צריכה להיות על המכפיל כאשר התנועה של המכפיל לא פוגעת בכבלים. לרוב המכפילים המודרנים, יש מנגנונים מותאמים לזה, אבל מאחר ורק מפעיל המכפיל יכול להתקין ולאשר דבר כזה הם רוצים על זה הרבה כסף(שמעתי גם על סכומים עם 5 ספרות) ואין כמעט דרך לעקוף את זה , חוץ מאילתור שלא כל ועד יסכים לו. אם שתי החניות במכפיל שלך זה יכול להיות פחות בעייתי אם יש לך קיר פנוי לעמדה כי אתה שולט בכל המכפיל(המכפיל יהיה נעול בזמן ההטענה). בכל מקרה תצטרך כבילה נוספת להטענה, כך שגם אם יש חשמל למכפיל, לא בטוח שיהיה אפשר להעביר עוד כבל באותה צנרת(סביר להניח שלא).

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 10 שעות, Uri-G כתב:

הטענת רכב חשמלי שקולה להפעלת כיריים חשמליות, כך שכל עוד חברת החשמל לא מגבילה אנשים לעבור לכיריים חשמליות, הגבלת עמדות לא הגיונית שכן לפחות רכבים חשמליים לא ניטענים בשעות העומס. שכונה שתשתיית החשמל שלה כל כך רעועות תחווה גם כך הפסקות חשמל חוזרות ונישנות, בלי שום קשר לרכב חשמלי ועל זה אפשר לתבוע את חברת חשמל עד שיתקנו את התשתיות.

הסיפור של בית קרקע לא הגיוני. אדם בבית קרקע שמחבר לארון החשמל הביתי לא צריך אישור מחברת חשמל או ליידע את חברת חשמל.

השוואת טעינת רכב חשמלי לכיריים חשמליות, קצת לא לעניין. צריכת החשמל של כלי רכב נטען היא קצת, אבל באמת קצת יותר גבוהה. וביום שבו למרביתנו יהיו כלי רכב חשמליים, תתפלא לראות שדווקא שעות האין עומס הופכות לשעות העומס וזה במקרה הטוב, ולא בזה שבו נצטרך לעבור למניפות במקום מזגנים ולבישול על פתיליות במקום תנורים.

פורסם

היא אולי יותר ארוכה אבל לא גבוהה בהרבה והרבה יותר מתוכננת ונשלטת מבחינת זמנים ועוצמה. כיריים חשמליות צורכות עד 9  kw , עמדת טעינה עד 11kw. ולילות לא יהפכו לעמוסים כי אלה לא שעות פעילות ולכן צריכת החשמל פחותה בטבעי ועל זה נוסיף... ש 50 קמ נסיעה היא שעת טעינה בודדת בסה"כ וכו' וכו' וכו'

פורסם
לפני 9 דקות, רועי5 כתב:

השוואת טעינת רכב חשמלי לכיריים חשמליות, קצת לא לעניין. צריכת החשמל של כלי רכב נטען היא קצת, אבל באמת קצת יותר גבוהה. וביום שבו למרביתנו יהיו כלי רכב חשמליים, תתפלא לראות שדווקא שעות האין עומס הופכות לשעות העומס וזה במקרה הטוב, ולא בזה שבו נצטרך לעבור למניפות במקום מזגנים ולבישול על פתיליות במקום תנורים.

קודם כל תלוי בהגדרות של המטען. אפשר להגדיר גם 6A שזה 1.2KW - הספק של קומקום בינוני.
התשתיות מתוכננות לספק חשמל לדירות לפי סוג/זרם של המנויים, כך שצריכה עם או בלי רכבים תשאר בגבולות התכן.

פורסם
לפני 10 דקות, Uri-G כתב:

כיריים חשמליות צורכות עד 9  kw , עמדת טעינה עד 11kw.

יש כיריים אינדוקציה של 11kw, ככה שכמו שאתה כותב אין שום הבדל בין זה לעמדת טעינה מבחינת ההספק.

פורסם
לפני 4 שעות, Uri-G כתב:

אם שתי החניות במכפיל שלך זה יכול להיות פחות בעייתי אם יש לך קיר פנוי לעמדה

החניה שלי ממוקמת בין שני קירות, והתקן מחייב 3 מטר ביניהם.

אם לא יהיה ניתן להתקין על הקיר ממול (הרחוק), אני מקווה שיהיה ניתן יהיה להתקין על אחד מהקירות הצדדיים, בהתאם לצד הרכב בו יהיה השקע.

ושוב, נראה איך מתמרנים בין השכנים (24 דיירים) את נושא חלוקת העומסים וענייני התשלום.

עוד חזון למועד...

• רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 11.9.2022 בשעה 10:53, Boltik כתב:

אז אם קל לשדרג (וזה לא) ולקבלנים יש אינטרס לתכנן אקסטרה (ואין להם), אז התקנה מיותרת. לא?

