Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

פעם אחת נדלקה לי נורה של חוסר דלק. מחשב הרכב מראה כי 53 ק"מ נותרו לי. אני במקרה עובר ליד אחת מתוך 5 תחנות שבהן אני מתדלק  וזו ספציפית הכי נפוצה אצלי. כבר בשלב זה אדגיש, לא עבר קילומטר אחד מאז שנדלקה נורה ועד שעצרתי לתדלק. 

באותו זמן יצא שהייתי על גבול המסגרת אז אמרתי שאתדלק 2-3 ליטרים (שיתנו לי עוד 30-45 ק"מ במינימום). למחרת תכננתי לתדלק עם מזומן. 

מכניס את האשראי, מכניס את הפיה, מפעיל. כעבור קצת יותר מ-3 ליטרים ובערך 22 שקלים עוצר ומחזיר את הפיה. 

מניע את הרכב, מד חוסר הדלק עדיין דולק והק"מ הנותר הוא...53 ק"מ. רגע מה? 

טוב זה בטח מחשב הרכב שלא יכול להיות מדויק בטווח כזה של 3 ליטרים. בטח אני טועה. 

למחרת פול טנק והחלטתי לנסות תחנה אחרת בפעם הבאה שאגיע לנורה. אותו סיפור אלא שהפעם נסעתי 4 ק"מ מנורה ועד תדלוק. מחשב הרכב הראה 49 ק"מ (אני עקבי בסגנון הנסיעה). מתדלק טיפה פחות מפעם קודמת (ממש בול 3 ליטרים). מניע את הרכב, הנורה כבויה ומחשב הרכב מראה 97 ק"מ. פאק. 

מנסה בחודש וחצי האחרונים 3 תחנות נוספות שנקרא להן תחנות 3-5. 

תחנה 3 הגעתי עם טווח של 50 ק"מ אחרי תדלוק של טיפה מעל 3 ליטרים קפץ ל-96 ק"מ. במחשב. 

תחנה 4 הגעתי עם 53, תדלוק של 3 ליטר הקפיץ אותי ל-61 ק"מ בלבד. כמו תחנה 1 מוזר.

תחנה 5 כמו תחנה 3 פחות או יותר פלוס מינוס קמ בודד. נראה תקין. 

הייתי חייב לוודא את העניין וממש בשעה האחרונה, הגעתי שוב לתחנה מספר 1 שבה החל הסיפור. שוב הגעתי עם 53 ק"מ טווח נותר. 

שוב 3 ליטרים וקצת, הפעם בגלל המחירים 25 שקלים. נכנס לרכב, שוב הנורה עדיין דולקת ושוב טווח הנסיעה במחשב הרכב נותר 53 ליטרים. 

אז מה דעתכם? מה אני מפספס? 

האם תחנה 1 רמאים והמונה מתחיל לספור 20-30 שקלים לפני שבכלל יוצא דלק? 

נשמע לי מאוד לא סביר. מצד שני, גם לא סביר שהבעיה במחשב הרכב, שכן בתחנות אחרות הפער היה משמעותי. 

דעתכם? 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לפני שאתה מפתח תסריט לסרט אימה.

קח מיכל של 2 ליטר של נוזל שמשות (יש לו פיה רחבה ונוחה) ולך תתדלק שם עד שהוא מגיע לפול 

זה אמור לצאת לך 2 ליטר (יכול להיות טיפה יותר או פחות. אבל ממש מעט)

תחזור על הניסוי בכל התחנות ותראה מה התוצאה 

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 1

.

פורסם
לפני 4 שעות, ניקו פ. כתב:

אז מה דעתכם? מה אני מפספס? 

האם תחנה 1 רמאים והמונה מתחיל לספור 20-30 שקלים לפני שבכלל יוצא דלק? 

נשמע לי מאוד לא סביר. מצד שני, גם לא סביר שהבעיה במחשב הרכב, שכן בתחנות אחרות הפער היה משמעותי. 

דעתכם? 

הכי פשוט בעולם, כמו ש@om2 הציע, קח מיכל שאתה יכול לראות כמה אתה ממלא בו (נפח קבוע), תעבור איתו בתחנות השונות ותראה אם יש הבדל בין כמה ליטר שהמשאבה מצהירה לבין כמה שנכנס בפועל במיכל.

