Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

בהינתן שניתן להגיע לכל אחד מהם למשך 4-7  ימים בחול המועד פסח, באיזה מהמקומות הבאים יש מה לעשות כל כך הרבה זמן? פחות בעניין של רכב שכור ויורוטריפ עם נסיעות של 8 שעות לכיוון, אלא יותר לראות קצת את העיר, נופים ומוזיאונים, עם אפשרות לשכור רכב ליום או יומיים וכן לצאת לטייל עם איזה כמה שעות נסיעה לכיוון, אבל לא יותר מיום יומיים כאלו. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בסטוקהולם וגם הלסינקי אפשר להסתדר בלי רכב, גם אם רוצים לצאת לטייל באזורים אחרים (אלא אם מחפשים טיולי טבע - קצת יותר קשה).

אישית ממליץ מאוד על הלסינקי ומאוד אהבתי אותה. יש בה שכונות מאוד יפות במרכז העיר, אם זה משהו שמעניין אותכם. היא לא יקרה מדי. קל להתנייד בה גם ברגל וגם בתחבצ. היא מרגישה מאוד נינוחה ובטוחה. והיא גם מאוד מוכוונת הולכי רגל (עם תעדוף ברמוזרים וכו'). זה לא לונדון או טוקיו שכל יום יש לך מיליון אטרקציות שונות לבחור ביניהן. ולטוב ולרע היא מרגישה גם יותר צנועה מבירות סקנדינביות אחרות. אפשר להעביר בה 4 ימים בכיף ובלי לחץ. ואפשר לעשות גם טיול לאחת מהערים העתיקות בסביבה, וגם לאי שאני לא זוכר את השם שלו ונמצא במרחק הפלגה קצרה מהנמל בהלסינקי. ליותר מ-4 ימים הייתי ממליץ לקחת מעבורת לטלין ולהוסיף עוד יומיים שלושה שם. טלין גם עיר קטנה יחסית וכנראה הכי מערבית באופי שלה מכל הערים הסובייטיות לשעבר. העיר העתיקה שלה עברה שיקום מדהים בעשורים האחרונים ויש גם אזורים מעניינים מחוץ לחומות. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

שקלתי את ג'נבה, ואז ראיתי את המחירים שם

פסטה באזור ה 30-40 פרנק, המבורגר 160 גרם 35 פרנק

יש באזור עליות להרים, נוף מטורף, אבל המחיר עוד יותר - 700 שקל למבוגר ו 400-500 לילד

בקיצור, ויתרתי.

עריכה אחרונה על ידי phpclub
פורסם

לגבי הלסינקי הייתי בודק את המצב לפני הטיסה כי שמעתי שהרכבות מסנקט-פטרסבורג מפוצצות, אז כדאי לקחת בחשבון שמלונות יכולים להיות עמוסים...

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אני מצטרף להמלצה של יבגני על הלסינקי. הנה החוויות שלי מ-2014.

גם ג'נבה מתאימה לטיול משולב של עיר וטבע. הטיול שלי לפני 3 שנים התחרבש, אבל כמובן שזה לא צריך להרתיע אותך.

ואם אתה מדבר על שילוב של עיר וטבע יש לי הצעה נוספת - פרובאנס. טיסות לניס עם אופציה למרסיי או מילאנו כנקודת המוצא.

טיולים יותר קצרים - מציע את מזרח אירופה/בלקנים כמו סופיה, בלגראד או המדינות הבלטיות. אבל אני חושש שמצב הקןרונה והטיסות יהיה בעייתי. ועוד אפשרות - צפון איטליה. לשם יש מבחרהטיסות עצום.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מחובבי הקור, אם כי בהלסינקי הייתי בקיץ (25°). מצד שני, הייתי פעם בכנס בניס ביוני, והשטפונות כמה ימים קודם עיוותו את מסילת הברזל למרסיי, מה שקצת סיבך חברים שהיו אמורים לטוס הביתה משם. והיו לי עוד כמה חוויות דומות בקיץ. מזג האויר באירופה יכול להפתיע בכל עונה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לכולם, לקחתי את הכל לתשומת ליבי.

הלסינקי/שטוקהולם סבבה מבחינת אשראי נכון? חוץ מסכום מסוים לביטחון אין באמת צורך במזומן?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

למעשה מרבית אירופה. בינינו - גם בישראל השימוש היחיד שלי במזומן הוא התשלום לעוזרת ולירקן בשוק. ומן הסתם google pay/apple pay יעשו את העבודה.

