Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב בבאזל שווייץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו נוסעים במאי עם הקטנצ'יק ליער השחור וטסים לבאזל. אשמח להמלצות לחברת השכרה אמינה וטיפים באופן כללי (מעבר גבול לגרמניה, כיסוי ביטוחי וכו'). התכנון הוא לשכור משפחתית גדולה\סטיישן.

תודה.

פורסם

הניסיון שלי הוא טרופ קורונה, אז יתכן שבעידן הקורונה נוספו קשיים קטנים, צריך לבדוק יום לפני הנסיעה כי הדברים האלה נזילים לגמרי.

שתי המדינות שייכות לשנגן - אז מעבר הגבול בין גרמניה לשווייץ - חופשי לגמרי (בדוק אם היום אין ביקורות קורונה).

חברת השכרה - כל חברה בינלאומית מוכרת. בנסיעה שלי לפני 3 שנים לשווייץ וצרפת שכרתי באוויס (שנה קודם עשיתי כברות במועדון שלהם),קיבלתי הנחה של איזה 10-15% בכרטיס האשראי - דרך האתר הישראלי של החברה. חשוב מאד - לשלם תמורת כל ביטוח אפשרי ולהחזיק העתק הפוליסה מודפס. באותה נסיעה החלפתי רכב פעמיים - פעם אחת נכנסו בי ברמזור בברן, פעם שניה פרצו לי לרכב בצד הצרפתי של הגבול. אחרי טיפול משטרתי (בברן המשטרה הגיעה למקום התאונה, בצרפת הייתי צריך לגשת לתחנה) הרכבים הוחלפו בפרוצדורה די קצרה, כשבשני מקרים הבעיה העיקרית היתה איתור תחנת ההשכרה הקרובה. אז דאג לביטוח מלא כולל ביטול השתתףות עצמית. יש לזה יתרון נוסף - בהחזרת הרכב אתה צריך לדאוג רק למיכל דלק מלא, כי פגיעות ברכב מכוסות ממילא - אתה מגיע לנקודת ההחזרה, מוסר את המפתחות (או זורק אותם לתיבה המתאימה) וממשיך בדרכך.

אתה עם קטנצ'יק - בדוק את עניין מושב הבטיחות (להביא מהארץ או לשכור עם הרכב). 

תביא בחשבון מרחקי נסיעה לא קטנים, במיוחד כי סביר שתרצה גם לצאת מתחומי היער השחור. הכבישים ביער השחור הם כבישים צרים ומפותלים וברובם המהירות מוגבלת לסביבות 50-60 קמ"ש (אם לא השתנה בעשור האחרון) בלילה הכבישים חשוכים לגמרי (שוב ניסיון מלפני עשור). אוטובאהנים יש רק מסביבו. לא בשווייץ, לא בצרפת ולא בגרמניה תרצה לסטות מעל המהירות  המותרת, כי יש מצלמות בכל פינה (במיוחד בשווייץ), אז תכנן את הזמנים בהתאם, עם התחשבות בעצירות מתוכננות ולא מתוכננות. בכלל, חפש ברשת קצת המלצות לנהיגה במדינות בהן תנהג, צריך לנהוג "לפי הספר" ולהכיר את המנהגים של כל מקום.

כשאתה מקבל רכב וודא כי יש עליו מדבקת אוטובאהן שוויצרי. אם הרכב שוויצרי זה מובן מאליו, אבן וודא זאת. הקנס על נסיעה באוטובאהן שווייצרי ללא מדבקה כבד מאד, כך שאם אתה מקבל רכב עם מספר גרמני או אחר הזהר בעניין. עוד ניסיון מר שהיה לי - כפי שכתבתי קודם בצד הצרפתי של הגבול פרצו לי לרכב, וקצינת הביטחון באתר טענה שמבחינת הפורצים הצרפתים רכבים עם מספר שוויצרי הם מטרה מועדפת כי הם חושבים את השוויצרים לעשירים (ואפשר לחשוב שהיה לי רכב מפואר - סה"כ קקטוס). התחשב בכך כשאתה בוחר מקום חניה.

