Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני לא יודע מה הפגישה הניבה, אבל זה משעשע לראות את כל מתנגדי טראמפ, שפתאום הם נגד משא ומתן עם דיקטטור (אבל הסכם עם חמאס או אבו מאזן?   יאללה תביא קילו).

הרי עדיף לתת לרוסיה להמשיך לטחון את אוקראינה עד שיגמרו לאוקראינה החיילים או השטחים, ולתת לעוד אלפים למות במלחמה שאין ממנה מוצא.

הנה למשל:

https://www.ynet.co.il/news/article/hybdbl600ee

וזה עוד בדיוק באותו זמן שזלנסקי מודיע שהוא יגיע לבית הלבן ביום שני, אבל העיקר לקשקש. היא כבר קבעה שלא הושג כלום, לא נפתח תהליך דיפלומטי, ועוד שטויות, כאשר ברור שאין לה שום מושג.

אני אגב חושב שזאת הייתה הפגנת כח מצד טראמפ - מעבר לשפת גוף, ולניואנסים קטנים שהמטומטת בכתבה אפילו לא מצליחה לפרש, להטיס מפציצי B2 מעל הראש של פוטין, תוך כדי שהם הולכים לאורך השטיח, זה אשכרה לשלוף את הבולבול מול פוטין כדי להראות למי יש יותר גדול.

775051-attachment.jpg

אני גם חושב שהוא ישיג לבסוף הפסקת אש, שאולי תחזיק חודשים, ובמקרה הטוב שנים, השאלה באלו תנאים.

אם הוא יגרום לפוטין לסגת מ-2 המחוזות הנוספים אליהם הצבא הרוסי פרש, ולהישאר עם קרים, לוהנסק ודוניצק, בתמורה להפסקת הלחימה, זה יהיה הישג מכובד.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

אם הוא יגרום לפוטין לסגת מ-2 המחוזות הנוספים אליהם הצבא הרוסי פרש, ולהישאר עם קרים, לוהנסק ודוניצק, בתמורה להפסקת הלחימה, זה יהיה הישג מכובד.

לא נשמע ראלי. אך אם כן, מניח שזלנסקי יקח את זה ב2 ידיים ויגיד תודה.

פורסם
לפני 21 שעות, samg כתב:

לא נשמע ראלי. אך אם כן, מניח שזלנסקי יקח את זה ב2 ידיים ויגיד תודה.

אל תהיה בטוח. מהרושם שלי, זלנסקי לא ממהר לסיים את הלחימה. הרי לאורך כל המלחמה הוא קשקש איך אוקראינה לא תוותר על שטח, איך הוא לא ידבר עם פוטין ועוד. בסוף רואים מה יצא מזה. ככה זה כששמים ליצן בראש מדינה.

אני כמובן לא חולק על כך שאוקראינה הם הצד הטוב בסיפור, שרוסיה היא חלק מהציר שפועל נגדנו, ושבעולם אידיאלי אוקראינה הייתה צריכה לקבל את כל השטחים חזרה.

הבעיה שאנחנו לא חיים בעולם אידיאלי, ומתחילת המלחמה היה ברור שאוקראינה לא תצא ממנה עם ידה על העליונה. זלנסקי והממשל שלו הרסו את אוקראינה. עכשיו נותר רק למזער נזקים.

גם מצחיק הכתבות באתרים השונים על איך אירופה הם המגן של אוקראינה (מול טראמפ), כשבינתיים ארה"ב היא דווקא זאת שסיפקה לה הכי הרבה תמיכה, כספית וצבאית, וארה"ב היא זאת שפועלת אקטיבית לעצור את הלחימה, במקום לקשקש כל היום ולתת לעוד ועוד אוקראינים למות כל יום.

פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

אל תהיה בטוח. מהרושם שלי, זלנסקי לא ממהר לסיים את הלחימה. הרי לאורך כל המלחמה הוא קשקש איך אוקראינה לא תוותר על שטח, איך הוא לא ידבר עם פוטין ועוד. בסוף רואים מה יצא מזה. ככה זה כששמים ליצן בראש מדינה.

תגיד לי, מה אתה מצפה שהוא ייעשה בזמן לחימה, יציג את עמדת הקו האחרון שלו במו"מ?!

