Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 3 חודשים העברנו את החשבונות מהשוכרת לאמא שלי. לא הייתי מעורב, אבל ההליך היה זריז. כנראה טלפוני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, edward כתב:

הסיבה העיקרית שזוגות צעירים מעדיפים להשתעבד היא שהם חושבים ששכירות זה זריקת כסף לפח.

גם אם תתן להם בעל בית מושלם עם דירה יפה ותנאים נוחים, תמיד יפריע להם שבכל חודש הם "זורקים" כסף וש"אי אפשר להשקיע" בדירה כי היא לא שלהם.

חלקם.
חלק מהאנשים היו שמחים להמשיך לגור בשכירות שפויה ויציבה. אבל כשהשכירות יכולה להסתיים בכל שנה (מכירת הדירה, העלאת מחיר דרמטית ועוד) ולהכניס משפחה עם ילדים למערבולת של חיפוש דירה בקרבת מקום, אנשים מרגישים שצריך להשיג קורת גג משלהם בכל מחיר. 

פורסם
לפני שעתיים, tu3s כתב:

מבוסס על סיפור אמיתי - דרשו ממני ערבות על סך 24,000 ש"ח.
ויתרנו , מדי פעם הסתכלתי על המודעה ביד 2 וראיתי גם אחרי חצי שנה שהדירה לא הושכרה.
מפה לשם מצאנו דירה הרבה יותר טובה עם בעלי בית הוגנים שביקשו סה"כ צ'ק ביטחון והכי חשוב - היו קשובים ואנושיים.

גם אני שמתי לב למקרים כאלה.

אפילו יותר מזה, באופן אקטיבי חלק מהדירות פורסמו בקבוצות בפייסבוק גם חודשיים ושלושה ושישה חודשים אחרי.

לפני כשעה, Potato כתב:

ניסית להעביר חשבונות בעיריית חיפה?

הם טוענים שהם איבדו את הטופס שהגשתי באופן מקוון.

4 חודשים אני רודף אחריהם!

ברחו להם הביטים

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אאל"ט, בחוזה השכרה סטנדרטי ישנו סעיף המאפשר (בתנאים מסויימים) לבעל הדירה להכנס לדירה גם ללא נוכחות הדייר ולפנות את החפצים לאיחסון על חשבון הדייר. 

ולפני שתגידו "הוא לא יתן לכם להכנס" אז תמיד אפשר להזמין פורץ מנעולים (בהנחה שהדייר התנחל בבית ולא יוצא) ומשטרה. זה עוד התסריט היחסית גרוע. בפשטות באים בבוקר, פותחים את הדירה עם המפתח שנשאר אצל המשכיר, מפנים חלק מהחפצים החשובים שלו למסדרון ומחליפים מנעול. 

וכן, להיות בעל בית זה לא דבר פשוט אך עבור התשואה שהדירה נותנת צריך לפעמים להתאמץ... 

פורסם (נערך)

כל מה שכתבת לא נכון.

שום סעיף בחוזה לא יעזור לך אם הוא עומד בניגוד לחוק.

אסור להחליף מנעולים, לנתק חשמל וכו'..

https://www.kolzchut.org.il/he/פינוי_דייר_(שוכר)_מדירה_מושכרת_בהליך_מהיר_ומזורז

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 12 דקות, Haim_gds כתב:

ולפני שתגידו "הוא לא יתן לכם להכנס" אז תמיד אפשר להזמין פורץ מנעולים (בהנחה שהדייר התנחל בבית ולא יוצא) ומשטרה. זה עוד התסריט היחסית גרוע. בפשטות באים בבוקר, פותחים את הדירה עם המפתח שנשאר אצל המשכיר, מפנים חלק מהחפצים החשובים שלו למסדרון ומחליפים מנעול. 

ואחרי שפינית את החפצים שלו למסדרון והחלפת מנעול, הדייר חוזר הבייתה, מזמין פורץ ומחזיר הכל חזרה.

דייר שלא מוכן להתפנות זו צרה צרורה כי בד"כ מדובר בכאלה ללא עבודה מסודרת עם תלוש/עסק עצמאי עם חשבוניות, ככה שהכסף שהוא מרוויח (אם הוא מרוויח) הוא במזומן והוצאה לפועל לא רלוונטית (לרוב הוא כבר מסובך בהוצאה לפועל).

אבל שוב, ברגע שמשכירים לאדם עם הכנסות מוכרות וחשבון בנק ללא עיקולים וכד' - הישארות בדירה תסבך אותו כלכלית (צ'קים חוזרים, פניה להוצאה לפועל)  ולכן במקרים כאלו אי פינוי הדירה הם מקרים נדירים.

• אהבתי 1
פורסם

זה אף פעם לא נעים. לי היה דייר בדירה של אימי, על פניו נורמטיבי עד שפשט רגל. למזלי הוא התפנה אבל הותיר אותי עם חובות ועד בית (ארנונה וחשמל היו על שמו) ומעט על מיים שאת הרישום לא העביר על שמו למרות שגר בדירה כמה שנים. מה שסייע לפינוי היה שעקב פיגור בתשלום עבור המיים, הוצאה התרעה לפני ניתוק. סירבתי לשלם והודעתי לתאגיד המיים כי אין לי התנגדות לניתוק .  מספר ימים אחר כך הוא פינה את הדירה. 