מבחינת גודל הרכב הכלל שלי הוא אחד מעל זה שתקנה בארץ. אז אם אין לך כמות עצומה של ציוד  גם משפחתית סטנדרטית או גרסת הסטיישן שלה (למשל של גולף אם עוד קיימת) יתאימו לגמרי. וודא כי גם זוגתך מורשה לנהוג ברכב במקרה הצורך, גם אם צריך לשלם תוספת נהג נוסף. 

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עלות השכרת מושב תינוק לשבוע היא סביב ה-250 ש"ח - בשביל סכום כזה אני ממש לא הולך לסחוב אותו איתי מהארץ. אנחנו נוסעים עם תינוק, כזה שלא מסוגל לשבת באוטו לאורך זמן מבלי לשלוח לי איזו בובה או צעצוע לתוך הראש בזמן נהיגה, אז המטרה היא להמנע מנסיעות ארוכות. אין גם כוונה לחצות גבולות חוץ מהמעבר משוויץ לגרמניה וחזרה לשדה התעופה.

פורסם

באזל היא במשולש גבולות של שוויץ צרפת גרמניה.

שוויץ יקרה. אפשר לשכור רכב בצד הצרפתי של שדה התעופה. ובכלל השכירות בגרמניה זולה משמעותית.

התחושה שלי שיהיה הקיץ בלאגן וחוסר רכבים כמו שמעולם לא היה -

עצה שלי - לברר מחירים בטלפון, ואם אין הפרש משמעותי - לא לעבוד בשיטת הוואוצר אלא שתהיה הזמנה ישירה מול חברת ההשכרה. צריך בשביל זה לפתוח כרטיס באתר ולהכניס גם פרטי אשראי ורשיון נהיגה.

מי שיש לו ואוצר יהיה תמיד בעדיפות נמוכה יותר כי הוא לא לקוח ישיר של החברת השכרה.

פורסם

מה שהצעתי הוא להזמין את הרכב באמצעות השלוחה והאתר הישראליים של החברה הבינלאומית. השירות שקיבלתי עם הזמנה כזו היה תקין לחלוטין, הבעיות נבעו ממיקום קשה לאיתור של הסניף בברן ובעיה בהגעה לסניף באנסי בגלל עבודות בדרך, אבל ברגע שהגעתי והצגתי את המסמכים הרכב הוחלף בהליך פשוט.

צריך לבדוק האם עדיף להזמין את הרכב מהשלוחה הצרפתית או מהשלוחה השוויצרית של החברה. את זה עשה באתר.

איפה יהיה הבסיס,שלכם ביער השחור?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה מדבר על נסיעה לפני הקורונה.

אני חושב שמאז - החברות מכרו את הרכבים שלהם, בהתחלה כי לא היו הזמנות, אחכ מכרו כי השוק גבוה. לא יודע כמה רכבים חדשים הם הזמינו. לא יודע כמה הנחות הן יכולות לסחוט, השורה התחתונה שלא חושב שהן עוד ממש התאוששו מהקורונה.

המחירים התייקרו משמעותית, במיוחד של רכבי 7 מקומות.

גם בארץ יש מחסור ברכבי השכרה.

ככל שאתה יותר אנשים וציוד ונוסע מרחק גדול יותר - כך צריך רכב גדול יותר. אז כמובן להזמין קטגוריה אחת מעל מה שצריך, לבדוק איזה רכבים נמצאים בפועל בכל קטגוריה.

אני פעם נפלתי עם הגדול שלי - קיבלנו פורד פוקוס. שנתיים קודם בלי ילד זה היה מצויין.