קל יחסית לא שווה קל.
קל יחסית לשדרג תשתית קיימת מאשר לבצע תשתית חדשה.
לקבלנים יש אינטרס למכור דירות במחיר גבוה יותר ועל עמדת טעינה בחניון אפשר לבקש הרבה יותר תוספת לדירה מעלות התקנת העמדה בפועל.

התקנות לגמרי במקום, כי הן מבטיחות איזשהו מינימום כבר עכשיו כשהשוק עוד לא דורש את זה.
ב2040 אני לא מאמין שיקום בניין שלא יהיו בו 80% חניות 'מחושמלות' לפחות.
אל תשכחו שרובה המוחלט של הארץ מלא בבניינים משנות ה70 וה80 שנבנו בסטנדרט הכי נמוך שאפשר מחול ים לא מסונן ונייר עיתון. וכמות הבנייה החדשה, גם עכשיו בשיא היא פרומיל ממה שיש, כ40,000 דירות בשנה, מה שאומר - בממוצע כ55,000 חניות חדשות.
אם מתוכן יבנו 20% (כלומר 11,000 חניות חשמליות - יחד עם כמו החניות החשמליות שיותקנו בבתים קיימים, זה סביר. 
לא אופטימלי - אבל סביר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני שעתיים, shellcase כתב:

התקנות לגמרי במקום, כי הן מבטיחות איזשהו מינימום כבר עכשיו כשהשוק עוד לא דורש את זה.

בדיוק. משמח לראות שיש אצלנו חשיבה לטווח ארוך ולא רק נקיטת צעדים שכבר מאוחר מידי.

צעדים כאלה ונוספים יעמיד את ישראל במקום מצוין שאחוז החשמליות ינסוק.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

למי שחושש ממחוסר בחשמל בלילה...

צריכת חשמל כעת, מגהוואט

9,280

רזרבת החשמל כעת, מגהוואט

3,187

עומס בשיא, מגהוואט

12,189

רזרבת החשמל בשיא, מגהוואט

2,446

שעת השיא הצפוייה

14:59

נכונות הנתונים: 14/09/2022 00:10:38

https://www.noga-iso.co.il/

עריכה אחרונה על ידי shake
פורסם
לפני 19 שעות, shake כתב:

למי שחושש ממחוסר בחשמל בלילה...

צריכת חשמל כעת, מגהוואט

9,280

רזרבת החשמל כעת, מגהוואט

3,187

עומס בשיא, מגהוואט

12,189

רזרבת החשמל בשיא, מגהוואט

2,446

שעת השיא הצפוייה

14:59

נכונות הנתונים: 14/09/2022 00:10:38

https://www.noga-iso.co.il/

נקודה נכונה. רזרבות החשמל בישראל גבוהות יחסית למדינות ה-OECD ומאפשרות לנו מעבר חלק לרכבים חשמליים.

כעת נותר להעלות את אחוז החשמל שמיוצר מאנרגיות מתחדשות, אבל זה כבר דיון אחר 😁

פורסם
בתאריך 9.9.2022 בשעה 08:48, viper83 כתב:

בתור מי שנמצא בתחום התכנון החשמלי, אני אסביר:

לצורך חישוב ההספק לבניין צריך לחשב את כל ההספקים של כל הצרכנים של הבניין, דירות, עסקים, חשמל ציבורי, תאורת חניון, משאבות מים, יש עוד ועכשיו גם עמדות טעינה לרכב.

עם תיקחו את כל ההספק ללא שום הורדות או שקלול, לא יהיה סבירות לזה, לכן מקובל לעשות מקדמים של 0.7 או 0.8 למערכות שונות. 

בקשר לטעינת רכבים לדוגמה אם יש בבניין 130 דירות מדובר על 78 קילו-וואט(מינימום) בכל רגע נתון ז"א בערך 7 מכוניות בטעינה של 11 קילו-וואט, מצב זה הוא קיצוני מאוד ואפילו עם נגדיל יותר עדיין יהיה צורך במערכת ניהול טעינה. עם ניקח את אותם 130 חניות ונספק 11 קיל-וואט לכולם נצטרך 1430 קילו-וואט שזה כפול הספק שפעם סיפקו לבניניים.

מצטער שחפרתי, רק אומר שיש התקדמות לכיוון הנכון בעניין הטעינה בכל ה המקומות גם עמדות טעינה ציבוריות ופרטיות במתחמים וברחבי ערים.

אני מתלבש על השרשור לטובת שאלה בנושא:

רכשתי דירה בבניין שנמצא כבר בבניה, התקנות החדשות לא רלוונטיות, אבל יש לי התחייבות חוזית שאני מקבל הכנה לטעינה של רכב חשמלי מהלוח שלי בלי קשר לשאר הדיירים.

מן הסתם מהנדס החשמל יבצע את זה כשינוי - השאלה היא מה אני צריך לבקש ממנו / למה אני צריך לשים לב. אני לא מבין כלום בהספקים וחישובים, כן יודע להגיד שיש שם 3 חניות צמודות, ומן הסתם בשנים הקרובות נטען שם 2 רכבים.

תודה מראש

• תוכן חדש...