Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן. ידוע לי שלהכין אורז\כוסמת וכו' זה לא סיפור.

קורא את ההוראות, מוסיף מים לפי ההמלצה וכל פעם יוצא משהו אחר.

כמו כן, אני משתמש בכירה חשמלית ואין לי ״רגש״ לדבר הזה. לטגן דברים אין בעיה, אבל עם אורז אני לא מסתדר.

מרוב הכשלונות שלי עם אורז, ברוב הפעמים אני מעדיף להכין פסטה או תפו״א כי שם אין הפתעות.

אז התחלתי לנבור באינטרנט.

האופציה הריאלית(200שח):

https://a.co/d/dkOGXr0

האופציות הפחות ריאליות(400+שח): Zojirushi, Toshiba, Panasonic.

מה אומרים, האם המוצר הזה בלוף אחד גדול? ואם לא, האם יש סיבה כדי לקנות אחד מהחברות הטובות?

111111.jpeg

פורסם

המוצר לא בלוף, זה כלי בישול מאוד מאוווודדדד פשוט שיתן לך תוצאות דומות מאוד בכול שימוש.

אני ממש ממש ממליץ.

לי אישית יש כזה שגם כולל סיר לחץ.

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אופציה יותר זולה - סיר בישול אורז במיקרוגל.

https://tupperware.co.il/products/סיר-אורז-גדול-למיקרו

שני כוסות אורז, שלוש כוסות מים, שמן, מלח, תבלינים, 15 דק במיקרוגל, יוצא בין אכיל לטוב כל פעם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שמע, עד לפני 5 שנים הייתי בשלן איום ונורא. חביתה בקושי ידעתי להכין. ואחד הדברים הראשונים שלמדתי להכין זה היה אורז מאיזה מתכון רנדומלי שמצאתי.

כניראה שזה היה מתכון טוב, כי מאז ועד היום אני מכין בצורה מסיימת ותמיד בצורה מאוד עקבית האורז יוצא מבושל ומופרד כמו שצריך. ללא שום פאשלות. 

זה הולך ככה: 

-שם ממש מעט שמן בסיר ושופך אורז בכמות מדודה 

-נותן לו להתבשל קצת על השמן תוך כדי ערבוב

-מוסיף פי 2 מים מהכמות אורז ששמת( שמת 3 כוסות אורז, אז תשים 6 כוסות מים) המים מן הסתם יהיו בגובה מעל האורז. 

- מורידים לאש הכי נמוכה ומכסים.

- מדי פעם אתה בא לבדוק מה עם המים , אם אתה רואה שהאורז כבר ספח מים והמים כבר לא מעל האורז, אתה עושה חור עם כפית במרכז בתוך האורז שיגיע עד לתחתית של הסיר. שם אתה כבר תיראה מים בתחתית.  זה יהיה הסימן שלך לדעת כמה מים יש לך בסיר. 

- מכסה את הסיר וממשיך בבשביל על אש נמוכה. 

- מידי פעם אתה בא לראות מה מצב המים לפי החור שעשית. רואה שיש מים/ממשיך אידוי? מכסה וממשיך בבישול. רואה שאין כבר מים וזה ניראה יבש? מכבה את האש 

- נותן לסיר לעמוד 5 דקות עם מסכה סגור ללא אש. 

- לאחר 5 דקות פותח את המכסה, ושם אותו בצד(סיימת איתו)  ומעין מקפיץ את האורז ונותן לאדים לצאת. סיימו האדים לצאת? מקפיץ עוד פעם משכבה נמוכה יותר של האורז עד שהאדים יפסיקו לצאת. וחוזר על זה שוב. (כשאני עושה את זה, תהליך ההקפצה חוזר על עצמו 3 פעמים, על 3 כוסות של אורז) 

וזהו. קיבלת אורז מוכן, ומופרד. זה אף פעם לא אכזב אותי. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

כן... סיר אורז חשמלי
זה הפתרון. כל המזרח הרחוק משתמש רק בו

יש כלי מדידה, תמיד יוצא בול אותו הדבר ובאפס מאמץ.