ברור שהוא כל הזמן יגיד שהוא ישחרר שטחים ויילחם עד הסוף, בטח ובטח כל זמן שהכוחות עוד נלחמים.

אני לא חושב שהוא יצא מזה "ליצן"...

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בתאריך 18.8.2025 בשעה 09:11, gadik6 כתב:

ככה זה כששמים ליצן בראש מדינה.

זלנסקי והממשל שלו הרסו את אוקראינה.

לטוב ולרע, זלנסקי והמותג שלו הציעו משהו שנראה בזמן אמת כמו אלטרנטיבה לעוד איש עסקים מזדקן שבא לעשות לביתו על חשבון האזרחים. גם אם היה בובה של אוליגרך (נניח) וגם אם כל העסק הסתבר בדיעבד כגדול עליו, לא הצליח לעצור את השחיתות, מינה אנשים לא מתאימים לתפקידים בכירים וכו' - ספק אם אי פעם הייתה שם כוונת זדון או התעלמות צינית ומכוונת מצרכי הבוחרים. 

שוב, השנאה היוקדת שלך כלפיו אינה ברורה, במיוחד על רקע קודמיו בתפקיד ואופי הפוליטיקאים באזור. נראה שהוא ניסה לעשות משהו טוב (בעיקר למפעילים שלו אבל גם לציבור הבוחרים), ואז המשיך לנסות גם כאשר נכנס למצב שהיה שובר גדולים ומנוסים ממנו. כשאתה חי במדינה שבה כל צמרת השלטון שכחה כבר לפני עשור בשביל מי היא עובדת או מה זה דמוקרטיה ושלטון החוק ומעביר ביקורת כזאת מאחורי מקלדת על הספה, זה לא גורם לך להישמע רציני במיוחד.

הרסו את אוקראינה... אפשר לחשוב שפורושנקו או יושנקו בנו שם אימפריה וזלנסקי בא והחריב אותה. בחייאת.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 8 שעות, Derish כתב:

שוב, השנאה היוקדת שלך כלפיו אינה ברורה,

זה ממש קל לראות, פשוט תגלול קצת אחורה, הכול שם, תמיכה מוחלטת ברוסיה של פוטין.

פורסם
לפני 26 דקות, mikyl כתב:

זה ממש קל לראות, פשוט תגלול קצת אחורה, הכול שם, תמיכה מוחלטת ברוסיה של פוטין.

אז אתה תומך בחמאס כי אתה שונא את ביבי. כן?

לפני 8 שעות, Derish כתב:

שוב, השנאה היוקדת שלך כלפיו אינה ברורה, במיוחד על רקע קודמיו בתפקיד ואופי הפוליטיקאים באזור. נראה שהוא ניסה לעשות משהו טוב (בעיקר למפעילים שלו אבל גם לציבור הבוחרים), ואז המשיך לנסות גם כאשר נכנס למצב שהיה שובר גדולים ומנוסים ממנו. כשאתה חי במדינה שבה כל צמרת השלטון שכחה כבר לפני עשור בשביל מי היא עובדת או מה זה דמוקרטיה ושלטון החוק ומעביר ביקורת כזאת מאחורי מקלדת על הספה, זה לא גורם לך להישמע רציני במיוחד.

ואתה חי במדינה בה השלטון מקדם אנטישמיות ושונא יהודים. נו מה, נרד עכשיו לטיעונים ברמה הזאת?

השלטון באוקראינה הוא מושחת מהיסוד. זלנסקי אולי דיבר על כך שהוא רוצה לעשות משהו טוב, אבל זה בעיקר היה למראית עין. יפה שעליך זה עובד.

הרי הבאתי דוגמאות, כמו ניסיון "להילחם" במוסדות שנועדו להילחם בעצמם בשחיתות, בתירוץ של "תעמולה רוסית" ועוד.

יתרה מכך, אין לו שום הכשרה או ניסיון, שיעזרו לו להצליח בתפקיד. כלום. הוא היה קומיקאי, שפתאום נבחר לנשיא.

