Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, 

אז זהו למעשה גל נוסף של עליות מחירים והאמת שאני כבר לא עוקב אחר מספר הפעמים שהמחירים עלו 

אך הפעם משהו מרגיש לי שונה. זהו לא עוד גל עליות מחירים רגיל ונראה שמתחילה להיות כאן איזושהי התעוררות עקב דמורליזציה שלאט לאט מתפתחת פה. 

אני בן 29, וככל שהזמן עובר וחולף אני תוהה לעצמי- מה מחזיק אותי במדינה הזו?

המחירים נוסקים ומזנקים, שירותי הרווחה ברמת מדינת עולם שלישי, השכר לא מתכתב עם עליות המחירים ועולה גם כן וכבר לא מעט זמן מתקבלת התחושה שההוצאות של משפחה ממוצעת שלא עובדת בהייטק, פשוט גדלות על ההכנסות, אז מה מחזיק אותי פה? מה גורם לי להישאר במדינה הזו?

לקנות דירה זה משהו שאני חולם עליו אך גם זה מרגיש כמו חלום רחוק מאוד שכן הכסף שהיה לי לפני שנה קונה פחות כיום ונראה שהמגמה הזו תימשך ורפורמת הדיור לא ממש תדגדג למשבר ובמקרה הטוב קצב עליות המחירים רק יתמתן, רוב המוצרים בארץ פשוט יקרים מאוד ביחס למדינות אירופה ואפילו בלא מעט מקרים מניו יורק ולמעשה היכולת של משפחה ממוצעת לחיות בכבוד הולכת ופוחתת ועוד לא אמרתי שלאותה משפחה יש את הרצון לחיות טוב כשמדי פעם רוצים להתפנק בבגדים חדשים, לשבת באיזו מסעדה טובה ולטוס לחו"ל פעם- פעמיים בשנה רחמנא לצלן.

בכל מקרה, זאת התחושה שלי כרגע ואני מרגיש שהחלום שלי לדירה הולך ומתרחק ממני והאמת, גם כשאגיע להון עצמי של כ- 600K-700K ש"ח יהיה מאוד קשה לשים את כל הסכום רק בכדי לקבל את ה"זכות" לקבל משכנתא ולמעשה כאילו להתחיל מההתחלה כשאני ללא הון עצמי.

האם אני היחידי שמרגיש כך, שהמדינה פשוט זורקת אותו לקרשים? האם אתם חושבים שעם גל עליות המחירים במזון, בביגוד, ברכב, בדלק וכמובן בדיור, 

יביא עמו איזשהו גל של מחאות שיכולות להוביל אפילו למחאה החברתית 2? 

אשמח לעוד דעות.

• אהבתי 1

שלומי.

• תגובות 191
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי דעתי, הפעם מחאה לא תעזור הרבה אם בכלל, כי חלק גדול מעליות המחירים הם כתוצאה מהשלכות הקורונה בכל העולם.

לגבי הדיור, בטח שמחאה לא תעזור, כי העליה נובעת ממאזן של ביקוש והצע שממשיך להתדרדר. לא יודע כמה זה מעודד כי לא התעמקתי יותר מדיי בנושא, אבל אולי אפשר להתנחם קצת בזה שהממשלה הנוכחית כן עושה כמה רפורמות בעניין הדיור. בכל אופן, כנראה שירידת מחירים לא תיהיה בקרוב, במקרה הטוב, העליה תתמתן קצת.

מה משאיר אותך בארץ? אני יכול להגיד לך מה משאיר אותי.. מפחד לעזוב. משפחה, חברים, שפה, תרבות, עבודה וכו'. מפחיד אותי לעזוב הכל ולהתחיל מאפס במקום שארגיש לא שייך אליו תרבותית. אבל אני בהחלט חושב שישראל היא מקום רע מאוד לחיות בו מבחינה כלכלית.

• אהבתי 2
לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא אכפת לי שמעלים כל הזמן את מחיר הדלק כי אני תמיד מתדלק ב100 שקל 🙂

פורסם

מחאת הקוטג' של שנת 2011 הייתה נגד חזירות אמיתית של קמונעי המזון במדינת ישראל.