תשקיע במותג! איכות היצור עדיפה משמעותית והוא ושורד לנצח.
לנו יש tefal

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני שעה, method כתב:

מה אומרים, האם המוצר הזה בלוף אחד גדול?

האורז הכי טעים שאכלתי היה בסין ובטאיוואן במסעדות "רחוב". על הדלפק מאחורה כמעט תמיד היה rice cooker ממותג עלום שם, אבל נראה שעשה עבודה פגז.

יש לי את הטאפאוור למיקרו (שואדים תייג), מוציא אורז מאוד קונסיסטנטי עם מעט מאוד התעסקות פעם אחר פעם. ממליץ.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 17 דקות, סולל הדרך כתב:

תשקיע במותג! איכות היצור עדיפה משמעותית והוא ושורד לנצח

אפשר לדעת מה ההבדל במותגים?

ההבנה שלי היא שזה גוף חימום עם טרמוסטט. סוג של קומקום בתכלס...

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

מכונות אוטומטיות לבישול אורז זה משהו שמתמשים בו **עשרות** מיליוני אסיאתיים. יפן/סין/קוריאה וכיו"ב.

מעבר לתוצאות שהן תמיד זהות, על הדרך נוצר אורז נטול שומן ועם טעם הרבה יותר עדין. אישית, בדומה למיליוני אסיאתיים, אני כבר לא אוהב אורז מטוגן. תמיד אפשר להטביע בשמן ומלח מאוחר יותר אם מתעקשים.

אפשר להגיע לתוצאות מדויקות בלי מכונה עם שטיפה של אורז והשרייה, זה מה שאני עושה כי אין לי מקום לעוד מכשיר על השיש, אבל זאת התעסקות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעתיים, method כתב:

האופציות הפחות ריאליות(400+שח): Zojirushi, Toshiba, Panasonic.

הרבה מעל 400. Zojirushi מתמקדים בשווקים עם 110V-יפן\ארה"ב ולא מייצאים לאירופה. יש לשם רק ייבוא לא רשמי של 220V מהונג קונג ודומיהם. זה כנראה המצב בשאר המותגים שהזכרת.

פורסם
לפני 14 דקות, David32 כתב:

אפשר לדעת מה ההבדל במותגים?

ההבנה שלי היא שזה גוף חימום עם טרמוסטט. סוג של קומקום בתכלס...

איכות המוצר, זה ההבדל
סוג הפלסטיק, הסיר... בקיצור בשביל 200-300 ש"ח תוספת שלא תזכור אותם עוד שבוע לא שווה לחסוך

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 40 דקות, hans כתב:

מכונות אוטומטיות לבישול אורז זה משהו שמתמשים בו **עשרות** מיליוני אסיאתיים. יפן/סין/קוריאה וכיו"ב.

אתה מתכוון אולי לכיוון מאות מליונים ומעלה (ואני באמת לא מגזים)

מההכרות שלי - כ ל - החברים היפנים , סינים וקוריאנים שלי מחזיקים אחד בבית נקודה.

אז כן - Rice cooker בסיסי או אם רוצים לשדרג instant pot ואז מקבלים גם אחלה סיר לחץ חשמלי מאוד מדויק.

את אשתי לדוגמא אי אפשר לשכנע לא להכין בסיר עם המים ולבדוק וכל האקשן. אותי ? אחרי פעם אחת של כרכור מסביב לסיר הרגיל וויתרתי על התענוג. זורק כוס אורז ותלוי בסוג האורז - בין כוס ל2 של מים - לוחץ על הכפתור ומחכה שזה יצפצף שזה מוכן. יוצא מושלם 100% מהפעמים עם 0 התעסקות.

• רעיון טוב! 3

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

אוקיי, מעולה. תודה לכולם. לפי דעת הרוב צריך לקנות אחד!

אז לשאלה הבאה, איזה לקנות?

אני צריך כמה שיותר קטן. באידיאל 1-2 כוסות. בטוח לא כאלה שמכינים 8 כוסות אורז וכו'...

אשמח להמלצות, או להכוונה על איזה חברות להתמקד ואנסה למצוא בעצמי.

עריכה אחרונה על ידי method
  • תוכן חדש...