חשוב לעקוב אחרי מצב הדירה, לבקר לרגל חג, ולטפל בנכס. תיקונים שבאחריותי אני שולח בעל מקצוע שלי ומבקר יחד איתו. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 9 שעות, edward כתב:

אם אני הייתי בעל דירה, הייתי נפטר מהנכס כמה שיותר מהר ושם את הכסף בהשקעה פאסיבית בשוק ההון שם אין את כל כאבי הראש האלה ולרוב יש יותר תשואה.

כל אחד וגישתו להשקעות. אין דרך אחת להשקיע. 

לפני 6 שעות, Potato כתב:

הם טוענים שהם איבדו את הטופס שהגשתי באופן מקוון.

4 חודשים אני רודף אחריהם!

התרגיל הידוע, שלחת גם בפקס?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, דור-- כתב:

דייר שלא מוכן להתפנות זו צרה צרורה כי בד"כ מדובר בכאלה ללא עבודה מסודרת עם תלוש/עסק עצמאי עם חשבוניות, ככה שהכסף שהוא מרוויח (אם הוא מרוויח) הוא במזומן והוצאה לפועל לא רלוונטית (לרוב הוא כבר מסובך בהוצאה לפועל).

יש הליך מהיר של כמה חודשים שבסוף באים הוצאה לפועל ומוציאים אותו מהבית.
אבל זה רק לעניין הפינוי, אחרי הכסף שהוא חייב לך אתה תמשיך לרדוף עוד הרבה זמן.

ואסור להחליף מנעולים/להיכנס לבית עם המפתח שלך/ להוציא לו חפצים מהבית או לגעת לו בדברים. לא יודע מאיפה הרעיונות האלה, זה שהדירה שלך לא הופך את הדייר לנתין שלך שאתה יכול לעשות לו מה שבא לך.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, SlowRide כתב:

להיכנס לבית עם המפתח שלך

בדרך כלל הסעיף הוא בסגנון זה

"השוכר מתחייב לאפשר למשכיר או לבא כוחו להיכנס לדירה בכל זמן סביר וככל האפשר לאחר תיאום מראש למטרת פיקוח ו/או לשם ביצוע תיקונים ו/או שיפוצים ו/או להצגת הדירה בפני אחר."

זה שהוא שוכר דירה לא אומר לגבי כך שהוא יכול לשלוט אם אני אכנס או לא. בוא נגיד שאם הוא לא נותן לי להיכנס. כנראה שיש פה בעיה גדולה יותר מאשר הסירוב לסיבוב בדירה

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה לא יכול להיכנס מתי שאתה רוצה בלי לתאם איתו מראש וכמובן ללא ידיעתו.

פורסם

מוזר לי הסעיפים הנוגעים לכניסה לדירה כי ראיתי את זה אצל חברים ששוכרים, אבקש מהם להציץ בחוזה.

לפני 16 שעות, פינדר כתב:

שום סעיף בחוזה לא יעזור לך אם הוא עומד בניגוד לחוק.

אסור להחליף מנעולים, לנתק חשמל וכו'..

• בכל מקרה אסור לבעל הדירה לפנות את השוכר בכוח מהדירה או לנקוט צעדים חד צדדיים כמו החלפת מנעולים.

איזה חוק? אאל"ט, כל חוזי ההשכרה מתחילים במשפט בו מוצהר במפורש כי השוכר מוותר על סעד חוק דיור מוגן.

לפני 16 שעות, דור-- כתב:

ואחרי שפינית את החפצים שלו למסדרון והחלפת מנעול, הדייר חוזר הבייתה, מזמין פורץ ומחזיר הכל חזרה.

ופורץ (חוקי) לא דורש לראות אישור בעלות דירה/חוזה שכירות לפני שהוא מתחיל לעבוד? נחמד, יש כמה בתים פה בישוב שהבעלים שלהם מבלים הרבה בחו"ל אז אולי כדאי שאזמין אחד כזה ואחגוג...🙂

לפני 12 שעות, SlowRide כתב:

ש הליך מהיר של כמה חודשים שבסוף באים הוצאה לפועל ומוציאים אותו מהבית.
אבל זה רק לעניין הפינוי, אחרי הכסף שהוא חייב לך אתה תמשיך לרדוף עוד הרבה זמן.

לכן דובר כאן יותר מפעם אחת על שטר חוב כערבות. אחרי שהוא הועזב מהבית ניתן לשתמש בו לשיפוי.

לפני 12 שעות, SlowRide כתב:

ואסור להחליף מנעולים/להיכנס לבית עם המפתח שלך/ להוציא לו חפצים מהבית או לגעת לו בדברים. לא יודע מאיפה הרעיונות האלה, זה שהדירה שלך לא הופך את הדייר לנתין שלך שאתה יכול לעשות לו מה שבא לך.