בניגוד לכך, היום באמת יש אינפלציה שפוגעת בכל מדינות בעולם - כך שמדובר בפחות בחזירות ויותר בהשלכות הכלכליות של הקורונה.

No worries 8)

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, motek כתב:

לפי דעתי, הפעם מחאה לא תעזור הרבה אם בכלל, כי חלק גדול מעליות המחירים הם כתוצאה מהשלכות הקורונה בכל העולם.

לגבי הדיור, בטח שמחאה לא תעזור, כי העליה נובעת ממאזן של ביקוש והצע שממשיך להתדרדר. לא יודע כמה זה מעודד כי לא התעמקתי יותר מדיי בנושא, אבל אולי אפשר להתנחם קצת בזה שהממשלה הנוכחית כן עושה כמה רפורמות בעניין הדיור. בכל אופן, כנראה שירידת מחירים לא תיהיה בקרוב, במקרה הטוב, העליה תתמתן קצת.

מה משאיר אותך בארץ? אני יכול להגיד לך מה משאיר אותי.. מפחד לעזוב. משפחה, חברים, שפה, תרבות, עבודה וכו'. מפחיד אותי לעזוב הכל ולהתחיל מאפס במקום שארגיש לא שייך אליו תרבותית. אבל אני בהחלט חושב שישראל היא מקום רע מאוד לחיות בו מבחינה כלכלית.

ברור לי לחלוטין שעליות המחירים האחרונות הן כתוצאה מהשפעתה של הקורונה והאמת? עם זה באמת שאין לי בעיה ואני מוכן להירתם ולהכיל את ההתייקרויות עד שהכל יחלוף אבל, ואבל גדול- האם כשישנן ירידות במחירי חומרי הגלם אתה רואה את הקמעונאיים מגלגלים את ההורדות לצרכנים? האם כשמחירי הדלק יורדים אתה רואה את מחירי המוצרים יורדים (כתוצאה מהורדה בעלויות ההפצה)? 
זו בדיוק הנקודה, את העליות תמיד מגלגלים לצרכן הקטן אך ההוזלות לא מתגלגלות באותה המידה. 

המדינה נותנת יש חופשית לקמעונאיות להשתולל עם המחירים, נותנת יד באופן עקיף לריכוזיות, למונופולים, לתיאום מחירים ולצמצום תחרויות וזה לא משהו שהתפתח מהקורונה, זה היה גם לפני כן וקורונה רק הגבירה את עליות המחירים ואת האינפלציה. 

ואגב, התחזקות השקל אל מול הדולר, אתה מרגיש את זה בכיסך? הרי השקל הוא מבין המטבעות החזקים בעולם וכרגע כוח הקנייה של הקמעונאיות הוא גדול יותר ויכולים לקנות על אותו כמות כסף שקלית יותר מוצרים, האם שמעת על קמעונאי אחד שמגלגל את זה אליך במקסימום או במינימום ממתן את העלייה במחירים? 

למה מחאה לא תעזור במשבר הדיור? 

הרי ברור לגמרי שמחירי הדיור נוסקים לשמים כתוצאה מעודף ביקוש ומחסור בהיצע, הרי בסוף מחיר תמיד מושפע מתנודות של הביקוש וההיצע ומהמרחק בניהם אך המדינה היא זו שאחראית למצב הזה כשהיא לא הקצתה שטחים לבנייה, כשהיא לא שיווקה מספיק יחידות דיור במהלך השנים ויצרה פיגורים ושעד שהיא כן הקצתה שטחים לבנייה היא הפקיעה מחירים ברמות הכי גבוהות וחזיריות שליזמים לא היו יותר מדי ברירות אלא לגלגל את המחיר לצרכן, ראה מקרה לפני מספר חודשים בו המדינה מכרה שטח של 1.4 דונם בשכונת קריית שלום בת"א בכמעט 140,000,000 ש"ח (ולא התבלבלתי באפסים, 140 מיליון שקלים), אז אם כולם יתאחדו למחאה חברתית בסגנון של 2011 רק ברמה או שתיים מעל, למה שזה לא יעזור ויגביר את הלחץ של המדינה להעלות דרסטית את כמות השיווקים, להקצות קרקעות במחירים מסובסדים שיחייבו לגלגל את ההנחות לצרכנים גם באזור המרכז (רק בכדי שלא להגביר את הביקושים ואת המחיר באזור המרכז), להגביר את הפיקוח של הרשות לתחרות שלא לתת יותר מדי כוח לקמעונאיות כמו של קבוצת פוקס המחזיקה בלא פחות מ-20 מותגים(!!!) ובכך לצמצם את המונופוליזציה והקרטליזציה שגורמות לעליית מחירים בצורה חזירית לאין שיעור? 

