Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שני תחומים פורחים עכשיו ברוסיה: שימוש בתוכנות VPN (לפייסבוק, אינסטוש וכו' למעשה אחד המפתחות הלוהטים בחיפוש גוגל באיזור הזה) והעברות תשלומים בקריפטו.

למי שרוצה יותר מאובטח: טוויטר, BBC, פייס פתחו גשר ברשת הבצלים (TOR)  .

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

גם העניין של התגיירות לא ממש עובד.
אם אתה אדם רגיל שרוצה להפוך ליהודי ולעלות לארץ ישראל רוב הסיכויים שתקבל בעיטה בתחת ממשרד הפנים.

לכן קשר דם בלבד = גזע = גזענות.

פורסם
לפני 43 דקות, פינדר כתב:

באיזו מילה אתה מציע להשתמש כדי להגדיר העדפת אדם מדת מסויימת על פני אדם שאינו מאותה הדת?

העדפה. כל רעיון מדינת הלאום מבוסס על העדפה על בסיס שייכות קבוצה לתרבות ומקום 

כל האנושות מבוססת על זה. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

למה הכוונה לקורונה או למערב ? 

Untitled.png

פורסם (נערך)
לפני שעה, falou כתב:

המשפט נכתב בהקשר למה שנכתב מתחתיו. בלעדי ההמשך הוא חסר משמעות 

ההמשך עוסק  בפרשנות שלך למילה "גזענות". והיהדות היא אומנם לא גזע, אבל היא ועוד איך מנסה להוכיח מוצא אתני משותף לכולנו. יש אפילו מחקרים שעוסקים בזה.

לפני 44 דקות, falou כתב:

העדפה. כל רעיון מדינת הלאום מבוסס על העדפה על בסיס שייכות קבוצה לתרבות ומקום 

כל האנושות מבוססת על זה. 

האנושות מבוססת גם על גברים חזקים שהולכים מכות והחזק ביניהם הופך לשליט. אבל עדיין אנחנו חיים בדמוקרטיה.

ואין מודל אחד למדינות לאום. בריטניה לא מעדיפה אזרחים יהודים פחות. בצפון אמריקה דוגלים ברב תרבותיות. ברוסיה מתעלמים באלגנטיות ממיעוטים אתניים שלדעתי עד היום בקושי יודעים רוסית. הגבול בין לאומיות ללאומנות הוא די דק כמעט תמיד. 

אפשר לתת הרבה הסברים מלומדים למה היסוד של ישראל הוא לא גזעני (ואני גם חושב שהוא לא). אבל בפועל עיסוק בטוהר הגזע מעסיק את ההנהגה וגם חלק מהאזרחים כאן לא מעט.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 46 דקות, falou כתב:

כל רעיון מדינת הלאום מבוסס על העדפה על בסיס שייכות קבוצה לתרבות ומקום 

כל האנושות מבוססת על זה. 

אחד הדברים העיקריים שהפכו את ארה"ב למעצמה, זה שעד 1920 לערך, כמעט כל מי שרצה להגר אליה התקבל.

מה המשותף לאירים שברחו מהרעב באירלנד וליהודים שברחו מהשטייטעל של מזרח אירופה? 

איכשהו יצרו לאום מלאכותי אמריקאי.

לפני 47 דקות, falou כתב:

העדפה

אז לשיטתך גם אנטישמיות היא לא גזענות?

הרי היהודים אינם גזע, ונוצרים שמטילים מכסות על מספר המורים היהודים באוניברסיטה, הם בסה"כ מעדיפים את בני הלאום שלהם.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 10 שעות, yoni2sh כתב:

משפט יפה,אני הולך להשתמש בו בשרשור של הרצועה

יש לך עוד חודשיים, שמור בצד..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 4 שעות, garicho כתב:

בינתיים הרוסים איבדו (מאומתים) 1357 רכבים, מתוכם 229 טנקים ועוד כ-350 נגמש"ים. פרט למה שהושמד נתפסו יותר מ-100 טנקים ו-150 נגמש"ים.

UFTA נותן עבודה מעולה, כמות הציוד שהם סחבו לרוסים וה-MEME שמסתובבים על זה היא פשוט פרייסלס.

ציפיתי ממך ליותר האמת.

גם כי (לפחות) חצי מהטנקים ננטשו... וכך גם עם שאר הציוד. 

