Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו בבית מאמינים בטכנולוגיה.

לבת שלי היה מחשב (ישן...) שהגיע זמנו ללכת כדרכם של כל המחשבים.

אני רוצה לקנות לה חדש.

האם זה באמת משנה איזה מותג אני קונה? אני יודע ש- 3 המותגים המובילים הם Lenovo, Dell ו- HP.
האם גם Asus ודומיו יהיו בסדר בלי יותר תקלות? ואם כן, האם יש דגמים מומלצים?

אשמח לתובנות?

(מבחינת נתונים: I5 מהדור החדש, או AMD המקביל. זיכרון 8GB או 16GB, תלוי מחיר. דיסק קשיח 256GB. כמובן, צריך Windows אבל לא office).

פורסם

לצורך קבלת החלטה פרטנית לרכישה של מחשב בודד - לא.

לכל יצרן (לא ׳מותג׳, יצרן) יש מס׳ רמות וקונפיגורציות, עם דגמים תחרותיים יותר ותחרותיים פחות. אתה מוזמן לקרוא שרשורים דומים בפורום, ולקבל מושג על איך בוחרים מחשב.

תובנה ראשונה: אל תגדיר קונפיגורצית חומרה, אלא אם אתה ממש בקיא באיזו חומרה נדרשת, תגדיר שימושים ותקציב

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

במחשב נייד המותג (וכמובן הדגם) ועוד איך משפיעים על אמינות.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

להוסיף על מה שכתבו - במחשב נייד אתה צריך לעשות תעדוף של מה שאתה רוצה לפי מה שאתה משתמש.

מסך , גודל , חיי סוללה זו דרך יותר טובה להתחיל - כי המחיר למחשב 15״ כבד עם חיי סוללה קצרים - נמוך משמעותית מ13״ דק

וכנ״ל יש הפרשים עצומים בחיבורים , איכות מסך וכו שמשפיעים מאוד על המחיר

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כמו בכל ת'רד על ניידים אזכיר באופן גורף:

אין מותג שעדיף על אחר באופן גורף, הכל תלוי סדרה ודגם.

למרות שבכל ת'רד יקפוץ מי שיגיד ש "X הכי טוב" או ש "מותג אננס טוב יותר ממותג אבטיח". (כבר הספיק לקרות גם בת'רד הזה...)

מגדירים תקציב, מגדירים דרישות ותעדוף, מחפשים את הדגם הכי טוב שעונה לדרישות.

לכל החברות בשוק (כן. כולן.) יש היצע דגמים שעונה על רוב הצרכים באופן טוב ובצורה אמינה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 שעות, אליהו שבת כתב:

כן, בטח שמשנה, מאוד

לנובו עדיף מאסוס בכמה רמות

זה משפט שבפורום רכב היית מקבל עליו התראה של 'ייעוץ לא מבוסס'. 

אתה יודע מה, גם בעופטופיק, אתה לא יכול להטעות ככה אנשים שהולכים להוציא את מיטב כספם. 

להסבר, ראה את ההודעה הראשונה שלי

אל תטרח לענות עם הסבר של, פעם קניתי אסוס והתקלקל, זה לא רלוונטי.

אל תענה לי עם אמירות של חברים, בעלי חנויות, מנמרים ושאר ירקות - זה לא רלוונטי 

רק רלוונטי, דגמים שעונים לצורך ולתקציב

פורסם (נערך)

שלום, הפרט אינו יכול להעיד על הכלל. 

נכון להיום, ברשותי 12 מחשבי דל (ניידים, נייחים וגם מסכים) אותם רכשתי במהלך השנים לעסק וגם לבית. כולם עובדים ללא דופי ועברו שדרוגים רבים. את הדל רכשתי מכיוון שקיבלתי הנחות משמעותיות.

לדעתי, הדבר החשוב ביותר הוא אחריות ארוכה ככל הניתן ושירות בבית הלקוח.

אינני מכיר את החברות האחרות מהעבודה השוטפת, אך אני משער שההבדלים באמינות לא גדולים.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם
לפני 16 דקות, NirLevi כתב:

נכון להיום, ברשותי 12 מחשבי דל (ניידים, נייחים וגם מסכים) אותם רכשתי במהלך השנים לעסק וגם לבית. כולם עובדים ללא דופי ועברו שדרוגים רבים. את הדל רכשתי מכיוון שקיבלתי הנחות משמעותיות.

רכישה לעסק ורכישה לשימוש פרטי, הן רכישות שונות. 

