Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, ניקו פ. כתב:

אוקיי, זה רק מדגיש את עניין הדפוסים בחיים. זה גם לא פעם ראשונה וזה מגיל כנראה אצלה מגיל קטן. אתה גם לא יכול לדעת מה היא עברה בבית ואיך. הדבר היחיד שאני רואה כאן זה הרבה תמרורים אדומים.

בקיצור: בפן הפרקטי אפשר לפנות לע.סוציאלית, לכל מיני עמותות, להוציא אותה משם עם יחידת ימ"מ אם תרצו. אבל זה רק יפתור את התסמין (וזה גם מאוד חשוב, כי זה מה שמסכן אותה כרגע). 

אבל,

אני חוזר ואומר שהכתובת הראשונה והדבר שיסדר לה את מהות הבעיה ולא רק התסמין הנוכחי, לדעתי, היא פסיכיאטר/ית (ולא פסיכולוג כפי שנכתב מעל). לאחר מכן, בהמלצתו/ה, אם יהיה צורך, ניתן יהיה לפנות לטיפול פסיכולוגי (שגם אותם יש הרבה פסיכיאטרים שעושים, תלוי מה ואיזה צריך). אבל, קודם כל ולפני הכל - אבחון. ובשביל אבחון צריך רופא (פסיכיאטר/ית). 

כמובן שהיא תעשה מה שהיא תחליט לנכון, אבל זו המלצתי מניסיוני. 

נ.ב. - היא הייטקיסטית. כנראה שתצליח לשרוד הוצאה של 2000 שקלים בחודש. הייתי הולך בפרטי כי בציבורי התורים מאוד ארוכים. אם תרצו המלצות תנו לי אזור (אפילו בפרטי) ואמליץ. אני מכיר עם כמה וכמה אנשי מקצוע מומלצים. 

כסף זאת לא הבעיה פה. היא חושבת שהכל אצלה תקין. הרצון לבטל את עצמה ולרצות וכו' אלה תכונות אופי, וזהו.

חשוב אולי לציין, לא מדובר במישהו מרשים במיוחד. הוא לא ערס מפחיד כמו החבר הראשון שלה. מדובר בילדון נמוך, שמנמן, ביישן לכאורה שמפחד ממגע עם אנשים זרים. הסיבה שבחרה אותו היא כי רצתה להתרחק ממה שהיה לה בקשר הראשון, אבל בפועל בחרה מישהו עם אופי מאוד דומה בהרבה מובנים.

אגב, לא ציינתי בהתחלה אבל בן הזוג מאשים אותה בהכל תמיד. אם הוא עצוב? זה בגללה. היא לא מבינה אותו? לכן הוא כועס, היא לא שם בשבילו ולכן הוא זועם וכו'. תמיד היא אשמה. היא האחראית הבלעדית למצב רוחו. זכור לי מקרה שסיפרה לי בהתחלה, היא הייתה במחזור וכאב לה, רצתה לקחת משכך כאבים וראתה שנגמר. מה עשתה? ביקשה ממנו שירד ויקנה. מה כל אדם נורמלי היה עושה? יורד וקונה. מה הוא עשה? כעס עליה שהיא חסרת אחריות בטענה שזה קורה כל חודש, לכן הייתה צריכה לצפות ולהתכונן. פשוט ככה.

היא כמובן חושבת שהוא צודק והיא לא מספיק טובה עבורו ולא מספיק מנסה. הסיפור עם הכדורים? הוא צודק, לטענתה היא צריכה להיות יותר אחראית. אני מנסה לשכנע אותה אחרת, אבל לא ממש מרגיש שזה מתיישב אצלה בראש.

בנושא של הפורום הספציפי הזה, הוא הכניס לה לראש שהיא לא נוהגת טוב ולכן לא צריכה לנהוג (במרכז). מיותר לציין שהוא מפחד בעצמו ונוסע "מאוד זהיר" לפי מה שהיא טוענת. היא בתור ילדת מושב שנוהגת מגיל צעיר מאוד, נוהגת טוב, גם על גיר ידני. אבל מבחינתה אם הוא אמר שהיא נהגת גרועה, היא באמת כזאת.

היא לעולם לא תסכים לפנות לטיפול, דיברתי איתה על זה המון פעמים.

