Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכירת רכב בלי טסט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בצער רב, אבי נפטר לפני שנה וקצת והחלטנו בני המשפחה למכור את הרכב היות ואין צורך בו.

הרכב ללא טסט מתאריך 11/2020 

מצב מכני מצויין (מנוע, גיר הכל עובד תקין)

רק מצבר צריך להחליף כי עשה את שלו.

איך מתקדמים מכאן?

כמה נהוג להוריד ערך על רכב ללא טסט?

הבנתי שהעברת בעלות מתבצעת רק דרך משרד הרישוי.

האם כדאי למכור למגרש וזהו?

ממש אודה לעזרתכם.

פורסם
לפני 12 דקות, טרבלסקי כתב:

היי, אם הרכב במצב טוב, שווה לך להעביר טסט, ולהחליף מצבר ולמכור במחיר ראוי, 

כשהרכב ללא טסט, יש רושם שהרכב בעייתי

עשיתי קצת ש.ב

בגלל שאבי ז"ל רשום על הרכב, קודם צריך לבצע העברת בעלות על אחד היורשים (אני או אחד מאחיי)

לאחר מכן יש רישיון רכב זמני ל-30 ימים שבזמן זה צריך לשלם את האגרה לרישיון הרכב  - האם אני יכול לנסות למכור את הרכב ב-30 ימים האלו היות ובוצעה העברת בעלות מהמנוח?

ברגע שיש רישיון רכב זמני/רישיון רכב שנתי - צריך להעביר את הרכב טסט - כמה ערך מורידים מרכב ללא טסט?

פורסם
לפני 4 שעות, God כתב:

עשיתי קצת ש.ב

בגלל שאבי ז"ל רשום על הרכב, קודם צריך לבצע העברת בעלות על אחד היורשים (אני או אחד מאחיי)

לאחר מכן יש רישיון רכב זמני ל-30 ימים שבזמן זה צריך לשלם את האגרה לרישיון הרכב  - האם אני יכול לנסות למכור את הרכב ב-30 ימים האלו היות ובוצעה העברת בעלות מהמנוח?

ברגע שיש רישיון רכב זמני/רישיון רכב שנתי - צריך להעביר את הרכב טסט - כמה ערך מורידים מרכב ללא טסט?

אי אפשר לענות על השאלה הזו בלי שתציין שנתון, יצרן, אם הרכב עשה טיפולים בזמן וכו'.

לעניין הטסט, אני תוהה אם אפשר לשלם את האגרה באינטרנט ולעשות טסט כרגיל. צריך ת"ז של בעל הרכב וחתימה שלו (שתהיה שלך) על הייפוי כח.

לא יודע אם במחשבי משרד הרישוי

כתוב אם בעל הרכב נפטר. 

פורסם

לא לגמרי פשוט.

קודם כל  יש לכם חוב של אגרת רישוי משך שנה. יהיה עליכם לשלם עכשיו אגרת רישוי לשנתיים.

שנית - קבלת צו ירושה\קיום צואה זה תהליך משפטי. אם היורשים משתפים פעולה הוא לא ארוך במיוחד, אבל כמו כל עניין משפטי יש לו לוח הזמנים שלו. וכמובן רצוי לערב עורך דין. בלי הצו הזה לא תוכלו להעביר את הבעלות על הרכב, כמו גם על שאר הרכוש.

פנה לעורך הדין שטיפל בצוואה (אם יש כזו) או לעורך דין המטפל בירושות, טפל בכל ההליך ורק אחרי שתשלים אותו תוכלו לרשום את הרכב על שם היורשים ולמכור אותו. אותו עורך דין יוכל להדריך אתכם לגבי הטיפול ברישום ומכירת הרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קודם כל תבדוק מה המחירון של הרכב.

משם תדע אם שווה לך להשקיע בלהעביר טסט, להחליף מצבר ולמכור, או למכור ככה. אינני בקיע בהליכים המשפטיים של צוואה ירושה והעברות בעלות שכאלו, אז לא אפרט.

שלא תדעו עוד צער.

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם (נערך)

מחירון הרכב 20,000

שנתון 2006, סוזוקי גרנד ויטרה.

קיים רכב נוסף (גם סוזוקי גרנד ויטרה 2002), מחירון 18-17 בערך, גם מצב מכני תקין (רק להחליף מצבר).