לכן אני אומר, הצרכים הם שקובעים. הם גם קובעים אם שווה לשלם יותר על אחריות ו/או על דגם עמיד יותר.

אני תמיד נותן את הדוגמא הזו, לזוגתי ולי יש מחשב ThinkPad (לנובו), שהוא זהה מבחינת מעבד, מסך, דיסק קשיח. לה יש גם כניסת Thunderbolt. חוצמיזה, לא תמצא ביניהם הבדל במפרט.

המחשב שלה עולה לצרכן (לא לחברה שקונה מהמשווק לעסקים) כפול משלי.

הוא עולה כפול, כי השאסי שלו שונה לגמרי, קל וחסון יותר, עם יכול קירור טובה יותר, לכן, כנראה, גם הביצועים שלו תחת עומס על המעבד, טובים יותר משמעותית (לא משהו ששמים אליו לב בשימוש משרדי רגיל). וכן, יש לו גם אחריות ארוכה יותר.

שווה כפול בכסף?!

תלוי...

פורסם

אז עכשיו שחפרנו למוות :)

מה הדרישות באמת ? ומה התקציב?

גודל , כמה חשוב האיכות מסך (לדוגמא אפ לרוב מחובר למקלדת עכבר ומסל חיצוני, אפשר לעשות כמה ויתורים) , כמה זמן סוללה צריך , במה היא הולכת להשתמש במחשב (אפליקציות , גלישה , פיצוח אטום)

אחרת מה שכתבת זה מקביל ל: מחפש מכונית , מנוע 2 ליטר וטנק דלק של לפחות 40 ליטר. ו4 גלגלים. מה יותר טוב מ(הכנס 3 יצרניות עם בערך 5 דגמים עם הפרשי מחיר בין 100 ל350 אלף שח)

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מה שחשוב זה לשים לב גם מי ספק האחריות ומה סוג האחריות.

איסוף והחזרה זה פחות טוב מתיקון בבית הלקוח.

אם המחשב קריטי לך (סטודנט למשל) אז תיקון בבית הלקוח זה שירות נהדר שלא תוקע אותך שבוע או שבועיים בלי הלפטופ.

בתור טכנאי מחשבים לשעבר (והתעסקתי הרבה עם לפטופים) אני דווקא כן חושב שיש חברות עדיפות וסדרות עדיפות.

דל למשל כמעט תמיד הציגו אמינות טובה, ברוב הדגמים והסדרות.

לנובו מסדרת Thinkpad גם מצוין.

ל-HP היו כמה דגמים פחות מוצלחים, אבל עכשיו הם בסדר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 56 דקות, falou כתב:

זה משפט שבפורום רכב היית מקבל עליו התראה של 'ייעוץ לא מבוסס'. 

אתה יודע מה, גם בעופטופיק, אתה לא יכול להטעות ככה אנשים שהולכים להוציא את מיטב כספם. 

להסבר, ראה את ההודעה הראשונה שלי

אל תטרח לענות עם הסבר של, פעם קניתי אסוס והתקלקל, זה לא רלוונטי.

אל תענה לי עם אמירות של חברים, בעלי חנויות, מנמרים ושאר ירקות - זה לא רלוונטי 

רק רלוונטי, דגמים שעונים לצורך ולתקציב

זה דעתך וזה בסדר, דעתי שונה

לדעתי שלנובו עדיפה על אסוס כמותג לכל רוחב שדרת הסגמנטים

דעתי לא היחידה בנושא

פורסם

קצת לגבי "מותג" במחשבים.

דל HP ולנובו אינם סתם מותג. הם יצרנים ומתכננים את המחשבים שלהם. 

ליצרנים יש שתי קטגוריות - מחשבי COMMERCIAL ומחשבי CONSUMER. הראשונים מיועדים לחברות, ארגונים, צבא וממשל. מחשבי CONSUMER ללקוחות פרטיים. בכל קטגוריה מספר סדרות (לפי מחיר ויעוד).

גם אם הם נראים דומה, מדובר בתכנונים שונים לגמרי. 

התכנון של מחשבי ה COMMERCIAL נעשה בחברות עצמן, בארה"ב וטיוואן (HP ו DELL) ויפן (לנובו, לשעבר IBM), והוא תכנון מתקדם יותר, ששם דגש על יציבות, אמינות, ואבטחה, וכן על ניהול נח ל IT.