וגם כי אני מאוד חושד שכול הממים הם חלק מהתעמולה. גררו כמה כלים, התחילו להפיץ ממים על זה שחקלאים גונבים לצבא הרוסי כלים...

רוב מה שאנחנו רואים זה שקרים ופייקים. אישית אני מתעצבן מזה.

מה עשו מהחברה ששלחו נאחוי את הספינה הרוסית. גיבורים, מתו בזמן ששלחו את הרוסים נאחוי. בסוף יצא שכולם חיים והכול בסדר. אז שלחו נאחוי, וזהו. פחות גיבורים עכשיו לא?

אבל כול הרשת מלאה ב"רוסקי קראבל פאשול נאחוי"

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

לפני 3 שעות, Gavrik כתב:

אם אתה אדם רגיל שרוצה להפוך ליהודי ולעלות לארץ ישראל רוב הסיכויים שתקבל בעיטה בתחת ממשרד הפנים.

לא מדוייק. אדם שחיי בחו"ל יכול לבקש להיות תושב ישראל וגם לקבל אזרחות לאחר מספר שנים בתנאים מסויימים.
זה עובד יפה עבור עובדות פיליפיניות ואוקראינוית אשר פותחים תיק זוגיות עם אזרח ישראלי במשרד הפנים ולאחר תהליך יחסית ארוך של בחינת הזוגיות (אמיתות הקשר) האזרח ממדינה אחרת מקבל בהתחלה אישור שהייה וגם אישור עבודה ולאחר מכן גם אזרחות.

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 12 דקות, David32 כתב:

ציפיתי ממך ליותר האמת.

גם כי (לפחות) חצי מהטנקים ננטשו... וכך גם עם שאר הציוד. 

ברור שרבים מהם ננטשו. זה גם מופיע באתר שהבאתי. כמה נטושים, כמה חוסלו, כמה נפגעו, כמה נתפסו. 

הנקודה היא אחרת, העובדה שיש כמויות כאלה של ציוד שנפגע, אפילו רק ננטש, מעידה מאוד על אי היכולת של הצבא הרוסי. אל תסתכל על אירוע נקודתי פה או שם. במכלול הדברים מדובר על מצב מאוד בעייתי לצבא הרוסי. הבריטים מדברים על אובדן כח לוחם ברמה של כ-40%. אפילו אם תוריד את זה פי 2 מדובר על מספרי ענק.

תשווה את כמות הכלים הנטושים על ידי הרוסים לכמויות שננטשו/הושבתו לאמריקאים בעיראק*2, אפגניסטן, בוסניה וכ״ו ותבין מאיפה התחיל להגיע הזלזול.

לפני 17 דקות, David32 כתב:

וגם כי אני מאוד חושד שכול הממים הם חלק מהתעמולה. גררו כמה כלים, התחילו להפיץ ממים על זה שחקלאים גונבים לצבא הרוסי כלים...

לא הייתי קורא לזה תעמולה. אולי בשוליים. יותר מצב הומוריסטי וניסיון להשתמש בהומור שחור כדי להקל על התקופה. היה קיים בכל מלחמה. כל הממים האלה נועדו להגחיך את היכולת ״המעולה״ של הצבא הרוסי. זה הכל.

בחייך, תשתחרר קצת. אתה חייב להודות שזה מצחיק 😉

לפני 20 דקות, David32 כתב:

רוב מה שאנחנו רואים זה שקרים ופייקים. אישית אני מתעצבן מזה.

מה עשו מהחברה ששלחו נאחוי את הספינה הרוסית. גיבורים, מתו בזמן ששלחו את הרוסים נאחוי. בסוף יצא שכולם חיים והכול בסדר. אז שלחו נאחוי, וזהו. פחות גיבורים עכשיו לא?

אבל כול הרשת מלאה ב"רוסקי קראבל פאשול נאחוי"

למה אתה מתעצבן מזה? זה מצב רגיל במלחמה. האמת עפה מהחלון עם הטיל הראשון. זה הכל נרטיב. מלחמת תודעה. היה קיים תמיד, בכל מלחמה בעידן המודרני. פשוט האינטרנט הטיס את זה לגבהיים חדשים והעלה את זה לדרגת אומנות. 

