Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטוח רכב

סלע
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לקהל הנכבד

היום הסדרתי את נושא הביטוח לרכב שקניתי.

גיליתי פערים גדולים מאוד בהצעות המחיר של חברות הביטוח השונות.

הפער בין החברה עם הצעת המחיר הגבוהה ביותר לבין החברה שנבחרה עומד על 40%.

אני מזכיר לכל קוראי הפורום המכובד את מה שכולכם יודעים.

להשוות מחירים, לנהל מו"מ.

גם ההצעה הזולה ביותר , יכולה להיות זולה עוד קצת ברגע שמבהירים שיש הצעת מחיר ברקע.

בשורות טובות

סלע

פורסם

כתבת על הבדלי מחירים אבל מה עם הבדלים בשירות?

כל הביטוחים שלי נעשים דרך סוכן (סוכנות) ביטוח ואם צריך

איזה טיפול זה נעשה דרכם ועם תקשורת ישירה.

כמובן שתמיד אני מבקש קודם הצעת מחיר לבדיקתי.

בברכה  -  רפי לין

• אהבתי 1
פורסם

בחרתי בחברה מאוד מוכרת.

שעות משרד 0900-1700 ושרות חירום(תאונה) 24/7

עד היום היה לי מקרה ביטוח אחד בוותק נהיגה של כ 40 שנה.

הכיסויים בפוליסה מתאימים לי, התנאים מתאימים לי, ונשאר רק לקוות שלא אצטרך לבדוק את טיב השרות.

• אהבתי 1

סלע

פורסם
לפני 40 דקות, רפי לין כתב:

כמובן שתמיד אני מבקש קודם הצעת מחיר לבדיקתי.

בברכה  -  רפי לין

כשהייתי מבוטח בaig פעמיים תבעתי את הפוגע.

זה התנהל מול המוסך, הכול היה מסודר והייתה כתובת לשאלות ובדיקת מצב.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• ספונסר פורום
פורסם

אכן - יש היום אפשרויות שונות להשוות ביטוחים בנוחות ואונליין, וצרכנות נבונה היא השוואת מחירים - אבל גם עמידה על תנאים בסיסיים שעלולים להרוס כל חיסכון, במקרה של תביעה.

הנושאים החשובים ביותר לטעמי, ואני תמיד עומד עליהם בעת ייעוץ ללקוחות עם קניית הרכב החדש שלהם:

1. כיסוי נזק צד ג' חייב להיות 2 מיליון ש"ח. אני יודע שזה אולי נשמע מופרך, אבל בשנים האחרונות ישנו גידול אדיר במספר המכוניות ההיפר-יקרות שעולות על הכביש, עם מותגים כפרארי, למבו, אסטון מרטין, מזראטי בנוסף ל"סתם" BMW או MB או אודי בדגמי העילית שלהם. נכון שלא הייתם רוצים לזכות ב"פייס הפוך" ולהיתבע על השבתת מכונית כזו? - אז אם כבר רוכשים ביטוח - תדאגו שלא להתפשר על הכיסוי הסטנדרטי של 1 מיליון ש"ח שמציעות הרבה חברות ביטוח.  וגם אם המוכרן הטלפוני יגחך ויגיד לכם שאפילו תביעה על מיליון ש"ח טרם נראתה בארץ - פשוט תאמרו לו שאתם לא רוצים להיות הראשונים, ובשביל זה קיים ביטוח.

2. השתתפות עצמית - יש כבר כמה חברות שהתחילו לוותר לגמרי על השתתפות עצמית (לפחות לשנה הראשונה או בתביעה הראשונה). נדמה לי ש"ליברה" התחילו בזה, וזו מתנה בהחלט יפה במקרה שכבר חטפתם אירוע ביטוחי על הראש.

במידה ולא משיגים ביטול מוחלט, מומלץ לוודא שה"ע לא תעבור 1000 ש"ח במוסך הסדר, וסביב 1500 ש"ח במוסך אחר. אין סיבה לאכול אותה בסכום גבוה יותר אחרי שכבר שילמתם לא מעט על פוליסה.

3.

בתאריך 2.6.2022 בשעה 11:56, רפי לין כתב:

נכון כתבת רפי ידידי, אך צריך לקחת בחשבון שכיום כל חברות הביטוח חשופות הרבה יותר לביקורת הציבור, וכולן שמות יותר דגש על שירות לקוחות והסדר מהיר של תביעות. מניסיון של תביעות שונות שהגישו לקוחותי בעקבות תאונות שלהם, יכול לומר שגם חברות אונליין כמו ביטוח ישיר,. 9 מיליון, ליברה ועוד טיפלו בתביעה ביעילות - תוך נגישות אונליין למוקד התביעות.

