Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

דירה בת כ-20 עם מזגן מרכזי של תדיראן (אין פרטים על הדגם כרגע, אולי אוכל להשיג בהמשך).

יחידת השליטה היא ״אנלוגית״, כלומר בחירת הטמפרטורה היא לפי בורר על סקאלה, אין מספרים, הכל לפי תחושה ובערך.

גם לא ברור לי איך היא מתפקדת, נורת ה-stand by נדלקת רק כאשר מעלים את הבורר כמעט עד למעלה וניתן לשמוע שינוי ב״רעש״ של היחידה החיצונית שכנראה נובעת מהפסקת פעולת המדחס. אבל קשה לדעת מתי הוא חוזר לפעולה (בדירה הקודמת ניתן היה לשמוע בבירור מתי המדחס מתחיל לעבוד).

בקיצור, האם אפשר להחליף את יחידת השליטה למשהו דיגיטלי?

image.thumb.png.e5f286ee77d093ea8f6182f3033d4c5b.png

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, yuvk כתב:

הכוונה לדיגיטלי מבחינת התצוגה של התרמוסטט :-)

המוצר הזה מתאים לכל מזגן? 
יש גמישות היכן למקם את החיישן (רגש)? לא שיש לי מושג אם ואיפה הוא נמצא כרגע ומה שולט על פעולה המדחס.

לפני 8 דקות, yuvk כתב:

הכוונה לדיגיטלי מבחינת התצוגה של התרמוסטט :-)

המוצר הזה מתאים לכל מזגן? 
יש גמישות היכן למקם את החיישן (רגש)? לא שיש לי מושג אם ואיפה הוא נמצא כרגע ומה שולט על פעולה המדחס.

ואם כבר מחליפים, שווה לשקול יחידת שנשלטת מהטלפון? למישהו יש המלצות מנסיון? נתקלתי בפרסומות פה ושם, תמיד יש ספק אם זה באמת עושה את העבודה.

פורסם (נערך)

המוצר הזה לא מתאים לכל מזגן, אבל מתאים לשלך. במזגנים מודרניים יחידת הבקרה מתחברת למזגן דרך ערוץ תקשורת טורית כלשהיא. פה יש לך קוים נפרדים למיתוג המדחס, מהירות המפוח, חימום/קירור וכו'.

המיקום של היחידה לשיקולך אבל קח בחשבון שהיא מודדת את הטמפ' בסביבתה. הרגש נמצא בתוך היחידה - גם במה שיש לך כרגע.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם
לפני 19 שעות, yuvk כתב:

במזגנים מודרניים יחידת הבקרה מתחברת למזגן דרך ערוץ תקשורת טורית כלשהיא. פה יש לך קוים נפרדים למיתוג המדחס, מהירות המפוח, חימום/קירור וכו'.

לאו דווקא מדויק.

יש לי 2 מזגנים בבית (ארה״ב) אחד מ2012 ואחד מ2017 - שניהם עם קווים נפרדים וזה מה שמקובל פה (יחידות גדולות של 5 כ״ס ו7 לזכרוני, שתיהן גם עם חימום גז בנוסף).

וככה כל התרמוסטטים החכמים מתחברים למנועים.

עדיף משמעותית מזגן טיפש , טרמוסטט חכם מאשר איזה מערכת propriatery שאם משהו נדפק אתה מתחיל לרדוף אחרי עצמך / חלקים של יצרן ספציפי לדעתי.

לפני 23 שעות, Be roo כתב:

ואם כבר מחליפים, שווה לשקול יחידת שנשלטת מהטלפון? למישהו יש המלצות מנסיון? נתקלתי בפרסומות פה ושם, תמיד יש ספק אם זה באמת עושה את העבודה.

אני עם Ecobee ואחי עם Nest כבר לפחות 5-6 שנים - אני לא רואה איך אני חוזר אחורה ליחידות טיפשות או טרמוסטטים עם נקודת מדידה אחת.

אם תוכל לצלם את החיווט של מה שיש לך ואם יש לך מושג מה המתח של הטרמוסטט זה יעזור.

אני התקנתי את הEcobee בעצמי ב2 המזגנים + 3 חיישנים ליחידה הגדולה ועוד חיישן אחד ליחידה הקטנה. זה לקח לי בערך חצי שעה לכל אחד - כולל לשתות פחית קולה בדרך ולעקוב אחרי המדריך וידאו שלהם. היה סופר פשוט.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני כשעה, Liviur כתב:

אם תוכל לצלם את החיווט של מה שיש לך ואם יש לך מושג מה המתח של הטרמוסטט זה יעזור.

אני התקנתי את הEcobee בעצמי ב2 המזגנים + 3 חיישנים ליחידה הגדולה ועוד חיישן אחד ליחידה הקטנה. זה לקח לי בערך חצי שעה לכל אחד - כולל לשתות פחית קולה בדרך ולעקוב אחרי המדריך וידאו שלהם. היה סופר פשוט.