אגב, בנושא של בן הזוג, אני יוצא מזוגיות דומה. בת הזוג הקודמת שלי הייתה מאשימה אותי בהכל תמיד. שום אחריות אישית, אני אשם במצבי הרוח שלה, במצב הרגשי שלה, בכשלונות שלה, תמיד אני אשם, היא אף פעם לא אשמה. אני מכיר את המקום הזה טוב מדי לצערי. ההבדל בינינו הוא שאני לא האשמתי את עצמי וידעתי שהבעיה היא אצלה, בסופו של דבר גם סיימתי את הקשר.

עריכה אחרונה על ידי Max_igo
  • תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 27 דקות, Max_igo כתב:

כסף זאת לא הבעיה פה. היא חושבת שהכל אצלה תקין. הרצון לבטל את עצמה ולרצות וכו' אלה תכונות אופי, וזהו.

היא לעולם לא תסכים לפנות לטיפול, דיברתי איתה על זה המון פעמים.

כל מה שאתה מספר ממשיך את אותו הדפוס. אין לי מה להוסיף מעבר. תכונות אופי גם יכולות להיות לא תקינות, אם היא רוצה לשנות את זה בעצמה, יש לזה מקום. אם היא אוהבת את התכונות האלו ורואה בהן חלק מעצמה שהיא אינה רוצה לשנות (הפרעה אגו-סינטונית), על אף שבמקרה שלה הן בבירור גורמות לה להפרעות ממשיות בחיים, אז זו זכותה. 

גם בחורים לא ערסים פוגעים, מבטיח לך. 

לסיכום - לא רוצה טיפול. זכותה. להוציא אותה מהזוגיות הזו נשמע כמו הדבר הנכון, אבל רק אם היא תרצה בעצמה. עד אז כל מה שתוכל להעניק לה זו אמפתיה. 

לפני 2 דקות, falou כתב:

זה במקרה שהדפיקויות שלה באות מרקע משפחתי ולא פסיכיאטרי.

הרבה עמים לא סותר ואפילו היינו הך. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, falou כתב:

רואה אותך ואומר: בולשיט.

אני כותב מתוך ניסיון החיים המוגבל שלי, שתדע שזו וודאות שמדברת מניסיון. אולי אני טועה, כי כמו שטולסטוי כתב, כל משפחה אומללה, אומללה בדרכה. יענו, רבות הדרכים לחיים דפוקים, וכל מצב דפוק הוא ייחודי.

כיוון שאתה מאוהב בה, יש מצב שתתפתח מערכת יחסים ביניכם שתשמש תחליף מספיק חזק לקשר בו היא נמצאת. היא לא נמצאת בו במקרה, לכל שתלטן יש את מי שמחפשת את הצד שלו שנתפס כחיובי, מסירות, איכפתיות ללא גבולות וכו׳. זה בגלל שהדפיקויות שלה מחפשות את זה. כנראה באה מחסכים משפחתיים ו/או אישיותיים מסויימים (רקע משפחתי לא מספק במקרה הטוב, אישיות גבולית משל עצמה, במקרה הפחות טוב).

אם אתה תהיה תחליף מספיק מסור ואינטנסיבי, יש מצב שהיא תעזוב אותו בשבילך. אולי. תהיה לך תקופה מעניינת של להתמודד מול גבר אלים, אבל זה ידביק אתכם ביחד, ותצאו ממנה מאוהבים. אז תשאר עם איתה ועם כל הבעיות שלה. אולי תצליחו להתמודד איתן בהצלחה, אבל חלק זה לא יהיה. יש סיבות לזה שהיא קורבן.

אחרת, אין לך מה להציע לה.

אם היה לך בית חלופי להציע לה, מקום מקלט אליו יכלה לברוח, אולי היה סיכוי שהיא הייתה ״מרימה את עצמה מהשערות״ (כמו שאומרים בלעז) ויוצאת לחופשי. זה במקרה שהדפיקויות שלה באות מרקע משפחתי ולא פסיכיאטרי. בית חלופי זה אתה ובת זוג שעוזרים למישהי שאין לכם איתה קשר אינטימי, מהווים לה עיר מקלט והיא היתה נעזרת בקרש הזה לברוח.

אבל אתה לא בית חלופי, אתה גבר חלופי. אם לא תהיה בנזוג, בסוף תראה שאתה במעגל אינסופי, של משברים שלה וניחומים שלך. מתישהו הוא יעלה עליך (״במקרה״ או שלא) ויהיה... מעניין. מתישהו זה יימאס עליך והיא תמצא מעודד/ת חיצוני אחר.