4. הגורם החשוב ביותר במקרה של תאונה הוא השמאי .  אחד הדברים החשובים ביותר שמבוטחים אינם מודעים לו, הוא שזכותכם לבחור בכל שמאי מטעמכם, ולא להסתפק ב"שמאי בשקל-תשעים" שימונה ע"י חברת הביטוח, והרבה פעמים הוא מייצג את האינטרס של המבטח לחסוך כמה שניתן (ומתבטא באיכות חלפים ירודה ובעבודה סוג-ב' במוסך הכי זול שניתן). אם אתם מכירים שמאי טוב כזה - זכרו להודיע לו מיידית עם קרות המקרה הביטוחי, כדי שימונה מטעמכם לטפל בתביעה, וייצג נאמנה את האינטרס שלכם, הלקוח.

5 האתר של וובי (www.wobi.co.il) הוא כלי יעיל מאד להשוואת מחירים מהירה, אבל יש לזכור שגם וובי היא סוכנות ביטוח, ומרוויחה עמלה נאה, שלעיתים מתבטאת במאות שקלים רבים. ניתן לנסות ולקבל הצעה ישירות מחברת הביטוח הזולה ביותר בסקר וובי, וע"י כך (אולי) לחסוך יותר.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

לי אישית על המאזדה 3 2015 קיבלתי הצעות עם פערים של 1500 שקל, וללא הצדקה,עברתי על פרטי הפוליסה והם 99% זהים, ובנוסף קיבלתי גם ביטוחשמשות, מראות ופנסים ( עם השתתפות עצמית כמובן..) אבל זה לא נחשב כאירוע ביטוחי.
צריך לחפור קצת ולהתמקח.

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם

ממש לא מזמן חידשתי ביטוח לרכב - זה פשוט מדהים לראות את התקיעות של חברות הביטוח בעידן של סוחרי שוק.

לכולן, יש אתר אינטרנט נאה ונגיש.

בכולן, אתה מכניס את הפרטים עד לקבלת הצעת מחיר.

בכולן, כולל כולן, מתקשר אליך נציג אנושי בסיום התהליך המקוון לקבלת הצעת המחיר ולעתים אפילו באמצעו ומתחיל להתמקח ולהוריד עוד מהמחיר שמציעים לך באתר. בדקתי יותר מתשע חברות שונות - כולל החדשות כמו ליברה ו-wesure. כולן עושות את זה.

אישית, אני מעדיף לעשות את הבדיקות שלי ברוגע מול מחשב כשאני יכול להשוות בצורה מסודרת ולא מול נציגים שמשגעים את רבי - למה לעזאזל אין חברה שפשוט שמה את המחיר באתר וחוסכת את כל מוקד השיווק הזה ע"י הצגת מחיר נמוך באתר?

• רעיון טוב! 2
פורסם

כי אתה בישראל. הניסיון רב השנים שלי הוא שלא מעט סוחרים ישראליים מתקשרים לוודא שההזמנה נכונה, בחברות  הביטוח "ינדבו" הטבות משמעותיות.

דרך אגב, בחידוש ביטוח ב"ישיר" כל מה שעליך לעשות הוא להקליק על הקישור במייל ולאשר את העסקה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בכולן אתה יכול לאשר את העסקה באתר - מה שאני לא מבין למה אני לא מקבל את המחיר הנמוך ביותר כבר באתר? למה הם מעסיקים עובדים עם משכורות שיתקשרו אלי כדי להוריד את המחיר? שיורידו את העובדים ויורידו את המחיר באתר וכולם ירוויחו... ומי שרוצה לדבר עם המוקד כדי להתמקח או לקבל הצעה אחרת שישלם יותר ולא פחות - זה הרעיון שאמור היה להיות, במיוחד בחברות החדשות.

פורסם
לפני שעה, גור אדם כתב:

בכולן אתה יכול לאשר את העסקה באתר - מה שאני לא מבין למה אני לא מקבל את המחיר הנמוך ביותר כבר באתר? למה הם מעסיקים עובדים עם משכורות שיתקשרו אלי כדי להוריד את המחיר? שיורידו את העובדים ויורידו את המחיר באתר וכולם ירוויחו... ומי שרוצה לדבר עם המוקד כדי להתמקח או לקבל הצעה אחרת שישלם יותר ולא פחות - זה הרעיון שאמור היה להיות, במיוחד בחברות החדשות.