הרכב עומד מעל שנתיים ללא טסט וביטוח (לצערי בשל פטירת אמי ז"ל).

יש צו ירושה שמעיד שאני ואחיי היורשים החוקיים.

האם התשלום אגרה הינו חובה עלינו או ניתן להעביר אותו על הסוחר?

בכלליות זה נראה עסקה שפחות משתלם לבזבז זמן על מכירה לאדם פרטי אלא למגרש?

אשמח אם מישהו יוכל לתת דעה.

עריכה אחרונה על ידי God
פורסם

אתה תשלם את האגרה כך או כך - או בתשלום למשרד הרישוי או בהפחתת המחיר לסוחר (שממילא יקרע אותך).

תביא בחשבון שהחזרה לכביש זה סיפור די מורכב - תצטרך להעביר את רישום הרכב במשרד הרישוי על שמך (או על שם אחיך), להביא את הרכב למצב נסיעה, לקבל רשיון תנועה זמני כדי לקחת אותו לתיקון ולטסט (או לשלם לגרר שייקח אותו), להשקיע זמן בתיקון ובהעברת הטסט (או לשלם למוסך תמורת זה) - בקיצור, מה-20,000 ש"ח ישאר הרבה פחות. עדיין לא פוסל את הביצוע, אבל מפחית את הרצון.

אופציה שניה היא להוריד את הרכב מהכביש ולגרוט אותו, לפחות תעצור את מירוץ תשלום האגרה השנתית שמצטברת בכל יום שהרכב לא מורד מהכביש. אבל מזה ישארו לך פרוטות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

אתה תשלם את האגרה כך או כך - או בתשלום למשרד הרישוי או בהפחתת המחיר לסוחר (שממילא יקרע אותך).

תביא בחשבון שהחזרה לכביש זה סיפור די מורכב - תצטרך להעביר את רישום הרכב במשרד הרישוי על שמך (או על שם אחיך), להביא את הרכב למצב נסיעה, לקבל רשיון תנועה זמני כדי לקחת אותו לתיקון ולטסט (או לשלם לגרר שייקח אותו), להשקיע זמן בתיקון ובהעברת הטסט (או לשלם למוסך תמורת זה) - בקיצור, מה-20,000 ש"ח ישאר הרבה פחות. עדיין לא פוסל את הביצוע, אבל מפחית את הרצון.

אופציה שניה היא להוריד את הרכב מהכביש ולגרוט אותו, לפחות תעצור את מירוץ תשלום האגרה השנתית שמצטברת בכל יום שהרכב לא מורד מהכביש. אבל מזה ישארו לך פרוטות.

קבעתי תור למשרד הרישוי

הסבירו לי בטלפון שברגע שאדם נפטר אז מפסיקים להנפיק רישיון רכב על שמו, אז אולי לא תהיה אגרה שנצברה.

אני מבין ממך שעדיף ללכת לסוחר רכב ולא לאדם פרטי שזה סיפור מורכב.

פורסם

לא אמרתי זאת. מה שאתה כן יכול לעשות הוא לרשום את הרכב מחדש, ואז להקפיא את הרשיון. מרגע ההקפאה לא תוכל לנסוע בו, מצד שני הוא יפסיק לצבור חובות אגרת רישוי עד אשר תחליט להשמיש אותו ולנסות למכור אותו - או, אם תגיע למסקנה שזה יקר מדי, תחליט להשבית אותו או למכור אותו בזול כפי שהוא. ההחלטה צריכה להיות קרה לפי עלות ההשמשה ומה שישאר לך מהמכירה, מול ההפסד בהשבתת או מכירת הרכב במצבו הלא שמיש.

במכירה לסוחר תביא בחשבון שגם אם הרכב עם רשיון תקף ומצבו שמיש הסוחר ישלם לך הרבה פחות מהמחירון. זה היתרון במכירה לפרטי.

אהה... שכחתי. יש גם עלויות ביטוח חובה וצד ג'.

פורסם

רכבי השטח זוכים לעדנה במחיר.

כך שאם תצליח להעביר אותו טסט, סיכוי סביר שתמכור אותו סביב המחירון.

סוחר הגון יתן לך 5-7 אלף.

יש כאלה שיציעו הצעות מבזות (רק במעט יותר ממחיר הברזל)

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

• תוכן חדש...