תודה על המידע, את הביצוע אני אשאיר לאיש מקצוע, לא אתחיל לפרק בעצמי.

רק רציתי לדעת אם זה בכלל אפשרי וכדאי.

פורסם

בגדול - השאלה הראשונה היא האם הפיקוד על המזגן הוא מתח גבוהה (כמו ש @yuvk העלה) או מתח נמוך (Ecobee / nest),

בארה״ב מקובל מתח נמוך , בישראל ברוב המקרים זה מתח גבוהה לזיכרוני (למה שלא מחובר לכרטיס עם RJ11 - כמו כבל טלפון בערך).

את המתח גבוהה - להשאיר באמת לחשמלאי להתעסק.

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

הפיקוד של be roo זה מתח גבוהה. החלפתי יחידות כאלה. בשיקום שעבדתי.

אפשר לחבר את מה שצירפו כאן. רק להגיד שזה למזגן תדיראן.

גם אצל אחותי החלפתי לפני שנים פיקוד. אנלוגי לדיגיטלי. שם זה היה אלקטרה משנות ה90.

רק צריך לנתק זרם ולהחליף. רצוי לצלם לפני הפירוק.

היום המזגנים מגיעים אם לוח פיקוד על המאייד. ומשם נמשך כבל לעינית. הכבל הוא מתח נמוך.

וגם להם אפשר לחבר. פיקוד קיר.

עריכה אחרונה על ידי yor2
  • רעיון טוב! 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
בתאריך 29.8.2021 בשעה 16:56, Be roo כתב:

דירה בת כ-20 עם מזגן מרכזי של תדיראן (אין פרטים על הדגם כרגע, אולי אוכל להשיג בהמשך).

יחידת השליטה היא ״אנלוגית״, כלומר בחירת הטמפרטורה היא לפי בורר על סקאלה, אין מספרים, הכל לפי תחושה ובערך.

גם לא ברור לי איך היא מתפקדת, נורת ה-stand by נדלקת רק כאשר מעלים את הבורר כמעט עד למעלה וניתן לשמוע שינוי ב״רעש״ של היחידה החיצונית שכנראה נובעת מהפסקת פעולת המדחס. אבל קשה לדעת מתי הוא חוזר לפעולה (בדירה הקודמת ניתן היה לשמוע בבירור מתי המדחס מתחיל לעבוד).

בקיצור, האם אפשר להחליף את יחידת השליטה למשהו דיגיטלי?

כן, זה אפשרי.

הפיקוד שצילמת נקרא טרמוסטט קיר,  היה נפוץ לפני 20-30 שנה. בתוך היחידה הזו יש פיזית את הטרמוסטט ש"מרגיש" את החדר ולפיו מכבה ומדליק את המדחס.
יש פיקודים חדשים מודרניים שמתאימים למזגן מהסוג הזה. לא הייתי הולך שוב על פיקוד קיר אלא הייתי כבר מתקין פיקוד "רגיל" עם עינית ושלט (בשלט יש את הטמפ' המבוקשת) וכמו שציינת, את הרגש אויר חוזר הייתי ממקם במקום אסטרטגי בשביל לקבל דיוק מירבי בעבודה של המזגן (לא תמיד זה אפשרי, אז לקחת בערבון מוגבל).
הסיכוי שיש איזה כרטיס אלקטרוני במזגן הזה, קלוש.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

תודה רבה לכולם!

מישהו יודע לומר מה סדר גודל של עלות החלפה כזו אצל איש מקצוע?

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

אז החלפתי, כבר מזמן.

אבל זה לא פתר לי את הבעיה של קביעת טמפרטורת יעד קבועה שנוחה לי.

הבעיה: חיווי הטמפרטורה של היחידה פשוט חסר משמעות.

נתחיל מזה שיש הפרש עצום בין מה שהוא מראה למדים אחרים, בהפרש עצום של מספר מעלות (תמונה להמחשה, הפרש של 3 מעלות). בדקתי עם כמה (למקרה שתעלה פה טענת ה״זה סיני זבל״).

גם לבין עצמו הוא לא סגור, מדליקים את המזגן, הוא מראה חיווי מסויים, אחרי כמה דקות יכול לצנוח במעלה שתיים ולהחליט להתחיל לעבוד (חשבתי שאולי יש השהיה עד שהוא קולט מה הטמפרטורה, אבל למה שזה יקרה? כל מד דיגיטלי אחרי נדלק ומראה מספר ונשאר איתו), ואם תראו את שתי התמונות שצרפתי, צולמו בהפרש של כמה דקות בהן המזגן דלק אבל לא חימם, הטמפרטורה שלו עלתה במעלה. הזוי.

מדובר על התקנה לא נכונה? מוצר לא טוב? יש דרך לפתור? מטריד כל פעם לשחק עם הטרמוסטט שלו בהתאם למה טמפרטורה שהוא החליט שהוא מודד.

WhatsApp Image 2024-01-12 at 11.49.20.jpeg

WhatsApp Image 2024-01-12 at 11.49.21.jpeg

• תוכן חדש...