Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפני 4 דקות, David32 כתב:

נו אז תיכף הכול נגמר לא? לקנות שמפניה?

זה נושא שונה. קשרי סחר עם המערב זה דבר אחד. בריחת מוחות זה דבר אחר. 

כשאתה מחליט שאתה פותח את הגוש המזרחי מחדש ומתנתק מהמערב ומעכשיו קשרי המסחר שלך התבססו על סין והודו זה לא דבר אחר, זה אותו דבר.
זו הסיבה שאנשים בורחים משם, הם כבר רואים איך הם מאבדים את מקום העבודה שלהם ואת החיים שהם היו רגילים לחיות והספיקו להם הסיפורים של אבא ואמא על הקומוניזם כדי להבין שכדאי לברוח ומהר.
אוכל הודי זה אחלה, אבל לא מספיק כדי לגרום להם להישאר, RSU של תאגידים אמריקאים זה קצת יותר מפתה גם אם האוכל זבל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 15 דקות, David32 כתב:

טאיוואן תחטוף ויהיה מאוד רע, ולא רק באירופה.

אם, בהקצנה, על הפלישה לאוקראינה המערב היה מוחק את רוסיה - סין אולי היתה מסיקה מסקנות מסוג אחד על כיבוש תאורטי של טאיוואן. אם בסופו של דבר רוסיה תצליח לכבוש את אוקראינה - אולי בסין יגיעו למסקנות אחרות. 

כמובן המערב היה יכול לא לגבות את אוקראינה מלכתחילה ואז מה שאני אומר לא היה רלוונטי. אבל אפשר להגיד את זה על כל קונפליקט בעולם והבעיה היא שהכל קשור. בלי להביע דיעה על הסכם הגרעין עם איראן, כי אין לי מושג, אני, למשל, שמח שהמערב מנסה למנוע מאיראן נשק גרעיני. באנלוגיה פשוטה גם את זה הם לא בהכרח צריכים לעשות, כי פוחוי וגם אם יפלו כמה טילים על ת"א - אז מה?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 1 דקה, David32 כתב:

אז תיכף הכול נגמר לא? לקנות שמפניה?

להיפך, אני מקווה שזה יימשך כמה שיותר. אני לא חושב שיימאס לי אי פעם לראות עד כמה הצבא הרוסי עלוב. 

עכשיו עם הגיוס כל יום מתפרסמים חומרים חדשים - נותנים להם רובים רקובים, קסדות ממלחמת העולם השניה, מבקשים להביא טמפונים מהבית, זורקים אותם בשלג בשום מקום, אוהלים בתוך בוץ וביוב. מחכה לסרטון שיראה שחצי מקבלים רובה בלי כדורים והחצי השני רק כדורים בלי רובה. 

• אהבתי 3
פורסם

צריך לזכור שהצבא הרוסי, עוד מימי הצאר, היה צבא די כושל. אני לא מכיר את ההיסטוריה של רוסיה, אבל קשה לי להזכר בקמפיין אחד מוצלח של הצבא הזה. את מלחמת העולם השנייה הם ניצחו כי נגמרו הגרמנים לגרמנים (וכי מדובר בבני זונות קשוחים שחבל״ז).

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

את מלחמת קרים ב-1856 הם הפסידו. את מלחמת 1905 מול יפן הם הפסידו. את מלחמת העולם הראשונה הם הפסידו. במלחמת העולם השניה הם ניצחו רק אחרי שזרקו 20 מיליון חיילים וקיבלו משאבים אדירים בתוכנית החכר-השאל מארצות הברית. את צצניה הראשונה הם הפסידו. כן, די כושל…

• אהבתי 2
פורסם
לפני 13 דקות, MiniMiz3r כתב:

חחחח זו בדיחה? ממליץ לך לקרוא ערוצי טלגרם של בלוגרים צבאיים רוסיים (WarGonzo וכו'), מה שקורה לצבא הרוסי באוקראינה כרגע זו קטסטרופה במלוא מובן המילה. הם פשוט מושמדים שם כמו ג'וקים. 

הצבא הרוסי נמצא בנסיגה לכל אורך החזית המזרחית, הנפילה של לימן היא קטסטרופה מוחלטת מבחינת רוסיה שמימדיה טרם התבררו סופית. 

אבל כן, הם "כבשו עוד כפר" חחחח

הם כבר 7 חודשים מושמדים כמו ג'וקים, נסוגים ומה לא, רק שהמצב בשטח לא בהכרח מתיישר עם ההצהרות האלו.

ולימן קרובה לחזית כבר כמה חודשים. כשהאוקראינים ידחקו את הרוסים כל הדרך עד לגבול אז זאת תהיה קטסטרופה. עד אז זה פשוט לחימה בחזית, שגוררת תזוזה שלו לצד זה או אחר בכמה קילומטרים/עשרות קילומטרים.

לפני 9 דקות, farkash7 כתב:

על סמך מה אני טוען? כמה לוחמים אוקראינים יש שם וכמה רוסים?
מה שקרה ב2014 שונה ממה שקורה עכשיו. ב2014 רוסיה סיפחה אליה את השטח והאוקראינים פחות או יותר בלעו את הגלולה וישבו בשקט. הפעם הם יצאו למלחמת עצמאות ולא מוכנים להיכנע.