פיספסת משהו, ברגע שהוא מפר את החוזה הוא כבר לא ה"דייר" שלי. להבנתי, כל זכות המוקנת לו ע"י החוזה בטלה ברגע שהוא מפר אותו. 

בוא נחשוב על מקרה מקביל. שכרת רכב, ביטלת את כרטיס האשראי ולא החזרת אותו. האם לקיחת/השבתת הרכב ע"י חברת ההשכרה היא פגיעה בזכויותך? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

השכרת רכב והשכרת דירה זה דברים שונים.

לא יודע מה אומר החוק לגבי רכב שכור אבל דייר שהפר חוזה אתה לא מעיף אותו על דעת עצמך, חייב החלטה של בית משפט כדי לפנות אותו. 

אתה יכול גם לכתוב חוזה שאומר שכל יום שהוא מאחר בתשלום השכירות חותכים לו אצבע, אם הוא חתם על זה אז מותר לך לעשות את זה?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לפני 8 דקות, Haim_gds כתב:

כל חוזי ההשכרה מתחילים במשפט בו מוצהר במפורש כי השוכר מוותר על סעד חוק דיור מוגן.

חוק הגנת הדייר הוא חוק ישן.

מציינים בחוזה את הויתור על הגנת החוק, כי זה אחד התנאים לכך שהחוק הספציפי הזה לא יחול.

image.thumb.png.bd24e4caca225858ae4e29542b17de77.png

היום יש חוקים אחרים, שמאפשרים יותר חופש לבעל הנכס לפינוי דייר שמפר את החוזה. אבל גם החוקים האלו מחייבים קיום הליך חוקי ולא נותנים לבעל הנכס זכות לבצע צעדים חד צדדיים כמו החלפת מנעולים וכו.

כאמור, החוק גובר על מה שכתוב בחוזה ולכן אתה לא יכול להכניס סעיפים שנוגדים לחוק לחוזה, וגם אם תכניס אותם, הם לא יהיו תקפים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Haim_gds כתב:

פיספסת משהו, ברגע שהוא מפר את החוזה הוא כבר לא ה"דייר" שלי. להבנתי, כל זכות המוקנת לו ע"י החוזה בטלה ברגע שהוא מפר אותו. 

בוא נחשוב על מקרה מקביל. שכרת רכב, ביטלת את כרטיס האשראי ולא החזרת אותו. האם לקיחת/השבתת הרכב ע"י חברת ההשכרה היא פגיעה בזכויותך? 

כשאתה שוכר רכב, או רוכש רכב במימון, או בכלל מנפיק כרטיס אשראי, אתה חותם על בוכטה של מסמכים,  שלרוב לא מתעמקים בהם, אבל האמן לי שמפורט בהם בדיוק מה קורה במקרה של כל הפרה מצידך.  מפורט באבואה.  אתה חותם על זה כמובן.

כמו כן, עד כמה שידוע לי, ומנסיוני, במעמד ההשכרה, חברת ההשכרה "צובעת" לך סכום במסגרת לטובתה, כך שגם אם תבטל הכרטיס, לא ביטלת את ההתחיבויות שלקחת באמצעותו..

לעניין, כל עוד דייר תופס את הנכס, מאוד לא כדאי לך לבצע פעולות חד צדדיות. אם זה יגיע להליך משפטי זה עשוי לשמש כנגדך. מבעס, אך זה המצב.

אתה יכול כמובן לנסח חוזה שמגדיר טיפול בכול סוג של הפרה, אך גם אם תמצא מישהו שיחתום עליו, הוא תמיד יוכל לטעון שאתה הוא זה שמפר את החוזה, והוא בסדר. 

אמנם לדייר יש זכות חוזית, ולך זכות קניינית, אך עדיין כל עוד הוא יכול לשכנע שופט (או שוטר), שהוא פעל בתום לב, אתה מסתכן.

עם זאת, הכרתי פעם שני מקרים שזה הצליח בהם:  המשכיר הגיע לבית, הוציא את כל הדברים החוצה, וכשהגיעה משטרה, אמר לשוטר: מי זה? אני גר כאן, תודה.  

השוטר התייעץ עם קצין בתחנה, והציע למשכיר להגיש תביעה.

מקרה נוסף, חבר שלי, חרדי, השכיר בית. הבן אדם ששכר החליט שהוא לא  מתפנה בתום חוזה, ולא משלם.  חבר שלי הגיע אליו הביתה כשלא היה, הוצא את החפצים שלו (לא היו הרבה), ושיכן בדירה את המשפחה של אחותו, על כל חמשת ילדיה.  הוא החתים אותם על חוזה שכירות.  כשהגיע שוטר, הם כולם התנפלו עליו שהם גרים כאן ושיעזוב אותם, הילדים התחילו לבכות ולצרוח, בעלה הוציא את החוזה החתום.  השוטר התקפל והמליץ לדייר להסתדר.

עריכה אחרונה על ידי ליפיגו
כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית

• תוכן חדש...