אבל - היה לנו מזוודה גדולה + קטנה,  אולי עוד מזוודה, מנשא גב שזה חתיכת נפח והכסא... הכסא שהיה נגד הכיוון גרם לנוסע לשבת בתוך החלון. זה כי פורד פוקוס פשוט לא מרווח מבפנים. מה לעשות, הרכב כנראה הכי צפוף שיש לעומת הנתונים היבשים שלו.

בנוסף, לא כל הציוד נכנס בתא המטען. ואישתי רצתה לםעמעם לשבת ליד הילדון ולפעמים מקדימה.

בדיעבד היה צריך להזמין לפחות קומפקט סטיישן, כמו מה שהיה לי בארץ.

נכנסתי חזרה ושמתי עוד לא מעט יורו על הרכב הבא הגדול שהיה להם בחוץ שהיה בכלל שבע מקומות. יצא לי מזל, וגם התוספת היתה סבירה. ואפילו הוא היה דיזל וחסכנו לא מעט כסף ככה.

לעניות דעתי - יש בין שתים לשלוש רמות הזמנה.

דרך הזמנה ראשונה היא וואוצ'ר - דרך חברת צד ג.

נניח אופרן, רנטלקארס או כל אתר אינטרט שהוא.

דרך הזמנה שנייה היא וואוצר דרך הנציג הרשמי של חברת ההשכרה בארץ.

סוג הזמנה שלישי הוא ישירות מול חברת ההשכרה - כלומר יצירת הזמנה שקיימת באתר החברה אחרי פתיחת כרטיס לקוח והצטרפות למועדון הלקוחות של החברה בחו''ל.

לדעתי האישית, וממה שיצא לי לראות בעבר, אין דין לקוח שמגיע דרך אתר ברוקראז כמו רנטארקרס

(דרך 1) ללקוח שיש לו כרטיס לקוח באתר החברה, והזמנה שמופיעה באתר החברה עם פרטי לקוח, רשיון רכב וכרטיס אשראי (דרך3).

אם יהיו בעיות - הלקוח הראשון הוא זה שיפגע. 

החברה מחויבת יותר ללקוח שמגיע בדרך 3.

מסצבר שהנציגות של חברת ההשכרה בארץ - יודעת לעבוד בשתי דרכים - דרך 2 שהיא הנפוצה עבור הלקוח הפרטי - להנפיק וואוצ'ר ששם מעמדך אולי טיפה יותר טוב מאשר הזמנה דרך צד ג, לא מצליח לפענח עד כמה. 

הדרך השלישית - מסתבר שהחברות בארץ יודעות להקים הזמנה ישירה מול חברת ההשכרה בחו''ל. ממה שאני רואה זה יותר זול מאשר המחירים של אותה חברת השכרה באתר האינטרנט שלה.  לעומת אופציה 1 או 2 - לפעמים זה יותר זול קצת, לפעמים קצת יותר יקר ולפעמים הרבה יותר יקר.

שווה בדיקה.

לא תמיד גם תנאי הביטוח זהים, ''ביטוח'' השתתפות עצמית - כלומר יורידו לך כסף שזה גם יכול להיות 3-5k יורו ואחרי זה תגיש תביעה לחברת ביטוח להחזרת הכסף, או ביטול השתתפות עצמית שם לא אמורים לגבות ממך כסף.

פורסם

במהלך השנים שכרתי בכל השיטות.

בשיטה 1 - הזמנתי רכב דרך רנטלקארס. בדוכן ההשכרה עשו לי בעיות בעניין נהג צעיר לבן שלי. התלוננתי ברנטאלקארס (שיחת סקייפ), עשו איזה הוקוס פוקוס מאחורי הקלעים ופתרו את הבעיה.

בשיטה 2 - כבר סיפרתי. הביטוח היה יותר טוב ממה שיכולתי לקבל בשיטה 3.

החסרון של שיטה 1 הוא אכן ההבדל בין ביטול השתתפות עצמית לבין החזר השתתפות עצמית. היתרון ב-2 היה ביטול השתתפות עצמית אמיתי, כאשר באותו זמן בשיטה 3 היתה משאירה השתתפות עצמית של כמה מאות אירו וצורך ברכישת ביטוח השתתפות עצמית. אבל זה שונה מחברה לחברה וממדינה למדינה.