המצב עכשיו פשוט יחסית, מבחינת רוב העולם. יש טובים, יש רעים. אז אם אני אקטיבית לא יכול לעזור לטובים, אפשר לפחות לצחוק קצת על הרעים…

(וכל הבוטים של הקרמלין שמנסים למכור שטויות על נאציפיקציה באוקראינה או לנסות להפוך את המלחמה למלחמה צודקת נוחלים כשלון חרוץ)

ובכלל, בשלושת השבועות האחרונים עברו אצלי אישית בבית כמה וכמה משפחות של פליטים מאוקראינה. כשמדברים איתם, מבינים מי הם האנשים, מה הם ראו ואיזה חוויות הם עברו עד שהגיעו אלי אתה מבין טוב מאוד מי האס-הול בכל הסיפור הזה… 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, garicho כתב:

תשווה את כמות הכלים הנטושים על ידי הרוסים לכמויות שננטשו/הושבתו לאמריקאים בעיראק*2, אפגניסטן, בוסניה וכ״ו ותבין מאיפה התחיל להגיע הזלזול.

אתה באמת חושב שאפשר להשוות? אם היו נלחמים כמו במדינות האלה שאין שום ערך לחיי אדם ולשטח ערים זה עניין שבשגרה, הצבא הרוסי היה כבר בגבול של פולין לפני שבועיים…

אתה חושב שבמדינות האלה כל העולם סיפק ציוד לחימה מתקדם כדי לעצור את הפולש? היו ״מתנדבים״ מנוסים מצבאות אחרים. שיש בכלל מה להשוות את הכוח של הצבא?

האוקראינים לא כאלה חלשים כמו מי שאתה משווה אליו.

הלחימה שם נראית מהצד הצבאי כמו משחק כדורגל עם כדור ירוק ותלבושות זהות לשני הצדדים. 

הם פאקינג נראים אותו הדבר, כי בסוף זה סוג של מלחמת אזרחים. והם גם משתמשים באותו הציוד הכבד…

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 3 דקות, Giant_TA כתב:

אתה באמת חושב שאפשר להשוות? אם היו נלחמים כמו במדינות האלה שאין שום ערך לחיי אדם ולשטח ערים זה עניין שבשגרה, הצבא הרוסי היה כבר בגבול של פולין לפני שבועיים…

אתה חושב שבמדינות האלה כל העולם סיפק את ציוד לחימה מתקדם כדי לעצור את הפולש? שיש בכלל מה להשוות את כוח הצבא?

האוקראינים לא כאלה חלשים כמו מי שאתה משווה אליו.

יש לך כמה טענות שונות, אף אחת מהן לא עושה שכל. 1. גם האמריקאים נלחמים תוך התחשבות בחיי האוכלוסיה המקומית, אפילו יותר מהרוסים, כך שהטענה נופלת.

2. לגבי נשק חדיש ויכולות - סימן שהרוסים לא הבינו לאן הם נכנסים. טעות ענקית של הפיקוד העליון/פוטין

3. אם הצבא שלהם באמת לא חלש - עוד טעות ענקית של הפיקוד/פוטין.

כמו שנאמר, או שהיה over estimation מאוד מוגזם של הצבא הרוסי על ידי הרוסים עצמם, או under estimation מטורף של הצבא והיכולות של האוקראינים על ידי הרוסים. או, כנראה, שתי האופציות.

בנוסף, יכול מאוד להיות שפוטין מאמין במה שהיטלר אמר בזמנו: “אנחנו ניתן מכה אחת בדלת וכל המבנה הרקוב יתפורר״. (לפני מבצע ברברוסה)

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, garicho כתב:

גם האמריקאים נלחמים תוך התחשבות בחיי האוכלוסיה המקומית, אפילו יותר מהרוסים, כך שהטענה נופלת.

תגיד אתה רציני? שירתת בכלל בצבא, שואל באמת?

אתה מבין שכמות ההרוגים מספרית ביחס לגודל האוכלוסיה באוקראינה היא מינורית? לא שזה תקין, אבל זו המציאות.

אתה יודע שהצבא האמריקאי הוריד כל מה שזז במדינות המדוברות? שערים שלמות שם נמחקו ולא רק כמה תמונות בשביל התקשורת?

אתה יודע ששהורידו במדינות האלה כמויות חומרי נפץ מטורפות כולל מחסנים שלמים של ארסנל ישן שפשוט למחזר אותו היה עולה פי 1000000?

אתה רוצה להשוות צפיפות אוכלוסין ורמת ערים מבחינת תשתיות? 

ושורה תחתונה - אתה באמת תמים וחושב שצבא ארצות הברית לא הפציץ בתי ספר, בתי חולים, גנים, וכל הבא ליד?

