Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גרור לגרירת רכבים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יודע אים ניתי להשיג גרור כזה לגרירת רכבים בארץ?

(תודה ל bender על התמונות).

Picture 001.jpg

Picture 002.jpg

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

תבדוק אצל יצרני הנגררים. אני חושב, שראיתי כזה דבר פעם-פעמיים בארץ, אך בכל מיקרה - אתה צריך רכב בהתאם, כדי שתוכל לגרור משהו איתו, מבחינה חוקית - לפחות מסחרית גדולה! לא כל דבר רשאי לגרור רכב אחר, גם עם הניגרר!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
אך בכל מיקרה - אתה צריך רכב בהתאם, כדי שתוכל לגרור משהו איתו, מבחינה חוקית - לפחות מסחרית גדולה! לא כל דבר רשאי לגרור רכב אחר, גם עם הניגרר!

ע"פ החוק רק רכב משא (מסחרי או טנדר בשפת העם) רשאי לגרור עד קרוב ל 49.8% ממשקלו.

עכשיו:

כמה פעמים יצא לכם לראות סוזוקי סמוראי גורר עגלה עם טרקטורון או אופנוע ים?

כמה פעמים יצא לכם לראות רכבי פיאט פונטו/אונו או פולו עם ווגרירה רשום ברשיון?

מתוקף תפקידי (בוחן רישוי) אני רואה זאת יום יום.

השאלה שנשאלת היא האם יצטרך בעל הגרור רשיון לגרירת רכב או שלא.

Moshe Azulay

פורסם

השאלה שנשאלת היא האם יצטרך בעל הגרור רשיון לגרירת רכב או שלא.

ע"פ תקנות התעבורה

גרירת רכב תעשה ע"י מוט באורך של 2.5 מטר .

אך תמיד ניתן להוכיח כי משהוא אחר יותר טוב וניתן לקבל עבורו היתר ממשרד הרישוי.

שווה בדיקה

ירון מאיר

פורסם

משה,

בתמונות רואים מתקן שנקרא "דולי". הוא חוקי בארץ רק אם אתה נוהג במכונית גרר. כואב, אבל זה מה יש. ברגע שיש לך גרור מתאים מבחינת המידות והמשקל, וברגע שאתה גורר אותו אם כלי רכב הרשאי לגרור אותו הכל חוקי. אני משתשמ בגרור כזה חוקי לחלוטין, אבל מוגבל מאוד מבחינת משקל כלי הרכב שעל הגרור. רכב המוגדר ברשיונו "פרטי", או מסחרי במשקל כולל עד 2200 ק"ג רשאי לגרור גרור במשקל כולל עד 750 ק"ג ואינו רשאי לגרור רכב מנועי. רכב מסחרי במשקל כולל של 2201 ק"ג ומעלה רשאי לגרור גרור במשקל כולל עד 60% ממשקל הגורר כמצויין ברשיון הרכב, וכן רשאי לגרור רכב מנועי באמצעות מוט גרירה.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

איפה אפשר להשיג מתקן גרירה כמו שלך אורן ועד איזה משקל אפשר לגרור איתו?

ראיתי אותו במודיעין (כשהקוביה של מקובר עליו)

Moshe Azulay

פורסם

ניתן לקנות עגלת גרירה במושב רישפון ליד הרצליה

סוסיתא 10 מבציר 1965.

רום כרמל מבציר 1978.

טנדר סוסיתא 1965.

:-Dטנדר סוסיתא12

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לכל הנהגים של המכוניות ראלי יש עקלות מאושורת אבל הן עולות בערך כ 20K

וצריך לעשות להם טסט וביטוח

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

לאחר הדיון הארוך נפשט את הדברים:

גרירה עם שני גלגלים של הרכב על הכביש כמתואר דורשת רשיון גורר ולכן לא פרקטי לרובנו.