הרפורמה בדיור במקרה הטוב, כמו שאמרת, רק יכולה להאט את קצב העלייה וזו בעיה שכן העלאת מס הרכישה של 8% יכול גם לא להשפיע כלל מאחר ואותם משקיעים פשוט יגלגלו את המחיר לשוכרים ובסוף לאחר תשואה גבוהה ועלייה נוספת בערך הדירות העסקה עדיין תהיה משתלמת להם כאשר הם ימכרו את הדירות, האיסור על AIRBNB ועל משרדים וקליניקות בדירות במרכז הוא מבורך אך האם הדבר הזה יכול להיות תחת פיקוח ואכיפה? 

המשקיעים הם צרכנים הרבה יותר חכמים מהצרכן הממוצע הקטן וחסר הכוח בישראל, הם לעומת הצרכן הקטן כן יכולים להתאגד ולצאת נגד התקנות האלה, אז למה שאנו, הצרכנים הקטנים, הזוגות הצעירים שלא יכולים לקנות כרגע דירה בישראל, לא יצאו נגד המדינה ויפתחו במחאה חברתית חסרת תקדים שתביא לאיזשהו שינוי במדינה בכל הקשור ליוקר המחייה בכלל ולמחירי הדיור בפרט? 

לפני 28 דקות, tzahico כתב:

מחאת הקוטג' של שנת 2011 הייתה נגד חזירות אמיתית של קמונעי המזון במדינת ישראל.

בניגוד לכך, היום באמת יש אינפלציה שפוגעת בכל מדינות בעולם - כך שמדובר בפחות בחזירות ויותר בהשלכות הכלכליות של הקורונה.

ראה תגובתי לציטוט הראשון, אני חושב שזה יענה לך על כמה מהדברים שאמרת. 

אגיד רק שהמחאה החברתית של 2011 התעוררה לא רק בגלל הקוטג' אלא גם בכלל העלייה במחירי הדיור, 

מחירים שהיום אפשר רק לחלום עליהם היום.

עריכה אחרונה על ידי shlomi6280
  • רעיון טוב! 1

שלומי.

פורסם

כתבה מהבוקר.  לגו תמיד היה יקר בישראל.

ישראל יקרה: פער גדול במחירי המוצרים לתינוקות ולילדים לעומת מדינות אחרות

למרות השינויים בשוק בשנים האחרונות, מוצרי התינוקות והילדים בישראל נותרו יקרים יותר ביחס למדינות אחרות • משחק של חברת "לגו" עולה יותר מכפול מאשר בניו יורק, וזוג מוצצים עולה 85% יותר • החברות אומרות: "ישראל זה המקום שלי.

N12 - ישראל יקרה: פער גדול במחירי המוצרים לתינוקות ולילדים (mako.co.il)

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

העליית מחירים כמו שאמרו היא בכל העולם, שינוי מזג האוויר + הקורונה גרמו לבעיות בשרשרת האספקה העולמית.

אני עובד בסקטור מוצרי המזון כאן בשווייץ, וכבר קיבלנו לפני חודש מיילים מספקים וייצרנים מכל העולם לגבי עליית מחירים, במוצרים מסויימים זה מגיע עד 50 אחוז יותר במחיר הרכישה מול הספק / יצרן.