אני לא חושב ששומדבר שאני אכתוב ישנה לפה או לשם, אבל העצה שלי היא כזו: או שאתה All in או שתצא מזה. זה לא שאני ממליץ להיות All in, אבל אתה בין כה וכה לא תעשה מה שייעצו לך. אתה ״תלך עם הלב״, כי זה מה שכולנו עושים.

תחזור לפה עוד שנה, תגיד לי אם אני דה-שיט או שכולי בולשיט.

אני מסכים בגדול עם כל מה שרשמת.

העניין הוא שאני קצת יותר בוגר וגם יודע לחשוב עם הראש ולא רק עם הלב. בתור מישהו שיצא הרגע ממערכת יחסים מאוד ארוכה ומאוד לא בריאה, אני יודע בדיוק מה אני לא רוצה יותר (גם אם לא יודע בדיוק מה אני כן רוצה) וזאת עוד מערכת יחסים שבה אני הופך להיות המטפל הראשי.

לגביו, כמו שרשמתי, אני לא מפחד שיעלה עליי. הוא לא טיפוס מאיים בשום צורה שהיא, בטח שלא על אנשים גדולים ממנו.

לגבי ה all in? אתה באמת חושב שהדרך היחידה שהיא תצא מזה היא רק אם יהיה לה לאן ללכת? כי אתה לא היחיד שאמר לי את זה.
כלומר זוגיות חדשה בהישג יד? כמו במירוץ שליחים? לא עוזבים עד שיש משהו חדש לתפוס?

כמו שרשמתי פה וגם אמרתי לה (ודיברנו על זה הרבה), אני לא שם. אני לא יכול להתחייב לשום זוגיות כרגע, בטח שלא לאחת עם כל הבעיות שציינתי מלמעלה.

פורסם (נערך)

אני מסכים עם פאלו, יש כאן ריח חזק של אהבה באוויר. מה שגורם מראש לחשוב אם התפיסה של המציאות שמוצגת כאן מצד אחד היא ריאלית.

יש פרק בסדרה על פסיכולוג שאישה פונה אליו כביכול עם בעיות של בן זוג סדיסט, אבל כמה שהוא מתעמק בזה יותר הוא מבין שהטורף זו בעצם היא. 

בחורה יפה ומוכשרת שסובלת ממערכת שתלטנית של תיפוס לא מאיים, נמוך, שמן, עדין, לא חברתי, ושיושב כל היום על הספה? 

משהו כאן נשמע קצת דפוק…

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
  • אהבתי 2
פורסם

אני מסכים פה עם פאלו.

לדעתי - שחרר ממנה ותצמצם את האינטראקציה לענייני עבודה בלבד.

אם היא לא רוצה לעזור לעצמה, אף אחד לא יעזור לה. אחרי חבר אלים אחד, יבוא חבר אלים אחר, וחוזר חלילה, עד שהיא תפנים את זה.

כמובן שבזמן הזה היא תחפש מישהו שייתן לה את מה שהחבר לא נותן - כתף לבכות עליה.

חשבת למה היא סיפרה את כל זה דווקא לך ולא סיפרה לחברות שלה?

אל תיפול למלכודת הזאת.

אתה בזוגיות? תתרכז בבת הזוג.

אתה לא בזוגיות? אל תבנה על הבחורה בתור בת זוג. חבל על הזמן, המאמץ והעצבים שלך.

• אהבתי 4

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

יכול להיות בכלל שהזוגיות שלה באמת היתה טובה והבחור הרגיש שהוא זכה בלוטו. אבל אז הגיעו החברות שצריך להתמודד איתן כי הוא לא בא להן בטוב, את זה הוא שרד. אבל אז זה זלג גם לעבודה כשקולגה קצת התאהב(יכול להיות שזה הדדי), ואז החליט גם הוא שזה לא בן זוג מספיק טוב בשבילה. 

הוא התחיל להריח שמשהו נרקם והתחיל בניסיון נואש לנסות להילחם בזה. 

לי זה נשמע יותר כמו התנהגות קלאסית של מישהו שמבין שמאחורי הקלעים מתבשל משהו וכמו רוב האנשים הוא נלחם בזה בדרך הלא נכונה…

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, Giant_TA כתב:

בחורה יפה ומוכשרת שסובלת ממערכת שתלטנית של תיפוס לא מאיים, נמוך, שמן, עדין, לא חברתי, ושיושב כל היום על הספה? 