ארה״ב כבשה את אפגניסטן? הם לא השיגו שם כלום ולמעשה זה היה בשבילם בור בדיוק כמו לברית המועצות.

בוסניה? אתה מתכוון ליוגוסלביה ולברית נאטו שהפציצה לה את הצורה מהאוויר. 

עיראק? אותה עיראק שעבדו בא כל כך ״עדין״ שלא נשאר שם בערך … כלום.

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם
לפני 18 דקות, garicho כתב:

לא הייתי קורא לזה תעמולה. אולי בשוליים. יותר מצב הומוריסטי וניסיון להשתמש בהומור שחור כדי להקל על התקופה. היה קיים בכל מלחמה. כל הממים האלה נועדו להגחיך את היכולת ״המעולה״ של הצבא הרוסי. זה הכל.

זאת האמ-אמא של התעמולה.

מלחמת תודעה.

.

הבריטים מדברים על אובדן כח לוחם ברמה של כ-40%. אפילו אם תוריד את זה פי 2 מדובר על מספרי ענק.

אתה בטוח שלא 10%? וגם זה כנראה מספר חרטא כן?

זוכרים שעמדו על הגבול 190K לוחמים? אתה טוב באחוזים כן?

אגב. 190K מול 200K אוקראינים כן? כול הניסיון להוציא את האוקראינים כאנדר-דוג חלשלוש הוא גם קצת שקרי. כי הרוסים לא מכניסים כמויות.

ציטוט

...פירוש הדבר שיחסי הכוחות המספריים על הקרקע הם לרעת הרוסים, שכן גודל הכוח
שהכניסו לאוקראינה שווה בערך לצבא הסדיר האוקראיני. תוספת יחידות מילואים ויחידות
הגנה-מרחבית )חלקן מאורגנות, מלאות וחמושות יותר וחלקן פחות( משנה את האיזון
המספרי לרעת הרוסים.

לינק כרגיל

אפילו הניסיון להגחיך את יכולות חיל האוויר הרוסי מגוכח, כי נראה שאחרי היום-יומיים הראשונים הם פשוט כנראה החליטו לוותר על עליונות אווירית:

ציטוט

מכת הפתיחה הרוסית הפתיעה בחולשתה. לא הושגה עליונות אווירית רוסית, גם אם הושגה עדיפות אווירית. כלומר, מטוסי-קרב אוקראינים עדיין טסים, וכוחות טילים ותותחים נגד-מטוסים עדיין מפילים כלי-טייס רוסים. אנחנו לא יודעים אם הפיקוד הרוסי, משיקולים כלשהם, החליט לא לנסות להגיע לעליונות אווירית, או שהם ניסו ונכשלו מסיבה כלשהי (טעויות שלהם, הכנה טובה של האוקראינים לספוג את המכה הזו).

אותו מקור, רק עידכון מה 28/02

לפני 4 דקות, garicho כתב:

1. גם האמריקאים נלחמים תוך התחשבות בחיי האוכלוסיה המקומית, אפילו יותר מהרוסים, כך שהטענה נופלת.

קראתי דווקא דברים סותרים, לא מוצא עכשיו.

גם על מוכנות הצבא העיראקי... אבל אני לא מוצא את זה עכשיו. בכול מקרה לא יודע מה זאת התמימות הזאת לחשוב שהאמריקאים נלחמו תוך התחשבות בחיי האוכלוסיה המקומית. 

לגבי הציוד. העיקר כשכתבתי פה שה T-72 האלה מיושנים ו"מעודכנים" , אמרו שאני סתם אומר ושהלאופרד 2 / אברמס גם כן משנות השבעים.

וואלה נכנס בכול יום ל לאופרד/אברמס (שלא נדבר על טנקים מערביים אחרים) ולא ל T-72 ש"חודש".

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אין על האמריקאים בשמירה על חיי אזרחים. 200000 אזרחים הרוגים מהבלאגן שהם יצרו בעירק לפי אוניברסיטת בראון.

להזכירכם, פלשו ללא סיבה למדינה קטנה בצד השני של העולם, בגלל נשק להשמדה המונית שלבסוף הודו שלא היה.

האם האמריקאים נתנו על מוות אחד דין וחשבון? הם שולטים באג'נדה העולמית, מה שהם לא רוצים נדחק לשוליים ומה שהם רוצים עובר לקדמת הבמה העולמית.

https://watson.brown.edu/costsofwar/costs/human/civilians/iraqi

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

• תוכן חדש...