כמובן שאי אפשר להכפיל את המחיר מהיום למחר, אז מנסים לתמרן, ומעלים בשלבים ובמוצרים מסויימים.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אכן בכל העולם אבל לא באותם פרופורציות,

היבואנים (יונדליבר ושות') עומדים על רווחים נטו של מאות מליונים בשנה, כפי שציינו כאן מעלי היו אין ספור הזדמנויות להוריד את המחיר אם בגלל ירידת מחירי הסולר בזמנו (היו שלבים שמחיר החבית נפל לפחות מ30$ ואז מה הורידו מחירים? הרי מחיר החבית הגיע כבר למעלה מ70$ ואז העלו בגלל השינוע...).

גלגול עלויות מחירים הוא מטורף ואכן מאוד יקר כאן בכל קנה מידה.

קחו לדוגמא את היטל המס על החד פעמי - המס היה 100% המחירים עלו ב150% למה?

בגדול הקמעונים גוזרים רווח של בערך 35% אז בחישוב החדש הם לקחו את עליית המס ואז הכניסו את שורת הרווח - והנה עוד 15% רווח נקי.

מחאה אמיתית בודאי שתעזור, חרם נגד יבואנים וגם נגד הממשלה שללא קשר לדעותי אתמול התראיינו כמה בכירים במשק ואמרו שהממשלה הקודמת ניסת להלחם ביוקר המחיה בדרכים שונות ובלחץ על החברות, הממשלה הזו אדישה לחלוטין ומעלה מיסים.

אני בעד מחאת הקוטג' והטונה....

עריכה אחרונה על ידי llaavvii
  • אהבתי 1
פורסם

גם אני חלמתי לקנות דירה בגיל 29, והנה בגיל 38 קניתי, ולא נשארתי חסר פרוטה, אחרי שהוצאתי את ההון העצמי(תמיד אומרים לשמור 100 אלף בצד).

ולא הייתה לי עזרה, או שאני לא איזה עלוי מקצועי במשהוא.

הכוח לשנות זה נטו אצלנו הצרכנים, אני שנים קונה כמו גרמני יותר מאשר ישראלי, גם עברתי להיות צמחוני מהרבה סיבות, וגם זה עזר.

החזירות פה של היבואנים, של כל שרשרת האספקה היא מאוד צורמת, בשילוב עם האדישות של כמעט כולנו, גורמת שכל מה שקורה, (למרות כל הסיבות הנכונות של מצב עולמי לא פשוט), הופך להיות בלתי נסבל וחנוק. 

אנחנו יכולים גם לצעוק על כל העולם, אבל אם לא נהפוך לצרכנים חכמים, ופחות "תרבות השפע" נוכל להשפיע, וגם על המצב שלנו.

גרתי הרבה שנים בחול, אני חושב שלעבור לארץ אחרת בגיל 29, זה יותר לעבור בשביל בילדים שלך, לך יהיה קשה, במיוחד ארץ לא דוברת אנגלית.

אבל בסוף באמת מי שיכול בורח.

אין פה תשובה וודאית, או משהוא בסגנון צריך להפוך את המדינה שכולם יורידו מחירים.

אני תמיד מסתכל על עצמי ואז כלפי חוץ

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

הכל נכון, חמדנות וחזירות

אבל מרגיש לי גם עליית המחירים במקביל היא מצרכנות לא נבונה של הישראלים.

חופשות יקרות -אילת מפוצצת

מכוניות יקרות - רק קונים חדשות

דירות יקרות - קונים ללא הפסקה ומשעבדים את החיים

הפלסטיק עוד לא עלה רשמית (לדעתי צריך להוציא חד''פ מהחוק כללית) החנויות עלו על הגל והקפיצו מחירים לפי 2 ממה שיהיה עוד חודש - תורים לתוך הלילה של אנשים לקנות

לדעתי חברות מחו''ל באות ללמוד פה מודלים שיווקיים על הצרכנות הישראלית ליישם במדינות אחרות

פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, hans כתב:

אני לא יודע אילו עיתונים קורא פותה"ש אבל המציאות שונה.

נכון, המחירים של כל מיני מוצרים עלו, לקנות דירה נותרה משימה קשה, אבל במציאות - לא ברעל של העיתונים - רמת החיים בארץ גבוהה מאי פעם.

לחיות בכבוד? קפוץ עשר שנים, עשרים שנה, שלושים שנה לאחור. לאנשים ממוצעים ורגילים לא חסר *כלום*. חוץ מעניין הדיור אנחנו טובעים בשפע.