לגבי קבוצת הרכב - בעיה. החברות "יצירתיות" מאד ומנסות לדחוף רכבים קטנים יחסית לקטגוריה. מכל מקום, עבור 3 נוסעים לא הייתי שוכר רכב המיועד לשבעה. מה שהייתי עושה הוא לשכור משפחתחת בגרסה רגילה או סטיישן, ואם יש בעיה עם מושב הבטיחות מבקש החלפה במקום. כבר היו לי סיפורים דומים (ניסו לתת לי רכב עם תא מטען קטן יחסית לקטגוריה, שלא הספיק למטען שלי. אין לי ניסיון עם מושבי בטיחות) ובלי קושי הוחלף ליותר מרווח, ללא תשלום נוסף. אולי היום, בעידן הקורונה, יהיה פחות מבחר, אבל סביר שפות"ש יסתדר.

פורסם

לאחרונה בגלל ההתחזקות של הפרנק השווצרי לאומת היורו המון שווצריים נוסעים לגרמניה לעשות קניות, בעקבות זה יש המון בדיקות מעברי הגבול בין שווייץ לגרמניה, אז ככה שאם אתה מתכנן קניות בסכום יחסית גבוהה, אז תשמור את הקבלות.

פורסם

לא יודע לגבי הבדיקות במעברי הגבול בימי הקורונה,  אבל כשטיילתי בשווייץ.לפני כעשור לנתי ב-Weil-am-Rhein, שהוא הפרבר הגרמלי של באזל. מבנה ביקורת הגבולות היה נטוש והמעבר בו חופשי, והסופר הסמוך למלון היה מלא שוויצרים שבאו לעשות קניות. הפרשי המחירים בין שני צידי הגבול לא יאומנו.

פורסם

השורה התחתונה שלי - צפוי מחסור רכבי השכרה ככל הנראה. הייתי מקפיד לברר איזה רכבים בכל קטגוריה,  מזמין קטגוריה אחת מעל מה שבדיוק צריך וגם שם בודק מה הרכבים שיש ולא רק מה שבמודעה, אלא אם כן באמת אין לכם דרישות קריטיות.

שקול להימנע מברוקרים.

כרגע יש לי הזמנה ישירה דרך אחת מחברות ההשכרה בארץ, דרך המערכת הגלובלית שלהם, ככה שההזמנה מופיעה בכרטיס לקוח שלי באינטרנט ובאפליקציה.

לגבי באזל - שכירת רכב בצד הצרפתי זולה משמעותית מהצד השוויצרי. מחירי ההשכרה בגרמניה עוד יותר זולים. אבל לא שמעתי על מישהו ששכר שם בצד הגרמני. שווה בירור זריז.

פורסם (נערך)

אכן, הבדלים גדולים במחירים בין צרפת לשוויץ (בג׳נבה נהגנו תמיד לחצות לצד הצרפתי אחרי הנחיתה ולשכור שם).

רק לשים לב לענין המדבקה לאוטוסטרדות, צריך לרכוש אחת, כי הצד הצרפתי לא מספק אותה (אולי אפשר לבקש מהם בתוספת תשלום, מעולם לא יצא לי לבדוק).

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם (נערך)

המדבקה השויצרית היא לשנה (הנוכחית עד 31.1.23), ומחירה 40 פרנק שויצרי (כ-140 ש"ח). היא מחוייבת רק באוטובאהן, כך שאם אתה מקפיד לא להכנס אליו היא אינה נדרשת. הקנס על נסיעה באוטובאהן ללא המדבקה הוא 200 פרנק (700 ש"ח), ובנוסף תחוייב לרוכשה.

איך תדע שאתה נכנס לאוטובאהן? שלטי ההדרכה יהיו ירוקים, בניגוד לכחולים של הכבישים הרגילים (הפוך מאצלנו).

