Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעניין אותי כמה דלק הרכב לוקח מתי שהוא עומד מונע סתם ככה רק עם מזגן.

מדובר ברכב שמוציא בדרך כלל בתוך העיר 1/10 מחוץ לעיר 1/15 (בדקתי כמה פעמים ממשאבה למשאבה).

ואני יודע שכל רכב תלוי וכל זה אבל עדיין רוצה לדעת באופן כללי (אם זה 10 ליטר בשעה או חצי ליטר בשעה)

אשמח לתשובות אם משהו פעם בדק או יודע.

פורסם

מצטרף לשאלה בעניין צריכת הדלק,

ומוסיף שאלה לגבי הבלאי של הרכב כאשר הוא עומד מונע עם מזגן.

פורסם

לגבי הבלאי לפי מה שאני יודע זה לא כדאי בכלל.

אבל קורה הרבה פעמים שאתה צריך את זה ואין מה לעשות.

בסופו של דבר כל נסיעה ברכב זה בלאי ואתה לוקח את זה בחשבון, אז מתי שזה בלאי יותר גדול עושים פחות אבל מותר לעשות מדי פעם.

פורסם
לפני 19 שעות, נהג שלא ממש יודע כתב:

מעניין אותי כמה דלק הרכב לוקח מתי שהוא עומד מונע סתם ככה רק עם מזגן.

אנחנו יכולים להסתמך רק מה שמראה מחשב דרך, יש מכוניות שבמצב עמידה עוברות לתצוגה של ליטרים בשעה. 

בפורד פוקוס 2.0 ליטר זה 0.8-0.9 ליטר בשעה ללא מזגן ו 1.3-1.4 ליטר בשעה עם מזגן. 

פורסם (נערך)

בדיקות שנעשו במשפחתומטית מראים בשעה של ניוטרל נצרך בקבוק קולה קטן (של דלק) . אולי טיפה יותר. למרבה הפלא , מזגן לא מכפיל צריכה. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אצלי שברולט סוניק RS המד שמחובר ל OBD (ולדעתי הוא קצת מזייף כלפי מעלה) מראה:

0.7-0.9 ליטר\שעה בלי מזגן

1.1-1.3 ליטר\שעה עם מזגן

בניסאן אין את זה בתצוגה משום מה, כשהרכב עומד המד הרגעי שמראה בין 0 ל 30 פשוט הולך לכיוון ה 30, מלא עד הסוף.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
לפני 19 שעות, KZ כתב:

ומוסיף שאלה לגבי הבלאי של הרכב כאשר הוא עומד מונע עם מזגן.

יצרן הרכב שלי מגדיר מצב כזה כ"עבודה בתנאים קשים"  וממליץ לבצע טיפולים (החלפת שמן)

בתכיפות גבוהה יותר.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 14 שעות, רוןS כתב:

יצרן הרכב שלי מגדיר מצב כזה כ"עבודה בתנאים קשים"  וממליץ לבצע טיפולים (החלפת שמן)

בתכיפות גבוהה יותר.

גם אם זה בלי מזגן? באמת מוגדר תנאים קשים כשרכב עומד מונע נניח 10, 15 דקות?

פורסם

בתאריך 12.8.2021 בשעה 14:45, נהג שלא ממש יודע כתב:

קורה הרבה פעמים שאתה צריך את זה ואין מה לעשות

ברור. אם צריך אז צריך.

אני לא אשב ברכב כבוי ללא מזגן באוגוסט כדי לחסוך את הדלק / בלאי, אבל כן כדאי לדעת מה המשמעויות ואיך צריך להתייחס לזה מבחינת טיפולים וכו' (ואם המשמעויות "כבדות" אז לפעמים יש אלטרנטיבות עדיפות).

בתאריך 13.8.2021 בשעה 10:34, רוןS כתב:

בתכיפות גבוהה יותר.

בגדול, הרכב כרגע נוסע מעט (סביב 6,000 ק"מ בשנה).

לזה אני מוסיף עוד משהו כמו שעה רצופה פעם בשבוע שהרכב מונע עם מזגן פועל אבל ולא נוסע, ובמצטבר אולי עוד שעה כזו במהלך השבוע בהמתנות קצרות.

השאלה היא האם זה מספיק כדי לגרום לעשות טיפולים תכופים יותר, או שהטיפול השנתי מספיק? (התכנון כרגע הוא לעשות טיפול 15,000 פעם בשנה כי הרכב נוסע מעט ולא מגיע לקילומטראז' הזה)

פורסם
לפני 16 דקות, KZ כתב:

בגדול, הרכב כרגע נוסע מעט (סביב 6,000 ק"מ בשנה).

לזה אני מוסיף עוד משהו כמו שעה רצופה פעם בשבוע שהרכב מונע עם מזגן פועל אבל ולא נוסע, ובמצטבר אולי עוד שעה כזו במהלך השבוע בהמתנות קצרות.

השאלה היא האם זה מספיק כדי לגרום לעשות טיפולים תכופים יותר, או שהטיפול השנתי מספיק? (התכנון כרגע הוא לעשות טיפול 15,000 פעם בשנה כי הרכב נוסע מעט ולא מגיע לקילומטראז' הזה)

לדעתי זה תלוי ברכב. אם מדובר נניח ברכב מאוד אמין כמו קורולה, אז הייתי עושה טיפול פעם בשנה כי זה מכסה את דרישות היצרן. לעומת זאת ברכב של אשתי - שברולט סוניק RS 2014 עם מנוע טורבו שידוע כמפוקפק מבחינת אמינות -  נוסע 95% בתוך העיר, הרבה נסיעות קצרות ולפעמים גם עומד עם מזגן, על נסועה של כ 6-7K בשנה אני מעדיף לעשות שני טיפולים. אולי זה מיותר אולי לא. מצד שני אני מטפל די בזול אז גם זה פקטור בענין.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
לפני 21 דקות, yonisi כתב:

לדעתי זה תלוי ברכב

מאזדה 2 שנת 2019.

(מטפל במוסך יבואן. חשובה לי אמינות. לא יודע אם המחיר הלא זול של המוסך באמת מוצדק...)

פורסם
לפני 24 דקות, yonisi כתב:

6-7K בשנה אני מעדיף לעשות שני טיפולים

טיפול כל 3KKM זה ברמת טיפול של מכונית אקזוטית שמפיקה 2040 כ"ס ממנוע 1.2 ליטר, תוצרת טורקימינסן על ידי שימוש ב-8 סופר צ'ארצ'רים מבית היוצר של בית לקיה, תיבת הילוכים דאבל DSG עם 18 הילוכים ו-4 מצמדים יבשים מדרום קנדהר + נוסעת קבוע במדבר.

אולי אני מגזים גם :)

בקיצור, כנראה שאין רכב סדרתי שצריך טיפול כל 3KKM אפילו פי 2 מזה אין הצדקה, במיוחד לא בשוק המקומי שהוא די מיינסטרים

• מצחיק 1
  • תוכן חדש...