התכנון של מחשבי CONSUMER נעשה לרוב על ידי ה ODM שהן חברות טיוואניות וסיניות. לעיתים עם מפרט מדוייק (בגרמת הרכיבים) מצד ה"מותג" ולפעמים חופש בחירה רחב.

למרות שהבסיס שונה, בד"כ מקפידים על look and feel דומה. המכירות של מחשבי ה CONSUMER מונעות על ידי ה"הילה" של מחשבי ה COMMERCIAL (יש לי במשרד מחשבי XXX והם מצויינים, אז גם הביתה ארכוש מחשב XXX). 

המותגים הטיוואנים משחקים רק בשוק ה CONSUMER. חברת ASUS התחילה כ ODM אבל אחרי שביססה את המותג שלה, פיצלה את החברה לחברת בת PEGATRON שהיא ODM. בפועל, מחשבים של המותגים הגדולים יורכבו באותם מפעלים כמו המחשבים של המותגים הטיוואנים. זה כמובן לא אומר כלום על איכותם.

אז אחרי הרקע, אני חושב שאתם מבינים למה משפט כמו "דל הכי טוב" לא תופס.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
:turn-l:
פורסם
לפני 46 דקות, אליהו שבת כתב:

זה דעתך וזה בסדר, דעתי שונה

לדעתי שלנובו עדיפה על אסוס כמותג לכל רוחב שדרת הסגמנטים

דעתי לא היחידה בנושא

לדעתי השמים ירוקים עם נקודות סגולות. 

בניגוד למשהו שהוא סובייקטיבי, פה מדובר במשהו אובייקטיבי. זנבוק של אסוס יהיה עדיף על yoga של לנובו ברוב המוחלט של המקרים, גם מבחינת אמינות. מבחינת סגמנט הפשוטים, הייתי מעדיף ideapad של לנובו על vivo של אסוס.

מחשב ביתי חזק? ההיצע של אסוס גם רחב יותר משל לנובו וגם עדיף כמעט בכל צורה. לא צריך להיות איכפת למישהו אם כתוב שזה "מחשב גיימינג", בשורה התחתונה זה מחשב שמרביץ עבודה, עם איכות בניה מצוינת, רכיבים איכותיים, תכנון תרמי טוב, וכל מה שרוצים במחשב אמין.

לפני 59 דקות, dorsht כתב:

בתור טכנאי מחשבים לשעבר (והתעסקתי הרבה עם לפטופים) אני דווקא כן חושב שיש חברות עדיפות וסדרות עדיפות.

דל למשל כמעט תמיד הציגו אמינות טובה, ברוב הדגמים והסדרות.

לנובו מסדרת Thinkpad גם מצוין.

ל-HP היו כמה דגמים פחות מוצלחים, אבל עכשיו הם בסדר.

הייתי באותה פוזיציה, בסופו של דבר רוב החברות מציגות אמינות טובה ברוב הדגמים והסדרות. אבל בערך אצל כולם הסגמנט הנמוך הוא הבעייתי- אינספירון מסדרה 3000 של דל, HP pavilion ו lenovo idea pad 300 אלו מחשבים שלא הייתי נוגע בהם בצחוק. 

למעט אלו, זה כבר נהיה פחות תלוי סדרה והרבה יותר תלוי דגם.

פורסם

אז ההגדרות הן:

שימושים: ילדה בת 11. כלומר, בעיקר אינטרנט, צפיה בתכנים ואופיס.

המחשב לא יסתובב איתה מחוץ לבית, כך שזמן סוללה לא צריך לעבור את ה- 5~6 שעות.

גודל מסך, 14~15.6. FHD. בשביל שיהיה נוח לראות.

RAM - אני רוצה מחשב לכמה שיותר זמן, בגלל זה מעדיף 16G זיכרון (לעתיד...)

מעבד - אני מפחד שה- i3 יהיה חלש מדי וכל דבר יקח הרבה זמן לעלות (כן, אני יודע שגם לזיכרון יש תפקיד...)

דיסק קשיח - אין צורך בדיסק גדול. את כל המידע החשוב, הי תשמור במקום אחר.

אין צורך בכרטיס מסך מיוחד. לא תהיה עריכה של סרטים גדולים. מקסימום סרטונים מהסלולרי.

צריך USB וצריך HDMI.

ואם נחזור לשאלה המקורית, האם לקנות ASUS שעולה בכ- 1000 ש"ח פחות, בטוח כמו לקנות את הסדרות הטובות יותר של המותגים?

• תוכן חדש...