מכל מקום, כיוון שהשדה נמצא בצרפת תוכל להמנע לחלוטין מכניסה לרשת הכבישים השויצרית (בדוק במפה), ולכן המדבקה תדרש רק אם תנהג בכבישים המהירים צד השוויצרי. 

אגב, כאשר שכרתי רכב במינכן נשאלתי האם בכוונתי לעבור לשוויץ, וכשנתתי תובה חיובית קיבלתי רכב ברישוי גרמני, שנשא את המדבקה.

את ההצטיידות שלך אחרי הנחיתה עשה בגרמניה, יהיה הזול ביותר.

עוד הערה - רכישת כרטיסי סים בגרמניה מצריכה פרוצדורה של רישום. אם אתה מתכוון לרכוס סימים גרמניים עשה זאת רק בחנות או דוכן של אחד המפעילים וודא שהקו מאוקטב לפני שאתה עוזב את המקום.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

לגבי קיניות של אוכל, כמו שרשמו לך עדיפות בגרמניה, ההבדלים משמעותיים אפילו בתוצרת השווצריית.

אם אתם חייבים לקנות  אוכל בשווייץ, אז אילו רשימת המקומות לקנות מהן, מהיקר לזול:

Aldi+ Lidl 

Denner

Migros + Coop

Spar 

Volg (היכן שאני עובד) 

לקראת הערב תמיד יהיו הנחות כאלו או אחרות על מוצרים אשר לא ניתן למכור ביום למחרת (נע בין 20 ל 50 אחוז על גבינות, כריכים, סלטים, מוצרי בשר ועוד).

• אהבתי 1
פורסם

מנצל שירשור - איך אפשר לקבל רכב שדומה לרכב שהוזמן יחסית וללא תור בנמהת מינכן?

נציגי השירות בחברות השונות לא באמת יודעים מה קורה. מצד אחד עידן הקורונה בטח שיפר דברים כאלה, ובטח מנסים גם לצמצם כוח אדם וגם מפגש פרונטלי עם נציג.

אז בשביל זה צריך שההזמנה תהיה קודם כל דרך הכרטיס לקוח בחברה, כי ככה יש אשראי, ופרטי רשיון וכו.

השאלה אם לא צריך בכל מקרה נציג שיכניס את הפרטים למערכת וכו שזה מה שניסיתי לחסוך עי שימוש בהזמנה גלובלית מול יורופקאר.

המטרה שלי שירות כמו בארהב - מחכה לך רכב, אתה לוקח אותו והפקיד במחסום בודק פרטים ואולי מצלם את הרשיון והדרכון. זה לא מעניין אפילו מה הוא עושה שם כי זה לוקח דקה.

יש לי סיוט מלפני כמה שנים טובות מתור לסיקסט מינכן. בסוף זה בסדר וקיבלתי מה שרציתי. 

אז לא היו ילדים...

כרגע יש לי הזמנה במינכן ישירות מול יורופקאר, כלומר שרואים אותה באתר שלהם.

השאלה איך אפשר לקבל את הרכב ישירות, ללא תור, ועדיף בכלל ללא מפגש עם נציג.

מישהו התנסה באפליקצת אייפון של יורוקאר? לנו יש רק אנדרואיד.

יש לי סטטוס עסקי בהרץ אם זה שווה משהו.

פורסם

ברוב החברות שאני נתקלתי יש מפגש עם נציג, אבל צמצמו את המפגש איתו לדקות בודדות. בחלק מהמקרים אתה מגיע, הכל כבר מוכן, הנציג רק מביא מפתח, עובר איתך על הרכב וסע לדרכך. זו גם ההזדמנות לשדרג רכב אם הוא לא לטעמך או להעלות תלונות אם יש (מכות ברכב או שאלה לגבי איך מתפעלים משהו שהצרפתים החליטו לעשות שונה מכל יצרן אחר)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...