אתה טענת שעל כל חייל רוסי יש לאוקראינים יכולת לגייס 10, אז רצוי שתביא מקור לטענה.

וב-2014 האוקראינים בלעו וישבו בשקט?   אלפי החיילים ההרוגים (משני הצדדים) יגידו אחרת. האוקראינים נלחמים ברוסים/במורדים הפרו-רוסים באופן אקטיבי מ-2014, כולל חי"ר, הפצצות ועוד.

פורסם (נערך)

תמשיך לטמון את הראש בחול. אני לא עובד בשבילך. לך לגוגל ותחפש.
"Ukrainian forces outnumbered Russian troops by eight times during the rapid Ukrainian counteroffensive in the northeastern Kharkiv region, a Russian-installed official said"

מה אתה חושב ששומר את האוקראינים במשחק? כמות החיילים והמוטיבציה.

פורסם
לפני 20 דקות, farkash7 כתב:

זו הסיבה שאנשים בורחים משם

אף אחד לא בורח כי הוא לא רוצה לעבוד עם סינים ולאכול צ'יקן מסאלה...

אנשים לא רוצים את המלחמה הזאת, גברים לא רוצים ללכת למות בשביל כפר חויילייקה, עם אוכלוסיה של 56 איש וסוס, וגם לא בשביל לישאנסק שאף אחד לא שמע על המקום הזה עד ללא מזמן...

לפני 23 דקות, יבגניפ כתב:

כי פוחוי וגם אם יפלו כמה טילים על ת"א - אז מה?

נכון. לפחות אז יוכלו לבנות מחדש עם שבילים ותחצ . 😘

לפני 10 דקות, gadik6 כתב:

הם כבר 7 חודשים מושמדים כמו ג'וקים, נסוגים ומה לא, רק שהמצב בשטח לא בהכרח מתיישר עם ההצהרות האלו.

באמצע מרץ בלינגקט אמרו ש'תוך שבוע הצבא הרוסי קורס'. כשאמרתי באיזה קבוצה שזה שטויות וסתם פרופוגנדה, אמרו שאני טיפש פרו-רוסי שלא מבין כלום. עבר זמן, נראה שצדקתי.

אבל בסדר, הנה הנה עוד חודש הצבא הרוסי קורס.

לפני 5 דקות, farkash7 כתב:

"Ukrainian forces outnumbered Russian troops by eight times during the rapid Ukrainian counteroffensive

רק באיזור הזה ובמערכה הזו...

לפני 5 דקות, farkash7 כתב:

מה אתה חושב ששומר את האוקראינים במשחק?

משלוחי נשק בלתי פוסקים מהמערב. מודיעין בלתי פוסק מהמערב. בקיצור - המערב.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, farkash7 כתב:

תמשיך לטמון את הראש בחול. אני לא עובד בשבילך. לך לגוגל ותחפש.
"Ukrainian forces outnumbered Russian troops by eight times during the rapid Ukrainian counteroffensive in the northeastern Kharkiv region, a Russian-installed official said"

מה אתה חושב ששומר את האוקראינים במשחק? כמות החיילים והמוטיבציה.

או שאתה לא יודע אנגלית או שיש לך בעיות בהסקת מסקנות.

https://edition.cnn.com/2022/02/25/europe/russia-ukraine-military-comparison-intl/index.html

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 25 דקות, garicho כתב:

את מלחמת קרים ב-1856 הם הפסידו. את מלחמת 1905 מול יפן הם הפסידו. את מלחמת העולם הראשונה הם הפסידו. במלחמת העולם השניה הם ניצחו רק אחרי שזרקו 20 מיליון חיילים וקיבלו משאבים אדירים בתוכנית החכר-השאל מארצות הברית. את צצניה הראשונה הם הפסידו. כן, די כושל…

אל תשכח גם את ההפסד במלחמת החורף מול פינלנד. ואת אפגניסטן.

פורסם
לפני 7 דקות, MostlyWicked כתב:

אל תשכח גם את ההפסד במלחמת החורף מול פינלנד. ואת אפגניסטן.

הסיבה שלא הכנסתי את שתי המלחמות היא שלא מדובר היה בהפסד טוטאלי. נכון שהם התקשו מאוד מול פינלנד, אבל כבשו וסיפחו שטחים שעד היום נחשבים לחלק מרוסיה.

ולגבי אפגניסטן, אותו הסיפור של האמריקאים - נשבר להם להקיז דם ללא תועלת, אז הם יצאו. אבל הם לפחות הצליחו לכבוש את אפגניסטן יחסית בקלות. הבעיה הייתה להחזיק אחר כך…

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, gadik6 כתב:

או שאתה לא יודע אנגלית או שיש לך בעיות בהסקת מסקנות

חבר הכתבה הזו מפברואר. לך תתעדכן במספרים. מאז האוקראינים גייסו המון ומצד שני המון חיילים רוסים נפצעו/נהרגו.
לגבי הסד"כ שרשום שם מדובר במספרים על הנייר. בפועל לרוסים מאוד קשה לגייס 300K חיילים עם רקע קרבי, אני בספק אם הם יצליחו. לגייס אנשים עניים שחיים בפרים שכוחי אל ושמעולם לא החזיקו רובה, זה לא נחשב חלק מסד"כ של צבא.