גרירה באמצעות מוט גרירה היא אפשרית אך חייבת נהג מיומן ונהג נוסף ברכב שנגרר.

האפשרות השלישית היא עגלה שכל הרכב עולה עליה, אך בכדי לגרור גרור במשקל הגדול מ-750 ק"ג (רכב) חייבים רשיון משאית ונגרר בהתאם.

שיהיה בהצלחה

מי שנוסע על

ביודיזל

לא משתולל כל פעם שמחירי הדלק משתנים

פורסם
מישהו יודע אים ניתי להשיג גרור כזה לגרירת רכבים בארץ?

(תודה ל bender על התמונות).

משה

לא חוקי(בארץ) יש לי ,בזמנו גררתי את האלפה סוד שלי למרוצים באשקלון ועפולה.

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם

הרבה מידע לא מדוייק..

הנה סקירה שהכנתי לפני כמה זמן בנושא:

http://www.jeepolog.com/jp_forum/viewtopic.php?t=7803

למעשה- ריכזתי את כל המידע מתקנות התעבורה.

בגדול- עם רשיון 02 מותר לגרור גרור במשקל כולל עד 1500 ק"ג (אם יש לך חיפושית ששוקלת 700 ק"ג על גרור שמשקלו העצמי 900 ק"ג- זה מותר)

עם רשיון 03 מותר לגרור גרור שמשקלו הכולל 4000 ק"ג

מעל זה צריך רשיון 04 (סמיטריילר)

גרור מעל משקל מסויים חייב בלמים (בד"כ מסוג PUSH-PULL)

כמובן, המשקלים צריכים להתאים לרכב הגורר. הרכב שלי שוקל 3050 ק"ג, ולכן מותר לו לגרור גרור עם בלמים, שמשקלו הכולל עד 3050 ק"ג, בתנאי שלנהג יש רשיון 03 (ויש לו..)

אסף.

פורסם

ב 10 בינואר 2006, יכנסו לתוקף שינויים רבים בתחום רישוי הרכב והנהגים, כהתאמה לתקן האירופי. אחד מנושאי השינויים הוא נושא משקולות ומגבלות הגרירה. ההגבלה המגוכחת של 500/750 ק"ג תעלם, ובמקומה יביאו הוראות יצרן כלי הרכב. לכן, כדאי להמתין את תקופת הזמן הזאת ולעשות צעדים רק תחת התקינה החדשה.

אורן

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

שאלה יש לי גייפ דיהטסו פרוזה מותקן וו גרירה חוקי וברשיון רכב מצוין משקל גרירה מקסימלי 1150 ק"ג

והגייפ אני חושב שוקל טון וחצי נניח שיש לי נגרר 350 ק"ג לא יכול להיות מצב שאני יוכל לגרר עליו 750 ק"ג????? הגרור יכול להחזיק את המשקל הזה כמו שעגלה נגררת של סמי שוקלת 2.5 טון ויש עליה 15 טון

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם
שאלה יש לי גייפ דיהטסו פרוזה מותקן וו גרירה חוקי וברשיון רכב מצוין משקל גרירה מקסימלי 1150 ק"ג

והגייפ אני חושב שוקל טון וחצי נניח שיש לי נגרר 350 ק"ג לא יכול להיות מצב שאני יוכל לגרר עליו 750 ק"ג????? הגרור יכול להחזיק את המשקל הזה כמו שעגלה נגררת של סמי שוקלת 2.5 טון ויש עליה 15 טון

1150 ק"ג הוא משקל הרכב הגורר עם נהג, ולא מה שמותר לו לגרור. על פי התקינה הנוכחית, כלי רכב זה רשאי לגרור "גרור חפצים" במשקל כולל עד 500 ק"ג ו"גרור לציוד ספורט" במשקל כולל עד 750 ק"ג, וכן אסור לו לעבור את הוראות היצרן במקרה ושל משקל גרירה מורשה נמוך יותר.

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...