תסמוך על חברות הביטוח שהן יודעות מה הן עושות. סביר להניח שהן ערכו בדיקה ומצאו שבדרך זו, למרות העלויות העודפות של העובדים, זה משתלם להן יותר. אני מניח שזה משום שלא מעט מעדיפים להזמין באינטרנט מבלי לשוחח עם נציג משיקולי זמן, סבלנות וכו'. 

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 5.6.2022 בשעה 17:28, גור אדם כתב:

בכולן, כולל כולן, מתקשר אליך נציג אנושי בסיום התהליך המקוון לקבלת הצעת המחיר ולעתים אפילו באמצעו ומתחיל להתמקח ולהוריד עוד מהמחיר שמציעים לך באתר. בדקתי יותר מתשע חברות שונות - כולל החדשות כמו ליברה ו-wesure. כולן עושות את זה.

לפחות בחברת 9 מיליון מצהירים שהם אכן נותנים את המחיר הסופי כבר באתר האינטרנט (ראו את הפרסומות המבריקות של אודי כגן...) - אבל אינני יודע האם אכן כך נעשה.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

אכן הזוי,

לפני (כמעט) שנה קנינו רכב לאחר עשור של נהיגה ברכב משפחתי.

מכיוון שלא היה עבר ביטוחי, קיבלנו הצעות הזויות באתר השוואה מסויים.

בסוף ביטחנו בAIG במחיר גבוה אך סביר 5500 למקיף + חובה.

החודש הם שלחו הצעה לחידוש, שגבוהה במקצת מההצעה הקודמת.

שוחחתי איתם בטלפון, והנציג טען שהכל מתייקר, בלהבלה, קורונה, בלהבלה.

היום ישבתי מול המחשב, ושלחתי בקשות להצעות.

הנציגה הראשונה שחזרה אלי, נתנה הצעה של 1000 ש"ח פחות, עם תוספת של ביטול השתתפות עצמית במוסך הסדר.

אפילו ללא עבר ביטוחי של שלוש שנים.

בקיצור, כמו סלולר ואינטרנט כל שנה חייבים להתמקח.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

AIG הפסידו גם אותי לפני כשלוש שנים על הקטע הזה.

אני מבוטח טוב, עם עבר ביטוחי נקי של מעל לעשר שנים ועדיין כל פעם שבאתי לחדש הם היו מעלים את המחיר בקצת. ההגיון שלי כ"נהג טוב" מבחינת הביטוח זה שהם יצ'פרו אותי שלא עשיתי תאונה ויורידו את המחיר - כמה שלא התווכחתי עם הנציג, זה לא עזר. אז עברתי חברה - ושבוע לאחר מכן הם התקשרו אלי והציעו לי הצעה נמוכה בהרבה ממה שהציעו בהתחלה, כמובן ששמחתי וביקשתי מהם לתת לי את ההנחה הזו רטרואקטיבית גם על הביטוח שכבר שילמתי וסיימתי אצלהם - הרי דבר לא השתנה מבחינה ביטוחית - וזו היתה הפעם האחרונה ששמעתי מהם.

פורסם

אולי אחזור אליהם בשנה הבאה, אבל אני מנסה להבין מה האינטרס שלהם.

עברה שנה, היתה החלפת שמשה בשל סדק, אבל ללא תביעות אחרות, רכב פרטי מאבד מערכו 10%~ בשנה.

חלק מזה צריך להתגלגל חזרה ללקוח דרך הנחה.

אם הם היו שלוחים הצעה נמוכה יותר, 5-10% יתכן שהייתי פשוט לוחץ ומחדש.

אבל גבוהה יותר, הם פשוט מזלזלים בצרכן הישראלי.

הנציג של AIG התקשר אלי היום, שמע את ההצעה הנגדית.

והסביר שהם חברה גדולה עם שירות טוב ולא יוכלו להשוות את ההצעה.

אחר כך הוא שאל כמה נמוך הם צריכים לרדת כדי שאבטל ואחזור אליהם.

הסברתי שהשנה סיימתי עם המקח, מעדיף להתמקח בשנה הבאה מחדש.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

וואו בול בפוני!

מחפש שרשור לגבי ביטוח רכב חדש כדי להבין האם ייתכן שהצעה אחת נמוכה ביותר מ-1000 שקל מכל האחרות (כל סעיפי הביטוח זהים...)

אגב, פעם וובי היה מצליח להביס את כל ההצעות שקיבלתי מסוכנים או מהביטוחים הישירים. היום זה כבר לא נכון וכדאי לבדוק אחת אחת (פתחתי איזה 10 אתרים במקביל 🤣).

דעתכם?

• תוכן חדש...