לפני 20 דקות, David32 כתב:

רק באיזור הזה ובמערכה הזו...

יש לך נתונים עדכניים של התמונה הגדולה? לי אין.
זה כלל לא משנה שזו רק המערכה הזו, מה שמשנה שהאוקראינים הצליחו לגייס ולהכשיר כוח צבאי גדול פי 8 מהכוח שהם עמדו מולו.
למה הרוסים פתאום שינו פאזה וזרקו את ההבטחות לפח ותפחו בבצבע גיוס נרחב? אין להם מספיק כוח אדם כדי להתמודד עם מה שהאוקראינים מעמידים מולם. הם נוחלים תבוסות והשפלות.
מספיק עם הסיפורים על נשק ומודיעין מערבי.
לאוקראינים בקושי יש מטוסים, בקושי יש טנקים בקושי יש נשק מדוייק (גם מה שיש הוא בטווח מוגבל). 
לרוסים יש חייל אוויר אדיר, חייל שריון עצום, לווינים, מודיעין, מאות אלפי חיילים (על הנייר), איך כמה רקטות הימרס תוקעות את כל המכונה הזו? מה קרה לכל הטנקים? מה קרה לכל המטוסים? מה קרה לכל הטילים המדוייקים? מה קרה לכל החיילים? סיפורי אלף לילה ולילה.

לפני 20 דקות, David32 כתב:

אף אחד לא בורח כי הוא לא רוצה לעבוד עם סינים ולאכול צ'יקן מסאלה...

אנשים לא רוצים את המלחמה הזאת, גברים לא רוצים ללכת למות בשביל כפר חויילייקה, עם אוכלוסיה של 56 איש וסוס, וגם לא בשביל לישאנסק שאף אחד לא שמע על המקום הזה עד ללא מזמן...

שוב יכול להעיד רק על הקבוצה שאני נמצא בה שעוד לפני שהודיעו על גיוס 3 אנשים התחילו תהליך של רילוקיישן רק בגלל המלחמה והמשמעויות שלה על תנאי העבודה שלהם והעתיד שהם רואים.
מה שעשתה הודעת הגיוס זה לקחת עוד כמה מתלבטים ולגרום להם להפסיק להתלבט, אבל כבר לפני זה כמות מאוד משמעותית שם הון אנושי איכותי התחיל תהליכים כדי לברוח משם ולא לחזור.

פורסם
לפני 22 דקות, David32 כתב:

באמצע מרץ בלינגקט אמרו ש'תוך שבוע הצבא הרוסי קורס'. כשאמרתי באיזה קבוצה שזה שטויות וסתם פרופוגנדה, אמרו שאני טיפש פרו-רוסי שלא מבין כלום. עבר זמן, נראה שצדקתי.

אבל בסדר, הנה הנה עוד חודש הצבא הרוסי קורס.

הצבא הרוסי לא יקרוס בשום. תרחיש. תמיד יהיו עוד אנשים, תמיד יהיה עוד נשק. 

החזית שלהם יכולה לקרוס, זה. בהחלט. הכל שאלה של האם האוקראינים יצליחו לקבוע טריז בחזית הרוסית מהר מספיק. 

פורסם
לפני 9 דקות, farkash7 כתב:

זה כלל לא משנה שזו רק המערכה הזו, מה שמשנה שהאוקראינים הצליחו לגייס ולהכשיר כוח צבאי גדול פי 8 מהכוח שהם עמדו מולו.

במקום מסויים. אתה מבין את ההבדל?

אם בחלק הזה היו 20 אלף חיילים רוסים, אז הם הביאו 160. אבל זה לא אומר שיש להם פי 8 בכול אוקראינה...

זה מאוד משנה.

עכשיו בעיר הזאת שמאגפים יש 2.5-3 אלף חיילים רוסים. מה שאומר שאם יש פי 8, אז יש עד 24 אלף חיילים אוקראינים... 

לפני 11 דקות, farkash7 כתב:

למה הרוסים פתאום שינו פאזה וזרקו את ההבטחות לפח ותפחו בבצבע גיוס נרחב?

השאלה הנכונה לדעתי היא למה הם לא עשו את זה במרץ או אפריל. ואין לי תשובה לזה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, David32 כתב:

אין לי תשובה לזה

הם לא תיכננו להיכנס למערכה הזו ועכשיו לא יודעים איך לצאת ממנה.
הם תיכננו ש"הליצן" שהאוקראינים מינו לראש ממשלה יעלה על מטוס ויברח והם יוכלו למנות בובה מטעמם כמו שהם רגילים.
מה לעשות שבחיים יש הפתעות?

• תוכן חדש...