משהו כאן נשמע קצת דפוק…

גם לי זה נראה ונשמע דפוק מהיום הראשון. אבל שמעתי את השיחות ביניהם וראיתי את ההודעות.

השאלה שלי היא, האם אתה חושב שהיא גורמת לו להיות כזה? כי לי אישית קצת קשה עם הקביעה הזאת. זה להאשים את הקורבן (אם בכלל, יש קורבן בסיפור). ומה עם החבר הקודם? אותו הסיפור?

בכוונה רשמתי בהודעה הראשונה, כל מה שאני רושם פה אלה דברים שראיתי ושמעתי בעצמי, לא פרשנות שלה. חשוב לי שנדבר על עובדות ומה שקורה בפועל, לא איך היא או אני רואים את המציאות.

פורסם
לפני 2 דקות, Max_igo כתב:

ומה עם החבר הקודם? אותו הסיפור?

אז זה הטיפוס שהיא נמשכת אליו.

בגלל זה - שחרר ממנה.

אגב, כל המצב של work spouse (גוגל איט) זה מצב מאוד לא בריא. תצמצם את האינטראקציה איתה לענייני עבודה בלבד.

אם היא מנסה להתקרב - תמציא תירוצים של אין לך זמן וכו'.

שחרר ממנה. נשמע שטוב לה עם המצב, אז מי אתה שתקבע אחרת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, Giant_TA כתב:

יכול להיות בכלל שהזוגיות שלה באמת היתה טובה והבחור הרגיש שהוא זכה בלוטו. אבל אז הגיעו החברות שצריך להתמודד איתן כי הוא לא בא להן בטוב, את זה הוא שרד. אבל אז זה זלג גם לעבודה כשקולגה קצת התאהב(יכול להיות שזה הדדי), ואז החליט גם הוא שזה לא בן זוג מספיק טוב בשבילה. 

הוא התחיל להריח שמשהו נרקם והתחיל בניסיון נואש לנסות להילחם בזה. 

לי זה נשמע יותר כמו התנהגות קלאסית של מישהו שמבין שמאחורי הקלעים מתבשל משהו וכמו רוב האנשים הוא נלחם בזה בדרך הלא נכונה…

המעקבים היו שם תמיד, הרבה לפני שהיא הגיעה לעבוד אצלנו. שוב פעם, אלה מילים שלה.

לפני 1 דקה, vadim6385 כתב:

אגב, כל המצב של work spouse (גוגל איט) זה מצב מאוד לא בריא. תצמצם את האינטראקציה איתה לענייני עבודה בלבד.

מכיר, כמובן.

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, Max_igo כתב:

השאלה שלי היא, האם אתה חושב שהיא גורמת לו להיות כזה? כי לי אישית קצת קשה עם הקביעה הזאת. זה להאשים את הקורבן (אם בכלל, יש קורבן בסיפור). ומה עם החבר הקודם? אותו הסיפור?

ספציפית בסדרה זה בדיוק ככה. סוג של אלמנה שחורה שמוצאת את הקורבן וניזונה מהאנרגיות שלו עד שכבר אין לו מה לתת. אבל זו סדרה 😁

לפני 10 דקות, Max_igo כתב:

גם לי זה נראה ונשמע דפוק מהיום הראשון. אבל שמעתי את השיחות ביניהם וראיתי את ההודעות.

שוב, בלי לשפוט, יכול להיות שאתה כאן הטורף.

ויכול להיות שהיא נדלקה עליך וזה הוביל לכל השרשרת הזו. אין שום סיבה בעולם למישהי שכמו שאתה אומר לא משתפת אף אחד, להביא אותך למצב שאתה עוד רגע בתחתונים שלה. 

לדעתי אם אתה לא היוזם, אז גם אתה וגם הבן זוג שלה הקורבנות.

היא מכניסה אותך לכל זה לא סתם ככה, לכן מראש הייתי פחות נחרץ לגבי ההתנהגות של הבן זוג לאורך כל הזוגיות על בסיס מה שהיא מספרת.

פורסם (נערך)

^

לפני 4 שעות, Max_igo כתב:

הגיעה לצוות שלי עובדת חדשה, בחורה יפה, צעירה, חכמה מאוד

עריכה אחרונה על ידי yohai71
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...