והכי חשוב, הוא כשל במחויבתו כלפי הציבור האוקראיני - הוא נבחר על ידי ולמען הציבור האוקראיני, אותו ציבור שהוא הקריב למען האירופאים וממשל ביידן. 

זלנסקי הוא לא יותר מאידיוט שימושי, שהאירופאים והאמריקאים השתמשו בו.

האינטרס של אוקראינה היה להתנתק מרוסיה בלי לשבור את הכלים, כלומר לשמור על נייטראליות, שתאפשר לה להנות גם מיחסי מסחר עם רוסיה, אבל גם מיחסים עם אירופה. למשל כמו שישראל עושה. במקום זאת, הוא הלך ראש בראש עם פוטין. מאוד חכם.

פורסם
לפני 6 דקות, gadik6 כתב:

אז אתה תומך בחמאס כי אתה שונא את ביבי. כן?

אם חמאס היו מחלקים תעודות הוקרה – נתניהו היה מקבל את הראשונה. הוא הרי האבא והאמא שלהם, זה שטיפח אותם באהבה לאורך שנים. הוא איפשר לארגון לגדול ולבצע את הטבח. ועכשיו, אחרי שהביא להם כוח, הוא גם מספק להם בונוס - בידוד בינלאומי לישראל, בדיוק כפי שחמאס חולם.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

לא ענית על השאלה שלי. אתה שונא או ממש לא אוהב את ראש ממשלת ישראל וכנראה את כל הממשלה שלו. האם זה אומר שאתה שונא ישראל או תומך חמאס?

כי לשיטתך, אם אני לא חובב את זלנסקי, אז אני בהכרח פרו-רוסי או תומך פוטין.

פורסם
לפני 1 דקה, gadik6 כתב:

כי לשיטתך, אם אני לא חובב את זלנסקי, אז אני בהכרח פרו-רוסי או תומך פוטין.

אתה פרו־רוסי לא בזכות זלנסקי, אלא פשוט כי אתה פרו־רוסי. לכן יעצתי ל-Derish להציץ אחורה בהודעות שלך – זה כתוב שם שחור על גבי לבן, לא צריך שום זכוכית מגדלת. ולכן ברור שאתה שונא זלנסקי כמו כל מעריץ של פוטין.

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

זלנסקי הוא לא יותר מאידיוט שימושי, שהאירופאים והאמריקאים השתמשו בו.

במקום זאת, הוא הלך ראש בראש עם פוטין. מאוד חכם.

אז לא הבנתי, הוא בובה על חוט ו-figurehead של בעלי אינטרס או מנהיג עצמאי עם דעות מגובשות וחופש פעולה? נראה שאתה מדפדף בין שני המודים האלה בהתאם לטענה שאתה מנסה לטעון.

אם הכוחות הנסתרים שולטים בו מאחורי הקלעים, אז הם גם אלו שהלכו נגד פוטין ועשו את כל מעשי העוולה שתיארת. אם הוא זה שהלך ראש בראש עם פוטין, אז תן לו קרדיט גם על ההצלחות הנקודתיות של אוקראינה במלחמה, על גיוס התמיכה הפיננסית והצבאית, ועל כל היח"צ הנלווה.

פורסם (נערך)

אין שום "כוחות נסתרים" בסגנון אילומנטי. באמת צריך להסביר מה זה אומר שהשתמשו בו?

אוקראינה היא על תקן פרוקסי של האיחוד/ארה"ב במלחמה מול רוסיה. האינטרס של אוקראינה לא היה להיכנס למלחמה עם רוסיה. זה עד כדי כך פשוט.

כתבתי כבר את דעתי שאת המלחמה אפשר היה למנוע, ונימקתי מה ואיך. זאת דעה לגיטימית בדיוק כמו הדעה שפוטין מתכנן לפלוש לאירופה אם אוקראינה תיפול.

אתה מדבר על הישגים. איזה הישגים?   לשרוד זה לא הישג. מאות אלפי הרוגים, מיליוני פליטים, כמעט רבע מדינה בשליטה רוסית, הרס תשתיות, דור שלם שכמעט נמחק, חטיפה של אנשים באמצע הרחוב ושליחתם לחזית על תקן בשר תותחים. ממש הישג.

• תוכן חדש...