• אהבתי 1
פורסם

לפני שנה עם ה3008 היינו ערב לפני נסיעה לאילת, המיכל היה כמעט מלא אבל אשתי החליטה שבדרך הביתה נכנס לתדלק כדי שנסע ישר בלי עצירות למחרת.

המשאבה הראתה שנכנס 6 ליטר סה"כ. נכנס מניע את האוטו המחוג הדיגיטלי לא זז.

שמרתי את הקבלה אמרתי נבדוק לפני שאני בא לריב עם בעל התחנה. על הדרך אחרי 500 מטר נכנסתי לתחנה אחרת שם משאבה בפתח מפעיל והידת קפצה נכנס 300 מ"ל בקושי. כלומר המיכל מלא המחוג לא זז.

הפליא אותי הנושא אז התקשרתי למוסך של פיגו ושם אמרו לי שבתדלוק של פחות 10 ליטר התצוגה לא משתנה שאלתי בקבוצה של חברי 3008 ומסתבר שעוד כמה חוו את זה.

לדעתי פשוט המדיד דלק מתקשה לראות שינויים כל כך קטנים בכמות,  לכן פעם אתה רואה שינוי ופעם לא. לא חושב שהמשאבה לא תקינה.

• אהבתי 5

• חברי המעגל הראשון
פורסם

-- ^ --

בדיוק.  כשהחזרתי לפני כמה שנים c4 פיקאסו בספרד, קצת לפני ההחזרה מלאתי 10 ליטר - שיהיה מלא.  המחוג לא זז.... וכשהגעתי להחזיר לא מצאתי את החשבונית להראות שמלאתי.  למזלי לא חייבו אותי על החזרה עם מיכל לא מלא.

• אהבתי 1
פורסם

בתחנת תדלוק מוכרת בחוצות המפרץ הרגשתי שהמספרים מתחילים לרוץ לפני שיוצא משהו בצינור התדלוק.

אמרתי לעצמי שאני סתם הוזה. שבוע-יים לאחר מכן בתדלוק הבא, שוב, הרגשתי את זה. 

לאחר כמה ימים חמותי פנתה אליי בשאלה, תגיד יכול להיות שאני מתדלקת והכמות שונה .

שאלתי אותה איפה (שכבר ידעתי את התשובה) ותיארה בדיוק את אותה הרגשה שלי. מה הסיכוי. והחלטתי ללכת לבדוק.

בתדלוק הבא, הבאתי בקבוק 2 ליטר, יצא בול 2 ליטר מהמשאבה.

את ההרגשה של "לא יוצא כלום בצינור" לעומת זאת לא הרגשתי הפעם. לא יודע להסביר.

פורסם

@ניקו פ.ה"מחקר" לא אומר דבר, מכמה סיבות:

1. חישוב המרחק שנותר תלוי בצריכת הדלק שקדמה לתדלוק. אנחנו לא מכירים את האלגוריתמים של יצרני הרכב, אבל המספרים המוצגים הם די מספרי טלפון - אתה יודע באיזה איזור אתה נמצא, אבל לא באיזה כתובת.

2. יש גבול לרזולוציה של מד הדלק.

2. הרזולוציה של החישוב גם היא מגוחכת - אתה מתניע, נוסע 100 מ' והחישוב משתנה. דרך אגב, סוזוקי מעגלים ל-5 ק"מ, ולטעמי גם זה דק מדי.

@dani666את חברות ההשכרה לא מעניין topping. מה שמעניין אותן זה שהמחוג (או הלדים) יראו 8/8, כדי שיוכלו למסור את הרכב ללקוח הבא בלי לתדלק פעם נוספת, ולסמן זאת על דף המסירה. לפעמים חסר של5-10 ליטר לא יהיה מורגש.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 שעות, om2 כתב:

לפני שאתה מפתח תסריט לסרט אימה.

קח מיכל של 2 ליטר של נוזל שמשות (יש לו פיה רחבה ונוחה) ולך תתדלק שם עד שהוא מגיע לפול 

זה אמור לצאת לך 2 ליטר (יכול להיות טיפה יותר או פחות. אבל ממש מעט)

תחזור על הניסוי בכל התחנות ותראה מה התוצאה 

אבל למה להרוס תסריט טוב עם עובדות. סתם, רעיון מעולה. אנסה ואעדכן. 