• אהבתי 1

פורסם

אם יש אפשרות להזיז קצת את היעד ולבלות את החופשה בקופנהאגן, זה לדעתי מקום הרבה יותר מתאים לטיול עירוני. ז'נבה (כמו כל מקום אחר בשווייץ) יקרה מאד לתיירים, הזכרונות הכי טובים שלי מהלסינקי התחילו אחרי שמצאתי את המעבורת לטאלין (שיבגני הזכיר), ובשטוקהולם לא ביקרתי אז אין לי מה לומר. כן ראיתי מקומות אחרים בשוודיה, יש להם אחלה חנויות DIY ואוכל עשיר בקלוריות שמחמם את הלב, אבל הנוף העירוני והאווירה הכללית היו משעממים למדי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מצטרף להמלצה על קופנהגן, בתור בירה סקנדינבית, היא הכי תוססת, יש שם גם טיבולי, גן השעשועים המפורסם. הרבה חיי לילה.

יש את כריסטינה, הקהילה בתוך העיר של היפים, שהיא, עיר בתוך עיר, עם רחוב שמוכרים סמים באופן גלוי. אוכל טוב.

אמצא אפריל זה עדיין סתיו בסקנדינביה, קר, וגשום. האביב מגיע רק במאי ואיתו הפריחה והירוק.

אם תהיה בסטוקהולם שהיא עיר נחמדה, אבל לא יותר מידי, או קופנהגן, תוכל ברכב בטיול של יומיים להגיע בקלות לנורווגיה, או ברלין.

מהילסנקי קצת פחות. לא חושב שיש מה לעשות שם כמה ימים.

אם אתה באזור שטוקהולם, אפשר להגיע לאי גוטלנד, שזה מקום מיוחד, ושונה מהנוף הסקנדינבי. והעיר בירה מוקפת בחומה מימי הבניים. וכל קיץ יש שם פסטיבל גדול של שבוע בנושא הזה

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

אין בעיה להשתמש באשראי בפינלנד. נראה לי בכלליות הנטיה באזורים הצפונבונים זה פחות מזומן.

קופנהגן עיר מדהימה. יקרה משמעותית מהלסינקי לדעתי. מאוד אוהב שתיהן, וזו גם אחלה אופציה להתלבט עליה. מהעבר זכור לי שהיו תקופות שהיו טיסות ישירות רק לקונפהגן והיו תקופות שהיו טיסות רק לסטוקהולם. אולי זה גם שיקול טוב :)

ציטוט

ניקו, עד כמה אתה רגיש למזג אויר? 

ציטוט

אני מחובבי הקור,

התגעגעתי לפורום בכמה שעות שהוא היה למטה, אין ספק.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

@Derishאני מסכים אתך באופן חלקי. היסטורית דנמרק היתה אימפריה, לעומת זאת פינלנד, עד לפני 100 שנה, היתה שדה הקרב בין שתי אימפריות אחרות - הרוסית והשוודית. זה מורגש בעושר התרבותי, בארמונות, במבנים העתיקים וכו'. ועדיין אהבתי מאד את פינלנד, פשוט הרגשתי שם מאוד בנוח. מבחינת תכניות לטיול הלסינקי היא עיר ליומיים וקופנהגן (כולל הפריפריה שלה, עד הלסינור, ל-3 ימים). אבל משתיהן אפשר לצאת לכמה ימי טיול ברכב וליהנות מאד. אם תחפש בפורום תמצא דווח שלי על טיול בדנמרק מ-2015 שכלל 3 ימים בקופנהגן ועוד 4-5 ימים בנסיעות עד אורהוס.

אם נחזור לענייני כספים, לשים לב שלדנמרק ושוודיה (וגם לנורווגיה) כסף משלהן - קרונות, בעוד שבפינלנד נוהג האירו. יוקר המחיה היחסי נגזר משערי החליפין ביניהם, אני לא עוקב אחריו. מבחינת שימוש חזרתי מדנמרק עם רוב הקרונות שקניתי לפני היציאה, כי מרבית התשלומים נעשו בכ"א. בניגוד לאירו לכסף הזה לא מצאתי שימוש נוסף, מכרתי אותו בחזרה לבנק בהפסד של כמה אחוזים. מצד שני, גם לפני הקורונה שכבו אצלי כמה מאות אירו בהמתנה לשימוש, גם כשנסעתי כמה פעמים בשנה. בשוודיה לא ביקרתי, אבל היא ידועה כחלוצה בחיסול המזומן.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...