Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משהו שאני שוכח להעריך אבל מאוד עוזר: המגבים בגולף (ולדעתי בכל רכבי הקונצרן) נמצאים מתחת מעט לקצה של מכסה המנוע, וכך לא לוקחים משדה הראייה. במכוניות אחרות שראיתי (קיה פורטה לדוגמה) - זה סופר בולט ומפריע לי אישית. כנ"ל לגבי הפיות של המתזים. 

2016 BMW M235i.

פורסם

סיטרואן קקטוס:

* מתזים משולבים במגב ולא מסתירים את שדה הראיה כמו בשאר המכוניות למשך החצי שניה הזאת בין ההתזה לניגוב.

* מכסה תא כפפות נפתח כלפי מעלה. גאוני.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 9 דקות, avargel כתב:

מכסה תא כפפות נפתח כלפי מעלה. גאוני.

היה גם בסקודה פיבוריט.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתאריך 6.2.2022 בשעה 01:22, Dudi2 כתב:

טויוטה סופרה ישנה (1982) - פתח מיזוג נוסף מתחת להגה, אפשר בכינון ישיר לחמינדוס.

אחלה רעיון, לא ראיתי בהרבה מכוניות

אכן גאוני, יש גם במאזדה שלי וממש הופתעתי מזה! (323F פנסים נפתחים...)

פורסם

כמה דברים נוספים שחשבתי עליהם היום:

1. הנדסה מטורפת של חיישני חנייה:

1א. אם החיישנים מצפצפים יותר מ-5 שניות, הווליום שלהם ירד אוטומטית (אך לא לגמרי) כדי לא להסיח את דעתו של הנהג. ברגע שהם יזהו עצם ממש קרוב, הוא יעלה בחזרה.

1ב. ניתן להגדיר את רמת ההנמכה של הווליום של המולטימדיה כאשר החיישנים נכנסים לפעולה.

1ג. תצוגה ויזואלית של החיישנים עבור כל חיישן וכמה קרוב כל חיישן לכל עצם.

1ד. שליטה על עוצמת הווליום של החיישנים הקדמיים והאחוריים בנפרד.

1ה. שליטה על הפעלה אוטומטית של החיישנים (שימושי כאשר מחנים עם הפנים קדימה).

1ו. שליטה על "טון" הצפצוף של חהיישנים הקדמיים והאחוריים, כאשר לכל אחד טון שונה.

2. אפשרויות הקידוד והקסטומיזציה של VAG. נכון שזה לא בהכרח פיצ'ר שמוצע ללקוחות, אבל עצם העובדה שיש מכשיר שכל צרכן יכול לרכוש בכמה מאות דולרים ויוכל לקסטם כל מיני דברים זה אחלה.

3. הלוגיסטיקה הפסיכית. כל מק"ט מסודר מאוד וניתן להתמצא מאוד בקלות ולמצוא כל חלק. בכל יצרן אחר שניסיתי נתקלתי במק"טים ראנדומליים (מספרים עוקבים ולא עם משמעות).

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 21 שעות, dj_dani כתב:

סיטרואן c3, האופציה לבטל את החיישני רוורס. פתאום אפשר לעשות רוורס עם עגלה בלי להשתגע 

זה דווקא מתפקד פחות טוב, שקלתי להחליף בשפריצרים סטנדרטיים.

אגב בקקטוס מכסה המנוע מאלומיניום, אז אפשר לקדוח בו בקלות ולא לחשוש מקורוזיה.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Fraysa כתב:

כמה דברים נוספים שחשבתי עליהם היום:

1. הנדסה מטורפת של חיישני חנייה:

1א. אם החיישנים מצפצפים יותר מ-5 שניות, הווליום שלהם ירד אוטומטית (אך לא לגמרי) כדי לא להסיח את דעתו של הנהג. ברגע שהם יזהו עצם ממש קרוב, הוא יעלה בחזרה.

1ב. ניתן להגדיר את רמת ההנמכה של הווליום של המולטימדיה כאשר החיישנים נכנסים לפעולה.

1ג. תצוגה ויזואלית של החיישנים עבור כל חיישן וכמה קרוב כל חיישן לכל עצם.

1ד. שליטה על עוצמת הווליום של החיישנים הקדמיים והאחוריים בנפרד.

1ה. שליטה על הפעלה אוטומטית של החיישנים (שימושי כאשר מחנים עם הפנים קדימה).

1ו. שליטה על "טון" הצפצוף של חהיישנים הקדמיים והאחוריים, כאשר לכל אחד טון שונה.

חיישנים איכותיים בהחלט מועילים.  

לדעתי מצלמת רוורס מקורית ואיכותית יותר מועילה.    

מפתיע שנהגים רבים לא מתייחסים לסימונים הגרפיים שרואים על המסך ומסונכרנים לסיבוב של ההגה.

מומלץ ללמוד את משמעות הסימונים והמרחקים שהם מייצגים. 

עוזר מאוד לביצוע חניה קלה ומדויקת יותר.

https://youtu.be/oIN8qRcH_8M

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם

6 דקות שאפשר להסביר ב20 שניות (ומובנים אחרי 2 שימושים במערכת). אגב, בניגוד למה שהוא אומר בהרבה רכבים יש עדשה רחבה שרואים יותר טוב מהפניית מבט אחורה.

מעולה כשיוצאים מחניה ברוורס ואי אפשר לראות כלום מהזווית של הנהג.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, banji man כתב:

חיישנים איכותיים בהחלט מועילים.  

לדעתי מצלמת רוורס מקורית ואיכותית יותר מועילה.    

מפתיע שנהגים רבים לא מתייחסים לסימונים הגרפיים שרואים על המסך ומסונכרנים לסיבוב של ההגה.

מומלץ ללמוד את משמעות הסימונים והמרחקים שהם מייצגים. 

עוזר מאוד לביצוע חניה קלה ומדויקת יותר.

https://youtu.be/oIN8qRcH_8M

בהתחשב בעובדה ש-80% מהרכבים עם מצלמות רוורס הן בעצם סיניות אפטרמרקט עם פסים קבועים, לא הייתי מסתמך על זה.

גם אצלי, שעשיתי retrofit למצלמה מקורית שנשלפת מהסמל - נדרש לבצע תהליך של כיול לפסים האלו לפי רוחב הרכב שמצריך ציוד שאין לי, לכן אני לא סומך על זה.

אגב, אצלי, כמו בשאר הקונצרן, יש פשוט Overlay של תצוגת החיישנים על גבי תצוגת המצלמה, אז לא באמת צריך את הקווים המנחים:

image.thumb.png.331d6b5b31a83455f10024af91148a3f.png

2016 BMW M235i.

פורסם

עוד קצת פיצ'רים בפיג'ו: 

206- (חושב שקיים גם בכל השנתונים מאותה הסדרה) ברגע ששוכחים תאורה ראשית דולקת,בעת הוצאת המפתח הנורות נכבות. (קיים גם ב208 הנוכחית  שלי)

208/3008 -מצב אורות אוט' משאיר את ה DRL הקדמי עובד (באור יום) וגם תאורה אחורית עובדת.

בקביעת מגבים על מצב אוט' ,בגשם התאורה הראשית נדלקת לא משנה מה עוצמת האור בחוץ.

פיצ'ר אחרון בPSA  שאני מאוד אוהב, פתחי מיזוג לרגליים, בצידי הקונסולה התחתונה,מתחת לידית הילוכים. 

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני חושב שבכל הרכבים היום יש את כל מה שכתבת, חוץ מהמגבים. ברכב שלי שהוא כבר בן 30 יש את כל זה...

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...