הדבר הכי יפה בכל הסיפור זה שכמעט תמיד יש לי מיכל נוזל שמשות 2 ליטר בתא המטען, כולל במהלך התדלוקים שעשיתי בסיפור הזה, ובשום שלב לא עברה לי בראש המחשבה פשוט לבדוק את זה עם המיכלים עד שעכשיו קראתי את מה שכתבת. 

everyone-is-stupid-except-me-8EtPOwq6XkF-4l3RvXYHsah.1400x1400.jpg

לפני 6 שעות, ירון דורפמן כתב:

לא הבנתי, עד היום כשמילאת פול, הרגשת הבדלים של 20 30 ש"ח בין התחנות? או שלא בדקת?

האמת שמחשב הדרך תמיד הראה את אותו מרחק +- ק"מ בודדים או בודדים וגם לא הייתי ממש בודק מעבר לזה. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 52 דקות, sperial כתב:

את חברות ההשכרה לא מעניין topping. מה שמעניין אותן זה שהמחוג (או הלדים) יראו 8/8, כדי שיוכלו למסור את הרכב ללקוח הבא בלי לתדלק פעם נוספת, ולסמן זאת על דף המסירה. לפעמים חסר של5-10 ליטר לא יהיה מורגש.

אם לא היה ברור - אז מד הדלק כמובן שהראה שיש חוסר.  אם לא היה מראה - לא הייתי מתדלק.  אם לא היה מראה - בעת ההחזרה חברת ההשכרה לא היתה יודעת.

פורסם

ממה שאני יודע כל השעונים, מחוגים וכ'ו משקרים לך בצורה כזאת או אחרת

כידוע מהירות "מזייפת" קצת למעלה

שמעתי מאנשים שאמורים להבין דבר או שתיים שמדי טמפרטורות מראים את מה ש"צריך להיות" (נגיד 90 מעלות) כל עוד הטמפרטורה בטווח תקין (נגיד 80-100)

אני דיי בטוח שהמד דלק הוא לא ליניארי ויש לו אזורים מתים (מה שנקרא deadzone)

נראה לי שהמד היחיד שהוא באמת מדוייק זה הסל"ד

תקנו אותי אם אני טועה

פורסם

והאודומטר. אם הצמיגים שלך תקניים.

וגם לזה יש טולרנס, שינויי טמפרטורה ולחץ הניפוח גם הם משפיעים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הק"מ הנותר מחושב לפי צריכת הדלק אז זה יכול להשתנות גם כשיש את אותה הכמות של ליטרים.

הכי טוב שתבדוק עם מיכל שיש לו מד כמות

פורסם

לכל רכב יש תצוגה של כמות הדלק הנותרת במיכל. הבעיה היא שהתצוגה הזו בדרך כלל לא ליניארית וברזולוציה נמוכה, כך שקשה להסתמך עליה. לכומת זאת תמוגת הטווח הנותר מרשימה מאוד ונותנת רזולוציה של קילומטר, אבל אף אחד לא מספר לך שהיא מחשבת אותה לפי תקופת נהיגה קודמת (וכמה זמן או מרחק). 

אני מציע לפות"ש לבדוק מה מופיע בצג לאחר מילוי דלק full אחרי שהמשאבה "קופצת" - פעם אחרי נסיעה של שבוע בעיר ופעם אחרי טיול לאילת. ההפרש בכמות הדלק במיכל יהיה שולי, ההפרש בתחזית יכול להגיע למאות ק"מ.

פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

אבל אף אחד לא מספר לך שהיא מחשבת אותה לפי תקופת נהיגה קודמת (וכמה זמן או מרחק). 

דווקא הספר רכב שלי (פז'ו 406) אומר,

הטווח מחושך לפי ממוצע(מרחק\דלק) של 10 דקות אחרונות וצריכה רגעית ממוצע של 3 שניות אחרונות

לפני 6 שעות, sperial כתב:

אני מציע לפות"ש לבדוק מה מופיע בצג לאחר מילוי דלק full אחרי שהמשאבה "קופצת" - פעם אחרי נסיעה של שבוע בעיר ופעם אחרי טיול לאילת. ההפרש בכמות הדלק במיכל יהיה שולי, ההפרש בתחזית יכול להגיע למאות ק"מ.

אחרי נסיעה כזאת ותדלוק מלא הרכב שלי מציג 1200-1300 ק"מ 🙃 (מיכל 70 ליטר אבל אז לא כזה מוגזם, חח)

• מעניין 1
  • תוכן חדש...