ובנוגע לכתבות הרדודות שחוזרות על עצמן בסגנון "לגו/במבה/וואטבר יקר יותר בארץ" - אז יש לי סקופ מרעיש - הישראלים מכל גווני הקשת החברתית גילו מזמן את הקניות ברשת והם מזמינים מאיפה שזול.

דמורליזציה? שירותי רווחה עולם שלישי? שטויות במיץ. זרוק את העיתונים, סגור את הפלאפון ותסתובב קצת בחוץ, באחת מהגינות הציבוריות ששוב חידשה העירייה (עוד נושא שקפץ מדרגה בארץ). או קפוץ לאיזו גלידה במדרחוב ותשקיף על העוברים ושבים. מה אתה רואה? לא קורא. רואה.

גינה או גלידה זה לחלשים. קפוץ לכל סניף מצוי של iDigital ותראה את התורים של אלו שמוכנים להוציא 7K על סמרטפון.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
לפני 38 דקות, hans כתב:

אני לא יודע אילו עיתונים קורא פותה"ש אבל המציאות שונה.

נכון, המחירים של כל מיני מוצרים עלו, לקנות דירה נותרה משימה קשה, אבל במציאות - לא ברעל של העיתונים - רמת החיים בארץ גבוהה מאי פעם.

לחיות בכבוד? קפוץ עשר שנים, עשרים שנה, שלושים שנה לאחור. לאנשים ממוצעים ורגילים לא חסר *כלום*. חוץ מעניין הדיור אנחנו טובעים בשפע.

ובנוגע לכתבות הרדודות שחוזרות על עצמן בסגנון "לגו/במבה/וואטבר יקר יותר בארץ" - אז יש לי סקופ מרעיש - הישראלים מכל גווני הקשת החברתית גילו מזמן את הקניות ברשת והם מזמינים מאיפה שזול.

דמורליזציה? שירותי רווחה עולם שלישי? שטויות במיץ. זרוק את העיתונים, סגור את הפלאפון ותסתובב קצת בחוץ, באחת מהגינות הציבוריות ששוב חידשה העירייה (עוד נושא שקפץ מדרגה בארץ). או קפוץ לאיזו גלידה במדרחוב ותשקיף על העוברים ושבים. מה אתה רואה? לא קורא. רואה.

זה שיש שפע בגלל פריחה כלכלית מואצת בכל העולם המערבי, זה דבר אחד.

זה שעל הרבה מוצרים אנחנו משלמים הרבה מעבר לשאר העולם זה דבר אחר.

יש פה בעיה של ריכוזיות ושל הגבלות ומכסים שמונעים יבוא תחרותי.

אתה יכול להזמין לגו בזול מחו"ל. אבל לגו זו הוצאה קטנה יחסית. אתה לא יכול להזמין באמזון פירות וירקות ועלי אקספרס לא שולחים מוצרי חלב. וזו הוצאה של אלפי שקלים בחודש למשפחה ממוצעת.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לדעתי צריך שתהיה הפגנה, גם מהסיבה שצריך לתעל למשהו פרודוקטיבי את האנרגיות של כל הקהל המפגינים של "קריים מיניסטר"/"שקרונה".

• משעמם 2
  • מצחיק 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בפעם הקודומת אשר היתה אצלנו בשווייץ עליית מחירים, כול הרשתות העלו מחירים, ואנחנו נשארנו עם המחירים הישנים לתקופה קצרה.

אני יכול להגיד לך ששבוע אחרי זה, קיבלנו הודעה שבאים לבדוק לנו את הספרים בגלל שלמכור סחורה בפחות ממחיר הרכש זה לא חוקי, עכשיו לך תתחיל להראות להם שאתה באמת בסדר.

פורסם

זה שאנשים קונים מכוניות חדשות היום - זה מכיוון שהכסף זול, מאוד זול
יותר קל לקנות מכונית חדשה בהלוואה, מאשר לשדרג את היישנה (אפילו בהלוואה בנקאית שם תקבלריבית גבוהה יותר ותנאים מחורבנים לעומת קניה של מכונית חדשה).

• תוכן חדש...